Φιναστερίδη μετά απο Μινοξιδίλη

mad567

New Member
Γεια σας παιδια,

Νέος χρήστης του Forum εδώ. Μετά απο μια επίσκεψη σε δερματολόγο για κάποιο αλλο δερματολογικό θέμα, με διάγνωσε με ΑΓΑ (δεν είχα κάποιο έντονο βαθμό τριχώπτωσης).

Είμαι 28 ετών, και μέταξύ NW2 - NW3 εδώ και 10 χρόνια σχεδόν (κρίνοντας απο παλιές φωτογραφίες, και με βάση το οικ. ιστορίκο, με πατέρα στα 50 με NW3 και μακρύ μαλλί), πιστευω πως η ΑΓΑ μου, δεν ειναι σε ραγδαίο βαθμο, και για αυτο και δεν το είχα καταλάβει κιόλας.

Εδώ και τέσσερις μήνες βάζω καθημερινά 2 φορές τη μερα Alopexy, αποφάσισα μετά απο ώριμη σκέψη και μπόλικη μελέτη να μπώ στη διαδικάσια να ξεκινήσω φιναστερίδη (κυρίως για λόγους ευκολιας και για να διατηρήσω όσο περισσότερο μπορω το τριχωτο που έχω τώρα), αλλά επειδη δε βρίσκω κάποια ξεκάθαρη έρευνα-εμπειρία, θα ήθελα να ρωτήσω θα μπορούσα να σταματήσω τη μινοξιδίλη και να συνεχίσω με φιναστερίδη? Είχε κάποιος αλλος παρόμοια εμπειρία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Καλησπερα, το φοφρον θα ηταν να συνεχισεις κανονικα για καποιο ακομα διαστημα τη μινοξιδιλη για 2 φορες τη μερα και στη συνεχεια εαν αυτο σου ειναι δυσκολο να τη μειωσεις στη μια.
Καθως και μια δινει αποτελεσματα.
Η μινοξιδιλη δεν εχει καμια σχεση με τη φιναστεριδη οποτε και να αρχισεις φιναστεριδη ο,τι σου δινει η μινοξιδιλη θα το χασεις εαν τη σταματησεις. Αρα καλυτερα οχι.

Υπαρχει η επιλογη της τοπικης φιναστεριδης, εαν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ θα δεις αποτελεσματα καθως και καποιες εταιρειες που χρησιμοποιουμε καποιοι.
Ειναι σχετικα καλη επιλογη. Απορροφηση υπαρχει κανονικα συστημικα οποτε η δικαιολογια την χρησιμοποιω για να αποφυγω συστημικες παρενεργειες δεν ευσταθει.
Προσωπικα εκτιμω πως απλα επειδη καποιοι στο τοπικο αισθανονται ψυχολογικα καλυτερα πειθονται και δεν παρουσιαζουν τις παρενεργειες που θα παρουσιαζαν απο το χαπι(ψυχολογικα)

Τελος υπαρχει η επιλογη για το χαπι. Εδω θα μπορουσες να ξεκινησεις με το σχημα 3 φορες την εβδομαδα(μερα παρα μερα) απο 1 mg και αναλογως να κρινεις με τον καιρο.
Δηλαδη εαν παραμενεις σταθερος. Τελεια!!
Εαν βλεπεις να χανεις εδαφος αυξανεις δοσολογια σε 1mg την ημερα που ειναι και η ημερισια συνιστωμενη δοση.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ θα του πρότεινα μετά πό 6 μήνες φιναστερίδης να κόψει την μίνο.
 
Μπλουζα