Υπογοναδισμός (χαμηλή τεστοστερόνη) και τριχόπτωση

samurai101

New Member
Όταν έγραφα πέρυσι το πρώτο μου πόστ στο φόρουμ για το πρόβλημά μου(http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8690.html) δεν είχα ιδέα ότι το γεγονός ότι 4 περίπου χρόνια πριν είχα διαγνωστεί με υπογοναδισμό, δηλ. χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο γιαυτό και δεν το ανέφερα.

Ίσα ίσα πίστευα κιόλας ότι η χαμηλή τεστοστερόνη μου θα έπρεπε να ήταν ανασταλτικός παράγοντας ....διαβάζοντας όμως τελευταία διάφορα στο ίντερνετ είδα ότι μάλλον εντελώς διαφορετικά είναι τα πράγματα.

Ο υπογοναδισμός ήταν και ο λόγος που το σπέρμα μου ήταν χάλια.
Ο ουρολόγος στον οποίο είχα πάει είχε προτείνει ως λύση εξωτερικό τζελ τεστοστερόνης τελευταίας γενιάς που ενδεχομένως μετά από 1-1,5 χρόνο χρήσης ίσως!!! και να επέφερε βελτίωση στο σπέρμα. Φυσικά δεν πρότεινε εξωσωματική αλλά υπομονή....

Διαβάζοντας όμως στο ίντενετ διάφορα αρνητικά για Τeststerone replacement therapy (TRT) αλλά και η επίσκεψη στο γυναικολόγο ο οποίος μου είπε επί λέξη "πάει καλά ο ουρολόγος? Σου δίνει τεστοστερόνη να σου κάψει τελείως κι ό,τι έμεινε από το σπέρμα? να τον αλλάξεις άμεσα!".............φυσικά με έκαναν να πετάξω αχρησιμοποίητο το τζελ που είχα ήδη αγοράσει και ήταν πανάκριβο.

Η λύση ήταν η εξωσωματική και δόξα τω Θεώ αυτή τη στιγμή έχω μια φανταστική κορούλα 2 ετών!

Το θέμα είναι ότι κανένας γιατρός δεν έκανε ποτέ αναφορά για λοιπές επιπτώσεις του υπογοναδισμού πέραν του σπέρματος κι έτσι κι εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά αφού και το θέμα παιδί είχε λυθεί.

Από το πρώτο μου ποστ έως τώρα δεν αποφάσισα να ξεκινήσω κάποια θεραπεία και το μόνο που χρησιμοποιώ είναι το σαμπουάν της dercos και τίποτε άλλο. Γύρω στα Χριστούγεννα του προηγούμενου χρόνου και έως τον Αύγουστο φέτος έχω την εντύπωση ότι το φαινόμενο υποχώρησε κι αυτός ήταν κι ένας λόγος που τελικά δεν έκανα τίποτα.

Από Σεπτέμβρη όμως πάλι τα ίδια, τριχόπτωση μεγάλη και εμφανής αραίωση που φαίνεται ιδιαίτερα κάτω από φως. Οπότε άρχισα να ξαναψάχνω κι τυχαία έπεσα στα εξής δυσάρεστα σχετικά με τον υπογοναδισμό!

Έτσι διάβασα ότι ενδεχομένως

χαμηλή τεστοστερόνη---->υψηλή αρωματάση--->υψηλά οιστρογόνα----->ένα σωρό αρνητικές επιπτώσεις

αλλά και σχετικά με την τριχόπτωση
χαμηλή τεστοστερόνη---->υψηλή DHT λόγω 5 alpha reductase--->τριχόπτωση


χαμηλή τεστοστερόνη---->αντίσταση σε ινσουλίνη..... που νομίζω ότι κάπου εδώ στο φόρουμ στο θέμα για τη βιοτίνη διάβασα ότι οδηγεί σε τριχόπτωση (ισχύει?)

Παρακαλώ όσοι έχετε γνώσεις βοηθήστε σχετικά με το τι μπορώ να κάνω για την χαμηλή τεστοστερόνη γενικώς αλλά και ειδικότερα για την τριχόπτωση (εκτός του κλασσικού big 3) ....όχι για επανέκφυση που είναι δύσκολη αλλά για να σταματήσω άμεσα την τριχόπτωση και την αραίωση!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα. Όλα όσα αναφέρεις για την χαμηλή τεστοστερόνη ισχύουν.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και το έχω αναφέρει αναλυτικά με τιμές εξετάσεων εδώ

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-9126.html

Γύρισα και εγώ αρκετούς ενδοκρινολόγους και όλοι πρότειναν φυσικά την εύκολη λύση. TRT.

Μόνο ο ένας που έχω κατασταλάξει τον τελευταίο χρόνο ήταν πρόθυμος να ακούσει και να συζητήσει την εκδοχή μου την οποία και υιοθέτησε στο τέλος και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.

Επειδή καταφέραμε να διαγνώσουμε την ινσουλινοαντίσταση, κάτι που δεν είναι εύκολο αν δεν έχει εξελιχθεί σε διαβήτη και κανένας άλλος ενδοκρινολόγος δεν θεωρούσε ότι έχω τέτοιο θέμα, ξεκίνησα με μετφορμίνη ενώ για την τεστοστερόνη μου έδωσε το serpafar.

Επίσης πήρα και χάπια (dostinex - norpolac) για ενίσχυση της ντοπαμίνης επειδή είχα υψηλή προλακτίνη και σίγουρα έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Προλακτίνη έχεις τσεκάρει? Κορτιζόλη?

Το πιο σημαντικό είναι να δεις αν το όλο πρόβλημα προέρχεται από υπόφυση + υποθάλαμο ή από τα κύτταρα των όρχεων όπου εκεί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά και η λύση είναι όντως η TRT.

Για να το διαγνώσεις αυτό, πρέπει κάποιος γιατρός να σου γράψει μια εξέταση που λέγεται LH-RH τεστ.

Αν τυχόν θελήσεις να ψαχτείς περισσότερο θα σου πω περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω επειδή έδωσες μεγαλύτερη βάση στο θέμα παιδιού. Από λίμπιντο και γενικότερα ερωτική διάθεση - στύση πως τα πας?


Τώρα όσον αφορά το θέμα μαλλί, όταν μπήκα στην παραπάνω αγωγή αύξησα τα επίπεδα της τεστοστερόνης μου 3 με 4 φορές. (τιμές θα δεις στο λινκ πάνω)

Μετά από 1,5 μήνα άρχισα σιγά σιγά να έχω πολύ έντονη τριχόπτωση και αραίωση που άρχισε να φαίνεται άμεσα. Ήμουν έτοιμος να σταματήσω την αγωγή αλλά τελικά σιγά σιγά τα μαλλιά μου επανήλθαν στα ίδια και μη σου πω και καλύτερα επίπεδα.

Η δύναμή μου στο γυμναστήριο αυξήθηκε εντυπωσιακά όπως και η λίμπιντο και σταθεροποιήθηκα σε ένα λογικό επίπεδο βάρους. (είχα πάρει 15 κιλά από αυτή την κατάσταση)

Γενικότερα πάντως, το μαλλί έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν πρόκειται για θέμα υγείας. Πρώτα πρέπει να δώσεις βάση στο να αυξήσεις την τεστοστερόνη σου και μετά όλα τ άλλα.
 

samurai101

New Member
Αγαπητέ GOMI κατ΄αρχάς σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου

Δεν είμαι τόσο ψαγμένος για το θέμα καθώς όπως εσύ καθώς μόλις πριν λίγες μέρες τυχαία ανακάλυψα τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η χαμηλή τεστοστερόνη, ψάχνοντας αιτίες για την τριχόπτωση που έχω έντονα εδώ και αρκετές μέρες.

Είμαι απογοητευμένος αλλά και θυμωμένος που οι γιατροί, και ουρολόγος και γυναικολόγος δεν μου επισήμαναν καθόλου τα πιθανά προβλήματα , παρά μόνον εστίασαν στο θέμα σπέρμα.

Έτσι κι εγώ αφού "έλυσα" το θέμα του σπέρματος δεν ασχολήθηκα ξανά με την χαμηλή τεστοστερόνη και μία πιθανή θεραπεία της, καθώς κανείς δε μου είπε ότι μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη και αίτιο για ένα σωρό προβλήματα.

Σχετικά με τις εξετάσεις θα σου γράψω τα αποτελέσματα που βρήκα στο αρχείο μου, χωρίς να γνωρίζω τι είναι όλα ακριβώς, και φυσικά είναι πολύ παλιές

4 χρόνια πριν σε ηλικία 39 περίπου αυτά ήταν τα αποτελέσματα στις εξετάσεις που ζήτησε ο ουρολόγος.
ολική τεστοστερόνη............274,0 ng/dl
ελεύθερη τεστοστερόνη....... 7,51 pg/ml
FSH…………………………………….10,6 mIU/ml
LH……………………………………….7,9 mIU/ml
PRL …………………………………….8.7 ng/ml

2 χρόνια μετά λίγο πριν την εξωσωματική αυτά είναι τα αποτελέσματα στις εξετάσεις που ζήτησε ο γυναικολόγος
FSH…………………………………….9,69 mIU/ml
LH……………………………………….6,58 mIU/ml
PRL …………………………………….14,53 ng/ml
Τεστοστερόνη ορού……………..3,70 ng/ml
Άλλες ορμονολογικές δε μου έγραψαν και δεν έχω.

Σχετικά με την υπόφυση αν θυμάμαι καλά ο ουρολόγος αφού είχε δει τα FSH και LH, είχε πει ότι δυστυχώς δεν είναι θέμα υπόφυσης. Εάν ήταν είπε θα μπορούσε να επέμβει αν δεν κάνω λάθος με κάποιες ενέσεις και η κατάσταση θα μπορούσε να αναστραφεί.

Τώρα μερικές ειλικρινείς απαντήσεις για τα συμπτώματα έτσι όπως τα νιώθω κάνοντας μία βαθιά αυτοκριτική:

Η σεξουαλική μου διάθεση και επιθυμία τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι δεν έχει διαταραχτεί. Υπάρχει έντονη, χωρίς βέβαια να είναι η ίδια με αυτή όταν ήμουν 20 και 30 όπου δε σκέφτεσαι σχεδόν τίποτε άλλο εκτός απ το σεξ.

Η στύση μου δεν είχε πρόβλημα μέχρι και την εποχή που έγιναν οι εξετάσεις αλλά τα τελευταία 2 χρόνια μειώθηκαν αισθητά οι πρωινές στύσεις ενώ η ποιότητα της στύσης δεν είναι καθ όλη τη διάρκεια του σεξ στο 100% όπως ήταν πριν. Δε μου δημιουργεί πρόβλημα στο σεξ αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχει διαφορά.

Τώρα τα παραπάνω δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζονται με την χαμηλή τεστοστερόνη ή εάν τα αντιμετωπίζουν και με κανονικά επίπεδα τεστοστερόνης συνομήλικοί μου έτσι κι αλλιώς λόγω ηλικίας.

Το πιο άσχημο όμως που διαπιστώνω είναι ότι παρότι σε μερικές φάσεις γίνομαι απίστευτα οξύθυμος (πχ στην οδήγηση) από την άλλη έχω χάσει τον ενθουσιασμό μου, την όρεξη για δημιουργία, την αγωνιστικότητά μου. Γενικά νιώθω πεσμένος και βαρύς. Έχω πάρει και καμιά 12αρα κιλά υπέρβαρο παράλληλα. Θεωρώ ότι παρότι κοντά στα 45 δε θα πρεπε σε καμία περίπτωση να είναι έτσι.

Βέβαια πιο παλιά γύρω στα 35 μου πέρασα μία 5ετία με κρίσεις πανικού και κατάθλιψη αλλά εδώ και κάποια χρόνια θεωρώ ότι είναι υπό έλεγχο και χωρίς φάρμακα. Ίσως αυτά να είναι κατάλοιπα από τότε αλλά ποιος μου λέει ότι και η κατάθλιψη και οι κρίσεις δεν οφείλονταν στην χαμηλή τεστοστερόνη?

Τέλος ήρθε και η τριχόπτωση και ξαφνικά διαβάζοντας από δω και από κει μου έγινε ένα κλικ και πλέον αναρωτιέμαι μήπως όλα τα παραπάνω έχουν κοινό αίτιο δηλ. την χαμηλή τεστοστερόνη?
 

Georgex6

Well-Known Member
Εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ολοι εμεις που εχουμε προβληματα τριχοπτωσης ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε ορμονικες εξετασεις και μετα να ξεκιναμε θεραπεια (φιναστεριδη/ντουταστεριδη κλπ κλπ)
και (δυστηχως και εγω ξεκινησα μονος μου τα φαρμακα) οταν στα 20 μου οταν ετρεχα πανικοβλητος σε διαφορους δερματολογους μονο ενας βρεθηκε κυριολεκτικα στους πολλους που μου ειπε πρωτα θα κανουμε ορμονικες εξετασεις και μετα θα δουμε τη θεραπεια θα ξεκινησεις μονο ενας αρχες 2000 μιλαμε τωρα και δυστηχως στο πανικο μου και στην απελπισια μου δε τον ακολουθησα
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν θες την προσωπική μου άποψη, οι τιμές της τέστο της δικής σου, όπως και της δικής μου στο παρελθόν, δεν είναι για την ηλικία των 40 ετών, αλλά από 70 και πάνω.

Πράγματι από τις τιμές της fsh - lh, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι στην υπόφυση αλλά κατά πάσα πιθανότητα στους όρχεις.

Αυτό είναι κάτι που οι γιατροί γενικότερα "βαριούνται" να το ψάξουν γιατί είναι χρονοβόρο και αμφιβόλου καταλήξεως.

Πάντως αν θες googlare θεραπείες για leydig cells regeneration να δεις τι θα βρεις. Δεν το έψαξα ιδιαίτερα γιατί εμένα το πρόβλημά μου ήταν της υπόφυσης.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο στυλ αποβολής βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό με φυσικούς τρόπους, όπως υψηλές δόσεις βιταμίνης C, MSM + ζεόλιθο.
Αν το πρόβλημα έχει και ρίζες στην συσσώρευση βαρέων μετάλλων στον οργανισμό, κάτι που αυξάνεται σε περιόδους έντονου στρες, μπορούν να βοηθήσουν.
Επίσης δεν ξέρω αν έχεις εξετάσεις από οιστρογόνα (οιστραδιόλη), αλλιώς να το τσεκάρεις.

Η άλλη σου επιλογή είναι να δοκιμάσεις ενέσεις HCG, μιας και υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να προκαλέσει κάποιου είδους αναγέννησης των laydig κυττάρων, πάντα όμως με καθοδήγηση ενδοκρινολόγου και τέλος, εφόσον δεν έχεις σκοπό για άλλο παιδί και δεν δουλέψει τίποτα από αυτά, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την TRT μιας και η χαμηλή τέστο, μέσα στα πολλά αρνητικά της, έχει και επιπτώσεις στην καρδιά. Εγώ πριν βρω τι είχα, είχα νοσηλευτεί σε καρδιολογική κλινική για εξετάσεις και είχα και αρκετά χαμηλό αιματοκρίτη. Αυτά έφτιαξαν αμέσως μόλις η τέστο ανέβηκε.

Πίστεψέ με τα οφέλη της υψηλής τέστο, θα τα έχεις ξεχάσει όπως τα είχα ξεχάσει και εγώ. Από διάθεση όπως αναφέρεις, κατάθλιψη, δύναμη, ενέργεια, αυτοπεποίθηση κ.α.
Αν θες τη γνώμη μου, εσύ θα πρέπει να ψάξεις, να διαβάσεις και στο τέλος να καθοδηγήσεις τον γιατρό προς μια κατεύθυνση που εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να έχει ελπίδες. Αυτό έκανα και εγώ με βασικό κριτήριο ο γιατρός να έχει τουλάχιστον τη διάθεση να σε ακούσει, γιατί πολλοί είναι τρομερά υπερόπτες.

Όπως και σε αρκετά πράγματα στο χώρο της ιατρικής, έτσι και εδώ, οι γιατροί δεν κοιτάνε να θεραπεύσουν, απλά να περιορίσουν τα συμπτώματα μέσα από μόνιμη αγωγή. Αυτό δεν είναι πάντα φυσικά κακό, αλλά εφόσον όμως έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.
 

samurai101

New Member
Gomi σ' ευχαριστώ πολύ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσες και φυσικά για το χρόνο και το ενδιαφέρον σου.

Θα τα ψάξω πιο αναλυτικά όσα γράφεις μήπως βγάλω κάποια άκρη...αν και σήμερα στο ιντερνετ με τόση υπερπληροφόρηση, παραπληροφόρηση, scammers κλπ δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα με τίποτα και για τίποτα.
είμαι σίγουρος ότι αν ψάξει κανείς στο ιντερνετ σίγουρα θα βρει κάπου και μία "μελέτη" που να λέει ότι το άσπρο είναι στην πραγματικότητα μαύρο, κι από κάτω χίλιες γνώμες που ανίδεοι, ξερόλες, απατεώνες και πονεμένοι πλακώνονται γιατί μπορεί τελικά να είναι και πορτοκαλί ή μπλέ.

Οι εξετάσεις που ανέφερα είναι οι μοναδικές, δεν έχω για οιστρογόνα....

Ένα σοβαρό θέμα μου με την TRT είναι αυτό που αναφέρεις ....ότι δηλ. δεν έχω ακόμη απορρίψει τη σκέψη για 2ο παιδί. Αλλιώς ίσως το έβλεπα πιο θετικά....Βέβαια πάντα μπορείς να καταψύξεις σπέρμα....αλλά ξέρω κι εγώ.

Από την άλλη πέραν του θέματος του παιδιού, ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω για την TRT....ότι μπορεί να δημιουργήσει διάφορα θέματα?
Σε πολλά άρθρα διαβάζω ότι οκ ...αν προηγηθούν εξετάσεις και δεν έχεις προστάτη , καρδιαγγειακά και κάποια άλλα νοσήματα και γίνεται με την παρακολούθηση του ενδοκρινολόγου, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Κι αλλού διαβάζω τα χειρότερα. Τι άκρη να βγάλω?

Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις με πμ τα στοιχεία του γιατρού σου ή κάποιων γιατρών που από την εμπειρία σου διαπίστωσες ότι είναι αξιόλογοι και μπορούν να βοηθήσουν.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όντως η παραπληροφόρηση και οι αντικρουόμενες έρευνες είναι ο κανόνας στο νετ. Συνήθως δίνω μεγάλη βάση σε αντίστοιχα φόρουμ όπου απλοί χρήστες όπως εμείς έχουν ποστάρει τις εμπειρίες τους. Αυτές, εφόσον είναι πραγματικές, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τις έρευνες.

Θα σου στείλω πμ τα στοιχεία του ενδοκρινολόγου μου στην Αθήνα. Πήγα σε άλλους 4 αλλά ήταν ο μόνος που τουλάχιστον δέχθηκε να ακούσει και την δική μου εκδοχή και στο τέλος να την υιοθετήσει.
 

Nikos400

New Member
Γεια σας.Εχω και εγω το ιδια προβλημα υπογοναδισμου.Ειμαι 38 χρ τωρα ειχα χαμηλη τεστοστε αλλα τα μαλλια μου ολα στο κεφαλι.Παιρνω εδω και 10 χρωνια καθε τεσσερους μηνες 1000 ml τεστο.Απο τοτε που ξεκινησα τη θεραπεια μου πευτουν τα μαλλια μπρωστα .Μου ειπε ενας γιατρος αντρωλογος ουρολογος χειρουργος οτι αυτη που θελουν να τεκνοπιοισουν δεν πρεπει να παιρνουν ουτε ενεσης τεστο ουτε τζελ υπαρχουν αλλοι τροποι να ανεβασεις τη τεστο.Μου ειπε οτι οι ενδοκρινολογοι δινουν τεστο και αυτο ειναι λαθος που κανουν
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Γεια σας.Εχω και εγω το ιδια προβλημα υπογοναδισμου.Ειμαι 38 χρ τωρα ειχα χαμηλη τεστοστε αλλα τα μαλλια μου ολα στο κεφαλι.Παιρνω εδω και 10 χρωνια καθε τεσσερους μηνες 1000 ml τεστο.Απο τοτε που ξεκινησα τη θεραπεια μου πευτουν τα μαλλια μπρωστα .Μου ειπε ενας γιατρος αντρωλογος ουρολογος χειρουργος οτι αυτη που θελουν να τεκνοπιοισουν δεν πρεπει να παιρνουν ουτε ενεσης τεστο ουτε τζελ υπαρχουν αλλοι τροποι να ανεβασεις τη τεστο.Μου ειπε οτι οι ενδοκρινολογοι δινουν τεστο και αυτο ειναι λαθος που κανουν
καλησπερα.
τα serms http://www.hairlossgr.com/threads/Γυμναστηριο.591/page-22#post-136794
ειναι αποτελεσματικα στο να διπλασιασουν την φυσικη παραγωγη τεστοστερονης και οχι εξωγενη.
επισης ειναι ο μονος σιγουρος τροπος να ανακαμψει καποιος που εχει μονιμες παρενεργειες απο την φιναστεριδη.
σε αυτο που δεν μπορω να βοηθησω ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο μπορει καποιος να τα χρησιμοποιει συνεχομενα και εφ ορου ζωης,αυτο θα πρεπει να συζητησεις με καποιον καλο ενδοκρινολογο
 

nine

Active Member
Να επιβεβαιωσω και εγω πως με την χαμηλη τεστο με τις εξετασεις να ειναι 140-200 (ορια 300-1000) ξεκινησε και η τριχοπτωση που οδηγησε μεσα σε ενα εξαμηνο σε διαχυτη αα και κατεβασμα 1 norwood.
Στην αρχη και εγω νομιζα αυξημενη τεστο -> μεγαλυτερη τριχοπτωση αλλα μαλλον ισχυει χαμηλη τεστο, περισσοτερη dht = επιθετικη τριχοπτωση.
 

Παμπ

Member
Καλησπερα παιδια καποιος να βοηθησει σχετικα με εξατασεις που εκανα ορμονολ και αν γνωριζει τι τελικα ισχυει και πιες πρεπει να ειναι οι φυσιολογικες τιμες για μια υλικια απο 30-36 τελικα τι ισχυει με την dht και την ΑΑ ας απαντησει καποιος παραθετω τις εξετασεις
 

Συνημμένα

  • 20190612_171614.jpg
    20190612_171614.jpg
    114 KB · Προβολές: 183
  • 20190718_180534.jpg
    20190718_180534.jpg
    193 KB · Προβολές: 175
  • Screenshot_20190718-180151_Gallery.jpg
    Screenshot_20190718-180151_Gallery.jpg
    154.5 KB · Προβολές: 192
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Πάντως από το φόρουμ πέρασαν άτομα με πραγματικά πολύ γνώση. Ο λόγος που κάποιοι σταμάτησαν να σχολουνται είναι ότι βαρέθηκαν ή έγινε κάτι και ξενέρωσαν;

Ιστορικό ξεθαμα.
Ο GOMI δεν ασχολείται εδώ και χρόνια
 

crossfire

Well-Known Member
Πάντως από το φόρουμ πέρασαν άτομα με πραγματικά πολύ γνώση. Ο λόγος που κάποιοι σταμάτησαν να σχολουνται είναι ότι βαρέθηκαν ή έγινε κάτι και ξενέρωσαν;

Οι 9 στους 10 ξενερωσαν γιατί κάτι έγινε........κάποιος τους επιτέθηκε κτλ
 

nine

Active Member
Μπορεί πολύ απλά κάποιοι να έλυσαν το θέμα μαλλι και να μην τους απασχολει η ενασχοληση με το φορουμ.
 

manly_Man

Well-Known Member
εγω πιστευω αυτοι που σταματησαν να ασχολουνται ειναι γιατι "πηραν" οτι ειναι να παρουν και τα εφαρμοζουν πλεον, και δεν τους κανει αισθηση να ασχολουνται με ενα φορουμ που κατα κυριο λογο ασχολειται με μεταμοσχευσεις. Οποτε αν δεν σε απασχολει να κανεις μεταμοσχευση και εχεις μαθει τι θεραπειες πρεπει να κανεις δεν θα βρισκεις νοημα να το παρακολουθεις. Πιο παλια εψαχναν, δοκιμαζαν διαφορες θεραπειες ενω τωρα αυτο εχει σταματησει πλεον...
 
Μπλουζα