Τριχόπτωση ;; Βοήθεια πλιζ

Anna89

New Member
Καλησπέρα σας!! Καινουρια στο φόρουμ!! Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί έχω φρικάρει!! Θα σας τα πω αναλυτικά μήπως κ καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει κ μου λύσει τις απορίες!!

Λοιπόν, γέννησα με καισαρική τελος του 2021 κ από εκεί κ μετά για ένα χρόνο είχα παρά πολύ άγχος λόγο κάποιων εξετάσεων που έκανα καθε μήνα! Μετά την γεννα που λένε στο τρίμηνο δεν έχασα μαλλιά !! Όταν λοιπόν έκλεινα 11 μήνες από την γεννα ξαφνικά είδα αραίωση στους κροτάφους ειδικά από την μια μεριά κ τρόμαξα τριχόπτωση δεν είχα όμως! Επίσης να αναφέρω 2,5 μηνες πριν είχα περάσει κοβιντ σχετικά ελαφρά! Έκανα λοιπόν την βλακεία κ χρησιμοποίησα σε όλο το κεφάλι ένα σπρέι της μητέρας μου που είχε τριχόπτωση μετά τον κοβιντ frezyderm το οποίο μέσα είχε αξελαν !! Από τότε μου ξεκίνησε τριχόπτωση τρομερή !! Το βάζω αυτό ένα μήνα κ το σταματάω τρομαγμένη! Πάω σε δερματολόγο μου δίνει αγωγή Ducray lotion k χάπια για 2 μήνες !! Δεν είδα διαφορα όσο τα έπαιρνα !! Όλο αυτό ξεκίνησε τέλος Σεπτέμβριο κ τις βιταμίνες έκοψα αρχές Δεκεμβρίου !! Η τριχόπτωση εκεί !! Στο κεφάλι σε ένα σημείο πλαγια του κεφαλιού έκανα αραίωση τραγική η οποία μετά τη θεραπεία ήταν καλύτερα αλλά όχι δεν γέμισε εντελώς κ επίσης είχα ένα σημαδακι σαν κοκο ριζιου περίπου χωρίς καθόλου τρίχα !! Μου δίνει για μόνο εκεί να βάζω η γιατρός κορτιζόνη για 2 μήνες !! Η τριχόπτωση σταμάτησε αρχές Ιανουαρίου περίπου αλλά εγώ από τη φρίκη μου τραβούσα ελαφρά συνέχεια τα μαλλιά να δω αν χανω, φυσικά κάθε φορά έχανα 1-2-3 τρίχες κ στο χτένισμα μετά το μπανιο γύρω στις 15 τρίχες! Οκ νορμαλ θεωρω !! Το σημείο με την αραίωση φαινόταν καλυτερα αλλά όχι γεμάτο κ το σημείο χωρίς καθόλου μαλλί δεν έβγαλε τίποτα !! Πάω στη γιατρό μου λέει όλα είναι καλά δεν είναι γυρωηδης αλωπεκία γιατί θα εβγαζες στους 2 μήνες με την κορτιζόνη κ να πάω στο καλό γιατί δεν έχω κάτι!! Μέσα Απρίλη αρχίζει τριχόπτωση πάλι έχανα πολλά μαλλιά μετά το μπανιο στο χτένισμα (καμία 60τριχες -80) άρχισα να αγχώνομαι πάλι ! Πάμε στο τωρα γιατί πολύ σας κούρασα αρχές Μαΐου λοιπον Σαν να χανω λιγότερα στην χτένα ελπίζω να μην το γκαντεμιασω αλλά….. η αραίωση εκεί σε εκείνη τξ σημείο πάνω από το αφτί κ φυσικα το κενό δεν γέμισε! Θα ανεβασω κ φωτό να δείτε!!

Ερωτήσεις ….. θα γεμίσει ποτε το αραιωμένο κομμάτι ή θα μείνει έτσι ; Δεν το έχω ξαναδεί σε κανέναν αυτό !! Αργεί τόσο πολύ ;ποσο καιρο κάνει να γεμίσει ; Δεν θα επρεπε σε τόσους μήνες να έχει γεμίσει ;;; Όλα αυτά τα έπαθα από την γεννα ένα χρόνο μετά ή τον κοβιντ ή συνδιασμο όλων ;;; Να σας πω την αλήθεια έχω φρικάρει κ σκέφτομαι ότι θα χάσω τα μαλλιά μου !! Γενικά πάντα ήταν πυκνά κ είναι κ μακρυά !!! Πφφφ ευχαριστώ όσους με διάβασαν
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dlazaros

Well-Known Member
Άννα καλησπέρα και καλως ήρθες. Τώρα... χαλαρά. Δεν ξέρω αμα θήλασες αλλά να ξέρεις οτι μετά απο γέννα δημιουργούνται κάποια θέματα τα οποία τις περισσότερες φορές περνάνε γιατί το ανθρωπάκι "ξεζουμίζει" την μαμά... Τα μαλλιά τώρα. Τα μαλλιά είναι σωλήνες φτιαγμένοι απο πρωτείνη σαν νύχια και αμα τα έχεις και μακρυά καταλαβαίνεις οτι για να τα φτιάξει το σώμα σου χρειάστηκε μπόλικη πρωτείνη, δηλαδή κρέας γαλακτοκομικά και άλλα (δλδ ανέβασε λίγο). Επειδή δημιούργησες εναν νέο άνθρωπο (να τον/την χαίρεσαι!) το σώμα σου είπε οτι δεν χρειάζεται τόσο να κάθεται να φτιάχνει μαλλιά γιατί έχει άλλες προτεραιότητες τώρα. Στο πρακτικό της υπόθεσης, χωρίς να έχω δει το κεφάλι σου απο φωτό. Οτι κενό έκανες θα κλείσει και αν δεν κλείσει θα βάλεις μινοξιδίλη για κανένα 6μηνο και εαν πάλι δεν κλείσει δεν έγινε τίποτα μια μικρή μεταμόσχευση και είσαι σαν καινούργια, οπότε το άγχος δεν το θέλουμε γιατί πέφτουν περισσότερα μαλλιά...
Να καταλάβεις οτι εαν έχεις μαλλιά κάτω απο τους όμως, έκαναν 3 χρόνια να φτάσουν εκεί, και κάθε τρίχα που έπεσε λόγο εγκυμοσύνης και λόγο ορμονικής και διατροφικής έλλειψης, θα κάνει τόσο καιρό για να τα ξαναδείς όπως ήταν. Δεν μπορείς να τα κάνεις να μακρύνουν περισσότερο απο 1 πόντο με 1μιση το μήνα μαξ. Βάλε και καμία φωτό για να έχεις καλύτερες απόψεις και εδω είμαστε για οτι χρειαστείς.

ps. Κάνει και ο κόβιντ τριχόπτωση αλλά στην περίπτωση σου δεν νομίζω οτι έχει μεγάλη συμμετοχή στην κατάσταση σου.
 

Anna89

New Member
Ευχαριστώ για την απάντηση !!! Προσπαθώ να ανεβασω και φωτό αλλά μου βγάζει σφάλμα λόγο μεγέθους !! Λοιπόν δεν θήλασα δεν τα κατάφερα πήρα χάπι το οποίο κόβει το γάλα (ορμόνες δηλαδή ) κ ίσως ευθύνεται κ αυτό !! Μου κάνει εντύπωση ότι μετά τη γεννα χάνουν 2-6 μήνες μετά μαλλιά εμένα θυμήθηκαν να πέσουν 1 χρόνο μετά; Γιαυτο λέω μήπως έφταιγε ο κοβιντ!! Η τριχόπτωση ξεκίνησε βασικά μόλις έβαλα τη λοσιόν της φρεζυντερμ με αξελαν που από ότι κατάλαβα είναι μινοξιδιλη !! Το μάκρος είναι στη μέση μου κοντα κ γενικά να αναφέρω πως τρέφομαι καλά κ πρωτεΐνη τρώω λόγο γυμναστικής αρκετή ( οχι συμπλήρωμα όμως)
 

Συνημμένα

  • IMG_3503.jpeg
    IMG_3503.jpeg
    1.3 MB · Προβολές: 108

Anna89

New Member
Αυτό το κομμάτι είναι έτσι νομίζω από τον Οκτώβριο δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πω την αλήθεια !!! Ανά διαστήματα βλέπω μέσα του κόκκινα σημεία υποδηλώνει ότι βγάζει μαλλί ή χαίρομαι μόνη μου ;;
 

dlazaros

Well-Known Member
Περισσότερο με traction alopecia μου φαίνεται η περιοχή γύρω απο τα αυτιά, απο πολύ σφικτή αλογουρά που αρχίζει και εμφανίζεται με τον χρόνο ιδιαίτερα αμα γυμνάζεσαι έτσι. Δεν είναι κάτι που δεν φτιάχνεται πάντως. Η περιοχή πίσω απο τα αυτιά αμα βάλεις μινοξιδίλη θα γεμίσεις τρίχες στα αυτιά και στην φαβορίτα οπότε καλύτερα άρχισε να αφήνεις πιο χαλαρά πιασμένα τα μαλλιά για αρχή. Μια βιταμινούλα pillfood για τα μαλλιά και ζήσε την ζωή σου. Δεν βλέπω λόγο για ανησυχία, θέλει τον χρόνο του.
 

Anna89

New Member
Έτσι σκεφτόμουν κ εγώ ότι μπορεί να έφταιγε το τράβηγμα από την αλογοουρά αλλά εμφανίστηκε απότομα με την τριχόπτωση πιο πριν δεν υπήρχε !! Ανεβάζω τώρα φωτό να φανεί κ η αραίωση αν μείνουν κάτω !! Αυτό όταν το πρώτο είδα ήταν τεράστιο μέχρι κάτω το αφτί κ σιγά σιγά έγινε έτσι !! Αλλά όπως φαίνεται δεν γέμισε πλήρως !Η ερώτηση μου είναι αν το αφήσω έτσι με το χρόνια ο θα γεμίσει ; Χωρίς σφιχτές κοτσίδες κλπ ;
 

Συνημμένα

  • IMG_1881.jpeg
    IMG_1881.jpeg
    1.4 MB · Προβολές: 94
Τελευταία επεξεργασία:

dlazaros

Well-Known Member
Νομίζω ότι σου έπεσαν πολλά μαζί και σου φαίνονται βουνό. Όλα έχουν συμμετοχή, εγκυμοσύνη, κοβιντ, σφικτά μαλλιά, εποχική τριχόπτωση. Εμφανισιακά δεν φαίνεται κάτι σημαντικό για να κάνεις θεραπεία. Τώρα άμα θέλεις να το βοηθήσεις μπορείς με βιταμίνες και ίσως λοτιον μινοξιδιλης για 6 μήνες αλλά καλύτερα με τον δερματολόγο σου εάν συμφωνεί.
 

Anna89

New Member
Ναι φυσικά με τον δερματολόγο γίνονται αυτά!! Οταν την παθαίνεις μαθαινεις… Δεν θα κάνω κάτι θα το αφήσω να προσπαθήσει να γεμίσει μόνο του κ ελπίζω να τα καταφέρει με τον καιρό !! Απλά είμαι άσχετη με το θέμα κ επισης με μακρυ μαλλι όταν χάνεις πολλές τρίχες φαίνονται ακόμη περισσότερα κ είναι τρομακτικό!! Όσοι το περνατε ξέρετε ποσο απογοητευτικό είναι κ ποσο χαλάει την ψυχολογία !! Βρήκα το φόρουμ κ είπα να πάρω μια γνώμη γιατι έχουν περάσει 6-7 μήνες κ φανταζόμουν πως θα έπρεπε να είχε γεμίσει !!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα