Giorgos-3, FUE,1577g, 22/02/20

Giorgos-3

Well-Known Member
Γιωργο για το μέγεθος του προβλήματος σου, όλο τον κόσμο να γύρναγες καλυτερο αποτέλεσμα πολυ δύσκολα θα έπαιρνες.
Και μην πουν κάποιοι εχουμε δει στο διαδίκτυο
καλυτερο αποτέλεσμα σε ανάλογη περίπτωση πχ από το Lorenzo διότι λήπτρια τόσο τεράστια σε μέγεθος σαν του Γιώργου και τόσο αποκαλυπτικές φωτο σαν και αυτες που βλέπουμε δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε πουθενά.
Μπορούσα ένα 20% καλύτερη εικόνα κατά την άποψη μου αν έκανα στριπ αξιοπρεπές...στον Αναστασάκη ας πούμε σαν πρώτη και μετά να με πιάσει ο τυρκαλας.....τώρα τελείωσε όμως ....
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείται ότι μπορεί να τα βρει. Έχεις τεράστια δότρια. Θα τσιμπήσει από τα temporal αρκετά και μετά λίγο από παντού. Με τέτοιο εύρος η εικόνα σου μετά σε σχέση με το τώρα θα έχει ελάχιστη διαφορά. Σημασία έχει να καλύψεις τα μεγάλα κενά. Το αν η δότρια σου θα φαίνεται ένα ελάχιστο κλικ πιο αραιή είναι αδιάφορο πλέον.
 

tol

Well-Known Member
τα 1000 υπάρχει πιθανότητα να τα πλησιάσει

Προσωπικη εκτιμηση, φιλε Γιωργο, ειναι οτι απο τα upper temporal δεξια και αριστερα (τις περιοχες δηλαδη που σου εχει κυκλωσει με κιτρινο χρωμα ο Cvial στην παραπανω φωτογραφια) μπορουν να εξαχθουν, ισως, και 800 grafts (απο 400 σε καθε πλευρα).

Επομενως, θεωρω πολυ πιθανο να βρεθουν και άλλα 300-400 στην υπολοιπη δοτρια και ετσι να υπερβεις τα 1000 grafts.

Μακαρι να πεσω μεσα στους υπολογισμους μου, οταν το Φθινοπωρο πραγματοποιησεις την τελευταια μεταμοσχευση σου. Με αυτα τα τελευταια grafts θα κλεισεις καποια κενα και θα εχεις μια απολυτα αξιοπρεπη εικονα.

Σου το ευχομαι, αφου το αξιζεις/δικαιουσαι...τοσος κοπος και τετοια επιμονη και υπομονη πρεπει να ανταμειβονται.
 

Aldo

Well-Known Member
Βγαλτε και γενια παιδια, μην το φοβαστε .. εδω που φτασαμε κανε ενα ''all in'' Γιωργο, και δεν θα ξανασχοληθεις ποτε!
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Καλημέρα στο φόρουμ....τελευταίες φωτός μου στο ένα έτος ακριβώς και κάπου εδώ τελειώνει και η παρουσίαση....
μόλις βγήκα από κομμωτήριο καιρός αραιά νεφελώδης αλλά κάνει αυτή την σκιά την τόση όση που αρέσει στον cvial και όντως αποτυπώνεται με σκληρό τρόπο στις φωτός γιατί είναι λες και δημιουργείτε αποστείρωμενο περιβάλλον αλλά οκ ....
Όπως βλέπεται καλώς η κακώς αρέσκομαι να τα παίρνω με την ψιλή και μου αρέσει ανεξάρτητα αν πηγαίνει κόντρα στην λογική ...το μόνο μου αγκάθι το smp έχω πει πολλές φορές και κανένα απολύτως πρόβλιματισμο για την δοτρια ....
Τέλος σε κυκλάκι έχω μαρκαρι ουσιαστικά τις δύο πλευρές που θέλω να χτυπήσω σαν τελευταίο βήμα ...όπως το χω στο μυαλό μου στη μία πλευρά να μπουν το 70% και στην άλλη το 30% αναλογίκα απ' όσα μόσχευματα βρεθούν...βέβαια μικρή σημασία έχει τι λέω εγώ αλλά σημασία έχει τι θα πει ο Σωτήρης....
 

Συνημμένα

  • IMG_20210220_100411.jpg
    IMG_20210220_100411.jpg
    1 MB · Προβολές: 362
  • IMG_20210220_100341.jpg
    IMG_20210220_100341.jpg
    825.7 KB · Προβολές: 368
  • IMG_20210220_100055.jpg
    IMG_20210220_100055.jpg
    736.6 KB · Προβολές: 350
  • IMG_20210220_095812.jpg
    IMG_20210220_095812.jpg
    789.4 KB · Προβολές: 363
  • IMG_20210220_095653.jpg
    IMG_20210220_095653.jpg
    479.4 KB · Προβολές: 365
  • IMG_20210220_095523.jpg
    IMG_20210220_095523.jpg
    428.1 KB · Προβολές: 366
  • Screenshot_2021-02-20-09-49-28-456_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-20-09-49-28-456_com.miui.gallery.jpg
    1.1 MB · Προβολές: 345

tol

Well-Known Member
Καλημέρα στο φόρουμ....τελευταίες φωτός μου στο ένα έτος ακριβώς και κάπου εδώ τελειώνει και η παρουσίαση....
μόλις βγήκα από κομμωτήριο καιρός αραιά νεφελώδης αλλά κάνει αυτή την σκιά την τόση όση που αρέσει στον cvial και όντως αποτυπώνεται με σκληρό τρόπο στις φωτός γιατί είναι λες και δημιουργείτε αποστείρωμενο περιβάλλον αλλά οκ ....
Όπως βλέπεται καλώς η κακώς αρέσκομαι να τα παίρνω με την ψιλή και μου αρέσει ανεξάρτητα αν πηγαίνει κόντρα στην λογική ...το μόνο μου αγκάθι το smp έχω πει πολλές φορές και κανένα απολύτως πρόβλιματισμο για την δοτρια ....
Τέλος σε κυκλάκι έχω μαρκαρι ουσιαστικά τις δύο πλευρές που θέλω να χτυπήσω σαν τελευταίο βήμα ...όπως το χω στο μυαλό μου στη μία πλευρά να μπουν το 70% και στην άλλη το 30% αναλογίκα απ' όσα μόσχευματα βρεθούν...βέβαια μικρή σημασία έχει τι λέω εγώ αλλά σημασία έχει τι θα πει ο Σωτήρης....

Λοιπον, φιλε Γιωργο, μιας και ολοκληρωθηκε και αυτη η τεταρτη κατα σειρα μεταμοσχευση σου (βεβαια δεν τελειωσε ολοκληρωτικα το "ταξιδι σου στον κοσμο των μεταμοσχευσεων", αφου προτιθεσαι να κάνεις αλλη μια τελευταια, οπως γραφεις), ας ξεκινησω πρωτος τις παρατηρησεις μου.

Καταρχας, ειναι παρατηρησεις υποκειμενικες και, φυσικα, ισως λανθασμενες.

Θεωρω, λοιπον, οτι εισαι το χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα των ικανοτητων που διαθετουν, οι Ελληνες τουλαχιστον, γιατροι μεταμοσχευσεων. Για τους κορυφαιους ξενους δε θα αναφερθω, αν και, οπως θα καταλαβετε παρακατω, θα επικαλεστω και την περιπτωση μελους που εκανε μεταμοσχευσης στην κορυφαια κυπριακη κλινικη.

Εισαι το χαρακτηριστικο παραδειγμα για πολλους λογους:

Πανω απο ολα, γιατι περαν του ιδεολογικου φανατισμου και της τυφλης υποστηριξης εκ μερους σου του κ. Τυρκαλα (πραγμα που σου το εχω επισημανει ουκ ολιγες φορες στο παρελθον), εισαι ενα απο τα πιο εντιμα και ανεξαρτητα μελη του forum οσον αφορα στις παρουσιασεις φωτογραφικου υλικου. Παντοτε παρουσιαζες με αμεροληψια, υπο ολες τις δυνατες συνθηκες, χωρις καμια διαθεση αποκρυψης της αληθειας (προσωπικα τα πεντε χρονια που ειμαι μελος, ελαχιστες φορες εχω δει πραγματικα αντικειμενικες παρουσιασεις...το 80% των μελων κανουν παρουσιασεις απλά για να βαυκαλιζονται, για να κολακευονται). Θερμα συγχαρητηρια για αυτη σου τη σταση.

Δευτερον, εισαι περιπτωση μεγαλου nw, 6 προς 7... σχεδον φθανεις στο τερμα.

Τριτον, εχεις κανει συνολικα μια απο τις μεγαλυτερες σε grafts μεταμοσχευση μαλλιων στο forum. Αν δεν κανω λαθος, μονο ο Πανος εχει βαλει συνολικα περισσοτερα grafts απο εσενα.

Τεταρτον, εχεις κανει μεταμοσχευσεις σε εναν καλα καταρτισμενο γιατρο και οχι στον πρωτο τυχοντα.

Λαμβανοντας, λοιπον, υποψη ολες αυτες τις παραμετρους...προσωπικη ταπεινη αποψη...οι δυνατοτητες των γιατρων εν Ελλαδι ειναι σχετικα περιορισμενες. Το συνολικο αποτελεσμα ειναι απλά μετριο προς καλο...τιποτα απολυτως περισσοτερο.

Ναι, δεν αμφιβαλλω...απο το να εισαι 6αρης και 7αρης, η τωρινη σου εικονα ειναι πολυ καλη.

Ομως, αν καποιος περιμενει οτι θα μπορεσει, εχοντας μεγαλη αραιωση, να αποκτησει σχετικα πυκνο αποτελεσμα, μαλλον θα απογοητευτει πικρα. Εσυ εισαι ικανοποιημενος βεβαια, γιατι συγκρινεις με την πιθανη τραγικη κατασταση που θα ησουν χωρις μεταμοσχευσεις.

Αναρωτιεμαι, ωστοσο, ποιος μπορει να εχει το δικο σου ψυχικο σθενος, την υπομονη και υπονονη (αλλά και τα χρηματα) να κανει αυτο που εκανες εσυ.

Τι εκανες;

Εβαλες συνολικα 8000 grafts σε 4 διαφορετικες μεταμοσχευσεις (1200+1800+3400+1580) και πληρωσες πανω απο 12.000 ευρω.

Επομενως, ο υποψηφιος για μεγαλο nw θα πρεπει να εχει εσενα ως παραδειγμα, για να γνωριζει ποιο θα ειναι το τελικο αποτελεσμα που θα εχει. Οφειλει να εχει συγκεκριμενες προσδοκιες και να κρατα πολυ μικρο καλαθι.

Επισης, εκτος απο εσενα, στο παρελθον υπηρξε αλλο ενα μελος που εχει σταματησει εδω και χρονια να γραφει, ο geroksouras, που ειχε αναλογες προδιαγραφες με εσενα. Εκανε τρεις διημερες μεταμοσχευσεις σε κορυφαια κυπριακη κλινικη, ηταν μεγαλο nw, εβαλε πολλα grafts, συνολικα 7200 grafts, πληρωσε πολλα χρηματα, εκανε αψογες ανεξαρτητες παρουσιασεις...και το συμπερασμα αυτων...ενα μετριο τελικο αποτελεσμα.

Μπορειτε ολοι να πατε να δειτε τις παρουσιασεις που εκανε το συγκεκριμενο μελος...στις δυο τελευταιες σελιδες του νηματος υπαρχουν πολυ αποκαλυπτικες φωτογραφιες, για να διαπιστωσετε την αληθεια. Δυστυχως, ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο. Οταν κάνεις αντικειμενικες παρουσιασεις και δεν επιλεγεις, οπως οι περισσοτεροι, τις πιο κολακευτικες φωτογραφιες, τοτε η αληθεια αποκαλυπτεται.

Δυστυχως, αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Γι' αυτο και προσωπικα "δινω τον υπερ παντων αγωνα", ωστε να μπορεσω να πεισω οσο το δυνατον περισσοτερα μελη για την αναγκαιοτητα σωστης προσεγγισης του θεματος της αλωπεκιας. Φιλε Γιωργο, οσο και αν εσυ εισαι καθετα αρνητικος (χωρις να γνωριζεις ουτε εσυ ο ιδιος τους λογους), θα προσπαθω να ξυπνησω απο το ληθαργο, να απομακρυνω φοβιες και προκαταληψεις.

Φιλοι μου, καταλαβετε το, οσο το δυνατον πιο νωρις...ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟ.

Αν συμβιβαζεστε με μετριοτητες, τοτε μη λαμβανετε υποψη τιποτα απο οσα γραφω. Αν θελετε ενα απλα σχετικα καλο αποτελεσμα, τοτε να κανετε δυο-τρεις μεταμοσχευσεις και τελειωσε.

Οσοι, ομως, ειστε νεαροι ακομη, βλεπετε τα πρωτα σημαδια τριχοπτωσης, θελετε να διατηρησετε την πλουσια νεανικη κομη, τοτε η λυση ειναι μονοδρομος.

Αμεση εναρξη ληψης φιναστεριδης και μετα την παροδο αρκετων χρονων (σιγουρα μετα τα 35) μακροπροθεσμο πλανο μεταμοσχευσεων. Αυτη ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ενδεδειγμενη τακτικη, για να εχεις εφ' ορου ζωης ενα πυκνο μαλλι.

Ακομη, ομως, και αυτοι που θελουν να κανουν μεταμοσχευση, εχοντας προχωρησει η αλωπεκια, αν επιθυμουν τα αποτελεσματα να ειναι διατηρησιμα, οφειλουν να τα συνδυασουν με φιναστεριδη. Διαφορετικα σε λιγα χρονια, οταν η τριχοπτωση θα συνεχιζεται και η δοτρια θα αδυνατιζει, παλι θα απογοητευτουν.

Μονο η φιναστεριδη, αμεσως με τα πρωτα ελαχιστα δειγματα τριχοπτωσης, μπορει να αποτρεψει το μοιραιο.

Αν αφησετε την κατασταση να εξελιχθει, οπως εκαναν τα δυο αγαπητα, πραγματικα ανεξαρτητα, μελη, ο Γιωργος και ο geroksouras, τοτε θα τρεχετε και δε θα φθανετε. Ταλαιπωρια σε βαθος πολλων ετων, διαδοχικες μεταμοσχευσεις, σπαταλη πολλων χρηματων, γαϊδουρινη υπομονη και θεληση...και στο τελος ενα απλα αποδεκτο αποτελεσμα.

ΥΓ Φιλε Γιωργο, σου ευχομαι ολοψυχα καλη συνεχεια. Μακαρι με τα τελευταια 1200 περιπου grafts (τοσα υπολογιζω) της τελευταιας μεταμοσχευσης, να κλεισεις καποια κενα και να εχεις ενα ολοκληρωμενο αξιοπρεπες αποτελεσμα. Το αξιζεις για τον κοπο, τις προσπαθειες και την ιωβεια επιμονη που εχεις δειξει εδω και μια δεκαετια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Φίλε Tol
Το λέω και το ξαναλέω και σε όλους ξεφεύγει όπως και στον Αναστασάκη.

Προσυπογράφω ατα περισσότερα,αλλά ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ NW6-N7.
Πόσες φορές θα το πούμε?
Ένα 30% πάει απλά δεν το ξέρει κανείς αυτό.
Πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό.
Αλλά ακόμα και αυτό όπως έχω ξανατονίσει,στα 30 περίπου βλέπεις το τελικό nw που θα καταλήξει.
Εάν φτάσεις μέχρι NW5 μόνο με μμ,μπορείς να έχεις ένα πυκνό αποτέλεσμα.

Αυτό το αναφέρω στην περίπτωση που μόνο κάποιος δεν επιθυμεί να πάρει φίνα, αλλά τότε θέλει άριστο πλάνο, βαθιά γνώση από έμπειρο γιατρό με εξετάσεις,και μόνο τότε προχωράει.

Θέλω να αναφέρουμε και την εναλλακτική επιλογή.
Υπάρχει,δεν είναι μονόδρομος η φίνα η τίποτα γιατί αλλιώς δεν θα έχεις πυκνό αποτέλεσμα.

Αυτή η παρανόηση ότι όλοι θα καταλήξουμε εκεί,είναι στρέβλωση δεν ισχυει.
 

koumparos

Well-Known Member
Εάν ο Γιώργος έκανε θεραπεία από μικρή ηλικία και είχε κρατήσει έστω ένα 40% από τα χαμένα μαλια τώρα θα είχε και ικανοποιητική πυκνότητα.Εγω προσωπικά θα ξυλωνα ότι έχει απομείνει και θα τα έριχνα α,β ζώνη.Τοπικ πίσω και θα συνέχιζα την ζωή μου.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgie

Well-Known Member
Αξιοπρεπές αποτέλεσμα δε το συζητώ .
Εγω ουτε που θα έμπαινα στη διαδικασία .
θα συμφωνήσω με το @tol ειδικά οταν πηγαίνεις για τοσο μεγάλο Norwood .
Πρεπει να εχεις μεγάλη τρελα με το μαλλι ( με τη καλή έννοια) για να μπεις 3 -4 φορές στη διαδικασία της μεταμοσχευσης .
 

tol

Well-Known Member
Αλλά ακόμα και αυτό όπως έχω ξανατονίσει,στα 30 περίπου βλέπεις το τελικό nw που θα καταλήξει.

Φιλε vlafo...μαλλον εσφαλμενη η αποψη σου.

Κανείς μα κανείς (ουτε ο θεος ο ιδιος) δεν μπορει να προβλεψει στα 30 τη βαθμιδα nw που θα καταληξει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.

Στα 30 μπορει να εισαι nw2 και στα 40 nw5. Υοαρχουν χιλιαδες τετοιες περιπτωσεις.


Προσυπογράφω ατα περισσότερα,αλλά ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ NW6-N7.
Πόσες φορές θα το πούμε?

Μα, προσωπικα δεν αναφερθηκα μονο σε nw 6-7. Εγραψα και μια παραγραφο για μικροτερα nw. Ακομη και αυτοι, αν δεν κανουν θεραπεια, καποια στιγμη, μετα απο 10-15 χρονια θα απογοητευτουν και θα ξαναπερασουν την πορτα του χειρουργειου.


Θέλω να αναφέρουμε και την εναλλακτική επιλογή.
Υπάρχει,δεν είναι μονόδρομος η φίνα η τίποτα γιατί αλλιώς δεν θα έχεις πυκνό αποτέλεσμα

Το λαθος που κάνεις, φιλε vlafo, ειναι οτι βλεπεις τα πραγματα υπο συγκεκριμενες οπτικες γωνιες.

Αληθεια πιστευεις οτι, αν καποιος προοριζεται για nw5 και κανει μεταμοσχευση σε ηλικια 25 χρονων στον κορυφαιο των κορυφαιων (π.χ. Λορεντζο), χωρις ληψη φιναστεριδης, στα 50 χρονια θα ειναι ικανοποιημενος;

Προσωπικα...στο υπογραφω...δε θα ειναι. Η τριχοπτωση θα εχει εξελιχθει και το αποτελεσμα θα φανταζει μετριο. Γι' αυτο αλλωστε οι κορυφαιοι επιμενουν για τη ληψη φιναστεριδης.

Επισης, "κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια". Σου εχω γραψει και αλλες φορες την προσωπικη μου αποψη για το θεμα.

Πότε ξεκινησες, φιλε vlafo, τη φιναστεριδη;

Την ξεκινησες, οντας nw1, με τα πρωτα ελαχιστα δειγματα τριχοπτωσης;

Σε τι ηλικια, φιλε vlafo, την ξεκινησες;

Την ξεκινησες στα 22, οπως εγω συμβουλευω;

Τελος, προσωπικα ποτέ δεν ισχυριστηκα οτι ΜΟΝΟ Η ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ θα σε βοηθησει να εχεις πυκνο μαλλι εφ' ορου ζωης.

Αυτο που συχνα γραφω ειναι...

Ο νεαρος των 22 χρονων που βλεπει την παραμικρη τριχοπτωση, ξεκινα αμεσα φιναστεριδη...για 10 χρονια ξεγνοιαζει..στα 32, οταν, ισως, αρχισει να πεφτει η επιδραση της, τοτε κανει σωστο μακροπροθεσμο πλανο δυο μεταμοσχευσεων.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ποτέ δε θα υπαρξει περιοδος της ζωης του που θα εχει αραια μαλλια. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ θα εχει πυκνο μαλλι λογω του σωστου συνδυασμου ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν πρέπει να θεωρούμε το αποτέλεσμα του Γιώργου υπόδειγμα διαχείρισης μεγάλου ΝW γιατί έχει παραβιαστεί (προ πολλού) η αρχή του donor depletion. Αν ο σκοπός μιας μμ είναι να καλύψεις την λήπτρια με μια αποδεκτή πυκνότητα και να διατηρήσεις την δότρια σε ένα επίσης αποδεκτό επίπεδο, να μην την κάνεις depleted δηλαδή, εδώ αυτό το όριο δεν θα ήταν πάνω από 5000-5500g. Με αυτό το πλάνο θα έπρεπε να γίνει ο (σωστός) σχεδιασμός από την 1η μμ (ειδικά όταν υπάρχει και ουλή από στριπ) και προφανώς τα νούμερα δεν θα έβγαιναν με FUE χωρίς φίνα.

Φυσικά περί ορέξεως (και ανάγκης) ...κολοκυθόπιτα και καλώς έκανε ο Γιώργος να προχωρήσει έτσι, απλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέτει κάποιο επιτυχημένο όριο για την FUE σε μεγάλα NW χωρίς χρήση φίνας. Αν όλοι αποψιλώναμε την δότρια σε τέτοιο επίπεδο θα είχαμε πάνω από 10Kg.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φιλε vlafo...μαλλον εσφαλμενη η αποψη σου.

Κανείς μα κανείς (ουτε ο θεος ο ιδιος) δεν μπορει να προβλεψει στα 30 τη βαθμιδα nw που θα καταληξει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.

Στα 30 μπορει να εισαι nw2 και στα 40 nw5. Υοαρχουν χιλιαδες τετοιες περιπτωσεις.




Μα, προσωπικα δεν αναφερθηκα μονο σε nw 6-7. Εγραψα και μια παραγραφο για μικροτερα nw. Ακομη και αυτοι, αν δεν κανουν θεραπεια, καποια στιγμη, μετα απο 10-15 χρονια θα απογοητευτουν και θα ξαναπερασουν την πορτα του χειρουργειου.




Το λαθος που κάνεις, φιλε vlafo, ειναι οτι βλεπεις τα πραγματα υπο συγκεκριμενες οπτικες γωνιες.

Αληθεια πιστευεις οτι, αν καποιος προοριζεται για nw5 και κανει μεταμοσχευση σε ηλικια 25 χρονων στον κορυφαιο των κορυφαιων (π.χ. Λορεντζο), χωρις ληψη φιναστεριδης, στα 50 χρονια θα ειναι ικανοποιημενος;

Προσωπικα...στο υπογραφω...δε θα ειναι. Η τριχοπτωση θα εχει εξελιχθει και το αποτελεσμα θα φανταζει μετριο. Γι' αυτο αλλωστε οι κορυφαιοι επιμενουν για τη ληψη φιναστεριδης.

Επισης, "κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια". Σου εχω γραψει και αλλες φορες την προσωπικη μου αποψη για το θεμα.

Πότε ξεκινησες, φιλε vlafo, τη φιναστεριδη;

Την ξεκινησες, οντας nw1, με τα πρωτα ελαχιστα δειγματα τριχοπτωσης;

Σε τι ηλικια, φιλε vlafo, την ξεκινησες;

Την ξεκινησες στα 22, οπως εγω συμβουλευω;

Τελος, προσωπικα ποτέ δεν ισχυριστηκα οτι ΜΟΝΟ Η ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ θα σε βοηθησει να εχεις πυκνο μαλλι εφ' ορου ζωης.

Αυτο που συχνα γραφω ειναι...

Ο νεαρος των 22 χρονων που βλεπει την παραμικρη τριχοπτωση, ξεκινα αμεσα φιναστεριδη...για 10 χρονια ξεγνοιαζει..στα 32, οταν, ισως, αρχισει να πεφτει η επιδραση της, τοτε κανει σωστο μακροπροθεσμο πλανο δυο μεταμοσχευσεων.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ποτέ δε θα υπαρξει περιοδος της ζωης του που θα εχει αραια μαλλια. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ θα εχει πυκνο μαλλι λογω του σωστου συνδυασμου ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.

Θα διαφωνήσω. Όταν είσαι (μάλλον φαίνεσαι) στα 30 NW2, μπορείς να καταλάβεις που θα είσαι στα 40 (στο 80-90% των περιπτώσεων) με μια ενδελεχή μελέτη της δότριας. Πολύ σπάνια ένα υγιέστατο NW2 στα 30 καταλήγει στα 40 ΝW5. Απλά δεν το έχει αντιληφθεί.

Επίσης θα διαφωνήσω για την άμεση λήξη φίνας στα 22 με την παραμικρή τριχόπτωση και στα 32 πλάνο μμ. Αν μιλάμε για επιθετική τριχόπτωση στα 22, ναι χρειάζεται άμεση λήξη. Σε μη επιθετική ΑΑ που δεν αφορά crown αλλά κυρίως κροτάφους δεν είναι τόσο σημαντική η λήψη. Η πρώτη μμ μπορεί να γίνει κοντά στα 28-30 (με FUE) αλλά να αφορά μόνο hairline/κροτάφους με ένα συντηρητικό πλάνο ανάλογα με τo διαφαινόμενο NW. Από εκεί και πέρα με σωστό μακροπρόθεσμο πλάνο που θα βασίζεται σε μετρήσεις.
 

makis25

Well-Known Member
η μονη επιφυλαξη που εχω , κατι που δεν ειναι μετρησιμο βεβαια τωρα , ειναι το ποσα μοσχευματα μπορει να χαθηκαν απο τρανσεξιον κατα την εξαγωγη σε τοσο εκτεταμενη δουλεια στη δοτρια οπως στο Γιωργο. Μεγαλο εργαλειο + μεγαλος αριθμος graft = χαθηκαν αραγε ακομα 500-1000 -1500 που ειτε θα καναν τη δοτρια λιγο πιο πυκνη στο ματι ειτε τη ληπτρια πιο πυκνη .
 

vlafo

Well-Known Member
Φίλε Tol
Σε παραπέμπω στην απάντηση του Cvial που με καλύπτει πλήρως γιατί είναι η πραγματικότητα.
Πρέπει να το καταλάβεις φίλε,τη συνολική εικόνα βλέπω και μαλλιά για πάντα.

Όποιος είναι μέχρι nw5 το πρόβλημα της αα το λύνεις με 2 ή 3μμ και με πυκνό αποτέλεσμα.
Το nw φυσικά και το ξέρεις και δες απάντηση Cvial.

Εγώ στα έχω ξαναπεί την ξεκίνησα άμεσα στα 30 μου,δεν έχασα χρόνο αλλά είχα
πολύ επιθετική τριχόπτωση και μου έφαγε τη χερλάιν και τους κροτάφους δεν πρόλαβα να τους επαναφέρω.
Από Nw1 πήγα nw2-2.5 και όταν την έκοψα πήγα nw3v.

Ο νέος των 22 αν πάει στο Lorenzo και κάνει την 1 μμ,αν αδειάσει θα πάει και για τη 2η και αν συνεχίσει θα πάει και για την
3η και θα τελειώσει.

Έτσι θα έχει μαλλιά πυκνά για πάντα.

Πρέπει να το καταλάβεις,σήμερα δεν υπάρχει αα,με τις μμ το λύνεις οριστικά το θέμα αρκεί να μη πηγαίνεις για nw6-7.
Αρκεί κάποιος να θέλει να μπει αε αυτό το χορό.
Άλλιως με φίνα το καθυστερείς.
 

tol

Well-Known Member
Ο νέος των 22 αν πάει στο Lorenzo και κάνει την 1 μμ,αν αδειάσει θα πάει και για τη 2η και αν συνεχίσει θα πάει και για την
3η και θα τελειώσει.

Και θα πληρωσει...15000ευρω!!!! Και θα ταλαιπωρειται με 3 ταξιδια και μεταμοσχευσεις!!!

Και ολα αυτα, ενω θα μπορουσε με κοστος 300 ευρω για μια δεκαετια... ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ (22-32) να εχει διατηρησει το μαλλι του!!!

Και ολα αυτα, ενω θα μπορουσε, μετα τα 32 να κανει ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΕΙΣ μεταμοσχευσεις, γλιτωνοντας (4000), αφου ειναι σχεδον δεδομενο οτι με τη ληψη φιναστεριδης θα κανει μια λιγοτερη φιναστεριδη!!!

Εκτος και αν πιστευεις οτι δυο νεαροι που εχουν την ιδια κληρονομικη προδιαθεση και ο ενας παιρνει φινα, ενω ο αλλος οχι, υα καταληψουν στην ιδια βαθμιδα nw.

Αυτο ειναι, μαλλον, απιθανο.

Εξηγησε μου, φιλε vlafo, γιατι να ακολουθησει το δικο σου πλανο και οχι αυτο που προτεινω εγω; Υπαρχει καμια λογικη;
 

vlafo

Well-Known Member
Και θα πληρωσει...15000ευρω!!!! Και θα ταλαιπωρειται με 3 ταξιδια και μεταμοσχευσεις!!!

Και ολα αυτα, ενω θα μπορουσε με κοστος 300 ευρω για μια δεκαετια... ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ (22-32) να εχει διατηρησει το μαλλι του!!!

Και ολα αυτα, ενω θα μπορουσε, μετα τα 32 να κανει ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΕΙΣ μεταμοσχευσεις, γλιτωνοντας (4000), αφου ειναι σχεδον δεδομενο οτι με τη ληψη φιναστεριδης θα κανει μια λιγοτερη φιναστεριδη!!!

Εκτος και αν πιστευεις οτι δυο νεαροι που εχουν την ιδια κληρονομικη προδιαθεση και ο ενας παιρνει φινα, ενω ο αλλος οχι, υα καταληψουν στην ιδια βαθμιδα nw.

Αυτο ειναι, μαλλον, απιθανο.

Εξηγησε μου, φιλε vlafo, γιατι να ακολουθησει το δικο σου πλανο και οχι αυτο που προτεινω εγω; Υπαρχει καμια λογικη;
Βασικό πρώτο λάθος που κάνεις στο συλλογισμό σου φίλε tol.

2 άτομα που έχουν την ίδια κληρονομική προδιάθεση θα καταλήξουν στο ίδιο nw είτε παίρνεις φίνα είτε όχι.Αυτό δεν το έχεις καταλάβει πως λειτουργεί η φίνα.
Απλά ο ένας θα καταλήξει πολύ νωρίτερα εκεί που είναι να πάει.
Μπορεί να πάει σε όποιο γιατρό επιθυμεί δεν είναι ο Lorenzo μόνο, με πολύ λιγότερα χρήματα αλλά η ουσία είναι ότι κάποιος που του παρουσιάζεται επιθετική τριχόπτωση σε πολύ νεαρή ηλικία,μπορεί να πάρει φίνα να γλυτώσει το αναπόφευκτο για μια 10ετια, αλλά κάποιος που έχει πολύ αργή έχει τη δυνατότητα να μην την πάρει.

Tol
Εγώ αναφέρω τι επιλογές υπάρχουνε και αυτό που σου λέω είναι ότι δεν είναι πανάκεια η φίνα και στο λέω εγώ που την παίρνω 20 χρόνια.
Έχεις επιλογές και μπορείς να πορευτείς αρκεί να ξέρεις.
Οι προσωπικές επιλογές που κάνουμε δεν σημαίνει ότι είναι και οι σωστές πάντα.
Και εγώ στα 48 μου,οι περισσότεροι δεν θα κάνανε τίποτα στην κατάσταση που ήμουνα.
Εγώ το έκανα γιατί δεν μου άρεσε πλέον και ήθελα το μέγιστο αποτέλεσμα.
Δε σημαίνει ότι ήταν το απόλυτα σωστό αλλά για μένα ήταν.
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Για την φίνα δεν θα ανακυκλώνω ξανά τα ίδια και τα ίδια ...περί ορεξεως .....κανένας βέβαια που είναι υπέρ της χρήσης δεν μπόρεσε να μου λύσει την απορία τι γίνεται μετά το πέρας της δράσης της η αναγκαστείς μετά από κάποια χρόνια να την κόψεις το γίνεται...η λογική λέει ότι θα γίνει αυτό που δεν έγινε νωρίτερα...τεσπά ....
Όσο αφορά αυτό που ο cvial λέει ενοειται ότι είναι απαραίτητο το ξηλωμα, το ρίσκο και την υπομονή σε συνδυασμό με αρκετή τύχη για να πετύχεις κάτι αξιοπρεπές....το χω πει πολλές φορές αυτό το ρίσκο που πήρα εγώ δεν θα το συνιστούσα εύκολα ειδικά με τα χαρακτηριστικά τα δικά μου ....οπότε όταν κάποιος έχει τέτοια επιφάνεια να καλύψει πρέπει να ξέρει τι εικόνα να περιμένει και νομίζω τα νήματα μου είναι πολύ σημαντικά για το κοσμακι που θα περνάει από δω και θα βλέπει με παρόμοιο προβλήμα....
Τώρα αν πήγαινα το χρόνο πίσω και ήμουν υπέρ της φίνας και ήξερα το φόρουμ και τι παίζει πάλι δεν θα έπαιρνα Φινα ....όταν στα 25 άντε στα 26 εκεί πάνω στο στριπ που έκανα έφτασε η τριχόπτωση να μαι 6αρης+ και από τότε μετά από μια δεκαετία δεν έχω χάσει ούτε μια τρίχα με λίγα λόγια σταθεροποιήθηκε η δοτρια ...με κανει να νιώθω ασφαλής και ότι τα μμ μαλλιά θα μείνουν στην θέση τους.... Οσο αφορά την δοτρια ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι φαίνεται άψογη όταν αφήνω το μαλλί απλά προς το πάρον μου αρέσει το κοντο...γενικά μου αρέσει το πεζοναυτικο ....τέλος πάνω σ' αυτό που λέει ο Μάκης το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να έχουν χαθεί 500-100-1500 μόσχευματα γιατί θα ταν κάτι εμφανές στο κεφάλι μου ....τα μοσχεύματα που μπήκαν είναι πολλά ...είναι πάρα πολλά ...και όλα είναι στην θέση τους όπως μου έχει πει και ο γιατρός ....δεν με ευνοεί η τρίχα μου ...αν είχα μέση πυκνότητα και λόγο αυτή την στιγμη θα κάνατε μια άλλη εντελώς διαφορετική συζήτηση πιστεύω ....
 
Μπλουζα