Μεταμόσχευση - Μη επεμβατικές μέθοδοι (φαρμακευτικές αγωγές)

Giorgos-3

Well-Known Member
Giorgos αργα η γρηγορα τι θα συμβει; Κ με συνοπτικες διαδικασιες κιολας; Ποια ειναι η κοινη λογικη; Ποια ειναι η ψευδαισθηση για το αποτελεσμα; Δεν επιχειρηματολογεις.. μην βγαζεις συμπερασματα ετσι αυθαιρετα..ποσταρε καμια μελετη αν εχεις οπως ο πανος,δεν βοηθας κανεναν μ αυτα που λες.. πες την δικη σου εμπειρια αλλα μην βγαζεις συμπερασματα το τι θα συμβει σ εμας που παιρνουμε φινα..χιλιοειπωμενα πραγματα.. εγω πραγματικα θα παρακαλουσα μελη να αποφευγουν τετοιες εκφρασεις δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο ανησυχια κ φοβο προς μελη που θελουν να παρουν φινα..
Και ο πανος και ο c vial εχουν ποστάρει πολλα λινκ που καποια απο αυτα εχω εντοπίσει και γω απο καποιες αναζητήσεις που εκανα. Δεν εχει νοημα να βαζω τα ιδια και τα ιδια. Και βασικα δεν θελω και δεν μ αρεσει να μπαινω σε ξενα χωράφια και να το πεζω ειδικος. Απλα διατύπωσα την αποψη μου συμπερασματικα απ τα δικα μου εραιθηςματα και λεω οτι η φίνα ειναι μια ουτοποια. Την σταματας οταν αναγκαστείς να την σταματήσεις και πας εκει που σ εχει προορισει η φύση να πας. Με την διαφορα οτι πληρωνεις και τον λογαριασμο. Και επειδη εχω ρωτησει ατομα που εμπιςτευομαι στο κυκλο μου και γνωρίζουν απο αυτα μου ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μην προκύψουν θεμματα τουλαχιστον απ την μακροχρόνια χρήση αν εισαι τυχερος. Πιστεψε με κ γω θα θελα μαλλια και αν ηταν αυτος ο τροπος μια καλη λυση θα το κυνηγούσα. Εξαλλου το οτι εχω κανει 3 μμ και δεν μενω στην φιλοσοφια και στο να κρινω αλλους λεει κάτι αυτο...δεν εχω ουτε προκάταλειψεις ουτε κολωνω αν υπαρχει προοπτική. Αλλα εδω μιλαμε για κάτι πολυ σοβαρό που αντιλαμβάνομαι απο καποιους οτι αντιμετωπίζεται πολυ χαλαρα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JOJO

Active Member
Εδω μιας και διαβαζω παλι τα παλια ποστ του inotech ,
εχει μερικες πολυ χρησιμες πληροφοριες που δινει και θα τις ξανα ανεβασω γιατι μπορει να τις χρειαστουν καποιοι.
Επισης λεει για εξετασεις που μπορουν να κανουν οσοι τυχον εμφανισουν προβληματα απο φινα.
Ο inotech εδειχνε να εχει πολλες γνωσεις και ισχυριζοταν οτι εργαζοταν σε ευρευνιτικο ογκολογικο κεντρο στις ΗΠΑ.



Δυστηχως δεν εχω τις γνωσεις που εχει ο inotech , αλλα λεει σε μια παραγραφο

""Η κόπωση οφείλεται πιθανώς σε πεσμένα επίπεδα ανδρογόνων αλλά αν η χρήση της φιναστερίδης είναι παρατεταμένη τότε μάλλον έχει ατροφήσει ή χαλάσει η ευαισθησία του υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων οπότε μιλάμε για καταστολή του συστήματος stress και πιο σοβαρά προβλήματα. Μπορεί να μην είναι εμφανή αμέσως αλλά θα προκύψουν όσο περνάνε τα χρόνια. *
Ενδοκρινολόγοι που χρησιμοποιούν φιναστερίδη στο εξωτερικό χρησιμοποιούν και υψηλές δόσεις τεστοστερόνης για να σταθεροποιήσουν όσο μπορούνε τον άξονα HPA ""

Εδω ειναι σαν να με φωτογραφιζει (τοτε δεν ειχα ακομα προβληματα κ δεν ειχα δωσει βαση - τωρα ομως εχω μεινει εκπληκτος)

Ειχα εντονοτατο αισθημα κοπωσης συνεχως (και χρειαζομουν συνεχεια υπνο) μετα απο παρατεταμενη χρηση φινας οπως ακριβως λεει....επισης λεει οτι δεν ειναι εμφανη αμεσως κ φαινονται οσο περνανε τα χρονια.... ποσο μεσα εχει πεσει....δεν εμφανισα αμεσως τα προβληματα αυτα αλλα μετα απο εναμησι με δυο χρονια, και ηταν οντως πολυ πιο σοβαρα απ τα σεξουαλικα...

Εν το μεταξυ ψαχνω να βρω πληροφοριες για τον αξονα HPA η στα ελληνικα YYE ( υποθαλαμος- υποφυση - επινεφριδια)
και στη wikipedia εχει αυτη τη φωτο
Προβολή συνημμένου 20432

που μοστραρει πρωτο πρωτο το κεντρικο νευρικο συστημα...που ειχα και προβληματα.
οποτε η κουραση, η αργη σκεψη οι εξαψεις κ τα νευρολογικα προβληματα στην αριστερη πλευρα του σωματος μου πηγαζαν ολα απο εκει...
απ την ανωμαλια του αξονα ΥΥΕ κ του νευρικου συστηματος....και καπως ετσι ξετυλιγεται το κουβαρι...

Επισης βρηκα κι αλλη μια ενδιαφερον φωτογραφια εδω

Προβολή συνημμένου 20435

Παρατηρω οτι ο υποθαλαμος αλλα κ η υποφυση ειναι ακριβως διπλα στο οπτικο νευρο του ματιου.
Ειχα πολυ εντονο προβλημα στο αριστερο μου ματι. δεν ειμαι σιγουρος ομως αν φταιει το οτι βρισκεται κολλητα στον υποθαλαμο ή αν θα το ειχα ακομα κι αν ηταν πιο μακρυα....
αλλα σας το ανεβασα γιατι μου κινεισε την περιεργεια τωρα που το ειδα....
και φανταζομαι κανεις δεν ξερει να μου απαντησει.....ισως ο inotech αν ηταν εδω....
Τι πρόβλημα ακριβώς είχες στο μάτι;
 

athenian

Well-Known Member
Μιας και μιλάμε για τέτοια θέματα, μήπως κάποιος γνωρίζει το κόστος των βασικών ορμονικών εξετασεων με την μεθόδο της ανάλυσης της στοματικής σιελου?
 

dimitris50423

Well-Known Member
Ορμονικες εξετασεις με εξεταση αιματος θα κανεις athenian.
Υπαρχουν πολλες εξετασεις ορμονικες. Υπολογισε μεσο ορο 15€ ανα εξεταση αν τις κανεις ελευθερα.
 

koumparos

Well-Known Member
Πάνο κάνεις μεγάλο λάθος και μαλον δεν διάβασες καλά τα ποστ που ανέβασα.Εγω δεν αμφισβήτησα κανέναν για τις παρενέργειες αλλά αμφισβητώ ευθέως ότι οι παρενέργειες είναι μόνιμες.Αυτο είναι ανοησία και δεν προκύπτει από πουθενά.Αναφερεις τον fda.Εαν υπάρχει επίσημη έρευνα του fda παρακαλώ να την ανεβάσεις.Δημοσιευμενη από τον ίδιο τον fda!!Και όχι χαλασμένο τηλέφωνο.Επισης περιμένω τις οδηγίες χρήσης του φαρμάκου που αναφέρουν για μόνιμες παρενέργειες και ότι δήθεν τους ανάγκασαν πλέον να αναγράφουν.Εγω ήμουν σαφής και ανέβασα τις τωρινές οδηγίες που ισχύουν.
Τέλος ρωτάω ευθέως.Υπαρχει εδώ μέσα μέλος που να μην επανήρθε ποτέ από τις παρενέργειες της φινας??Εάν ισχύει να ποσταρει.Καλησπερες!!!!
 

giannis1991

Well-Known Member
Με επιασε μια νοσταλγια και θελω να παραθεσω καποια μηνυματα τα οποια ειναι προειδοποιητικα και αλλα που ηταν τοσο προφητικα!!!!
δειτε αποσπασμα του @Panos1982 ...οποιος εχεις αυτο το θεμα τοτε ειναι λογω φινας...ακριβως τα ιδια ειχα και εγω!!!και αλλοι πολλοι!

''το ξερω πολυ καλα αυτο που λες με την κοπελα σου...το εχω βιωσει κι εγω και οι φιλοι μου που καναμε την θεραπεια....(ολοι μας )...στον αυνανισμο πετυχεναμε καλυτερη στυση....αλλα οταν πηγαιναμε να κανουμε σεξ....πολλα προβληματα....(δυσκολια στυσης-δυσκολια αλλαγης στασεων στο σεξ-εντονη εγκεφαλικη προσπαθεια για την επιτευξη της στυσης-με την παραμικρη αλλαγη στασης απωλεια στυσης-επισης εχουμε παρατηρησει οτι μπορουσαμε να διατηρησουμε μια σχετικα καλη στυση κατα την διαρκεια του στοματικου και μονο....η οποια χανοταν ευκολα τα 10-20 δευτερολεπτα στη συνεχεια που προσπαθουσαμε να βαλουμε το προφυλακτικο για να κανουμε σεξ...και τελικα το πεταγαμε...δε μπορουσαμε να κανουμε σεξ στα ορθια η στο τραπεζι η στο πλυντηριο η στο τοιχο η οπου αλλου θες....παρα μονο στο κρεβατι κι αυτο με πολυ δυσκολια και παντα μετα απο στοματικο....και το προφυλακτικο να περιμενει ανοιχτο για να το φορεσουμε γρηγορα γρηγορα να προλαβουμε.....γιατι ξεριες....σε αυτες τις περιπτωσεις...δεν αφηνεις καμμια στυση να παει χαμενη... ;D αν εχεις νιωσει αυτα τα πραγματα μην δυσκολευεσαι...η φινα ειναι....το αν θα την συνεχισεις η οχι ειναι δικη σου επιλογη...μη ρωτας ουτε εμενα ουτε κανεναν για να παρει την αποφαση για το δικο σου μελλον....μεσα σου ξερεις πολυ καλα αν φταιει η φινα η οχι....απο κει και περα εσυ θα επιλεξεις τι θες στη ζωη σου και τι αποφαση θα παρεις.....''

Προφητικο μηνυμα απο τεραστιο Hopefull για την μμ του dance...τα πετυχε νομιζω ολα!Ουσιαστικα ο dance που ειναι απο τα πιο αξιολογα παιδια του φορουμ εγινε η βιτρινα του Μιχαλη!!!αναφερει ομως και το ρισκο μμ και στηριξη φινας που ισως καποια στιγμη σε προδωσει...

''τωρα οσον αφορα το μαλλι. Για μενα φιλε οπως σε βλεπω πας για μεγαλο nw! σε κρατανε τα φαρμακα φαινεται και απο τις φωτογραφιες το birds eye view τα λεει ολα. απλα εισαι στη κλασσικη παγιδα, τα φαρμακα δεν δουλεουν καλα μπροστα και εχει αρχισει η ασυμμετρια στη hairline η οποια απλα τα γ@μ@ει ολα για ενα παιδι με τις απαιτησεις σου. το hairline ειναι σημαντικο στο look δεν μπορω να πω τιποτα και σε καταλαβαινω.

Βασικα εισαι η κλασσικη περιπτωση για μια επιτυχημενη μεταμοσχευση, doctors wet dream. Σου φτιαχνουμε το hairline γεμιζουμε λιγο μπροστα λειτουργει και η θεραπεια και εφυγες και για poster boy αμα γουσταρεις!!!

Αυτη ειναι η καλη πλευρα...

Η κακη πλευρα..Το πιο κακο για μενα ειναι.... και ταυτοχρονα το καλο... οτι εισαι δηλαδη ο perfect candidate( για ενα γιατρο) για ενα πολυ καλο αμεσο αποτελεσμα. Εισαι η περιπτωση που οι γιατροι δε λενε με τιποτα οχι

1. Παιρνεις propecia kαι εχεις σταθεροποιηθει κατα καποιο τροπο
2. Θα γινεις μια ωραια φωτογραφια στο portfolio τους, ο ενθουσιασμος σου θα φερει και αλλους πελατες.
3. Θα συνεχισεις να χανεις μαλλια και αρα θα εισαι πελατης για χρονια.
4. Εχεις καλα χαρακτηριστικα (τριχας, δερμα κτλ)για μεταμοσχευση στο ειπα και αλλοι

Ολα μελι γαλα λοιπον, βασικα αν διωχναν ατομα σαν και σενα θα πρεπε να διωχνουν τα καλυτερα showcases και τους περισσοτερους πελατες τους, τυπακια δηλαδη που τους κραταει το propecia αλλα εχει χαλασει το hairline.

Ομως Dance απο την αλλη εχεις ενα πολυ μεγαλο μειονεκτημα σε ολο αυτο το εγχειρημα...Πας για μεγαλο nw και φαινεται σε ολο το nw6 pattern. Η γραμμη αμυνας σου το propecia ειναι ταυτοχρονα και η μεγαλη δικαιολογια των γιατρων για να σε βαλουν μεσα στο χειρουργειο. Για αυτους ολα καλα, το hairline εχει πραγματι καποιο προβλημα, το παιδι παιρνει propecia και με τη λογικη οτι θα το παιρνει για παντα οτι και να γινει θα μπορεσουμε να το αντιμετωπισουμε. Θα ειναι πελατης που ξαναερχεται οσο αδειαζει αλλα θα καθυστερησει τοσο πολυ η τριχοπτωση και το donor του θα μεινει δυνατο οποτε και αραια να ειναι πιο πολυ αργοτερα, παντα θα του δινουμε μαλλια και θα ναι και happy μιας και οι απαπιτησεις του οσο μεγαλωνει θα γινονται και πιο ωριμες.

Φιλε ομως αυτο το "καλο" σεναριο στηριζεται στο propecia για παντα, ή στο οτι κατι θα βγει στο μελλον(φυσικα αν ολα πανε καλα και με τις μεταμοσχευσεις). Αν κατι δε παει καλα με το propecia τοτε ολο αυτο το σεναριο μπορει να αλλαξει σε ενα εφιαλτικο σεναριο γιατι εισαι diffuse thinner και ακομα σε πρωιμα σταδια. Οτι και να ακουσεις οτι και να σου πουνε αυτο το ρισκο ειναι υπαρκτο και πρεπει να το ξερεις γιατι μετα οτι και να κανεις δεν θα εχεις κανεναν να ριξεις το φταιξιμο εκτος απο σενα. Αυτα πρεπει να τα ξερεις πριν πας, και αν πας να πας συνειδητοποιημενος και ετοιμος .Το μυαλο σου σε αυτη τη φαση προσπαθει να αποβαλει τετοια σεναρια και ψαχνει για επιβεβαιωση και υποστηριξη στην προαποφασισμενη επιλογη σου, αυτο το ξερουν και οι γιατροι... και οσο υπαρχει το propecia στην εξισωση η συνειδηση τους ειναι και καθαρη τις εξηγησεις τους τις κανανε...''

Τελος μπονους ενας Ορισμος να καταλαβει καποιος το illusion και αν ειναι καλος υποψηφιος απο hopefull

''Σκεψου το εξης για να καταλαβεις λιγο τι γινεται
Η μεταμοσχευση δημιουργει ενα illusion
Οι συνηθεις γωνιες που βλεπει καποιος το κεφαλι σου ειναι
a. Απο μπροστα
β. Απο πλαι
γ. Απο πισω
δ. απο πανω
Ξεκιναμε απο τη παραδοχη
Τα μεταμοσχευμενα μαλλια ειναι πιο αραια απο τα φυσικα. Ακομα και αν καποιος εχει μικρο προβλημα δεν σημαινει οτι μπορει να πιασει την κανονικη πυκνοτητα διοτι πολυ απλα γινονται τομες για να μπουν τα μαλλια. το εσωτερικο ταλαιπωρειται και αλλαζει με τοσες ουλες δημιουργειται και scar tissue εσωτερικα οποτε υπαρχουν ορια στη πυκνοτητα.

Το illusion που λεγαμε για να εχεις ενα αποτελσμα σχετικα καλο αρκει να δουλεψει απο 2 γωνιες . Μπροστα και πλαγια. Απο πισω και απο πανω δεν ειναι τα καλυτερα του και δεν χρειαζεται κιολας γιατι παμε να frame the face που λενε.

Για να πετυχει μπροστα το illusion χρειαζεται κατι. Ενα δυνατο middle area. Αν παρατηρησεις στη κλιμακα του NW το progression ειναι ανοιγουμε μπροστα και πισω και στο τελος φευγει το κεντρο. Αυτο λοιπον το κεντρο οσο μενει η επαναφερεται με θεραπειες τοτε το μπροστινο illusion εχει καλες πιθανοτητες να λειτουργησει διοτι πολυ με μια σχετικα καλη πυκνοτητα μπροστα ακομα και seethrough λογω των προβληματων της διαδικασιας, το ματι του αλλου που σε κοιταει θα σταματησει στο midarea! Το illusion πετυχε!Ακομα και να μην εχεις τη πυκνοτητα που χρειαζεται μπροστα το ματι σταματησε. Εσυ αυτο το mid crown δεν το εχεις οποτε το illusion δεν θα δουλεψει

Τι γινεται με το πλαι. Εκει αν εχεις ψηλα πλαινα τοτε το ματι παλι δεν περναει ευκολα απο μεσα οποτε παλι το illusion πετυχε. Εσυ εχεις χαμηλα πλαινα, οποτε και εκει το illusion δεν θα δουλεψει οπως πρεπει.

Αρα στα δυο σημαντικα point of views(μπροστα και πλαι) που η μεταμοσχευση μπορει να μαιμουδιασει τα πραγματα εσυ δεν εισαι καλος candidate για το illusion. Το πισω και το πανω απλα δεν το συζηταμε.

Τι μενει, μια περιεργη μεταμοσχευση που κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι θα ειναι ωραια. ΝΑ πεις θα τα κραταω πολυ κοντα σαν buzz σαν τη περιπτωση του stephen απο τον bisanga με FUE.Στην καλυτερη περιπτωση που σου πει ο bisanga γινεται ελα πλεον αρχιζει ενας δρομος με πολλα λεφτα για ξοδεμα πολλα χρονια στα χειρουργεια. Σκεψου οτι εχεις και το strip απο πισω θα φαινεται και περιεργα το πανω...δυσκολο να ξεπερασεις τα εντονα βλεματα.

Γενικα να ξερεις για να κρινεις αυτα τα καλα αποτελσματα σε μεγαλα NW που βλεπεις θα κοιτας τα εξης.

1. οσο καραφλος και αν ειναι αλλος αρχισε θεραπεια λιγο πριν η μετα τη μεταμοσχευση. υπαρχουν καποιοι που απλα αντιδρουν εκπληκτικα στη θεραπεια ακομα και αν φαινονται πολλοι καραφλοι σε καποιες φωτογραφιες. Φαντασου λιγο να ανεβουν τα πλαινα η να γεμισει λιγο η μεση το illusion αρχιζει και δημιουργειται ακομα και σε αυτους

2. Ποσο ψηλα ειναι τα πλαινα του σε σχεση με τα δικα μου? ακομη και αραια πολυ να ειναι τα πανω το να συνδεονται τα μεταμοσχευμενα αψοφα με τα πλαινα μπορει να αλλαξει τελειως μια μεταμοσχευση σε μεγαλα nw. Αλλο να ειναι ετοιμα και ψηλα και απλα να χαμηλωνει η πυκνοτητα και αλλο να πρεπει να τα ανεβασει ο γιατρος που δε θα πιασουν ποτε τη πυκνοτητα των φυσικων ετσι κι αλλιως. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ NW5(Οπως ενα γνωστο αποτελσμα της HDC που εσφαλμενα η κλινικη μιλαει για NW6) ΚΑΙ ΑΛΛΟ NW6-7.''

https://www.hairlossgr.com/threads/class-action-suit-against-merck-over-propecia.2599/ και εδω αλλη μια συζητηση...
 

koumparos

Well-Known Member
Τι νεα εχουμε απο setipiprant
Αναμένουμε μέσα στο 19 τα επίσημα αποτελέσματα της εταιρίας για την αποτελεσματικότητα.Σε αυτό το στάδιο σταμάτησαν να συγκρίνουν το φάρμακο σε σχέση με την φιναστεριδη.Σε κάποιους χορηγούσαν φίνα και σε κάποιους άλλους setipiprant.Πλεον παίρνουν δεδομένα μόνο από χρήστες setipiprant.Τα αποτελεσματα καθυστέρησαν να τα ανακοινώσουν άγνωστο για ποιο λόγο.Ειχαν προγραμματισει για το περασμενο καλοκαίρι.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υπαρχουν πολλες αλλα το λες σαν να μην πιστευεις δλδ οτι ειναι πραγματικο γεγονος κ οτι τα βγαζουμε απ το μυαλο μας ? η επειδη δεν το ειδες να συμβαινει επανω σου νομιζεις οτι ολοι αντεδρασαν οπως ο δικος σου οργανισμος ? Εχεις αντιληφθει οτι ο ιδιος ο FDA μετα απο εξετασεις σε ασθενεις προειδοποιει ο ιδιος για μακροχρονιες παρενεργειες ( για τις οποιες δεν εχει διευκρυνιστει το διαστημα αποθεραπειας , κ μπορει να ειναι απο χρονια μεχρι κ μονιμο? ) Εχεις αυτην την αποψη επειδη ο ιδιος δεν εχεις παθει κατι ως τωρα, αν ειχες παθει θα ειχες αλλη αποψη. Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.
Δες αξιοπιστα στατιστικα εδω :
https://accpjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/phar.1612?systemMessage=Wiley Online Library will be unavailable on Saturday 26th November 2016 from 07:00-11:00 GMT / 02:00-06:00 EST / 15:00-19:00 SGT for essential maintenance. Apologies for the inconvenience.&fbclid=IwAR1o3DfU_F3bouvVKPAtDI9JmaAkBQqKZjaJ1IXr1o5meD8EcX5_YEKmGE8

Η ερευνα (2015) απ το database του ιδιου του FDA συγκεκριμενα του FAERS για την φινα 1mg
αναμεσα σε 4910 ατομα που ταυτοποιηθηκαν απο 1998 εως το 2013. οι 577 (12%) εχουν μακροχρονια στυτικη δυσλειτουργια μετα την διακοπη ληψης του φαρμακου. Λεει και για suicides ( μην το πω στα ελληνικα) αλλα αστα αυτα καλυτερα μην μιλαμε για τετοια εδω μεσα.

Ήθελε 7€ για να κάνεις review το full text για 48 ώρες και 24€ για να κατεβάσεις το full pdf. Μπήκα στο έξοδο των 7€. Έχω γνώση τέτοιων ερευνών που αξιοποιούν βάσεις δεδομένων (έχω κάνει και εγώ αρκετές φορές στην καριέρα μου) και με ενδιάφερε να διαβάσω τα "limitations" τα οποία κάθε αξιόπιστη έρευνα τέτοιου τύπου οφείλει να έχει. Όντως υπάρχουν και καταλαμβάνουν ίσως πιο πολύ χώρο και ανάλυση από τα ίδια τα στατιστικά της έρευνας.

Καταρχήν να πούμε ότι τι σύστημα FAERS είναι μια ανοιχτή βάση δεδομένων του FDA (εθελοντική) που ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα report. Έχει πάρα πολλά limitations που μπορεί να τα βρει ο καθένας στο site:

Does FAERS data have limitations?
Yes, FAERS data does have limitations. First, there is no certainty that the reported event (adverse event or medication error) was due to the product. FDA does not require that a causal relationship between a product and event be proven, and reports do not always contain enough detail to properly evaluate an event. Furthermore, FDA does not receive reports for every adverse event or medication error that occurs with a product. Many factors can influence whether an event will be reported, such as the time a product has been marketed and publicity about an event. There are also duplicate reports where the same report was submitted by a consumer and by the sponsor. Therefore, FAERS data cannot be used to calculate the incidence of an adverse event or medication error in the U.S. population.

Εννοείται ότι η τελευταία πρόταση λέει το αυτονόητο.

Για να πάμε τώρα στην συγκεκριμένη έρευνα.

1.jpg
Εδώ μας λέει ότι το 77% των report ήταν από αδιευκρίνηστες πηγές, δηλαδή κατά βάση ανώνυμες ενώ μόλις το 23% είχε ταυτότητα που ακόμα και αυτή πάσχει από τα γνωστά θέματα αλλά σαφώς έχει μεγαλύτερο credibility από το 77%.

2.jpg
Εδώ μας λέει ότι τα συμπτώματα SD (κατά μέσο όρο) σταματούσαν στους 5.4 μήνες.

5.jpg
6.jpg
Και εδώ είναι το ζουμί. Η 2η παράγραφος λέει σαφώς ότι τα στατιστικά δεν μπορεί να ερμηνευτούν σαν incident rates or risk ratios. Επίσης το λογικό, "reporting bias" & "spurious reports" λόγω "involvement in litigations", "customer dissatisfaction" ή περιόδους που το θέμα είχε πάρει δημοσιότητα κάτι που φαίνεται και από τα παρακάτω διαγράμματα.

3.jpg
4.jpg
Απο το 2011 και μετά όταν έγινε η ιστορία με την αλλαγή στος παρενεργειες και άρχισαν και οι αγωγές κλπ βλέπουμε και την άνοδο των περιστατικών.
8.jpg

Τέλος τα conclusion

7.jpg

Είναι προφανές ότι η 1η παράγραφος πρέπει να ερμηνευθεί μέσα από την ουσία της 2ης, δηλαδή ότι υπάρχει μια ισχυρή υπόθεση (και σε καμμία περίπτωση απόδειξη) για το θέμα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Σε πρακτικούς όρους (για τα δικά μου μάτια) αυτό σημαίνει ότι έχουμε "κάτι" στατιστικά αλλά από την άλλη οι εγγενείς αδυναμίες αυτού του είδους της έρευνας μαζί με τις ισχυρές ενδείξεις για "report biased" (όπως προκύπτει από παραπάνω από αυτά που λέει το ίδιο το report) μας λένε ότι καλό είναι να το ψάξουμε ακόμη και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι φταίει το φάρμακο (a casual link cannot be inferred). Δηλαδή μηδέν εις το πηλίκον.
 
Τελευταία επεξεργασία:

koumparos

Well-Known Member
Κάτι σαν γραφείο παραπόνων δηλαδή.Μπαινει ο καθένας και κάνει τα παράπονα του για το κάθε φάρμακο.
Στα δικά μου μάτια το συμπέρασμα είναι ότι εάν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για μόνιμες παρενέργειες δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθεί κάποιος επίσημος φορέας με τόση δημοσιότητα που εχει παρει το θεμα όλα αυτά τα χρόνια.Τι στο καλό έχει τόση μεγάλη επιρροή η Μέρκ και κανένα κράτος δεν θέλει να κάνει επίσημες έρευνες?Ο fda ειδικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθεί επίσημα με την υπόθεση.Εχουν απαγορευτεί τόσα και τόσα φάρμακα στο propecia θα κολαγαν που ασχολείται με τρίχες.
 

Flosk

Well-Known Member
Με επιασε μια νοσταλγια και θελω να παραθεσω καποια μηνυματα τα οποια ειναι προειδοποιητικα και αλλα που ηταν τοσο προφητικα!!!!
δειτε αποσπασμα του @Panos1982 ...οποιος εχεις αυτο το θεμα τοτε ειναι λογω φινας...ακριβως τα ιδια ειχα και εγω!!!και αλλοι πολλοι!

''το ξερω πολυ καλα αυτο που λες με την κοπελα σου...το εχω βιωσει κι εγω και οι φιλοι μου που καναμε την θεραπεια....(ολοι μας )...στον αυνανισμο πετυχεναμε καλυτερη στυση....αλλα οταν πηγαιναμε να κανουμε σεξ....πολλα προβληματα....(δυσκολια στυσης-δυσκολια αλλαγης στασεων στο σεξ-εντονη εγκεφαλικη προσπαθεια για την επιτευξη της στυσης-με την παραμικρη αλλαγη στασης απωλεια στυσης-επισης εχουμε παρατηρησει οτι μπορουσαμε να διατηρησουμε μια σχετικα καλη στυση κατα την διαρκεια του στοματικου και μονο....η οποια χανοταν ευκολα τα 10-20 δευτερολεπτα στη συνεχεια που προσπαθουσαμε να βαλουμε το προφυλακτικο για να κανουμε σεξ...και τελικα το πεταγαμε...δε μπορουσαμε να κανουμε σεξ στα ορθια η στο τραπεζι η στο πλυντηριο η στο τοιχο η οπου αλλου θες....παρα μονο στο κρεβατι κι αυτο με πολυ δυσκολια και παντα μετα απο στοματικο....και το προφυλακτικο να περιμενει ανοιχτο για να το φορεσουμε γρηγορα γρηγορα να προλαβουμε.....γιατι ξεριες....σε αυτες τις περιπτωσεις...δεν αφηνεις καμμια στυση να παει χαμενη... ;D αν εχεις νιωσει αυτα τα πραγματα μην δυσκολευεσαι...η φινα ειναι....το αν θα την συνεχισεις η οχι ειναι δικη σου επιλογη...μη ρωτας ουτε εμενα ουτε κανεναν για να παρει την αποφαση για το δικο σου μελλον....μεσα σου ξερεις πολυ καλα αν φταιει η φινα η οχι....απο κει και περα εσυ θα επιλεξεις τι θες στη ζωη σου και τι αποφαση θα παρεις.....''

Προφητικο μηνυμα απο τεραστιο Hopefull για την μμ του dance...τα πετυχε νομιζω ολα!Ουσιαστικα ο dance που ειναι απο τα πιο αξιολογα παιδια του φορουμ εγινε η βιτρινα του Μιχαλη!!!αναφερει ομως και το ρισκο μμ και στηριξη φινας που ισως καποια στιγμη σε προδωσει...

''τωρα οσον αφορα το μαλλι. Για μενα φιλε οπως σε βλεπω πας για μεγαλο nw! σε κρατανε τα φαρμακα φαινεται και απο τις φωτογραφιες το birds eye view τα λεει ολα. απλα εισαι στη κλασσικη παγιδα, τα φαρμακα δεν δουλεουν καλα μπροστα και εχει αρχισει η ασυμμετρια στη hairline η οποια απλα τα γ@μ@ει ολα για ενα παιδι με τις απαιτησεις σου. το hairline ειναι σημαντικο στο look δεν μπορω να πω τιποτα και σε καταλαβαινω.

Βασικα εισαι η κλασσικη περιπτωση για μια επιτυχημενη μεταμοσχευση, doctors wet dream. Σου φτιαχνουμε το hairline γεμιζουμε λιγο μπροστα λειτουργει και η θεραπεια και εφυγες και για poster boy αμα γουσταρεις!!!

Αυτη ειναι η καλη πλευρα...

Η κακη πλευρα..Το πιο κακο για μενα ειναι.... και ταυτοχρονα το καλο... οτι εισαι δηλαδη ο perfect candidate( για ενα γιατρο) για ενα πολυ καλο αμεσο αποτελεσμα. Εισαι η περιπτωση που οι γιατροι δε λενε με τιποτα οχι

1. Παιρνεις propecia kαι εχεις σταθεροποιηθει κατα καποιο τροπο
2. Θα γινεις μια ωραια φωτογραφια στο portfolio τους, ο ενθουσιασμος σου θα φερει και αλλους πελατες.
3. Θα συνεχισεις να χανεις μαλλια και αρα θα εισαι πελατης για χρονια.
4. Εχεις καλα χαρακτηριστικα (τριχας, δερμα κτλ)για μεταμοσχευση στο ειπα και αλλοι

Ολα μελι γαλα λοιπον, βασικα αν διωχναν ατομα σαν και σενα θα πρεπε να διωχνουν τα καλυτερα showcases και τους περισσοτερους πελατες τους, τυπακια δηλαδη που τους κραταει το propecia αλλα εχει χαλασει το hairline.

Ομως Dance απο την αλλη εχεις ενα πολυ μεγαλο μειονεκτημα σε ολο αυτο το εγχειρημα...Πας για μεγαλο nw και φαινεται σε ολο το nw6 pattern. Η γραμμη αμυνας σου το propecia ειναι ταυτοχρονα και η μεγαλη δικαιολογια των γιατρων για να σε βαλουν μεσα στο χειρουργειο. Για αυτους ολα καλα, το hairline εχει πραγματι καποιο προβλημα, το παιδι παιρνει propecia και με τη λογικη οτι θα το παιρνει για παντα οτι και να γινει θα μπορεσουμε να το αντιμετωπισουμε. Θα ειναι πελατης που ξαναερχεται οσο αδειαζει αλλα θα καθυστερησει τοσο πολυ η τριχοπτωση και το donor του θα μεινει δυνατο οποτε και αραια να ειναι πιο πολυ αργοτερα, παντα θα του δινουμε μαλλια και θα ναι και happy μιας και οι απαπιτησεις του οσο μεγαλωνει θα γινονται και πιο ωριμες.

Φιλε ομως αυτο το "καλο" σεναριο στηριζεται στο propecia για παντα, ή στο οτι κατι θα βγει στο μελλον(φυσικα αν ολα πανε καλα και με τις μεταμοσχευσεις). Αν κατι δε παει καλα με το propecia τοτε ολο αυτο το σεναριο μπορει να αλλαξει σε ενα εφιαλτικο σεναριο γιατι εισαι diffuse thinner και ακομα σε πρωιμα σταδια. Οτι και να ακουσεις οτι και να σου πουνε αυτο το ρισκο ειναι υπαρκτο και πρεπει να το ξερεις γιατι μετα οτι και να κανεις δεν θα εχεις κανεναν να ριξεις το φταιξιμο εκτος απο σενα. Αυτα πρεπει να τα ξερεις πριν πας, και αν πας να πας συνειδητοποιημενος και ετοιμος .Το μυαλο σου σε αυτη τη φαση προσπαθει να αποβαλει τετοια σεναρια και ψαχνει για επιβεβαιωση και υποστηριξη στην προαποφασισμενη επιλογη σου, αυτο το ξερουν και οι γιατροι... και οσο υπαρχει το propecia στην εξισωση η συνειδηση τους ειναι και καθαρη τις εξηγησεις τους τις κανανε...''

Τελος μπονους ενας Ορισμος να καταλαβει καποιος το illusion και αν ειναι καλος υποψηφιος απο hopefull

''Σκεψου το εξης για να καταλαβεις λιγο τι γινεται
Η μεταμοσχευση δημιουργει ενα illusion
Οι συνηθεις γωνιες που βλεπει καποιος το κεφαλι σου ειναι
a. Απο μπροστα
β. Απο πλαι
γ. Απο πισω
δ. απο πανω
Ξεκιναμε απο τη παραδοχη
Τα μεταμοσχευμενα μαλλια ειναι πιο αραια απο τα φυσικα. Ακομα και αν καποιος εχει μικρο προβλημα δεν σημαινει οτι μπορει να πιασει την κανονικη πυκνοτητα διοτι πολυ απλα γινονται τομες για να μπουν τα μαλλια. το εσωτερικο ταλαιπωρειται και αλλαζει με τοσες ουλες δημιουργειται και scar tissue εσωτερικα οποτε υπαρχουν ορια στη πυκνοτητα.

Το illusion που λεγαμε για να εχεις ενα αποτελσμα σχετικα καλο αρκει να δουλεψει απο 2 γωνιες . Μπροστα και πλαγια. Απο πισω και απο πανω δεν ειναι τα καλυτερα του και δεν χρειαζεται κιολας γιατι παμε να frame the face που λενε.

Για να πετυχει μπροστα το illusion χρειαζεται κατι. Ενα δυνατο middle area. Αν παρατηρησεις στη κλιμακα του NW το progression ειναι ανοιγουμε μπροστα και πισω και στο τελος φευγει το κεντρο. Αυτο λοιπον το κεντρο οσο μενει η επαναφερεται με θεραπειες τοτε το μπροστινο illusion εχει καλες πιθανοτητες να λειτουργησει διοτι πολυ με μια σχετικα καλη πυκνοτητα μπροστα ακομα και seethrough λογω των προβληματων της διαδικασιας, το ματι του αλλου που σε κοιταει θα σταματησει στο midarea! Το illusion πετυχε!Ακομα και να μην εχεις τη πυκνοτητα που χρειαζεται μπροστα το ματι σταματησε. Εσυ αυτο το mid crown δεν το εχεις οποτε το illusion δεν θα δουλεψει

Τι γινεται με το πλαι. Εκει αν εχεις ψηλα πλαινα τοτε το ματι παλι δεν περναει ευκολα απο μεσα οποτε παλι το illusion πετυχε. Εσυ εχεις χαμηλα πλαινα, οποτε και εκει το illusion δεν θα δουλεψει οπως πρεπει.

Αρα στα δυο σημαντικα point of views(μπροστα και πλαι) που η μεταμοσχευση μπορει να μαιμουδιασει τα πραγματα εσυ δεν εισαι καλος candidate για το illusion. Το πισω και το πανω απλα δεν το συζηταμε.

Τι μενει, μια περιεργη μεταμοσχευση που κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι θα ειναι ωραια. ΝΑ πεις θα τα κραταω πολυ κοντα σαν buzz σαν τη περιπτωση του stephen απο τον bisanga με FUE.Στην καλυτερη περιπτωση που σου πει ο bisanga γινεται ελα πλεον αρχιζει ενας δρομος με πολλα λεφτα για ξοδεμα πολλα χρονια στα χειρουργεια. Σκεψου οτι εχεις και το strip απο πισω θα φαινεται και περιεργα το πανω...δυσκολο να ξεπερασεις τα εντονα βλεματα.

Γενικα να ξερεις για να κρινεις αυτα τα καλα αποτελσματα σε μεγαλα NW που βλεπεις θα κοιτας τα εξης.

1. οσο καραφλος και αν ειναι αλλος αρχισε θεραπεια λιγο πριν η μετα τη μεταμοσχευση. υπαρχουν καποιοι που απλα αντιδρουν εκπληκτικα στη θεραπεια ακομα και αν φαινονται πολλοι καραφλοι σε καποιες φωτογραφιες. Φαντασου λιγο να ανεβουν τα πλαινα η να γεμισει λιγο η μεση το illusion αρχιζει και δημιουργειται ακομα και σε αυτους

2. Ποσο ψηλα ειναι τα πλαινα του σε σχεση με τα δικα μου? ακομη και αραια πολυ να ειναι τα πανω το να συνδεονται τα μεταμοσχευμενα αψοφα με τα πλαινα μπορει να αλλαξει τελειως μια μεταμοσχευση σε μεγαλα nw. Αλλο να ειναι ετοιμα και ψηλα και απλα να χαμηλωνει η πυκνοτητα και αλλο να πρεπει να τα ανεβασει ο γιατρος που δε θα πιασουν ποτε τη πυκνοτητα των φυσικων ετσι κι αλλιως. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ NW5(Οπως ενα γνωστο αποτελσμα της HDC που εσφαλμενα η κλινικη μιλαει για NW6) ΚΑΙ ΑΛΛΟ NW6-7.''

https://www.hairlossgr.com/threads/class-action-suit-against-merck-over-propecia.2599/ και εδω αλλη μια συζητηση...
WOWWWWW
 

Flosk

Well-Known Member
Οσο διαβαζω τοσο εμμενω στην αποψη μου να μη μπω σε αυτο το τρυπακι.
Και εμπας περιπτωση οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια. Καποιοι αρκουνται στο να μην παρουν φινα εστω και με την πιθανοτητα του σιγουρου 1% και οχι του 15% ολων αυτων των συμπτωματων. Ποσο μαλιστα μεχρι να ξεκαθαριστει αν μιλαμε οντως για 1 ή 15 και αν αυτα ειναι οντως μονιμα ή οχι.
Το ιδιο δεν ισχυει και με ουσιες στα γυμναστηρια; Αν καποιος δεν παιρνει εκει για να γινει φετες γιατι να παρει για να γινει θαμνος;
Παντως guys συγχαρητηρια σε ολους απο οποια μερια για το ενδιαφερον και την ενασχοληση με το θεμα. Ειναι πολυ χρησιμο το post και αυτα που εχετε παραθεσει απο ερευνα ολοι.
Ευγε..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

koumparos

Well-Known Member
Οι ουσίες στα γυμναστήρια είναι παράνομες.Δεν έχουν σχέση με φάρμακα που έχουν πάρει νόμιμα έγκριση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους.
 

Flosk

Well-Known Member
Εγω δεν μιλησα για το αν ειναι παρανομα ή οχι. Το χορτο και τα magic mushrooms στην Αγγλια ηταν νομιμα πριν 15 χρονια που ειχα παει. Επισης υπαρχουν εγκεκριμενα φαρμακα που σε λαθος δοση ή λαθος ανθρωπο μπορει να επιφερουν θανατο με μια δοκιμη, οχι μακροχρονια χρηση. Ολα σχετικα ειναι. Ο παραλληλισμος που εκανα εχει να κανει με τη φιλοσοφια του καθενος.
 

Flosk

Well-Known Member
Βρηκα ενα ποστ του Hopefull απο το 2010 σε νημα του Adriano για τον θυροειδη και υποψια πιθανου προβληματος απο χρηση φινας:

Απ: Θυροειδής από φίναστερίδη???Παίζει???

θυροειδη...ακου τι ειχε γινει με μενα μπορει να και συμπτωση αλλα δε ξερω. ειχα κανει και εγω εξετασεις και μου χαν βρει εναν οζο στο θυροειδη γυρω στα 7.5 χιλιοστα. μου ειπε ο γιατρος οτι με το ρυθμο αναπτυξης του και κατι περιεργα που δε καταλαβαινα αρχισε να σχηματιζεται πριν 8 μηνες μου χε πει. 8 μηνες πριν ειχα αρχισει προπεσια!!!τοτε δεν το δεσε το μυαλο μου καθολου ουτε καν το σκεφτηκα δε μπορουσα να φανταστω οτι θα χε σχεση.

για να μη στα πολυλογω μετα το χα κοψει το χα ξαναρχισει κτλ. το οζο ηταν παντα εκει γυρω στα 8 χιλιοστα νομιζω το ανωτερο που χε φτασει. θεωρειται μικρος και αλλοι γιατροι ελεγαν να παρω τ4 η τ3 δε θυμαμαι καλα, αλλοι οχι. ειχα δοκιμασει τ4 (περιοδο που χα σταματησει προπεσια) αλλα δε το παιρνα οπως πρεπει μιας και αλλοι γιατροι ειχαν πει δε χρειαζεται ακομη και μεσα στο μηνα το χα κοψει.

μετα τη δευτερη φορα που πηρα και σταματησα το προπεσια απο τοτε δε το ξαναβαλα στο στομα μου και φυσικα ουτε επαιρνα ποτε τ4. εκανα λοιπον εξετασεις μετα απο καιρο να δω πως παει αυτο το οζο και ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι μονο 3.4 χιλιοστα και μου λεει τι εκανες επαιρνες θεραπεια? λεω οχι...του φανηκε περιεργο. το μονο που χα κανει διαφορετικο ηταν οτι ειχα πλεον κοψει προπεσια για παντα.

προσοχη ακομα δε ξερω αν ειχε καμια σχεση και δεν ειχα αναφερει ποτε σε γιατρο οτι επαιρνα και προπεσια.απλα ηταν πολλες περιεργες συμπτωσεις

Αν δεν το ξερεις ο θυροειδης ειναι κατι σαν ρυθμιστικο οργανο ορμονων, μη κανεις τη δικη μου μ@λ@κι@ και δε το αναφερεις στο γιατρο σου οτι παιρνεις big3

Υ.Γ. παντως η δικη μου δεν ηταν σοβαρη περιπτωση το οζο ηταν μονο ενα και πολυ μικρο, αλλοι γιατροι λεγαν οχι σε θεραπεια μονο να το παρακολουθω μη μεγαλωσει ή μη γινουν κι αλλοι.
 

thatcher

Active Member
Αναμένουμε μέσα στο 19 τα επίσημα αποτελέσματα της εταιρίας για την αποτελεσματικότητα.Σε αυτό το στάδιο σταμάτησαν να συγκρίνουν το φάρμακο σε σχέση με την φιναστεριδη.Σε κάποιους χορηγούσαν φίνα και σε κάποιους άλλους setipiprant.Πλεον παίρνουν δεδομένα μόνο από χρήστες setipiprant.Τα αποτελεσματα καθυστέρησαν να τα ανακοινώσουν άγνωστο για ποιο λόγο.Ειχαν προγραμματισει για το περασμενο καλοκαίρι.
Έχουμε κάποιο νημα εδω στο φορουμ σχετικά με το εν λόγω;
 

mikeshair

Member
Καλησπερα, Μπορει να μου πει καποιος τι εξετασεις πρεπει να γραψει ο ουρολογος μου για να τσεκαρω τον οργανισμο μου μετα απο διακοπη χρησης φινας 11 μηνων.

Δοσολογια που επαρνα 2 μλ ημερησιως για 11 μηνες.

Απολογουμε για το συντομο μυνημα, λογω ελειψης χρονου δεν μπαινω συχνα εδω τωρα αν και ειμαι παλιο μελος. Ευχαριστω,
 

Panos1982

Well-Known Member
Δεν νομίζω να υπάρχει γιατί αν υπήρχε θα είχε ανακληθεί το φάρμακο.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ανακριβες αυτο που λες, βεβαια λες την λεξη "νομιζω" κ το σωζεις.

Για την ιστορια , Το vioxx παρ ολο οτι διαπιστωθηκε οτι προκαλει θρομβους κ ευθυνεται για τον θανατο δεκαδων χιλιαδων ανθρωπων δεν ανακληθηκε απο τον FDA αλλα απο την ιδια την Merck. Κι αυτο εγινε μαντεψε ποτε ? οταν οι πωλησεις του φαρμακου ειχαν πεσει πλεον στο 20% κ ο κοσμος ειχε στραφει σε αλλα αντιστοιχα φαρμακα αλλων εταιριων κι επειδη κ ουτε κερδη απεφερε και μονο κακο τους εκανε πλεον τον απεσυραν απ την αγορα. Ο FDA το μονο που εκανε ηταν να πει "μειωστε την δοση " . Υπαρχει αφθονο υλικο στο google για επιβεβαιωση κ ερευνα των ανωτερω...

Κ τωρα εσυ περιμενεις να σου πουν θα αποσυρουμε την φινα ? κερδιζοντας τοσα δις καθε χρονο ??
επειδη δεν τους σηκωνεται ?? πραγμα που μερικους δε τους νοιαζει κιολας εφ οσων σωζουν τα μαλλια τους ?? κ καταφευγουν σε viagra ,cialis κτλπ... χαχα :D αστειο ε ?

Cvial στο τελευταιο ποστ (δε το κανω quote γτ ειναι μεγαλο ) επικαλεισε τους αριθμους μιλωντας οτι απ τα 5000 ατομα τους faers οτι μονο το 23% αν ειδα καλα λες οτι ειναι εμπιστο που κ παλι αντιστοιχει σε 1000 ατομα για να υποβαθμισεις το γεγονος ας πουμε ? την ιδια στιγμη που λιγες σελιδες πριν ειχες ανεβασει ερευνα που αφορουσε σε 10 περιπου ατομα αν θυμαμαι καλα ? ( εχω και καιρο να μπω..)
Δε μπορεις να ανεβαζεις ερευνες με 10 ατομα σαν διαπιστευτηριο για κατι και επειτα να κατηγορεις καποια αλλη για τους αριθμους της...οταν μαλιστα ακομα κ 5000 να μην ειναι ειναι κ παλι σεβαστος αριθμος ( 1000 ) βασιζομαι στα λογια σου γτ δεν εκανα ποτε download την ερευνα προσωπικα. Μην εχεις 2 μετρα κ 2 σταθμα.

Επισης να σημειωσουμε οτι εγω ξερω προσωπικα 2ψηφιο αριθμο ατομων ( με ονομα κ επιθετο ) με προβληματα απ την φινα
αλλα κανενας απ αυτους ( συμπεριλαμβανομενου κ εμου ) δεν εχουμε κινηθει δικαστικα και δεν θα μας δεις σε κανεναν faers και κανεναν FDA. Αρα το ποσοστο που διαμαρτυρεται δικαστικα κ το τραβαει μεχρις αισχατων ειναι πολυ μικροτερο του πραγματικου ποσοστου ατομων που εχουν παρενεργεις νομιζω ευκολα κατανοητο !!!
 

Panos1982

Well-Known Member
Τι πρόβλημα ακριβώς είχες στο μάτι;

Θα σου πω.

Καβαλαω μηχανη, απο τοτε ειχα μηχανη και ειχα ξεκινησει τη φινα τον μαρτη του 2009.
Τον μαιο του 2010 μην εχοντας ακομα συναντησει τις παρενεργειες του φαρμακου...
καβαλουσα τη μηχανη χωρις το κρανος κ κατεβαινα κατω στα καλοκαιρινα μπαρακια της περιοχης μου.
Τοτε ολοι παρατηρουσαν οτι τα ματια μου ειναι κοκκινα (ειδικα το αριστερο κυριως ) εγω δεν εδινα βαση κ ελεγα απ τον αερα θα ειναι η απ την εποχη ( γυρη , ανοιξη ξερεις ) αν και δεν ειμαι αλεργικος...

Αργοτερα ειδα οτι αυτο συνεχιζοταν κ ακομα και μετα που γυρναγα σπιτι κοιτουσα τα ματια μου ωρες αφου ειχα κατεβει απ τη μηχανη κ το αριστερο ματι ηταν εντονα κοκκινο κ με τον καιρο αρχισε και να με τσουζει.το δεξι ξεκοκκινιζε γρηγορα και δεν ετσουζε ποτε.
Λεω επεφυκιτιδα θα ειναι πηγα σε οφθαλμιατρο κ μου ειπε οτι δεν εχω κατι αλλα μαλλον κατι με ενοχλει, πηρα σταγονες κτλπ..
φυσικα δεν εκαναν τιποτα....

Αργοτερα αυτο συνεχιστηκε κι αλλο για μηνες κ οσο περναγε ο καιρος γινοταν χειροτερο. στα τελειωματα του ειχα φτασει να μην καβαλαω τη μηχανη γτ δεν αντεχα. Ειχα βγαλει τικ στο αριστερο ματι του τυπου οτι με ετσουζε τοσο πολυ οπως οταν κρατας το ματι σου ανοιχτο χωρις να το ανοιγοκλεισεις ? δεν αρχιζει να σε καιει ? και θες οπωσδηποτε να το κλεισεις ?ε αυτο εγω το παθαινα μεσα σε 5 δευτερολεπτα κ ημουν σε κατασταση να ανοιγογκλιενω το ματι σαν τρελο κ λογο της αμηχανιας μου οταν εβγαινα εξω φορουσα παντα μαυρα γυαλια ηλιου γτ να μην φαινεται τι κανω γτ ενοιωθα αβολα.
Τα βραδια ειχα παψει να βγαινω εξω ( αφου δε μπορουσα να φορεσω τα μαυρα μου γυαλια) εβγαινα σπανια κ παντα αφου ειχα κοιμηθει πριν ( τοτε μονο αντεχε το ματι κανα 2ωρο χωρις να μου δημιουργει ιδιαιτερα προβληματα ) ισα να πιω ενα δυο ποτα κ να φυγω δηλαδη. μη ξεχνας ημουν 27 χρονων.

Δεν ξερω γιατι αλλα καποια συγγενεια εχουν τα ματια με τα γεννητικα οργανα -( εννοω οτι η φινα που επηρεαζει τα γεννητικα μ επηρεασε κ το ματι) παρατηρειτε ακομα κ αν παρεις βιαγκρα ανωμαλιες στο ματι, η στα χρωματα η φωτοευαισθησια κτλπ... Δεν ξερω πως συνδεονται αλλα εμενα η φινα μου ξεραινε το ματι και το εκανε πολυ ευαισθητο και ειχα αναγκαστει να το κραταω κλειστο γτ αλλιως με επιανε τικ κ ηταν κατακοκκινο ετσουζε κλπ....

Αν καποιος παρατηρησει κατι αντιστοιχο η δει να αρχισει να εχει κοκκινα ματια για μεγαλο χρονικο διαστημα και μετα του αρχιζουν τα τσουξηματα κλπ καλυτερα να διακοψει οσο ειναι νωρις γτ μονο να επιδυνωθει εχει αυτη η κατασταση και οχι να φτιαξει....
 

akishellas3

Well-Known Member
Κάτι σαν γραφείο παραπόνων δηλαδή.Μπαινει ο καθένας και κάνει τα παράπονα του για το κάθε φάρμακο.
Στα δικά μου μάτια το συμπέρασμα είναι ότι εάν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για μόνιμες παρενέργειες δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθεί κάποιος επίσημος φορέας με τόση δημοσιότητα που εχει παρει το θεμα όλα αυτά τα χρόνια.Τι στο καλό έχει τόση μεγάλη επιρροή η Μέρκ και κανένα κράτος δεν θέλει να κάνει επίσημες έρευνες?Ο fda ειδικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθεί επίσημα με την υπόθεση.Εχουν απαγορευτεί τόσα και τόσα φάρμακα στο propecia θα κολαγαν που ασχολείται με τρίχες.

ρωτας για τις φαρμακοβημιομηχανιες ? Που πασαρουν οτι να ναι κ ενα σωρο φαρμακα τριγυρω με το παραμικρο να παρουν θεση ? Κ πουλανε κ στελνουν κ μην αναρωτιεσαι καθολου για αυτο που σου λεω . Δηλαδη ολοι εμεις που ειδαμε παρενεργειες στην σεξουαλικοτητα μας ημασταν μαμακες ? Φυσικα οταν το σταματησα μετα απο ενα χρονο περιπου σταδιακα επανηλθα οπως επρεπε κ αυτο με 0.5 ΜΓ ποσο επαινρα κ ανα μερα προσωπικα δεν ευχαριστιομουν το σεξ οπως πριν δηλαδη την αισθηση .
Ενα τελευταιο πραγματικες λυσεις κ ουσιωδες οι φαρμακοβιομηχανιες π.χ. για καρκινου κτλ ποτε ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ διοτι κ κονομανε κ τους εχουν συνεχεια αρρωστους ... Δες παπουδες κ γιαγιαδες περνουν πλεον 300 φαρμακα κ φυσικα το ενα εχει επιδρασεις με το αλλο κ ο καθε γιατρος σπρωχνει την εταιρια που περνει περισσοτερο χαρτζηλικι χεστηκε το τι θα παθουν ....
 
Μπλουζα