Μεταμόσχευση - Μη επεμβατικές μέθοδοι (φαρμακευτικές αγωγές)

danceworld_2001

Well-Known Member
Το link δεν παίζει. Αυτός ή έσβησε το account του ή άλλαξε όνομα. Τι έπαιζε με αυτό και άραγε έλεγε αλήθειες; Θυμάσαι εποχές για εμάς τους δινοσαύρους χαχαχα;

@danceworld_2001 ωραιο το quote μου θυμισε παλιες καλες εποχες.... πανε 10 χρονια....
Ωραιος ο ινοτεκ ,
για οποιον ενδιαφερετε μπορει να διαβασει ποστ του εδω : https://www.hairlossgr.com/search/6453632/?page=2


Cvial,
Η τσεχικη ερευνα που ποσταρες εγινε σε μολις 13 ατομα, πολυ λιγα για ερευνα, παρ ολα αυτα...
Προκαλει οντως προβληματα στο νευρολογικο συστημα (κ οχι μονο οσων αφορα την καταθλιψη ) και μαλιστα πολλα ακομα και πολυ πολυπλοκα γιατι ειμαι παθων νευρολογικων προβληματων.
Δεν ειναι συχνο το φαινομενο, μιας κ ημουν ο μονος που ειχα νευρολογικα προβληματα απ οσους γνωριζω αλλα ηταν πολυ χοντρα... κ αργησαν κ να φυγουν....δεν αναφερονται πουθενα ως παρενεργειες κ εκανα περιπου 4 χρονια να συνελθω πληρως.
( αυτο μου δινει να καταλαβω οτι, το τι ακριβως προκαλει αυτο το φαρμακο στο σωμα δεν ειναι σε θεση να το γνωριζουν οι επιστημονες λεπτομερως κ οι ερευνες ειναι ακομα και σημερα πολυ ελειπεις και αν τυχει κ ανοιξει η πορτα των παρενεργειων μπορει να φερει σε καποια μικρη μεριδα ατομων καποιους πολυ παραξενους φιλους της, που κανεις δε γνωριζει ποιοι ειναι κ τι μπορει να κανει για να τους ξεφορτωθει.... γιατι ειναι ενα αβατο ακομα που ουτε πως συμβαινει ξερουν αλλα ουτε και πως γιατρευεται...
ευτυχως συνηθως γνωριζει ο ιδιος μας ο οργανισμος αλλα χρειαζεται πολυ χρονο - αλλα φλιπαρεις στην ιδεα οτι σε καποιο πολυ μικρο ποσοστο μπορει να μεινουν μονιμα νευρολογικα προβληματα ή σεξουαλικα - ειδικα εαν εισαι εσυ αυτος που ανηκει σε αυτο το ποσοστο )

Επισης απ οσους ξερω εγω προσωπικα κ ειχαν παρενεργειες αλλοι επανηλθαν σε λιγους μηνες σε αλλους ομως πηρε χρονια ( οπως κ σε εμενα )
αλλο ενα ασυστολο ψευδος οτι οταν κοψεις το χαπι φευγουν αμεσως οι παρενεργειες παλι για να δειχνει πιο ελκυστικο κ για το καλυτερο πλασαρισμα του προιοντος και των $$$...

Υ.Γ @kk20 πολυ ωραιο το ποστ σου φιλε.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Cvial ερωτηση.

Σου δημιουργει εστω καποια ερωτηματικά το γεγονος οτι τα επισημα ποσοστα παρενεργειων δεν ακολουθουν τις μαρτυριες στα φορουμς? Και γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?

Προφανώς και μου δημιουργεί. Αν αφήσουμε στην άκρη της θεωρίες συνομωσίας (γιατί εκεί δεν θα βρούμε άκρη) είναι γεγονός ότι στα φόρουμ υπάρχει έντονη πληροφόρηση για τις παρενέργειες (που παίζει από φόρουμ σε φόρουμ) κάτι που δεν ισχύει (τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμο) για τις ιατρικές controlled studies. Eιδικά για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για τον άνδρα όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία, το οποίο επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες που δεν έχουν σχέση μόνο με την φίνα, και το οποίο συσχετίζεται και με την ψυχολογία. To φαινόμενο είναι γνωστό ως "nocebo" σε αντιδιαστολή με το "placebo" και υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις και μελέτες ότι συμβαίνει, ειδικά στους χρήστες φίνας. Αν σε αυτό προσθέσουμε όντως και την επίδραση που έχει η φίνα στην ορμονική λειτουργία, δηλαδή "μικροπονάκια" στους όρχεις όταν ξεκινάς και την παίρνεις και άλλα, αυτό λειτουργεί σαν "ενισχυτής" του nocebo effect επιδεινώνοντας το φαινόμενο. Η δική μου εμπειρία σε pm (με χρήστες που έχουν θέματα μετά από 1 ή 2 μέρες χρήσης) λέει ότι το ποσοστό είναι αρκετά σημαντικό. Κάτι που μπορεί να φανεί αστείο για το nocebo αλλά το καταθέτω για περαιτέρω συζήτηση (προσωπικά δεν το πιστεύω) είναι ότι μια μεγάλη μερίδα όσων γράφονται σε φόρουμ για μαλλιά είναι είτε υποχόνδριοι, είτε ναρκισιστές, κατηγορίες στις οποίες το nocebo κάνει θραύση. Αυτό όμως που είναι πιο πιθανό είναι ότι συνήθως υπάρχει κακή ψυχολογία και πεσιμιτισμός κάτι που επίσης επιβεβαιώνω από pm.

Πάντως το nocebo δεν δικαιολογεί τα πάντα. Προφανώς και υπάρχουν χρήστες στα φόρουμ με πραγματικά προβλήματα, απλά δεν μπορεί να αξιολογηθεί το ποσοστό για να γίνουν συγκρίσεις με ιατρικές έρευνες. Κάτι που επίσης έχει ενδιαφέρον ήταν μια συζήτηση που είχα με τους διαχειριστές και 2 πολύ διαβασμένους και ενεργούς χρήστες του Ισπανικού φόρουμ στο workshop στην Αθήνα. Όταν συζητήσαμε για το θέμα μου είπαν όλοι ότι στο Ισπανικό φόρουμ δεν υπάρχει τέτοιου είδους αρνητική προδιάθεση για το φάρμακο και είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις με σοβαρά θέματα. Βέβαια όλοι τους παίρνουν φίνα χωρίς να έχουν θέμα οπότε εκτιμώ ότι παίζει ρόλο και ποιός γράφει για το πρόβλημα και πόσο ενεργός είναι στο φόρουμ, είναι και αυτό μια παράμετρος του nocebo.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Flosk

Well-Known Member
Flosk με εκπλήσεις. Τώρα αντιλήφθηκες τα θέματα με τις φαρμακευτικές? Σχεδόν ΟΛΕΣ οι φαρμακευτικές είχαν (ή και έχουν) θέματα με αρκετά φάρμακα και έχουν πληρώσει τεράστια ποσά σε αποζημιώσεις. Τι να πρωτοθυμηθούμε. GlaxoSmithKline , Pfizer, Johnson&Johnson, Abbot, Novartis, AstraZeneca, φυσικά η Merck (που δεν είναι στο τοπ 5 αποζημιώσεων) και η λίστα ατελείωτη. Οι ίδιες εταιρείες που έχουν παράξει σωτήρια φάρμακα, έχουν παράξει και φάρμακα που έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα ή και θανάτους. Και όλες, μα όλες, είχαν παρόμοιες αντιδράσεις σε όλες τις δικαστικές διαμάχες γιατί έτσι λειτουργεί το νομικό σύστημα. Αν ήταν μόνο η Merck να το καταλάβαινα ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανήθικη εταιρεία. Όταν όμως αφορά σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών καταλαβαίνεις ότι η προστασία του καταναλωτή είναι περισσότερο στα χέρια του κράτους και στις κρατικές υπηρεσίες υγείας που δίνουν την άδεια κυκλοφορίας και κάνουν τους ελέγχους και φυσικά στο δικαστικό σύστημα που, ευτυχώς, στις σοβαρές χώρες (και ειδικά στις ΗΠΑ), είναι πανίσχυρο. Επίσης στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα που την εποχή της παγκοσμιοποίησης και του internet είναι αδύνατον να φιμωθεί.

Το κόστος των αποζημιώσεων και η απαγόρευση είναι ευθέως ανάλογο με την σοβαρότητα της βλάβης και λέει πάρα πολλά. Γι αυτό και η Merck για το VΙOXX έφαγε 650Μ$ όταν αποδείχθηκε περίτρανα και με ξεκάθαρο τρόπο ότι ευθυνόταν για τους θανάτους και τις αυξημένες πιθανότητας για καρδιακές προσβολές που προκαλούσε και σταμάτησε να το κυκλοφορεί. Το 1999 κυκλοφόρησε το 2004 αποσύρθηκε, δηλαδή σε 5 χρόνια.

Για να μην τα τσουβαλιάζουμε όμως όλα και κάνουμε λογικά άλματα (αφού η Merck το έκανε με το VIOXX γιατί να μην το κάνει και με την fina), θα πω ότι ο έλεγχος της φινας τα τελευταία 20 χρόνια γίνεται από όλη την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα (ενδοκρινολόγους, δερματολόγους, βιοχημικούς, ουρολόγους, κλπ) και τους κρατικούς φορείς υγείας όλων των κρατών. Υπάρχει τεράστια βάση δεδομένων με σαφή στατιστικά στοιχεία, τα οποία δεν είναι της Merck και τα οποία σε τούτο εδώ το νήμα ποστάρουμε.

Panos1982, το classaction και άλλα τέτοια διαφημιστικά νομικά site που ψαρεύουν πελάτες για μηνύσεις, τα διαβάζω μεν αλλά δεν τα παίρνω πολύ σοβαρά, όχι γιατί λένε ψέμματα, αλλά γιατί τείνουν να βλέπουν την μια πλευρα του νομίσματος και να χρωματίζουν την ιστορία κατά το δοκούνμε σκοπό ητν προσέλκυση πελατών. Στο συγκεκριμένο λέει κάποια στιγμή: "Though it’s impossible to know how much Merck will offer to settle these 1,240 Propecia lawsuits, if history is any indication, it will be a sizable sum." μιλώντας προφανώς με βάση το vioxx που αναφέρει για εκατοντάδες εκατομμύρια κάτι που μέχρι στιγμής διαψεύδεται κατηγορηματικά (μόνο 4.3Μ$). Γιατι το λέει? Μα προφανώς για να προσθέσει υποψήφιους στο classaction που διαφημίζει.

Φυσικά και οι δικηγόροι ενδιαφέρονται να βγάλουν χρήματα, όταν μπορούν και έχουν case. Αν υπήρχε strong case να είσαι σίγουρος ότι ειδικά στην Αμερική δεν θα την γλύτωνε η Merck όπως δεν την γλύτωσε η Exxon, η Glaxo και όλοι οι κολοσσοί οι οποίοι πλήρωσαν πολλά δις και μερικοί οδηγήθηκαν σχεδόν στην χρεωκοπία έχοντας πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και εκτόπισμα από την Merck. Επετρεψέ μου να έχω αμφιβολίες για το συνολικό ποσό αποζημίωσης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν δείχνει ότι θα είναι μεγάλο και μάλλον δικαιώνει αυτά που λέω εγώ, αλλά φυσικά περιμένουμε και τη συνέχεια γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη.

Τέλος το ότι η φίνα είναι ένα generic φάρμακο και πλέον το παράγουν πολλές φαρμακευτικές παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερο κέρδος είναι μια ένδειξη ότι δεν έχει σοβαρό νομικό θέμα. Σπανια οι φαρμακευτικές παράγουν προβληματικά generic αφού σταθμίζουν τους κινδύνους πριν να μπουν. Κάλλιστα η μύνηση θα μπορούσε να γίνει όχι στην Merck αλλά σε οποιαδήποτε φαρμακευτική παράγει generic φινα για μόνιμες παρενέργειες.
Cvial λεγοντας κραταω εννοουσα πως θελω να το υπογραμμισω και οχι πως το αντιληφθηκα επειδη το ειπε ο Πανος.
 

vag25

Well-Known Member
Ωραια CVIAL. Ειναι καλο να ξεκιναμε λοιπον την οποια συζητηση αναγνωριζοντας οτι κατι δεν παει καλα σε ολο αυτο.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Vag25, ο λόγος που γράφω αυτά που γράφω είναι για να υπάρχει ένας πλουραλισμός απόψεων και να μην γέρνει "μονόπαντα" η κουβέντα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχω δίκιο, απλά βοηθάω να ακουστεί και η αντίθετη άποψη η οποία πολλές φορές είναι και η φωνή της λογικής έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία.
 

giamakr1

Active Member
Νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα είναι η αδυναμία , μέχρι στιγμής, των επιστημών της βιολογίας και της ιατρικής να καταλάβουν γιατί κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν παρενέργειες και κάποιοι όχι.
Το άρθρο που παρέθεσα πιο πάνω ουσιαστικά κάνει και αυτό μόνο στατιστικές διαπιστώσεις , κάτι που φυσικά είναι πολύ χρήσιμο, δεν καταλήγει όμως σε κάποια αιτία και αποτέλεσμα,για να μεταφράσω την αγγλική έκφραση.
Παραδείγματος χάρη παρακάτω διαβάζουμε μια παρατήρηση, μία πρόταση ίσως ,χρήσιμη μεν αλλά όχι αποδεικτική.

We also found a significant positive correlation between a subset of BDI scores related to negative attitude and BOLD activity in the right nucleus accumbens, left pregenual anterior cingulate cortex, right insula, right lateral orbito-frontal cortex, and left posterior cingulate as well as a negative correlation between BDI subscores and BOLD activity in the right parahippocampal/fusiform gyrus. This neural circuitry overlaps with functional abnormalities that have been identified in major depression (40, 41). These 2 fMRI experiments suggest that there are underlying neurobiological abnormalities in symptomatic finasteride users, which can be linked to circuitry that has been implicated in both depression and in sexual arousal.


Παρακάτω επίσης κάνει διστακτικά μία από τις ελάχιστες υποθέσεις προσπαθώντας να εξηγήσει το φαινόμενο.

Although we did not find evidence of sequence variation in AR, SRD5A1, or SRD5A2 genes, or of significant alterations in expression of AR-dependent genes in the skin, we cannot exclude the possibility of variations in other genes or in the gene expression levels in other tissues or specific brain regions involved in regulation of mood and sexual function. It is also possible that finasteride may exert epigenetic effects which may account for persistent symptoms. (δύο may σε μία πρόταση!!)
(υπογραμμίσεις και έντονα από μένα)
Εάν μιλάμε για επιγενετικές επιδράσεις ,ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Μιλάμε για αλλαγές σε λειτουργίες κομματιών του γονιδιώματος ,χωρίς να υπάρχει εμφανής αλλαγή στην αλληλουχία των νουκλεοτιδίων δηλαδή στο DNA. Ποιά φαρμακευτική θα ρίξει τα χρήματα για να διερευνηθεί το φαινόμενο;

Και κλείνει με κάτι που θα μπορούσε να είναι και επικεφαλίδα του άρθρου, δηλαδή "δεν ξέρουμε ακόμα παιδιά τι φταίει για το πρόβλημα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό υπάρχει"..

In conclusion, in a subset of men who reported persistent sexual symptoms after prior finasteride use, we found no evidence of androgen deficiency, persistent inhibition of peripheral SRD5A activity, or diminished peripheral androgen action. The men reporting persistent sexual symptoms had depressed mood, negative affectivity balance, and patterns of brain activity that correlated specifically with sexual and negative affective symptoms and included regions known to be involved in sexual function and depression, respectively.

Αυτά που τόσο ξεκάθαρα γράφει ο Πάνος πιο πάνω, ο οποίος είναι πολύ παλιό και αξιόπιστο μέλος ,τα έχω διαβάσει σε άπειρα forum τα τελευταία 10 και βάλε χρόνια που διαβάζω σχετικά. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσες πολλές οι εξαιρέσεις στον κανόνα των "μη παρενεργειών", όσες μελέτες και εάν παραθέσουμε.
Προς το παρόν , η ιατρική επιστήμη μετράει την τεστοστερόνη και άλλους δείκτες του Πάνου, (σόρρυ Πάνο που σε αναφέρω ως υποθετικό παράδειγμα χωρίς την άδειά σου), του λέει ,μεγάλε είσαι τζάμι, να δες και μόνος σου, όλα είναι στο μυαλό σου,κάνε group therapy και μίλα και σε κανένα δέντρο μήπως και το ξεπεράσεις...
Άλλωστε μπορεί να κάνω και λάθος ,αλλά σε πιθανό δικαστήριο δεν πρόκειται να δικαιωθεί εύκολα κάποιος ο οποίος έχει φυσιολογικές τιμές σε όλους τους μετρήσιμους δείκτες , όσες παρενέργειες και εαν εμφανίσει..
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
H συγκεκριμένη μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί από το PFS foundation (partially). To γράφω για την πρόταση "δεν ξέρουμε τι φταίει αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό υπάρχει". Όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αλλά για να μπορούμε να την αξιολογήσουμε καλύτερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

giamakr1

Active Member
H συγκεκριμένη μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί από το PFS foundation (partially). To γράφω για την πρόταση "δεν ξέρουμε τι φτάει αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό υπάρχει". Όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αλλά για να μπορούμε να την αξιολογήσουμε καλύτερα.
Ορθόν. Θα προσθέσω ότι ο Shehzad Basaria (για όσους δεν έχουν όρεξη και χρόνο να διαβάσουν την μελέτη αναφέρεται πρώτος στους συγγραφείς ) έχει χρηματοδοτηθεί από ένα κάρο φαρμακευτικές( όχι την merck) πράγμα το οποίο φαίνεται ύποπτο εκ πρώτης όψης. Οι πληροφορίες όμως καθώς και οι παραπομπές φαίνονται καλά στοιχειοθετημένες.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Έχει ρωτήσει καποιος ουρολογο-ανδρολογο, για φινα? Δεν εχει παρει κατι το ματι μου.

Είχα πάει στον ουρολόγο να μου γράψει το προσκαρ και με ρώτησε τι να το κάνω αυτό το χάπι.
Του εξήγησα τον λόγο και η απάντηση ήταν ότι αυτό το περνούν οι γεροί και δεν μπορώ να πάρω ευθύνη.Στην τελική έβαλα τον μπαμπά μου να το γράψει αλλά από εκεί και πέρα το επερνα έτσι από το φαρμακείο.
 

Harris_G

Well-Known Member
Είχα πάει στον ουρολόγο να μου γράψει το προσκαρ και με ρώτησε τι να το κάνω αυτό το χάπι.
Του εξήγησα τον λόγο και η απάντηση ήταν ότι αυτό το περνούν οι γεροί και δεν μπορώ να πάρω ευθύνη.Στην τελική έβαλα τον μπαμπά μου να το γράψει αλλά από εκεί και πέρα το επερνα έτσι από το φαρμακείο.
Μολις μιλησα τηλεφωνικως με μια φίρμα στον οποιο ειχα κανει μια μικροεπεμβαση το 2014. Ειπε η δοση ειναι πολυ μικρη, ξεκινα και ελα να κανουμε check-up. Τωρα τι περιλαμβανει αυτο το check-up δεν εχω ιδεα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ορθόν. Θα προσθέσω ότι ο Shehzad Basaria (για όσους δεν έχουν όρεξη και χρόνο να διαβάσουν την μελέτη αναφέρεται πρώτος στους συγγραφείς ) έχει χρηματοδοτηθεί από ένα κάρο φαρμακευτικές( όχι την merck) πράγμα το οποίο φαίνεται ύποπτο εκ πρώτης όψης. Οι πληροφορίες όμως καθώς και οι παραπομπές φαίνονται καλά στοιχειοθετημένες.

Όταν διαβάζω μια έρευνα πάντα κοιτάω πρώτα τα conflicts of interest και ποιος είναι ο χρηματοδότης. Μετά τα υπόλοιπα.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

vag25

Well-Known Member
Έχει ρωτήσει καποιος ουρολογο-ανδρολογο, για φινα? Δεν εχει παρει κατι το ματι μου.

Nαι.
Και οι δυο ηταν αρνητικοι και απολυτα ξεκαθαροι σε αυτο. Και απο δερματολογους μονο ενας μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχίας.
 

athenian

Well-Known Member
Μολις μιλησα τηλεφωνικως με μια φίρμα στον οποιο ειχα κανει μια μικροεπεμβαση το 2014. Ειπε η δοση ειναι πολυ μικρη, ξεκινα και ελα να κανουμε check-up. Τωρα τι περιλαμβανει αυτο το check-up δεν εχω ιδεα.
Σπερμοδιαγραμμα θα σου κάνει λογικά.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Nαι.
Και οι δυο ηταν αρνητικοι και απολυτα ξεκαθαροι σε αυτο. Και απο δερματολογους μονο ενας μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχίας.

Και εγω εχω ρωτησει τα 3 τελευταία χρονια πιο πολυ απο περιεργεια 1 ουρολογο και δυο δερματολογους. Και οι 3 ηταν αρνητικοι και ο ουρολογος μου ειπε ουτε να το σκεφτεσαι.
Δοκιμαστε να ρωτησετε.
Με τη φινα το θεμα δεν ειναι το αν θα εμφανισει καποιος παρενέργειες αλλα πότε.
Και ο john john επαιρνε καποια χρονια χωρις παρενέργειες αλλα καποια στιγμη του την σφυριξε το φαρμακο. Τι κερδισε λοιπον;
Το εκοψε το φαρμακο; εχασε οτι οφελος ειχε στο μαλλι λογω χαπιου;
Ρισκαρε την υγεια του με επιβαρυνση ηπατος νεφρων και με παρενέργειες στα σεξουαλικα;
Κανενα το κερδος. Μια αυταπατη ειναι που σου δινει προσκαιρα λιγα μαλλια με ανταλλαγμα σοβαροτερα πραγματα.
Καλυτερα 1 η και 2 μεταμοσχευσεις παραπανω να κανεις χωρις φινα και να εισαι υγειης και οργανικα και στις ορμονες και σεξουαλικα.
Μακροχρόνια ληψη φαρμακου μονο για θεματα υγειας. Γιατι οταν χρειαστουμε αγωγη για θεματα υγειας μπορει ο οργανισμος που καταπινει χρονια φαρμακα να εχει λαλησει.
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Και εγω εχω ρωτησει τα 3 τελευταία χρονια πιο πολυ απο περιεργεια 1 ουρολογο και δυο δερματολογους. Και οι 3 ηταν αρνητικοι και ο ουρολογος μου ειπε ουτε να το σκεφτεσαι.
Δοκιμαστε να ρωτησετε.
Με τη φινα το θεμα δεν ειναι το αν θα εμφανισει καποιος παρενέργειες αλλα πότε.
Και ο john john επαιρνε καποια χρονια χωρις παρενέργειες αλλα καποια στιγμη του την σφυριξε το φαρμακο. Τι κερδισε λοιπον;
Το εκοψε το φαρμακο; εχασε οτι οφελος ειχε στο μαλλι λογω χαπιου;
Ρισκαρε την υγεια του με επιβαρυνση ηπατος νεφρων και με παρενέργειες στα σεξουαλικα;
Κανενα το κερδος. Μια αυταπατη ειναι που σου δινει προσκαιρα λιγα μαλλια με ανταλλαγμα σοβαροτερα πραγματα.
Καλυτερα 1 η και 2 μεταμοσχευσεις παραπανω να κανεις χωρις φινα και να εισαι υγειης και οργανικα και στις ορμονες και σεξουαλικα.
Μακροχρόνια ληψη φαρμακου μονο για θεματα υγειας. Γιατι οταν χρειαστουμε αγωγη για θεματα υγειας μπορει ο οργανισμος που καταπινει χρονια φαρμακα να εχει λαλησει.
Απλη και κοινή λογικη που αφουγκράζομαι....δεν χρειαζεται ουτε να σαι γιατρός ουτε να διαβαζεις χιλιαδες πηγες και έρευνες!απλη κοινή λογικη!πραγματικα απορω και που υπαρχει Αντιπαράθεση για ενα τοσο ξεκάθαρο θεμα. Μ εκπλήσσει που συζητητατε αν πρεπει να περνεις ενα τετοιο φάρμακο για εναν τετοιο λογο που στην τελικη και σου προσφερει μια ψευδαισθηση και θα αναγκαστείς αργα η γρηγορα να το κοψεις για να αντιμετωπίσεις αλλα θεμματα που θα προκύψουν (οχι απαραίτητα μονο απ την φίνα) και θα πας στο σημειο 0.
Υγ.: ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν χρήστες της φινας εδω μεσα που την στηρίζουν και λενε τα θετικά της αποκρύπτοντας παρενέργειες που θα εχουν οι ιδιοι. Υπαρχουν και αυτοι που εθελοτυφλούν προσπαθουν να βρουν «παρηγοριά» και στήριγμα να συνεχίσουν κάτι που ξερουν οτι δεν ειναι και τοσο καλο για τον εαυτο τους. Προσωπική μου αποψη.
 

felaini

Active Member
Giorgos-3 ακυρο ολο το σχολιο σου..προσωπικα μου εχει γραψει προπισια ο δερματολογος μου το παιρνω κανονικα κ παρενεργειες δεν εχω ουτε ειχα .. η απλη λογικη που ειναι για να συννενοηθουμε λιγο εδω μεσα..κ δε το λεω για μενα εμενα ποσος με νοιαζουν τετοια ακυρα σχολια αλλα για παιδια που θελουν να δοκιμασουν να σωσουν τα μαλλια τους κ τετοια σχολια τα αποτρεπει!
Ποια ψευδαισθηση; Ποια κοινη λογικη; Βρε σεις σκεφτειτε λιγο πριν γραψετε κατι..ειμαστε δεκαδες ατομα που παιρνουμε φινα εδω μεσα λες να ζουμε σε καμια ψευδαισθηση οτι η φινα μας κανει καλο; Φιλε μου γιατρος εχει συνταγογραφησει το χαπι για το προβλημα μου λες να ζει σε καμια ψευδαισθηση κ αυτος;
Χαπι για πιεση περνω με μια ουσια που περιεχει κ κυκλοφορει μισο αιωνα που αν διαβασεις κατηγορηθηκε για καρκινο δερματος.. οταν το πα στον καρδιολογο κ του ειπα ν αλλαξουμε το χαπι νευριασε κ μου ειπε μην διαβαζεις βλακειες του ιντερνετ..
 
Μπλουζα