Σκέψεις για μεταμόσχευση

chilli1987

New Member
Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για το forum, το οποίο έχει πάρα πολλές πληροφορίες για κάποιον που επιθυμεί να ενημερωθεί, με πολλές πιθανότητες να μπερδευτεί κιόλας. Τουλάχιστον, οι απάντησεις των έμπειρων μελών βοηθούν πολύ στο να ξεδιαλύνει κάποιος τα πράγματα που έχει στο κεφάλι του. Είναι τόσες οι πληροφορίες, που αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεση, μπορεί να αποκομίσει σημαντική γνώση.
Ονομάζομαι Νίκος, είμαι 33 ετών, μένω Αθήνα και όπως αναγράφεται στον τίτλο του νήματος, βρίσκομαι σε σκέψεις ώστε να προχωρήσω σε μεταμόσχευση. Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση θεωρώ είναι εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς να παρθεί, θα ήθελα αρχικά να παρουσιάσω με φωτογραφικό υλικό την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι, ώστε να μου πείτε την γνώμη σας και να μου δώσετε συμβουλές.
Τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης και αισθητής απώλειας όγκου στα μαλλία μου, ξεκίνησαν περίπου στην ηλικία των 23-25. Από εκεί και έπειτα, με την πάροδο του χρόνου, το πρόβλημα γινόταν όλο και πιο έντονο στα δικά μου μάτια τουλάχιστον και σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας η ψυχολογία είχε επηρεαστεί. Να σημειωθεί ότι η διαφορά φαινόταν σε φίλους και γνωστούς που με ήξεραν από μικρό, πριν ξεκινήσει το πρόβλημα. Σε νέες γνωριμίες, δεν είχε ειπωθεί κάτι σχετικό με αραίωση (μπορεί να διακρινόταν αλλά να μην αναφέρανε κάτι πιθανότατα επειδή δεν ήταν τόσο έντονη). Στην ηλικία περίπου των 24, είχα επισκεφτεί έναν δερματολόγο ο οποίος εκτός από μερικές ερωτήσεις και έλεγχο που πραγματοποίησε στο κεφάλι με το μάτι, δεν με παρότρυνε να κάνω εξετάσεις και μου έδωσε μια θεραπεία με δύο σαμπουάν, regain και φινα. Τα αποτελέσματα σε 5-6 μήνες ήταν υπέροχα, όμως αντιστρόφως ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα στο κάτω κεφάλι :p με αποτέλεσμα να διακόψω την λήψη του φαρμάκου και να συνεχίσω με τα υπόλοιπα και αυτά όχι για πολύ. Όσο πέρναγαν τα χρόνια το πρόβλημα γινόταν πιο έντονο, αλλά όσο μεγάλωνα με ένοιαζε και λιγότερο. Από τα 29-30 και έπειτα, θεωρώ ότι είμαι σε μία σχετικά σταθερή κατάσταση. Έφτασα λοιπόν στην ηλικία των 33 και πλέον σκέφτομαι να δοκιμάσω με κάτι που θα δώσω μαζεμένα χρήματα αλλά πιθανόν και να δω ουσιαστικό και μόνιμο αποτέλεσμα (υπό προυποθέσεις).
Σας παραθέτω λοιπόν τις φωτογραφίες τις οποίες έβγαλα κάτω από φως και θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει να προχωρήσω και αν ναι, σε ποια κλινική να απευθυνθώ. Γνωρίζω ότι οι καλύτερες κλινικές είναι στην Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο αλλά οι τιμές για τις 2 πρώτες λένε ότι είναι πολύ μακριά από το μπάτζετ μου. Για την Κύπρο, χωρίς να ξέρω ακριβώς τις τιμές ίσως είναι πιο εφικτό για την τσέπη μου.

Συγνώμη αν σας κούρασα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις/συμβουλές σας.
 

Συνημμένα

  • IMG_20200408_102403 (2).jpg
    IMG_20200408_102403 (2).jpg
    891.5 KB · Προβολές: 75
  • IMG_20200408_102448 (2).jpg
    IMG_20200408_102448 (2).jpg
    858.6 KB · Προβολές: 84
  • IMG_20200408_112157 (2).jpg
    IMG_20200408_112157 (2).jpg
    839.1 KB · Προβολές: 93
  • IMG_20200408_112229 (2).jpg
    IMG_20200408_112229 (2).jpg
    1.3 MB · Προβολές: 103
  • IMG_20200408_112251 (2).jpg
    IMG_20200408_112251 (2).jpg
    765.8 KB · Προβολές: 101
  • IMG_20200408_102257 (2).jpg
    IMG_20200408_102257 (2).jpg
    926.8 KB · Προβολές: 88
  • IMG_20200408_112325 (2).jpg
    IMG_20200408_112325 (2).jpg
    830.7 KB · Προβολές: 79

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgie

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε .
Φαίνεσαι καλός υποψήφιος για μεταμοσχευση απο τις φωτο . Ίσως με μια να μη καθαρισεις λογω ηλικίας και αραίωσης στη κορυφή.
Κανε την έρευνα σου και επίσης κανε υπομονή.
Μη βιαστείς να κανεις online consultation . Η κατάσταση ειναι πολυ ρευστη, ειδικά στο οικονομικό σκέλος .
Ο χρονος μπορει να κυλάει και υπέρ σου .
 

piros75

Well-Known Member
Νίκο γεια σου,

Σίγουρα θα μπορούσες να κάνεις κάτι για το πρόβλημά σου, αλλά επίσης σίγουρα η κατάστασή σου δεν είναι σταθεροποιημένη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δράσεις συντηρητικά γιατί στην περίπτωσή σου και με δεδομένο ότι δεν θέλεις φίνα θα έχεις και νέο κύμα τριχόπτωσης τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά τις κλινικές, διάβασε το φόρουμ και μπορείς να κατασταλάξεις στην καλύτερη για σένα επιλογή.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Καλησπερα Νικο. Εχεις χρησιμοποιησει ποτε λοσιον η αφρο μινοξιδιλης? πχ regain? Η ηλικια σου ειναι πολυ καλη για να κανεις την πρωτη σου προσπαθεια να βελτιωσεις την εικονα σου.
Σε μια μεταμοσχευση μπορεις να γεμισεις τη hairline και τους κροταφους και πισω στην κορυφη που δειχνει αρκετα αδεια. παρα το οτι δειχνει αδεια εχει τριχουλες αρκετες οι οποιες ομως ειναι σε φαση λεπτυνσης και θα χαθουν σταδιακα.
τα πλαινα σου τα βλεπω αρκετα αραια και σε ενδεχομενη μεταμοσχευση θα πρεπει να σου παρουν μοσχευματα μονο απο πισω και να μην παρουν απο τα αραια πλαινα. Στο μελλον ισως χρειαστεις αλλη μια μμ. σχεδον ολοι το εχουμε στο μυαλο μας αυτο. μεταμοσχευση μαζι με θεραπεια μινοξιδιλης θα σου δωσει πιστευω ενα πολυ καλο αποτελεσμα. Μεταμοσχευση και φιναστεριδη θα σου δωσει ενα εντυπωσιακο αποτελεσμα αν και ειμαι κατα της φινας. Αυτα με την προυποθεση να πανε ολα καλα στην επεμβαση και να γινει σωστη δουλεια.
 

chilli1987

New Member
Καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το regain το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, τόσο μαζί με την φίνα που είχα εντυπωσιακά αποτελέσματα όσο και χωρίς φίνα, σε συνδυασμό με δύο φαρμακευτικά σαμπουάν αλλά δεν την έβαζα συνέχεια ούτε για μεγάλο διάστημα. Είμαι και εγώ πλέον κατά της φίνας και δεν σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ξανά, όσο και αν ξέρω ότι θα βελτιωνόταν η κατάστασή μου, σε σημείο ίσως να μην σκεφτόμουν μεταμόσχευση. Ωστόσο, παρήγγειλα σήμερα ένα κουτί Saw Palmetto της Evdermia (ευελπιστώντας να μην δω τις παρενέργειας που είχα δει με την φινα) και σαμπουάν (Anaphase Shampoo) και είμαι σε σκέψεις να ξεκίνησω επίσης την εντατική χρήση του Regain σε συνδυασμό με τα παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι σαν σκέψη, είχα να γεμίσω κυρίως το crawn και ότι περίσευε να έβαζα μπροστά, αλλά έχω διαβάσει εδώ ότι είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις από μπρόστα (hairline & κροτάφους) και στην συνέχεια να πας πίσω (σε δεύτερη μεταμόσχευση). Σχετικά με τα πλαινά, έχω παρατηρήσει και εγώ αδυναμία κυρίως στην δεξιά πλευρά. Η αριστερή θεωρώ ότι είναι σε καλή κατάσταση αν και μου κάνει εντύπωση που είναι αραιά κυρίως μόνο στην μία πλευρά. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά συνήθως τα παίρνω κοντά τα πλαινά και φαίνονται πιο δυνατά, αλλά λόγω της καραντίνας δεν έχω την δυνατότητα αυτή και έχουν μακρύνει. Πιστεύω ότι το πίσω μέρος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να υποστηρίξει την πρώτη μεταμόσχευση. Θεωρώ επίσης, ότι οι γέφυρες είναι ψηλά, κάτι το οποίο είναι αισιόδοξο. Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας άποψη και θα χαρώ να την διαβάσω...
Στην περίπτωσή μου θεωρείται ότι θα πρέπει να κοιτάξω την επιλογή της Κύπρου ή μπορώ και στην Ελλάδα να έχω ένα καλό αποτέλεσμα που θα βγει και πιο οικονομικά;
 

dimitris50423

Well-Known Member
Η αραίωση είναι πιθανό να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια οπότε σίγουρα πρέπει να τα κρατάς σε καλή κατάσταση βάζοντας μια φορά τη μέρα αφρό μινοξιδιλης. Είναι καλή η ηλικία σου για πρώτη μμ. Θα σε βελτιώσει πολύ και μετά από κάποια χρόνια όταν θα υπάρξει ανάγκη κάνεις μια δεύτερη για γεμίσματα και για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Έτσι και αλλιώς αν το αφήσεις για μετά από 4-5 χρόνια θα χρειαστείς διπλή συνεδρία. Οπότε καλύτερα να χαρείς το μαλλί τώρα που είσαι νέος.
Για το saw palm δεν γνωρίζω πολλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
Μπορείς να κάνεις μμ στην Ελλάδα με εξίσου καλά αποτελέσματα και πολλές φορές και καλύτερα από έξω. Με 2500-3000€ φτιαχνεις και hairline και κορυφή. Γνώμη μου ότι χρειάζεσαι 2400-2500 μοσχευματα στην πρώτη σου μμ.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Τοποθέτησε καθαρές φωτογραφίες από την δότρια σου πίσω,επίσης σήκωσε τα μαλλάκια σου το μπροστινό τσουλούφι να δούμε καλύτερα το πρόβλημα.
Πρέπει να ξεκινήσεις από το μπροστινό κομμάτι. Εγω στην θέση σου ίσως περίμενα κάνα 2 χρονάκια να καθαρίσει και άλλο το τοπίο.
Οι δίκες μας τιμές στην Κύπρο ξεκινάν από 1,70 ανά Grafts με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Αεροπορικό,διαμονή,ταξί.
 
Μπλουζα