Πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες με στυτική δυσλειτουργία

Άκης

Administrator
Ένα θέμα που έχει ενδιαφέρον, καθώς σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει εδώ, πχ αδυναμία στύσης, προστατικά θέματα και παχυσαρκία/(προ)διαβήτης.

Αντιγράφω λοιπόν τα κυριότερα, η είδηση ολάκερη είναι εδώ.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα Στυτικής Δυσλειτουργίας, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής μετά από μελέτες σε συνεργασία με Ανδρολόγους της χώρας μας.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ Θάνος Παλλαντζάς «αφορά συνήθως διαταραχές της στύσης με τη μορφή της ελαττωμένης σκληρότητας η της διαταραχής της διάρκειας, για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών,
χωρίς να λείπουν οι διαταραχές της επιθυμίας και οι διαταραχές εκσπερμάτισης με συνηθέστερο πρόβλημα την πρόωρη εκσπερμάτιση».

Η στυτική δυσλειτουργία πλήττει κυρίως άνδρες ηλικίας 40-70, αλλά το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερα άτομα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κορυφαίοι επιστήμονες στο 16ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής,
το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη 29 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου, δυο είναι οι παράγοντες που προκαλούν το πρόβλημα:
τα οργανικά νοσήματα και οι ψυχογενείς αιτίες.

Κυρίως τα οργανικά νοσήματα- παθήσεις που ευθύνονται για το πρόβλημα της Στυτικής Δυσλειτουργίας ,
προκαλούνται από τον σύγχρονο δυτικό τρόπο ζωής. Συγκεκριμένα πρόκειται για :

Τον Διαβήτη
Την Υπέρταση
Το Μεταβολικό Σύνδρομο
Είναι η νόσος του σύγχρονου τρόπου ζωής. Άνδρες με παχυσαρκία / τριγλυκερίδια / λίγη πίεση / και λίγο σάκχαρο.
Δεν είναι άρρωστοι και ούτε ακολουθούν κάποιο είδος θεραπείας, αντιπροσωπεύουν το είδος του νεοέλληνα που κάθεται πολύ,
τρώει πολύ και κινείται λίγο. Ενώ φαίνεται αθώα σαν κατάσταση είναι προϋπόθεση για να εμφανιστεί διαβήτης και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Στους άνδρες αυτούς, η ΣΔ εμφανίζεται τέσσερις φορές πιο συχνά από τον μέσο όρο.
Τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα
Την Παχυσαρκία
Η χώρα μας έχει πάνω από 200.000 υπέρβαρους άνδρες κι ένας στους τρεις παχύσαρκους μπορεί να εμφανίσει ΣΔ,
είτε λόγω επιβάρυνσης του κυκλοφορικού, είτε λόγω των ορμονικών μεταβολών.
Τα Φάρμακα
Ζούμε στην εποχή της πολυφαρμακίας, ( φάρμακα για την πίεση, για τον διαβήτη, για τη καρδιά, για το στομάχι, για την κατάθλιψη).
Πολλά από τα φάρμακα αυτά ενοχοποιούνται για τις διαταραχές που προκαλούν στη στύση.
Τα Καλοήθη Υπερπλασία Προστάτη
Η γνωστή αυτή πάθηση που συνοδεύει τον άνδρα κάποια στιγμή θα προκαλέσει πρόβλημα στύσης, ιδιαίτερα σε άνδρες που έχουν προβλήματα ούρησης(δυσουρία, νυκτουρία, συχνουρία) .
Τον Καρκίνο του Προστάτη
Άλλες ασθένειες
Νευροπάθειες και Κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης , χειρουργεία της ελάσσονος πυέλου και ενδοκρινολογικά νοσήματα (Υπερθυρεοειδισμός και Υποθυρεοειδισμός) μπορούν να επιφέρουν δυσλειτουργία των αγγείων και νεύρων.
Τις «Κακές» Συνήθειες
Το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ , η χρήση εξαρτισιογονων ουσιών, η καθιστική ζωή, η παντελής έλλειψη άσκησης,
η κακή διατροφή αποτελούν παράγοντες που μπορούν να βλάψουν σημαντικά την επάρκεια του στυτικού μηχανισμού του σύγχρονου άνδρα.


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
«Σήμερα η ΣΔ αντιμετωπίζεται με φάρμακα (από το στόμα, και ενδοπεϊκά φάρμακα) και με χειρουργικό τρόπο» καταλήγει ο κ Παλλαντζάς.
Τα φάρμακα
Αυτά που λαμβάνονται από το στόμα. Είναι ουσίες που δρουν στα αγγεία του πέους αυξάνοντας την κυκλοφορία και διευκολύνοντας την τελική
σκληρότητα που είναι αναγκαία για την ερωτική πράξη. Οι ουσίες αυτές δρουν περιφερικά αλλά χρειάζονται ενέργεια από το ΚΝΣ
(εγκέφαλο για να δράσουν).
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
Thanks pazuzu

hairlosscursed είπε:
Η φινα φταιει για ολα...
Αυτός είναι ένας λόγος που το ποσταρα, αφού λέγαμε και παλιότερα (όσοι παίρναμε φίνα) ότι πρώτα να κοιτάμε άλλο αίτιο και μετά την φίνα,
σαν πρόβλημα στύσης κλπ. Ένας άλλος λόγος είναι η συζήτηση σχετικά με ινσουλινοαντίσταση, σάκχαρο κλπ...

Επίσης, ένα σχετικό θα έλεγα θέμα είναι και το παρακάτω:
Η μεγάλη κοιλιά συνδέεται με σεξουαλική δυσλειτουργία και συχνουρία
Η παχυσαρκία στους άντρες δεν επηρεάζει μόνο την καρδιά και το μεταβολισμό τους, αλλά και τη σεξουαλική λειτουργία,
καθώς και την υγεία του ουροποιητικού τους, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές βρήκαν πως το μεγαλύτερο μέγεθος μέσης, συνδέεται με επιθυμία για πιο συχνή ούρηση, μια και το 39% των αντρών με
μεγαλύτερη περίμετρο μέσης πήγαιναν να ουρήσουν πάνω από 8 φορές μέσα σε 24ώρες, ενώ οι υπόλοιποι που είχαν μικρότερη μέση
πήγαιναν λιγότερες φορές.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η παχυσαρκία στους άντρες επηρεάζει την ευημερία τους με διάφορους και πρωτότυπους τρόπους»,
δηλώνει ο Δρ Kaplan σε μια δήλωσή του. «Πρέπει να σκεφτόμαστε το σώμα μας με έναν πιο ολιστικό τρόπο. Οι τροφές που καταναλώνουμε
μπορούν να οδηγούν σε καταστροφικές συνέπειες σε περισσότερους τομείς από την καρδιά μας μόνο. Θέματα ποιότητας ζωής,
όπως είναι η σεξουαλική δραστηριότητα και η ούρηση, μπορούν να επηρεαστούν επίσης πολύ δραστικά.»
 

pazuzu

New Member
Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος αν σκεφτεί κανείς ότι τα 5,5 εκ. του πληθυσμού είναι άντρες. Να υπολογίσω τον περιορισμό ότι η έρευνα έχει βασιστεί (μάλλον) σε μεγάλες ηλικίες, εφόσον ένας νέος δεν υποψιάζεται καν ότι μπορεί να έχει μεταβολικό σύνδρομο;
 

hairlosscursed

Well-Known Member
Αν το προβλημα ηταν τοσο απλο δεν θα κυκλοφορουσαν viagra,cyalis κλπ.απλα θα ελεγαν οτι ΜΟΝΟ η φινα προκαλει στυτικη δυσλειτουργια και το θεμα θα εληγε..
Απλα ο ανθρωπος εχει απαιτησεις απο φαρμακα με σουπερ μαγικα αποτελεσματα αλλα χωρις παρενεργειες... κοινως τα θελει ολα δικα του...ε λοιπον αυτο δεν γινεται...
Επισης εχουμε μια ταση δαιμονοποιησης των παντων χωρις να λεω πως ειμαι υπερ των φαρμακων και της αλογιστης χρησης.
Και για οποιον εχει απορια ας googlαρει ασπιρινη παρενεργειες και το τι θα διαβασετε δεν θα το πιστευετε.θελω να πω πως οτιδηποτε μα οτιδηποτε μπαινει στον οργανισμο και δεν ειναι φυσικο ειχε εχει και θα εχει παρενεργειες.
Μετα ο καθενας ζυγιζει και διαλεγει...
 

prowler3

Member
Πολύ μα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία παιδιά δεδομένα.
Όταν έχεις να σκεφτείς πως θα ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, οταν δε ξέρεις τι σου ξημερώνει κάθε μέρα, λογικό κι επόμενο
είναι να έχεις άγχη και επιπλοκές όπως αυτή δυστυχώς...
Υπάρχουν και οι παθογενετικοί παράγοντες που αναφέρονται στο άρθρο και πρέπει όλοι να προσέχουμε, αλλά η ψυχολογία είναι
ίσως ο σημαντικότερος για μένα.
Κάπου εδώ μπαίνει και η συζήτηση για τι φιναστερίδη. Πιστεύω οτι υπάρχει ποσοστό ανθρώπων που αν τους χορηγηθεί χωρίς να τους
πει κανείς οτι ''ενδέχεται'' να προκύψουν σεξουαλικά προβλήματα, δεν θα το καταλάβουν καν. Υπάρχουν και αυτοί που τους χτυπάει κατευθείαν απο την άλλη. Πάντως όταν ξέρεις οτι μπορεί και να προκύψει πρόβλημα έχεις φοβίες.
Ακόμα και όταν κόψεις το συγκεκριμένο φάρμακο εξακολουθείς να έχεις φοβίες.
Προσωπικά παραδείγματα τα δυο τελευταία.
Μεγάλη & ενδιαφέρουσα συζήτηση!
 

hairlosscursed

Well-Known Member
Ξερω κοσμο που την επομενη μερα που πηρε φινα ανακαλυψε και τα συμπτωματα.ο λεγομενος κατα φαντασιαν ασθενης.μονο και μονο απο τον φοβο μην παθει τις παρενεργειες που εχει ακουσει στο τελος υποβαλει τον εαυτο του σε placebo και στο τελος παθαινει τις παρενεργειες.μονο που η δυσλειτουργια συμβαινει απο τον φοβο του και την κακη του ψυχολογια γιατι ειναι το φαρμακο ειναι αδυνατον να δρασει σε 1 ή 2 μερες.
Μεγαλη κουβεντα η οποια και αυτη δεν βγαζει καπου.
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Συμφωνώ απόλυτα φίλε hairlosscursed. Όσοι μπήκαν εδώ μέσα και διάβασαν το φόρουμ πριν την πάρουν κάηκαν χωρίς λόγο, οχι οτι δεν δίνει παρενέργειες, αλλά σίγουρα τους τις πολλαπλασίασε.
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Υπάρχουν και κατα φαντασίαν ασθενείς και κατα φαντασίαν υγιείς


Sent from my iPad using Tapatalk
 

hairlosscursed

Well-Known Member
Ξεκαθαριζω πως ειμαι ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΤΑ οποιας μορφης και ειδος φαρμακου οπως νομιζω καθε φυσιολογικος ανθρωπος.δεν γνωριζω κανεναν που γουσταρει να παιρνει φαρμακα για πλακα ή επειδη τους αρεσει η γευση.εκτος απο πρεζακια για να φτιαχνονται.
Περαν τουτου γνωριζω πως καθε ενεργεια εχει και παρενεργεια.εαν δεν θελουμε παρενεργεια πολυ απλα αφηνουμε την φυση να κανει την δουλεια της χωρις να επεμβαινουμε με οτι αποτελεσματα δωσει απο μονη της βαση εξελιξης οργανισμου και DNA χωρις να παιρνουμε ΤΙΠΟΤΑ.μετα ομως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ για πραγματα τα οποια η φυση εχει προκαθορισει.
Ή ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ή ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ...take it or leave it...Η πραγματικοτητα τουλαχιστον μεχρι σημερα ειναι αυτη.
Του χρονου ή σε 6 μηνες δεν γνωριζω.
Οσο για την δυσλειτουργια που προκαλει η φινα εχω αρχισει να αμφιβαλω κατα ποσο οι μαρτυριες και ο ντορος ειναι ρεαλιστικος ή προκυπτει απο κοσμο που ετσι και αλλιως το ειχε παθει ή θα του εβγαινε στην πορεια απο 100αδες αλλους λογους.πχ κακη ψυχολογια λογο τριχοπτωσης,που πιστεψτε με ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΦΙΝΑ.
Οποτε μολις την παρεις οντας ηδη φουλ στο ανχος και την καταθλιψη επειδη βλεπεις το κεφαλακι να αδειαζει και ηδη προκατειλημενος απο σχολια για παρενεργειες τετοιου τυπου...εεεεεε οπως και να το κανεις η φινα ειναι ευκολο θυμα να κατηγορησεις.
Τελος να σημειωσω πως η φινα προκαλει πραγματικες παρενεργειες αλλα οχι σε αυτα τα ποσοστα που συζηταμε.νομιζω πως το μεγαλυτερο ποσοστο εχει placebo παρενεργειες.οταν ξεκινησουμε να τρωμε,να ζουμε,να αναπνεουμε χωρις ανχος και να εχουμε εσωτερικη ηρεμια και ταξη ας κατηγορησουμε οποιον θελετε.αλλα....1 εκατ ανδρες στην Ελλαδα...δεν νομιζω να παιρνουν φινα....
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pithikas

Well-Known Member
hairlosscursed είπε:
Ξεκαθαριζω πως ειμαι ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΤΑ οποιας μορφης και ειδος φαρμακου οπως νομιζω καθε φυσιολογικος ανθρωπος.δεν γνωριζω κανεναν που γουσταρει να παιρνει φαρμακα για πλακα ή επειδη τους αρεσει η γευση.εκτος απο πρεζακια για να φτιαχνονται.
Περαν τουτου γνωριζω πως καθε ενεργεια εχει και παρενεργεια.εαν δεν θελουμε παρενεργεια πολυ απλα αφηνουμε την φυση να κανει την δουλεια της χωρις να επεμβαινουμε με οτι αποτελεσματα δωσει απο μονη της βαση εξελιξης οργανισμου και DNA χωρις να παιρνουμε ΤΙΠΟΤΑ.μετα ομως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ για πραγματα τα οποια η φυση εχει προκαθορισει.
Ή ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ή ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ...take it or leave it...Η πραγματικοτητα τουλαχιστον μεχρι σημερα ειναι αυτη.
Του χρονου ή σε 6 μηνες δεν γνωριζω.
Οσο για την δυσλειτουργια που προκαλει η φινα εχω αρχισει να αμφιβαλω κατα ποσο οι μαρτυριες και ο ντορος ειναι ρεαλιστικος ή προκυπτει απο κοσμο που ετσι και αλλιως το ειχε παθει ή θα του εβγαινε στην πορεια απο 100αδες αλλους λογους.πχ κακη ψυχολογια λογο τριχοπτωσης,που πιστεψτε με ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΦΙΝΑ.
Οποτε μολις την παρεις οντας ηδη φουλ στο ανχος και την καταθλιψη επειδη βλεπεις το κεφαλακι να αδειαζει και ηδη προκατειλημενος απο σχολια για παρενεργειες τετοιου τυπου...εεεεεε οπως και να το κανεις η φινα ειναι ευκολο θυμα να κατηγορησεις.
Τελος να σημειωσω πως η φινα προκαλει πραγματικες παρενεργειες αλλα οχι σε αυτα τα ποσοστα που συζηταμε.νομιζω πως το μεγαλυτερο ποσοστο εχει placebo παρενεργειες.οταν ξεκινησουμε να τρωμε,να ζουμε,να αναπνεουμε χωρις ανχος και να εχουμε εσωτερικη ηρεμια και ταξη ας κατηγορησουμε οποιον θελετε.αλλα....1 εκατ ανδρες στην Ελλαδα...δεν νομιζω να παιρνουν φινα....

Eχει ενδιαφερον ο συλλογισμος σου, αλλα νομιζω οτι η συγκεκριμενη ουσια το σπρωχνει το θεμα, αν συνυπολογισεις ολα αυτα που ειπες αγχος, συγχρονος τροπος ζωης κλπ, δεν ειναι και οτι καλυτερο για την σεξουαλικη ζωη μεσα σε αυτα να προσθεσεις και αυτο το φαρμακο.
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Αυτο που θέλω να πω είναι οτι συμφωνώ στο οτι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει ρόλο για να είναι κάποιος καλύτερα ή χειρότερα σε αυτο τον τομέα, αλλα δεν πιστεύω οτι ειναι ο καθοριστικός ρόλος.
Να διευκρίνισω οτι δεν αναφέρομαι στο θέμα "φίνα", δεν με απασχολεί το θέμα "φινα", η στυτικη δυσλειτουργία μπορεί να εχει πολλές αιτίες και ειναι μια πάθηση υπαρκτή. Ένας σεξολογος μπορεί να μας κατευθύνει σε λύσεις.
Επι προσωπικου τώρα, εγω κοντεύω 40 και δεν εχω βιώσει κάποιο πρόβλημα τέτοιου είδους ακόμα. Ακούω αριστερά και δεξιά για ανθρώπους στην ηλικία μου που κατεβάζουν Viagra και ciallis με τις χούφτες και το θεωρούν σχεδόν φυσιολογικό, εγω δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Είμαστε πρωτίστως ζώα, εξημερωμένα μεν αλλα ζώα και ο έλεγχος που έχουμε στις προγραμματισμένες μας ορμές/ανάγκες είναι περισσότερο περιορισμένος απο όσο νομίζουμε.
Η αναπαγωγικη μας ικανότητα ειναι τόσο σημαντική που ο κατασκευαστής εχει προβλέψει καθε βράδυ να γίνεται ενα check των συστημάτων: ειναι αυτο που ονομάζουμε πρωινές στύσεις.
Στην πραγματικότητα όταν κοιμόμαστε το βράδυ περνάμε αρκετά κύματα απο ακούσιες στύσεις όπου τσεκαρεται η ικανότητα για δημιουργία σωστής αιματωσης κτλ
Το ζήτημα λοιπόν, οπως το βλέπω εγω, ειναι σχετικά απλό: εχεις βραδινές-πρωινές "σηκωμάρες"; Δεν εχεις παθολογικά πρόβλημα.
Ξυπνάς χωρίς τη σημαία υψωμένη; Υπάρχει πρόβλημα και δεν ειναι ψυχολογικό.
 
Μπλουζα