Μεταμόσχευση σε DHI, 1800 μοσχεύματα, γιατρός: Β. Μαντσιούκας

Ntelios

New Member
Καλημέρα στην ομάδα. Η ιστορία μου είναι ότι οικογενειακώς (πατέρας, παππούς) έχουμε μεγάλους κροτάφους αλλά ο πατέρας μου και ο παππούς μου δεν είχαν απώλειες σημαντικές μέχρι τουλάχιστον τα 65 χρόνια τους. Βέβαια οι συνθήκες διαβίωσης (άγχος, πολύωρη δουλειά, ενίοτε κακή διατροφή) εκτιμώ ότι οδήγησαν στο αποτέλεσμα που βλέπετε στην πρώτη εικόνα (με πράσινη μπλούζα).

Ένας φίλος που έκανε στο ίδιο κέντρο με σύστησε στην DHI όπου κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου μου είπαν ότι κανονικά χρειαζόμουν πάνω από 3500 μοσχεύματα για όλη την περιοχή χωρίς το πίσω τμήμα της κορυφής, τα οποία θα μπορούσαν να βγάλουν σε 2 μέρες. Εγώ όμως δεν ήθελα να κάνω 2 μέρες και έτσι μου είπαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να έχω καλό ποσοστό πύκνωσης μπροστά και όσο πάει προς τα πίσω (δεν με ενοχλεί τόσο η πίσω περιοχή την οποία σκέφτομαι να δουλέψω με κάποια θεραπεία). Επίσης ήθελα να κρατήσω το κομμάτι των κροτάφων γιατί το έχω από τα 20 μου (τώρα έιμαι 35) και δεν θα μου φαινόταν φυσιολογικό να κατέβαινα και πιο κάτω στην μπροστά περιοχή.

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης κράτησε περίπου 8 ώρες και τόσο ο γιατρός, όσο και το ιατρικό προσωπικό της DHI ήταν πολύ επαγγελματίες και μαζί μου σε όλη τη διάρκεια. Δεν αισθάνθηκα άγχος ή πόνο (εκτός από κάποιες μικρές ενεσούλες για τοπική αναισθησία). Τελείωσαν όλα καλά και το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι ήδη σε πολύ καλή κατάσταση.

Είχα ελάχιστη φαγούρα αλλά έψαξα και εντός φόρουμ και με καθυσήχασαν ότι είναι φυσιολογικό και δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον, Πήρα και δύο ντεπόν τα οποία επίσης βοήθησαν

Με ενημέρωσαν ότι έβαλαν 1800 θυλάκια που αντιστοιχούσαν περίπου σε 4000 τρίχες. Θα ήθελα και τη γνώμη σας βλέποντας τις φωτογραφίες (πριν και μετά) και θα προσπαθήσω να ανεβάσω και άλλες όσο παιρνάει ο καιρός να μου λέτε τη γνώμη σας.
 

Συνημμένα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

koumparos

Well-Known Member
Αυτή η περιοχή θέλει 5000+ μοσχεύματα για να καλυφθεί αξιοπρεπώς.Καλα σου είπαν για 3500.Καλυψη μέχρι την μέση και μετά με μια δεύτερη καλύπτεις και το άλλο μισό.Αυτα που έβαλες είναι πολύ λίγα.Αδικα ταλαιπωρηθηκες.
 

piros75

Well-Known Member
Καλή φύτρωση φίλε μου. Αν θες ανέβασε καθαρότερες φωτογραφίες για να δούμε την τοποθέτηση αλλά και τη δότρια. Αν η διασπορά είναι ίδια σε όλη την κόκκινη περιοχή που βλέπουμε σε αυτές τις χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες τότε ο @koumparos έχει εν μέρει δίκιο, αν όμως τα 1800 μπήκαν με μια σωστή διασπορά τότε όντως μπορούν να σου δώσουν ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με θεραπεία μπορούν να βελτιώσουν πολύ την εικόνα σου και το λέω αυτό για να μην απελπίζεσαι γιατί το μνμ του κουμπάρου ήταν λίγο στο στίλ τζάμπα πήγες. Εγώ αν δεν δω καθαρότερες φωτογραφίες δεν μπορώ να πω περισσότερα, εκτός από το ότι σίγουρα θα χρειαζόσουν περισσότερα, αλλά τζάμπα δεν πήγες, αν βγουν αυτά που έβαλες μιλάμε για 4000 τρίχες που αν έχουν τοποθετηθεί σωστά θα έχεις αισθητή διαφορά.
 

Ntelios

New Member
Παιδιά καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα σχόλια. Κάθε άποψη σεβαστή απλά όσοι μου απαντάτε έχετε κατά νου ότι την μεταμόσχευση την έκανα ήδη και γενικά καταλαβαίνετε ότι αν κάποιος έχει χαλάσει κάποια χρήματα για κάτι και με το που τα χαλάσει του λες ότι τσάμπα το έκανε δεν κάνει και καλό στην αυτοπεποίθηση! Εννοείται ότι καλό είναι να γίνεται συζήτηση και για αριθμό τριχών και κόστη κτλ για να βλέπουν και οι νέοι ενδιαφερόμενοι αλλά εάν δεν είσαι επαγγελματίας στο είδος σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις εξ αρχής αν ήθελε πιο πολλά ή αν πήγα τσάμπα. Και το λογικό είναι ότι όσα και να έβαζα σίγουρα θα μπορούσα να βάλω περισσότερα! Είδα αντίστοιχα παραδείγματα στο φόρουμ στην ίδια κλινική με αντίστοιχο αριθμό μοσχευμάτων και μετά από 7 μήνες το παλικάρι έχει πολύ καλό αποτέλεσμα οπότε μένω αισιόδοξος!

Ξαναλέω όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες δεν την λέω σε κανέναν και διαβάζω πολύ προσεκτικά αυτά που μου λέτε!

Επίσης δεν διάλεξα την κλινική από Google search αλλά από σύσταση φίλου ο οποίος έκανε και αυτός εκεί και τα αποτελέσματα σήμερα είναι πάρα πολύ καλά και αναλογικά με το τι έβαλε αυτός έβαλα κι εγώ θεωρώντας ότι θα καλύψω κάποια κενά.

Έχω διαβάσει ότι παίζουν πολλοί παράμετροι όπως:
-ποσό θυλακίων
-ποσό τριχών
-περιοχή κάλυψης
-πυκνότητα
-γωνία τοποθέτησης

και ένα σωρό άλλα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι είχα συγκεκριμένο bugdet και δεν ήθελα να ξεφύγω από αυτό αλλά όπως βλέπω το μπροστά μέρος της κεφαλής μέχρι εκεί που βλέπω τουλάχιστον φαίνεται πυκνοκατοικημένο :-D. Τώρα μπορεί μερικές να πέσουν κιόλας αλλά αυτό που βλέπω και από τον φίλο μου είναι ότι το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό και το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται φυσικό και όχι σαν να πετάνε τούφες από εδώ και από εκεί.

Ανεβάζω φωτογραφίες εκ νέου και θα ανεβάζω κάθε 2 - 3 μέρες φωτογραφίες να σας δείχνω πρόοδο και να ακούω απόψεις.

Η φαγούρα πλέον έχει σταματήσει πίσω απλά όταν κάνω ελαφρύ μασάζ με τα νύχια αισθάνομαι κάτι σαν ξερά σώματα αλλά δεν φαίνεται να έχω πληγές. Επιτρέπεται να ξύνω την δότρια ελαφρώς ή και καλά δεν την αφήνω να ησυχάσει;

Τελικά μετά από έρευνα αγοράς παρήγγειλα kirkland 5% minoxidil από Ebay και θα μου έρθουν σε λίγες ημέρες να ξεκινήσω και αυτά. Υποτίθεται μετά από πόσο καιρό αρχίζεις και βλέπεις αποτελέσματα με μινοξιδίλη; Το σίγουρο είναι ότι θα βάζω στην αρχή μόνο στην κορυφή του κεφαλιού όπου και δεν έβαλα μοσχεύματα για να δω και την ανάπτυξη των μπροστά αλλά και την δράση της ουσίας στην κορυφή
 

Συνημμένα

geobald

Member
Καλή φυτρωση φίλε. Πήρες μια απόφαση και θα βελτιώσεις σίγουρα την εικόνα σου. Αν η βελτίωση αυτή είναι ιδανική ή όχι θα το δείξει το τελικό αποτέλεσμα και έχει να κάνει καθαρά με τις δικές σου προσδοκίες. Υπομονή και θετική σκέψη.
 

piros75

Well-Known Member
Τώρα που βλέπω τις πιο καθαρές φωτογραφίες που ανέβασες, με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι θα έχεις διαφορά. Ειδικά στην χερλαιν και Α ζώνη φαίνεται ότι η πυκνότητα είναι πάνω από 30 μοσχ/εκ2 πράγμα που από την εμπειρία μου λέει ότι είναι αρκετά για να δεις διαφορά. Επίσης σίγουρα με την νέα χερλαιν και μόνο θα δεις διαφορά αφού θα επανακαδράρεις το πρόσωπό σου, πράγμα συμαντικότατο για την εμφάνισή μας.
 

Ntelios

New Member
Σας ευχαριστώ πολύ παίδες. Ανεβάζω εκ νέου φωτογραφίες. Έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν τα πάνω. Έχασα μερικές τριχούλες αλλά αναμενόμενο όπως μου είπαν (μπορεί να πέσουν μερικές τριχούλες αλλά τα θυλάκια μένουν στη θέση τους). Μεγαλώνουν και τα πίσω που είναι σημαντικό για μένα και για λόγους αυτοπεποίθησης (δεν τα είχα κόψει καθόλου πίσω τόσο πολύ). Πάμε δυνατά! Λέτε να ξεκινήσω και μινοξιδίλη ή να το αφήσω να δω πώς θα πάει μόνο του; Γενικά η μινοξιδίλη δείχνει διαφορά άμεσα; Δηλαδή θα μεγαλώσουν/πυκνώσουν πιο γρήγορα;
 

Συνημμένα

Ntelios

New Member
Καλημέρα στην ομάδα! Ορίστε εκ νέου φωτογραφίες. Νομίζω τώρα είμαστε κοντά στον μήνα από την μεταμόσχευση. Λάβετε υπόψιν ότι τα πίσω και τα γύρω γύρω (πλην της λήπτριας περιοχής) τα πήρα με την ξυριστική μηχανή 2 φορές. (η πρώτη απέτυχε :-D) επομένως κανονικά τώρα θα είχαν επανέλθει σε κανονικό μήκος.

Το feedback που παίρνω από οικογένεια και φίλους είναι πολύ καλό μου λένε ότι ειδικά το μπροστά κομμάτι η γραμμή (μάλλον το hairline όπως έχει αναφερθεί μέσα στο forum) είναι πολύ καλό και ότι έχω κερδίσει χρόνια (όχι πως με ενδιέφερε να κερδίσω χρόνια :-D ). Το θετικό είναι ότι ενώ μου είχαν πει ότι μπορεί στην αρχή να πέσουν αρκετές τρίχες (ενώ τα θυλάκια θα έμεναν στη θέση τους) και ότι θα ξανάβγαιναν στο 3 μηνο επάνω, δεν έχω μεγάλη απώλεια και το αποτέλεσμα μου αρέσει ήδη. Ανυπομονώ να μεγαλώσουν στο σημείο που τα είχα πριν τη μεταμόσχευση για να δω την πραγματική διαφορά!
 

Συνημμένα

piros75

Well-Known Member
Καλά μη βιάζεσαι, σε μερικούς πέφτουν τα μοσχεύματα ακόμα και μέσα στον δεύτερο μήνα. Μακάρι να κρατήσεις όσα περισσότερα γίνεται, αλλά το σημαντικό είναι να βγουν όλα όταν θα έρθει η ώρα, δλδ από τον 4ο μήνα και μέχρι τον 10ο
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

manly_Man

Well-Known Member
Καλησπερα στην ομαδα. Ελπιζω να ειστε ολοι ασφαλεις! Εκ νεου φωτογραφιες κοντα στο τριμηνο
Υπομονη να εχεις φιλε, τωρα θα αρχισει σιγα σιγα η φυτρωση! Η εξαγωγη εγινε manual ή με ηλεκτερικο punch και αν ξερεις το μεγεθος του punch σε mm; Αν θελεις πες μας το κοστος της επεμβασης, ευχαριστω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Iakovoas

Member
Καλησπέρα, φίλε μας! Η περίπτωσή σου μου δίνει ένα παράθυρο στο μέλλον καθώς κι εγώ έκανα πρόσφατα επέμβαση με τον συγκεκριμένο γιατρό τοποθετώντας 2.422 grafts! Είμαι στις 2 εβδομάδες μετεγχειρητικά και ετοιμάζομαι να μπω στην άχαρη περίοδο της τριχόπτωσης Σου εύχομαι καλή φύτρωση, θα παρακολουθώ το νήμα σου!

Υ.γ. Για το regain τι λες, σου δίνει κάτι ή το ίδιο θα είναι το πάρω δεν το πάρω;
 

Ntelios

New Member
Καλημερα στην ομαδα. Οριστε αποτελρσμα σχεδον στους 5 μηνες. Regain δυστυχως δεν βρηκα στην Ελληνικη αγορα και αγορασα απο ebay μινοξιδιλη kirkland. Εχω την αισθηση οτι εκανε διαφορα γιατι ενω μου ειχαν πει οτι θα φυγουμ αρκετα και μετα θα αρχισει η φυτρωση ολοι μου λενε οτι και τωρα οπως ειμαι ειμαι πολυ καλυτερα απο πριν. Επισης τα κουρεψα πριν 1 μηνα περιπου και εχουν φτασει μεχρι εδω.
 

Συνημμένα

veg

Active Member
αυτη την στιγμη φαινεσαι λιγο καλυτερα απο οτι ησουν πριν , να σε ρωτησω στους 3 μηνες διαπιστωσες καποιο shock loss των προυπαρχοντων μαλλιων ? Γιατι πριν την επεμβαση ειχες μεν λιγα μαλλια αλλα σχετικα 'δυνατα ' ,στους 3 μηνες φαινεται σαν να εγιναν πιο 'αδυναμα ' ,πιο 'φινα' αλλα μπορει να ειναι η φωτο που ξεγελαει .

θεωρω οτι σε βοηθαει το χρωμα των μαλλιων σου που ειναι λιγο ανοιχτο με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο εντονη η αντιθεση δερματος -μαλλιων
στην συνεχεια θεωρω θα δεις πολυ περισσοτερα ,καλα αποτελεσματα
 

Georgie

Well-Known Member
Φυτρωση έπιασες
Ήθελες παραπάνω μοσχευματα όμως για να καλύψεις τη περιοχή καλα, όπως σου ειχαν προτείνει .
Μεγάλη διαφορα όμως .
 
Μπλουζα