Κανόνες της ενότητας "Μεταμόσχευση"

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Άκης

Administrator
Ξεκινώντας το forum, ένας βασικός του (μου) κανόνας ήταν να μην περιέχει εταιρίες/συμβούλους καθώς και γενικά οτιδήποτε έφερνε κέρδος σε κάποιο μέλος, αφού μετά οι αξιολογήσεις σε προϊόντα αυτών των εταιριών δεν θα ήταν "ντόμπρες". Και το forum δεν το έκανα για να δουλεύω για τις εταιρίες, αλλά για να υπάρχει ένα forum που να μπορεί κάποιος να έχει εμπιστοσύνη στα γραφόμενα του και στα μέλη του, ώστε να μπορεί να κρίνει πάντα με βάση αξιόλογες αναφορές.

Η αρχή έγινε με τα μέλη "αντιπρόσωποι" των ξένων κλινικών, για να συνεχίσει με την HDC και να έρθει και η σειρά της DHI.
Αν και κάτι τέτοιο πήγαινε κόντρα στους δικούς μου κανόνες, τα επέτρεπα κυρίως λόγω των μελών που ζητούσαν κάτι τέτοιο.

Έπειτα από σκέψη, αποφάσισα(με) ότι το να υπάρχουν στο παρών forum μέλη τα οποία εργάζονται ή κερδίζουν χρήματα από κάποια εταιρία, δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του forum.

Έτσι η οριστική μας πλέων απόφαση είναι να μην υπάρχουν μέλη τα οποία δηλώνουν αντιπρόσωποι/εκπρόσωποι/φίλοι/συνεργάτες κάποιας εταιρίας/κλινικής ή γιατρού που κάνει μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Φυσικά αυτό ισχύει και για κάθε είδους εταιρία, αλλά στο παρών θέμα αναφέρομαι αποκλειστικά για κλινικές μαλλιών, αφού στον συγκεκριμένο τομέα "παίζει" πολύ χρήμα και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει κάποια αξιόπιστη αναφορά, η οποία δεν είναι άλλη από τα μέλη που έχουν επισκεφτεί και έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Να αναφέρω ότι οι αντιπρόσωποι των δύο εταιριών έχουν πλέων περιορισμό πρόσβασης και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαβάζουν τα posts, χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα (που σημαίνει καθόλου πρόσβαση στα PMs. αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους, μπορεί να το κάνει από τις επίσημες ιστοσελίδες τους).
Αυτό θα ισχύσει και για όσα νέα μέλη δηλώσουν συνεργάτες κάποιας εταιρίας.

Επίσης να αναφέρω ότι "έτρεχε" μια συμφωνία με την DHI, η οποία επιθυμούσε να προσφέρει δωρεάν ένα Giga Session (6.000 τρίχες ή 3.000 μοσχεύματα περίπου, όπως μου είχαν δηλώσει) σε ένα μέλος που θα επιλεγόταν από εμάς. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει με βάση τις νέες μας αποφάσεις και έτσι ακυρώθηκε.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ρωτήσει για μια εταιρία, ή να μιλήσει, κρίνει, γράψει εμπειρίες, είναι ελεύθερος να το κάνει, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

-Δεν επιτρέπονται λέξεις ή εκφράσεις που μπορούν να κινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον του forum (δείτε περισσότερα για τον νόμο περί συκοφαντικής δυσφήμισης). Μπορεί ο καθένας να σχολιάζει με βάση την εμπειρία του σε κάθε εταιρία/κλινική, αλλά δεν θα πρέπει να προσβάλλει την προσωπικότητα κάποιου με απλή ή συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση.

-Δεν επιτρέπονται πλέον νέα θέματα που αφορούν τις εταιρίες με κύριο σκοπό του post την διαφήμιση της κάθε εταιρίας. Αν κάποιο μέλος θέλει να ρωτήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια εταιρία, μπορεί να το κάνει σε ένα από τα ενεργά θέματα που υπάρχουν (δείτε και μερικά στο τέλος). Αν χρειάζεται ωστόσο, κάποια αποκλειστική συμβουλή και θέλει οπωσδήποτε να ανοίξει ένα θέμα (πχ να προσθέσει και φωτογραφίες του), είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά αν το θέμα του θεωρηθεί "ύποπτο" διαφήμισης (πχ περιέχει φράσεις όπως "η τάδε εταιρία είναι η καλύτερη", "θέλω μόνο σε αυτήν που είναι η καλύτερη", "πήγε ένας φίλος μου εκεί και είναι πολύ καλή" κλπ) θα διαγράφεται άμεσα.

-Δεν επιτρέπονται στις υπογραφές, links προς κάποιο site που ασχολείται με το θέμα μεταμόσχευση, παρά μόνο σε κάποιο post που κάποιος έχει προσθέσει την δική του εμπειρία. Αυτό γίνεται κυρίως επειδή ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος και να προσθέτει ενεργά links προς κάθε εταιρία. Αν και στο forum υπάρχει περιορισμός όπου μόνο όσα μέλη έχουν πάνω από 10 posts μπορούν να προσθέσουν κάποια υπογραφή, ο κανόνας αυτός ισχύει και για παλιότερα μέλη.

-Δεν επιτρέπονται νέα threads από μέλη που αναφέρουν ότι συνεργάζονται με κάποια εταιρία. Τα παλιά threads δεν θα διαγραφούν, κυρίως γιατί είχαν γίνει με τους τότε κανόνες και επίσης γιατί υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις, απορίες και άλλες χρήσιμες αναφορές. Αυτό δεν θα ισχύει όμως για νέα threads, τα οποία και θα διαγράφονται άμεσα.

-Δεν επιτρέπονται posts που απλώς αναφέρουν ότι ένα μέλος έκανε μεταμόσχευση σε μια εταιρία, αν το post αυτό δεν συνοδεύεται από τις σχετικές φωτογραφίες του, δηλαδή πριν και μετά την μεταμόσχευση.
Επίσης δεν επιτρέπεται να γράφει κανείς την εμπειρία του σε κάποια εταιρία και ας μην έχει κάνει ακόμη μεταμόσχευση, αν δεν έχει πάλι κάποιες φωτογραφίες του, όπως την κατάσταση της κεφαλής του και φυσικά εικόνες από την κλινική.

Το παρών thread θα παραμείνει κλειστό. Μερικά χρήσιμα links για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με τις κλινικές, είναι τα παρακάτω (τυχαία επιλογή):
- Μεταμόσχευση μαλλιων στην Ελλαδα ποια ειναι η αλήθεια
- Σκέψεις για Μεταμόσχευση - Βοήθεια - Πληροφόρηση
- Μεταμόσχευση στον Dr. Μιχάλη Γεωργίου
- ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΕ DR.HASSON
- Μεταμοσχευσεις ΗDC ΚΥΠΡΟΣ
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα