Απορίες περί του διαλύματος budesoderm 0,025% !!

Elena St

New Member
Καλημέρα παιδιά! Είμαι καινούργιο μέλος στο forum σας και έχω μερικές απορίες για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Χθες επισκέφθηκα μία δερματολόγο και μου πρότεινε το δερματικό διάλυμα Budesoderm 0.025%. Έχω παρατηρήσει έντονη τριχόπτωση και αραίωση τους τελευταίους 2 μήνες, που πολύ πιθανόν να οφείλεται σε άγχος και στρες.

Είχα ξεκινήσει μόνη μου να παίρνω κάποια χαπάκια, πιο συγκεκριμένα την φόρμουλα της Solgar που είναι για μαλλιά, νύχια και δέρμα. Τις προάλλες αγόρασα το σαμπουάν της Frezyderm Hair Force και τα αιθέρια έλαια της Rene Furterer, το Complexe 5. Τα χαπάκια τα παίρνω εδώ και 2 σχεδόν μήνες, αλλά δεν έχω δει καμία διαφορά, αν και φαντάζομαι είναι λογικό, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί τρίμηνη αγωγή. Τα άλλα δύο προϊόντα τα χρησιμοποιώ την τελευταία εβδομάδα, οπότε είναι πολύ νωρίς για να δω αποτελέσματα.

Όλα τα παραπάνω τα ανέφερα στη δερματολόγο, μου είπε να συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ και μου πρότεινε και το κορτιζονούχο προϊόν της Budesoderm. Η ίδια μου είπε ότι αυτό το διάλυμα θα πρέπει να το χρησιμοποιώ 2 φορές την εβδομάδα (καμία σχέση δηλαδή με την συχνότητα που αναφέρουν οι οδηγίες χρήσης που περιέχει) σε άλουστο μαλλί και όταν ολοκληρωθεί η αγωγή να την ξαναεπισκεφθώ, ώστε να ξαναδεί το τριχωτό της κεφαλής μου.

1) Θεωρείτε ότι τα προηγούμενα προϊόντα που σας ανέφερα είναι καλά? να συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ?

2) Έχω αγχωθεί λίγο για το διάλυμα της Budesoderm γιατί διάβασα στο ίντερνετ ότι μετά τη χρήση του παρατηρείται πως το πρόβλημα της τριχόπτωσης είναι ακόμη πιο αισθητό..

Στην δικιά μου περίπτωση η τριχόπτωση και η αραίωση δεν είναι χρόνια και φοβάμαι να χρησιμοποιήσω ένα τόσο ισχυρό φάρμακο.. Θα ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε την άποψή σας! =)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Για κάποιον που κάνει πρώτη φορά αγωγή έχεις κάνει καλές επιλογές. Το σαμπουάν είναι παλιό αγαπημένο του forum (εγώ προσωπικά δεν το έχω σε εκτίμηση) και η τόνωση με το Complexe 5 είναι καλή κίνηση (άσχετα αν είναι πανάκριβο).
Το budesoderm είναι κλασσική κίνηση από δερματολόγους γιατί δίνει προσωρινά ένα boost, αλλά έχε υπ' όψιν ότι δεν κάνει για μακροχρόνια χρήση. Αν δεις περαιτέρω αραίωση με τη χρήση πιθανόν να είναι προσωρινή καθώς αρχίζει νέος κύκλος στις τρίχες και μερικές θα πέσουν.
 

Elena St

New Member
χμμ μάλιστα! Από ό,τι κατάλαβα η χρήση του μάλλον θα είναι προσωρινή. Όταν λες ότι η ώθηση που προσφέρει είναι προσωρινή, τί εννοείς? Θα πρέπει αργότερα να συνεχίσω με ένα άλλο προϊόν ή κ με το ίδιο προκειμένου να επέλθει ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα? Το σαμπουάν και το λαδάκι μου άρεσαν κι εμένα! Ευελπιστώ σε θετικά αποτελέσματα στο μέλλον!
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Όταν λες ότι η ώθηση που προσφέρει είναι προσωρινή, τί εννοείς?
ότι δεν μπορείς να το παίρνεις για πολύ καιρό, αναγκαστικά θα το κόψεις και τότε αν υπάρχει πρόβλημα θα επανέρθει. Μόνιμα αποτελέσματα δύσκολο να βρεις από προϊόν, στη περίπτωση σου ας ελπίσουμε ότι είναι μια εποχική/προσωρινή αραίωση και δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο.
 

Elena St

New Member
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω που να κατατάξω την τριχόπτωση που έχω και ούτε η δερματολόγος δεν με βοήθησε πάνω σε αυτό. Anyways, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! =)
 

Elena St

New Member
Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα και πάλι την βοήθειά σας. Το πρόβλημα το ανέφερα παραπάνω, στο ίδιο post. Εκτός από την πρώτη δερματολόγο επισκέφθηκα και μία δεύτερη, η ποία μου είπε τα εξής:
1) χρήση μινοξιδίλης 5% καθημερινά πρωί-βράδυ για 2 μήνες
2) χρήση του κορτιζονούχου διαλύματος που μου πρότεινε η προηγούμενη δερματολόγος, με την διαφορά ότι η δοσολογία δεν θα είναι 2 φορές την εβδομάδα πριν το λούσιμο για έναν μήνα, αλλά καθημερινά, το μεσημέρι, για 20 μέρες χωρίς ξέβγαλμα.

Δεν θεωρείτε ότι είναι λίγο υπερβολικό να χρησιμοποιώ αυτά τα τόσο δυνατά φάρμακα ταυτόχρονα και μάλιστα σε αυτή τη συχνότητα? Δεν έχω ξεκινήσει τίποτα ακόμα. Έχω διαβάσει τις εμπειρίες πολλών μέσα στο φόρουμ από την χρήση της μινοξιδίλης και έχω κατααγχωθεί! Ας μου πει κάποιος την άποψή του..:-S
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Χρειάζεσαι σωστή και σαφή διάγνωση για να κινηθείς περαιτέρω
 

Elena St

New Member
Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Μία ερώτηση ακόμα...Χρησιμοποιώ μινοξιδίλη σχεδόν 3 μήνες τώρα, αλλά μόνο μια φορά την ημέρα. Ο τελευταίος γιατρός που επισκέφθηκα μου είχε προτείνει να κάνω 7 ψεκασμούς κάθε βράδυ και μόνο. Οι προηγούμενοι, όμως, που είχα συμβουλευτεί μου ανέφεραν πως πρέπει να κάνω και πρωινούς ψεκασμούς. Μέχρι σήμερα εφαρμόζω την μινοξιδίλη μόνο το βράδυ και αναρρωτιέμαι μήπως θα πρέπει να το κάνω δυο φορές τη μέρα.. Χρησιμοποιώ Regain 5%.

Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος? Εννοείται πως η τριχόπτωση δεν έχει σταματήσει ούτε στο ελάχιστο και αφού μπήκα στο δρόμο της μινοξιδίλης, δεν θέλω να κανω μισές δουλειές..
 

xk

Active Member
Και μια φορα τη μερα ειναι αρκετη...τσεκαρισμενο.
Προσοχη μη πηγαινει στο προσωπο σου στο μαξιλαρι σου κτλ.αν δεν εχεις παρενεργειες συνεχισε το
 

Elena St

New Member
Μόνο την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα είχα παρενέργειες.. έκτοτε απολύτως τίποτα! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
 
Μπλουζα