Τοπική Σπιρονολακτόνη 2% [Λοσιόν]

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Άκης

Administrator
Αυτό είναι μία άλλη συνταγή για να δημιουργήσετε τοπική homemade σπιρονολακτόνη.
Όλη η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και φτηνή.

Προτού ξεκινήσω να σας πω λίγη θεωρεία για να καταλάβετε γιατί είναι χρήσιμη και αναγκαία η χρήση σπιρονολακτόνης σε κάθε θεραπεία.

Είναι γνωστό ότι η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε DHT μέσο του 5α ενζύμου. Η DHT ανήκει στα ανδρογόνα.
Η φιναστερίδη χαμηλώνει την ποσότητα του 5α ενζύμου πριν αυτό ενωθεί με την τεστοστερόνη, ώστε να μειωθεί και η ποσότητα DHT στο αίμα. Σημειώστε τώρα ότι η DHT παραμένει σε χαμηλές ποσότητες και μπορεί να επηρεάσει ακόμη τους θύλακες.
Η φιναστερίδη δεν είναι ακριβώς αντιανδρογόνο, μιας και δεν ενώνεται με τα ανδρογόνα.

Η σπιρονολακτόνη είναι ισχυρό αντιανδρογόνο. Μπορεί να μετατρέψει την τεστοστερόνη στο δέρμα της κεφαλής σε οιστρογόνο και το σημαντικότερο να ενωθεί με τους υποδοχείς ανδρογόνων στους θύλακες των μαλλιών ώστε να αποτρέψει την κυκλοφορία της DHT.
Αυτό το κομμάτι είναι το καλύτερο στην προστασία της τριχόπτωσης γιατί οι θύλακες είναι πλέον προστατευμένοι από την DHT που υπάρχει στο σώμα μας, ακόμη και με την χρήση φιναστερίδης, προστατεύοντας τους έτσι από τον κίνδυνο να “μαζέψουν” (που συμβαίνει από την DHT) και διατηρώντας το ενδεχόμενο να ωριμάσουν ξανά, ώστε να ξαναέρθουν στο αρχικό τους μέγεθος και να ξεκινήσουν την διαδικασία δημιουργίας τρίχας.
Γι' αυτό και όσοι χρησιμοποιούν αντί ανδρογόνα έχουν αναφέρει τριχοφυΐα που δεν μπορούσαν να δουν με κανένα regrowth ή κάποιο άλλο DHT blocker. Επίσης, σε πολλούς έχει καταφέρει να μετατρέψει το χνούδι σε κανονικό μαλλί.

Με βάση όμως τις παραπάνω ιδιότητες της σπιρονολακτόνης, δεν συνιστάτε για κανένα λόγω η λήψη της από το στόμα.Μπορεί να προκαλέσει ισχυρά side effects, τα οποία θα πάρουν αρκετό καιρό να φύγουν (πχ στήθος).

Η ποσότητα που βάζετε στο κεφάλι με την χρήση της τοπικά, δεν μεταφέρεται στο αίμα.

Θα χρειαστείτε
1 πλαστικό κύπελλο (από το φαρμακείο), το οποίο γράφει στα πλάγια με ανάγλυφα γράμματα τις μονάδες μέτρησης.
1 κουτί Aldactone 100mg (~4€)
1 παλιό μπουκάλι regaine ή κάποιο άλλο με δοσομετρητή
1 μπουκάλι απιονισμένο νερό (στα Super Markets, ~0.80€)
1 κουτί με φίλτρα για Γαλλικό καφέ (στα Super Markets, ~0.60€)~
95% καθαρή αιθανόλη ή οινόπνευμα (από το φαρμακείο, ~4€)
Μικρή ποσότητα προπυλενογλυκόλη (από το φαρμακείο, ~2€)

Πάρτε 12 χάπια Aldactone και διαλύστε τα (τελείως) σε ένα γουδί ή όπου αλλού μπορείτε. Την σκόνη αυτήν, ρίξτε την σε ένα γυάλινο δοχείο με μεγάλο άνοιγμα, ή σε κάποιο άλλο μπουκάλι.

Ρίξτε 28ml οινόπνευμα και 27ml προπυλενογλυκόλη στο ίδιο μπουκάλι, βάλτε το καπάκι και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Τώρα το διάλυμα μπορείτε να το βάλετε σε ένα μπουκάλι ή άλλο δοχείο, στο οποίο θα έχετε προσαρμόσει το φίλτρο του καφέ.
Ρίξτε μέσα όλο το παραπάνω διάλυμα (δείτε τις εικόνες στο τέλος).

Αφήστε το το διάλυμα κάπου σε μέρος δροσερό (συνιστούν ψυγείο) για να διαλυθεί. Θα πρέπει να το αφήσετε όλη την νύχτα ή για μπόλικες ώρες για να διαλυθεί/χωριστεί η σπιρονολακτόνη από τα υπόλοιπα συστατικά που έχει μέσα το χάπι, ώστε να μας μείνει μόνο η σπιρονολακτόνη στο τελικό διάλυμα. Η διαδικασία αυτή παίρνει λίγη ώρα, αλλά θα είμαστε σίγουροι ότι το διάλυμα μας είναι καθαρό από άχρηστα συστατικά.

Όταν τελειώσετε, προσθέστε στο καθαρό πλέον διάλυμα 12ml απιονισμένο νερό και ανακατέψτε καλά. Το διάλυμα είναι πλέον έτοιμο για χρήση. Συνιστάτε να βάζετε εκεί που θέλετε regrowth, όπως κρόταφοι και να μην βάζετε υπερβολική ποσότητα. Κρατήστε την 1-2ml την ημέρα.

Σε πρώτη χρήση του, δεν παρατήρησα την παραμικρή μυρωδιά. Άρα, επειδή δεν λαδώνει κιόλας, μπορείτε να το βάλετε και να βγείτε έξω.
Επίσης, δεν παρατήρησα κάποια φαγούρα κατά την χρήση του, άρα όποιος βάζει άνετα regaine, μπορεί να βάλει και αυτό.Αυτό το λέω γιατί συνήθως η φαγούρα που προκαλεί το regaine οφείλεται στη προπυλενογλυκόλη. Όμως η συγκεκριμένη έχει την ιδιότητα να είναι καλό όχημα για να μεταφερθεί η σπιρονολακτόνη στο δέρμα.
Συνιστάτε ψυγείο για να αποτραπεί η ανάπτυξη μικροβίων, αν και τώρα το χειμώνα δεν επιβάλλετε κάτι τέτοιο. Επίσης το ψυγείο θα αποτρέψει να μυρίσει το διάλυμα, κάτι που γίνεται αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ημέρες.

Με την προσθήκη νερού, η συνολική ποσότητα του διαλύματος πέρασε τα 2/3 του μπουκαλιού regaine, άρα φτάνει για ένα περίπου μήνα.

Σε δοκιμές χρόνων του Dr. Proctor, παρατηρήθηκε ότι η ενεργή δράση της σπιρονολακτόνης σε τοπική χρήση είναι 4 ώρες. Μετά μετατρέπεται σε ήπιας μορφής αντιανδρογόνο και παραμένει έτσι για 4 ώρες επιπλέον, ως ότου πάψει η ενεργή δράση της. Γι'αυτό συνιστά ο Dr. Proctor να χρησιμοποιούμε 2 φορές την ημέρα σπιρονολακτόνη, ώστε να κρατά για 16 ώρες προστατευμένους τους θύλακες μας (όπως αναφέρω στην αρχή).




DSC00294.jpg
DSC00296.jpg
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
Απ: Τοπική Σπιρονολακτόνη 2% [Λοσιόν]

Ανεπιθύμητες ενέργειες.
Το παραπάνω διάλυμα, αλλά και όποια άλλη ιδιοκατασκευή με τοπική χρήση σπιρονολακτόνης, είναι δύσκολο να παρουσιάσει αν. ενέργειες.
Βασικά, υπάρχουν έρευνες που αναφέρουν ότι λίγη ώρα μετά την χρήση της τοπικά, ΔΕΝ βρέθηκε στο αίμα, που σημαίνει ότι δεν περνάει.
Αλλά διαβάστε το εξής σκεφτικό μου:
Η σπιρονολακτόνη παίρνεται σε χάπια που περιέχουν 100mg/χάπι και η συνιστώμενη δοσολογία της είναι 1 χάπι ή και μερικές φορές 2 χάπια την ημέρα (σύμφωνα με το επίσημο φυλλάδιο).
Σε αυτήν την ποσότητα, τα 100 ή 200mg που είναι η ποσότητα που συνιστάτε από γιατρούς για λήψη από το στόμα, ενδέχεται να παρουσιάσει εν. ενέργειες.

Αν φτιάξει κανείς το παραπάνω διάλυμα, θα χρησιμοποιήσει συνολικά 1200mg σπιρονολακτόνης (12 x 100mg).
Στο διάλυμα δηλαδή, θα έχει 1200mg της.
Το διάλυμα, αφού φιλτραριστεί, θα μας δώσει περίπου 40ml υγρής σπιρονολακτόνης (μπορεί και παραπάνω, εγώ πχ στο δικό μου που το μέτρησα τόσο βγήκε). Δηλαδή το διάλυμα μας θα έχει 30mg σπιρονολακτόνης / ml υγρού (ή λιγότερο /ml αν βγει περισσότερο υγρό). Σε κάθε δοσολογία δηλαδή που θα παίρνουμε (αν βάζουμε 1ml κάθε ημέρα), θα λαμβάνουμε 30mg σπιρονολακτόνης από το κεφάλι.
Αν στα 100mg από το στόμα, ενδέχεται να παρουσιάσει αν. ενέργειες, είναι υπερβολικά δύσκολο να μας παρουσιάσουν τα 30mg τοπικά.
 

Άκης

Administrator
Απ: Τοπική Σπιρονολακτόνη 2% [Λοσιόν]

Για να μην μπερδευτούν τα θέματα, η συζήτηση για τοπική σπιρονολακτόνη γίνεται εδώ.Το συγκεκριμένο θα παραμείνει κλειδωμένο.

Επίσης, κάτι επιπλέον (ειδικά για τα νέα μέλη).
Το συγκεκριμένο θα το κάνετε εσείς και θα το χρησιμοποιήσετε με δική σας ευθύνη. Μπορείτε να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας, αν και χλωμό το βλέπω να σας το συστήσει.
Θα σας δώσει "πολυβιταμίνες" για να σας "σταματήσει" την τριχόπτωση κλπ, αλλά δεν γνωρίζω αν εγκρίνη την χρήση αντιανδρογόνων τοπικά.
Κάθε επιλογή είναι με δική σας ευθύνη.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα