Όλες οι πληροφορίες για την Σπιρονολακτόνη (Τοπικά)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Άκης

Administrator
Επειδή η Σπιρονολακτόνη θα μας συντροφεύει πλέον για καιρό, γράφω εδώ όλες τις πληροφορίες που αφορούν την τοπική χρήση της. Η συζήτηση για την σπιρονολακτόνη γίνεται εδώ.

Τι είναι η Σπιρονολακτόνη
Ενημερωτικά η φιναστερίδη και η ντουταστερίδη είναι οι δυνατοί παίχτες σε ότι αφορά την τριχόπτωση, απλά γιατί περιορίζουν την περεταίρω δημιουργία της DHT, της αιτίας που προκαλεί συρρίκνωση των τριχοθυλακίων με αποτέλεσμα την τριχόπτωση.
Η χρήση τοπικής σπιρονολακτόνης (υπάρχουν ήδη 2 συνταγές στο site), μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο εναλλακτικό ή επιπρόσθετο συστατικό σε μία θεραπεία, χωρίς τα ανεπιθύμητα sides των χαπιών.
Η Σπιρονολακτόνη είναι ένα αντί ανδρογόνο. Τα παραπάνω χάπια, περιορίζουν την ανάπτυξη της DHT σε μεγάλο βαθμό. Η σπιρονολακτόνη δρα διαφορετικά και εμποδίζει την DHT να ενωθεί με τους υποδοχείς ανδρογόνων, για να καταστρέψει τους θύλακες.
Έτσι, κάνοντας χρήση ενός DHT Blocker και τοπικής σπιρονολακτόνης, έχετε καλύτερα αποτελέσματα, αποτρέποντας μεγαλύτερη καταστροφή των τριχοθυλακίων σας.

Πότε θα δείτε αποτελέσματα
Όλα τα προϊόντα που δουλεύουν, θα σας δώσουν αποτελέσματά το λιγότερο σε 6 μήνες. Αυτό γιατί θα πρέπει να περάσουν από πολλές φάσεις δημιουργίας της τρίχας, διαδικασία που παίρνει καιρό.
Το ίδιο ισχύει και για την φιναστερίδη αλλά και για την σπιρονολακτόνη.

Πως δουλεύει τοπικά η σπιρονολακτόνη;
Όπως αναφέρω παραπάνω, τα χάπια (φινα και ντουτα) έχουν σαν σκοπό τους να μπλοκάρουν το ένζυμο που δημιουργεί την DHT.
Τα μαλλιά στο πάνω μέρος, είναι γενετικά προγραμματισμένα να είναι ευαίσθητα στην DHT.
Μπορεί η φιναστερίδη να περιορίζει την δημιουργία της, αλλά DHT υπάρχει ακόμη στον οργανισμό. Η σπιρονολακτόνη δρα με το να μπει ανάμεσα στην DHT που παρέμεινε και στους θύλακες ώστε να τους προστατεύσει. Η DHT αν φτάσει στους θύλακες, παραμένει σαν “κερί” και με τον καιρό λέει στο σώμα να τους αποβάλει, μιας και η άμυνα του σώματος μας τους βλέπει πλέον σαν ξένα σώματα. Ο λόγος αυτός δεν είναι ακόμη 100% γνωστός στους επιστήμονες. Οπότε, με την προσθήκη σπιρονολακτόνης έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, το καλό με την σπιρονολακτόνη είναι ότι μπορεί να δράσει και μόνη της, χωρίς DHT blocker, κάτι που θα αναφέρω και παρακάτω.

Πως χρησιμοποιείτε;
Thanks στον Sito για το ποστ του με την απάντηση του Dr Lee, ξέρουμε πλέον ότι μπορούμε να βάλουμε την σπιρονολακτόνη στα σημεία που έχουμε αραίωμα και να την αφήσουμε για 1 τουλάχιστον ώρα. Η σπιρονολακτόνη θα απορροφηθεί και μετά από 1+ ώρα, μπορούμε να την ξεπλύνουμε.
Το καλό με την τοπική σπιρονολακτόνη είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άντρες αλλά και γυναίκες.
Επειδή η σπιρονολακτόνη έχει μικρή διάρκεια ζωής, αμέσως μετατρέπεται σε canrenone, ένα αδύναμο αντί ανδρογόνο. Όμως για να γίνει καλύτερη δουλειά, απαιτείται συνεχώς ένα δραστικό αντί ανδρογόνο (η αρχική μορφή της σπιρονολακτόνης δηλαδή). Έτσι, για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάτε να βάζετε 2 φορές την ημέρα σπιρονολακτόνη και μία φορά κάποιο DHT Blocker.

Αν κάποιος δεν παίρνει χάπια για την DHT;
Υπάρχουν πολλοί που για πολλούς λόγους δεν θέλουν να παίρνουν χάπια. Εδώ όμως θα πρέπει να σκεφτείτε το εξής. DHT παράγεται και στο κεφάλι μας (στο δέρμα). Οπότε, απαιτείται η χρήση ενός DHT blocker για να περιορίσει την παραγωγή της DHT.
Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τοπική χρήση ντουταστερίδης (υπό δοκιμή προσωρινά, δεν γνωρίζω αν κάνει 100% δουλειά) ή κάποιο άλλο τοπικό DHT Blocker. Αν αναζητήσετε σε ξένα forums, θα δείτε να αναφέρεται το Super Zix II και το εμπορικό Revivogen.
Αυτά τα προϊόντα έχουν σαν σκοπό να δράσουν τοπικά και να περιορίσουν την παραγωγή της DHT.
Μπορεί από μόνα τους να μην κάνουν τρομερή δουλειά, αλλά με την προσθήκη της σπιρονολακτόνης, θα έχουν ασφαλώς καλύτερα αποτελέσματά.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα