To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?

Georgie

Well-Known Member
Να δεχτώ μια κουβέντα για τη λίμπιντο ή για μια πιο χαλαρή στύση αλλά οι αναφορές περί ανδρισμού είναι ψιλοαπαραδεκτες
Ναι ρε φίλε, σωστός .
Να τα λέει και κάνενας 20αρης να τον ακούσουμε με προσοχή .
Οι πάνω από 40 σε τι ακριβώς φάση είναι η στύση τους ?
Μπορούν και κρεμάνε πετσέτα ας πούμε ?
Και η libido πως απογειώνεται ?
Με τη σύζυγο, η μετά από 10 χρόνια σχέση?
Και γιατί όταν ψάχνω Viagra κάνω το tour in athens για να βρω !
Φιναστεριδη παίρνουν όλοι?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Δεν έχω πάρει φιναστερίδη και δεν έχω προσωπικη άποψη.
Όμως αυτό που κάνει είναι να μειώνει την dht.
Με την πρώτη αναζήτηση στο google με λέξεις dht λιμπιντο διαβάζω εδώ

"Διυδροτεστοστερόνη (DHT). H διυδροτεστοστερόνη είναι ένα στεροειδές ανδρογόνο, μια ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ανάπτυξη και λειτουργία και γενικότερα στην σεξουαλική υγεία του άνδρα. Τα αυξημένα επίπεδα DHT αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες."

και εδώ https://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/testosterone

"Η τεστοστερόνη (testosterone), που εκκρίνεται από τους όρχεις και ο βασικότερος μεταβολίτης της DHT, ευθύνονται για την ανάπτυξη των εξωτερικών και εσωτερικών γεννητικών οργάνων και για τη διατήρηση των δευτερευόντων γενετήσιων χαρακτηριστικών (τριχοφυία, βαθιά φωνή, ανάπτυξη της λίμπιντο), για γενικότερη επίδραση στον αναβολισμό πρωτεΐνης, για ανάπτυξη του σκελετικού μυ και κατανομή του σωματικού λίπους, για μείωση της απέκκρισης ουρικού αζώτου, νατρίου, καλίου, χλωριδίου, φωσφορικών αλάτων και νερού."
Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

ένα φάρμακο που μειώνει την dht δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιες αρνητικές συνέπειες?
 

lalakis

Active Member
Δεν συνεχιζω την κουβεντα.ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του.θ μπορουσα ν μετραω κ γω ατομα που την σταματησαν για τους λογους που προανεφερα.αλλα δν χαλαω το χρονο μου τζαμπα.οποιος ψαξει θ δει πτι εχουν βαση οσα λεω
 

Ronaldo

Well-Known Member
Το θέμα με την λίμπιντο πιστεύω είναι και δύσκολο να το καταλάβεις αν έχει μειωθεί ή όχι. Μπορεί με την χρήση του χαπιού όντως να έχει μειωθεί η λίμπιντο αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα στύσης να θεωρείς ότι δεν έχεις κάποια παρενέργεια με την φιναστερίδη και να συνεχίζεις κανονικά, αλλά στην ουσία να έχει επηρεάσει τις ορμές σου. Δηλαδή εκεί που είχες περισσότερες "εξάψεις" πριν την χρήση της φινας, τώρα με την χρήση της να μην έχεις τόσες πολλές "εξάψεις" χωρίς ωστόσο να έχεις θέμα με την στύση και να λειτουργείς κανονικά.
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Λαλακη μην μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες..... Ο καθένας κανει ότι νομίζει ......δεν θα βγάλεις άκρη ....
 

tol

Well-Known Member
Λαλακη μην μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες..... Ο καθένας κανει ότι νομίζει ......δεν θα βγάλεις άκρη ....

Ηθελα να ηξερα, φιλοι μου, αν γνωριζετε να διαβαζετε ενα κειμενο γραμμενο στη νεοελληνικη γλωσσα ή απλα διαβαζετε τον τιτλο και θεωρειτε τον εαυτο σας ειδημονα.

Καταρχας, τον κ. Βεκρη δεν τον θεωρω τον καταλληλο, για να εκφρασει αποψη στο συγκεκριμενο θεμα, αφου ειναι γιατρος μεταμοσχευσεων και φυσικα η εκτεταμενη χρηση φιναστεριδης απο νεαρα ατομα που θα συνειδητοποιουσαν την αξια της, θα μειωνε δραστικα την πελατεια του. Αρα, εχοντας οικονομικα συμφεροντα, δε θεωρειται απολυτα αξιοπιστη η αποψη του.

Τωρα, ας παμε στην ουσια του κειμενου που ανεβασε ο lalakis και εσπευσε ο Γιωργος να το επικαλεστει και που και οι δυο δεν μπορεσαν να καταλαβουν τι γραφει.

"Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις το 31% από τους 5.704 άντρες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία κατά της αλωπεκίας με φιναστερίδη πληρούσαν τα κριτήρια για να λάβουν την αγωγή".

Εδω ακριβως βρισκεται η ουσια...κατι που προσπαθω με πολλα ποσταρισματα να κανω κατανοητο, αλλά καποιοι δεν καταλαβαινουν τιποτα.

ΤΟ 70% ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ.

Ειχαν υποκειμενα νοσηματα, προϋπηρχαν στυτικες δυσλειτουργιες και ετσι εκαναν αυτο που κανουν συνηθως οι ανθρωποι...αναζητησαν εξιλαστηριο θυμα, για να επιρριψουν τις ευθυνες, αγνοωντας ενα σωρο αλλους επιβλαβεις παραγοντες που επηρεαζαν τη σεξουαλικη τους αποδοση. Οταν, λοιπον, καποιος εχει ηδη προβληματα υγειας, παιρνει αντικαταθλιπτικα, εχει υπερβολικο αγχος, εχει χαμηλη αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση, τοτε πολυ ευκολα η φιναστεριδη θα γινει γι' αυτον ο αποδιοπομπαιος τραγος.

Επισης, επειδη δε διαβασατε τι δηλωσε ο κ. Βεκρης...

"Τα περισσότερα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα συμφωνούν ότι η χρήση της φιναστερίδης είναι ασφαλής και προτείνεται σε ασθενείς άντρες ηλικίας 20-40 ετών"

"Στη συνιστώμενη ηλικιακή ομάδα 20-40 ετών και στην συνιστώμενη δοσολογία του 1mg/μέρα, η φιναστερίδη είναι ένα ασφαλές φάρμακο και η πιθανότητα εμφάνισης σεξουαλικών δυσλειτουργιών μικρή".

Φιλοι μου, αυτα ειναι νεοελληνικα, δεν ειναι κινεζικα, για να μην τα κατανοειτε. Ανεβαζετε κειμενα που ουσιαστικα αποδεικνυουν οτι ειναι ανυποστατα οσα παραλογα γραφετε περι" απωλειας ανδρισμου", "αλλαγης φυλου", "εκθηλυνση των ανδρων"...

Η χρηση του χαπιου εχει αποδειχθει οτι ειναι ΑΣΦΑΛΗΣ. Η πιθανοτητα παρενεργειων (απολυτα αναστρεψιμων) ειναι πολυ μικρη (δεν υπερβαινει το 5%).

Καταλαβετε το, επιτελους. Μη διασπειρετε τον φοβο. Επειδη εσεις μεινατε αδρανεις, ψοφοδεεις, αποδεχθηκατε τη μοιρα σας και χασατε τα μαλλια σας, αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να εκφοβιζετε νεαρα ατομα που τοσο πολυ εχουν την αναγκη μιας θεραπειας που θα αναχαιτισει το προβλημα της αλωπεκιας και θα τους ξαναχαρισει το χαμογελο, την αυτοπεποιθηση και τη διαθεση να χαρουν τα καλυτερα χρονια της ζωης τους.
 

Nik.Mos

Well-Known Member
ΤΟ 70% ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ.
Πολυ μεγαλο δεν φαινεται το ποσοστο ρε παιδια;Οντως 70% ακαταλληλοι;
Aλλα το ερωτημα που συνεχιζει να απασχολει ειναι,οταν καποιος εχει διαγνωσθει με ψυχικα νοσηματα ή στυτικη δυσλειτουργια απο ψυχολογικους λογους ,κατα ποσο το χαπι οντως επιβαρυνει περαιτερω την κατασταση του ασθενους;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για μένα η μόνη αξιόπιστη έρευνα είναι αυτή που δεν πληροφορεί πριν ή κατά την έρευνα τον χρήστη περί παρενεργειών και δη συγκεκριμένων (σεξουαλικών). Τέτοιες έρευνες δεν γίνονται από το διαδίκτυο ούτε στα φόρουμ.
 

felaini

Active Member
πολιστα γιωργο εχεις θεμα σοβαρα τωρα Με την φινα.. την εχεις ακουσει μου φαινεται..απεφευγε να γραφεις για αυτο το θεμα ξεκαθαρα σου προκαλει αλλεργια.. τον λογο μονο εσυ τον ξερεις.. σου χει γινει εμμονη χωρις παρεξηγηση...φαινεσαι κουλ ατομο αλλα σε παει πισω πολυ αυτο το θεμα..
Λαλακη Εγραψες μετα απο χρονια να γραψεις τι;;; Αστο γελαει ο κοσμος..
 
  • Like
Reactions: tol

danceworld_2001

Well-Known Member
Με όσα άτομα έχω γνωρίσει και είναι πολλά που έχουν πάρει φιναστερίδη, κανείς δεν είχε παρενέργεια. Με όσα έχω γνωρίσει και ή έπαιρναν φιναστερίδη και μετά μπήκαν στο φόρουμ, ή απλά είχαν διαβάσει το φόρουμ και την άρχισαν μετά (εννοώ στο φόρουμ διάβασαν περι φίνας, παρενέργειες κτλ), το 80% αυτών εμφάνισε κάποιας μορφής παρενέργεια. Προσωπική άποψη, placebo sides λόγω του οτι ήταν αρνητικά προδιατεθειμένοι σε σημαντικό ποσοστών αυτών.
 
  • Like
Reactions: tol

Giorgos-3

Well-Known Member
πολιστα γιωργο εχεις θεμα σοβαρα τωρα Με την φινα.. την εχεις ακουσει μου φαινεται..απεφευγε να γραφεις για αυτο το θεμα ξεκαθαρα σου προκαλει αλλεργια.. τον λογο μονο εσυ τον ξερεις.. σου χει γινει εμμονη χωρις παρεξηγηση...φαινεσαι κουλ ατομο αλλα σε παει πισω πολυ αυτο το θεμα..
Λαλακη Εγραψες μετα απο χρονια να γραψεις τι;;; Αστο γελαει ο κοσμος..
Πας καλά ρε φίλε ; Τα λες σοβαρά όλα αυτά ; Εγώ την έχω ακούσει οι όλοι εσείς που έχετε χάσει τα λογικά σας με αυτά που λέτε και παρεσερνετε και παιδάκια πάνω στην απελπισία τους να κάνουν πείραμα; Εμένα καμιά αλλεργία δεν μου προκαλεί τίποτα γιατί δεν κάνω μλκ φίλε μου με το οργανισμό μου! Το πιάσες; Εσύ απέφευγε να μου απευθύνεις τον λόγο και όλοι οι ομοίου σου. Αποφεύγω συστηματικά να απαντάω ακόμα και σε άτομα που μου απευθύνουν τον λόγο για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά σε κανένα δεν επιτρέπω να μου μιλάει σε αυτό το στυλακι; Έγινα σαφής ; Ξεφορτώσουν με και μην ξανά ασχοληθείς μαζί μου . Μας τα έχετε κάνει αερόστατα και προσπαθείτε να βγάλετε τρελό οποίος έχει άποψη αντίθετη από σας. Βλέπω τον Τόλ να λέει και να ξανά λέει και σε μένα προσωπικά ανεβάζοντας μου το αίμα το κεφάλι και κάνω το μλκ να μην το κάνω ροντέο . Αλλά χαρακτηρισμούς σε μένα δεν θα κάνει κανείς . Αν αυτό το δέχεται ο @CVIAL κανένα θέμα . Απλά να το ξέρω να σας αδειάσω την γωνία . Έγινα σαφής ;
 

ReLo

New Member
Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου καθώς ξεκίνησα φινα 1mg (proscar1/5) πριν 15 μέρες λόγω του ότι τους επόμενους μήνες σκοπεύω να κάνω μεταμόσχευση το έκανα κυρίως για να θωρακίσω την δότρια και ενδεχομένως να την σταματήσω μετά της μεταμοσχεύσεις . Πάμε τώρα στα των παρενεργειών καμία απόλυτος όσο αφορά την λίμπιντο και γενικά όλα τα αλλά η μόνη παρενέργεια που είχε σε μένα είναι το πρήξιμο στο λαιμό το οποίο υποχώρησε μετά την 10 μέρα και όταν λέω πρήξιμο μην νομίζετε κάτι τρομερό σαν να έχεις γρίπη και σε ενοχλεί ο λαιμός σου τπτ άλλο . Κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη που είναι έμπειρα στο θέμα φίνα και το έχουν συζήτηση με ιατρούς είναι αν πρέπει να διακόπτετε σε περίπτωση που θέλεις να κανείς παιδιά μιλάμε πάντα για την δοσολογία του 1mg για μεγαλύτερη δοσολογία είναι γνωστό ότι πρέπει να διακόπτετε .
 

Hairsick

Active Member
Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου καθώς ξεκίνησα φινα 1mg (proscar1/5) πριν 15 μέρες λόγω του ότι τους επόμενους μήνες σκοπεύω να κάνω μεταμόσχευση το έκανα κυρίως για να θωρακίσω την δότρια και ενδεχομένως να την σταματήσω μετά της μεταμοσχεύσεις . Πάμε τώρα στα των παρενεργειών καμία απόλυτος όσο αφορά την λίμπιντο και γενικά όλα τα αλλά η μόνη παρενέργεια που είχε σε μένα είναι το πρήξιμο στο λαιμό το οποίο υποχώρησε μετά την 10 μέρα και όταν λέω πρήξιμο μην νομίζετε κάτι τρομερό σαν να έχεις γρίπη και σε ενοχλεί ο λαιμός σου τπτ άλλο . Κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη που είναι έμπειρα στο θέμα φίνα και το έχουν συζήτηση με ιατρούς είναι αν πρέπει να διακόπτετε σε περίπτωση που θέλεις να κανείς παιδιά μιλάμε πάντα για την δοσολογία του 1mg για μεγαλύτερη δοσολογία είναι γνωστό ότι πρέπει να διακόπτετε .
Διάβασε τις οδηγίες που εσωκλείονται στην συσκευασία. Νομίζω ότι ούτε ίχνη δεν πρέπει να μπαίνουν σε γυναικείο οργανισμό, δεν κάνει καλό. Από το proscar των 5mg πως λαμβάνεις 1mg, το κόβεις με το μάτι;
 

ReLo

New Member
Διάβασε τις οδηγίες που εσωκλείονται στην συσκευασία. Νομίζω ότι ούτε ίχνη δεν πρέπει να μπαίνουν σε γυναικείο οργανισμό, δεν κάνει καλό. Από το proscar των 5mg πως λαμβάνεις 1mg, το κόβεις με το μάτι;
Έχω διαβάσει τις οδηγίες εγώ το proscar όπως είπες το κόβω σε πέντε κομμάτια. Η ερώτηση μου δε σχετίζεται με την περίπτωση μου την έκανα γιατί δεν έχει αναφερθεί κάπου από όσο διάβασα για την ποσότητα του 1mg μιλάω πάντα από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν έχει διαφορά στο αν θα πάρεις propecia η proscar1/5 καθώς η δραστική και κυρία ουσία και στα δυο είναι η φιναστερίδη.
 

vlafo

Well-Known Member
Φίλε Γιώργο
Μην τσαντίζεσαι κατά αρχήν.

Θέλω να παρέμβω εδώ όχι σαν ειρηνοποιός,αλλά για να πω και σε σένα και στον tol ότι είστε και οι δύο λάθος.
Εξηγούμαι.
Μπορεί από εδώ να φαίνομαι από το λόγο μου ότι είμαι πράος και συνεναιτικός αλλά δεν είμαι καθόλου έτσι.
Είμαι σε πολλά πράγματα απόλυτος και δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου.
Νεώτερος άστα. Συνεναιτικός είναι ο Cvial.

Κάποια πράγματα στη ζωή είναι άσπρο μαύρο και τα περισσότερα είναι ένα τεράστιο γκρι.
Το ίδιο πράγμα και η φίνα.
Ούτε αναγκαίο καλό είναι όπως την προτείνει ο φίλος tol παντού,ούτε είναι όλα τα δεινά του κόσμου όπως την αναφέρεις εσύ.
Προσωπικά και μετά από 20 χρόνια με διακοπές χρήσης και με οικογένεια αλλά και με πολλά άτομα που την παίρνανε για χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα,τη συνιστώ ανεπιφύλακτα αλλά με προϋποθέσεις.
Σε έναν 25χρόνο που βαδίζει για NW 5 σε 5 χρόνια δεν θα τη συνιστούσα.
Θα του έλεγα να αδειάσει πρώτα και μετά να λύσει το θέμα του με μμ μόνο.
Αν δεν ήθελε απλά θα κέρδιζε κάποια χρόνια μέχρι το αναπόφευκτο.
Αν τώρα όμως κάποιος που θα πήγαινε για nw3 όπως εγώ,θα του τη συνιστούσα.
Να χαρεί τα καλύτερα του χρόνια και γύρω στα 40 να προχωρήσει με μμ.
Σε όποιον βγάζει προβλήματα απλά δεν την παίρνει.Τοσο απλά.
Δεν δημιουργεί όμως θέμα σαν αυτό που παρουσιάζεται εδώ μέσα και υπάρχει ένας τρόμος. Δεν είναι αυτή η αλήθεια.
Μπορώ να γράψω πολλά αλλά δεν θέλω να αναλώνομαι.

Από την άλλη αυτό που επίσης λες να παίρνω κάτι για όλη μου τη ζωή είναι ένα τεράστιο θέμα.
Προσωπικά και λόγω ηλικίας ναι μετά τα 50 θα την κόψω ακριβώς για αυτό το λόγο.
Και εδώ εγώ διαφωνώ με τον tol,αλλά τα δικά μου κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά μετά από 20 χρόνια σε σχέση με τον Tol που την παίρνει μόνο 4.5.
Πιθανόν αν ήμουν και εγώ στη θέση του να συνέχιζα.

Καταλήγοντας για μένα μετράει η χρόνια χρήση της αν σου έχει επιφέρει κάποια αρνητικά αποτελέσματα,που δεν προκύπτει αυτό από πουθενά κάνοντας εξετάσεις το διαπιστώνεις άλλωστε,αλλά από την άλλη η μη χρήση της έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους νέους και ειδικά αν δεν τους επιφέρει κάποια προβλήματα,δεν είναι δυνατόν να την αρνούνται όταν είναι το μόνο φάρμακο σε εισαγωγικά που θεραπεύει.
Αλλά υπό προϋποθέσεις και μόνο όπως ανέφερα.
Δεν είναι χημεία που προκαλεί βλάβες ανεπανόρθωτες μην τρελλαθούμε τώρα.
Αυτά δεν στα λέω από την εμπειρία μου την προσωπική,αλλά από συζητήσεις και διαπιστώσεις μόνο από γιατρούς και κυρίως Αμερικανούς που είναι πιο σοβαροί σε τέτοια θέματα από τους Ευρωπαίους.

Αυτά τα ολίγα.
 

tol

Well-Known Member
Βλέπω τον Τόλ να λέει και να ξανά λέει και σε μένα προσωπικά ανεβάζοντας μου το αίμα το κεφάλι και κάνω το μλκ να μην το κάνω ροντέο .


Θέλω να παρέμβω εδώ όχι σαν ειρηνοποιός,αλλά για να πω και σε σένα και στον tol ότι είστε και οι δύο λάθος.

Λανθασμενη ή σωστη αποψη μπορει να εχει ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΤΙ.

Ο ασχετος, ο ανιδεος, αυτος που πεταει μπαρουφες χωρις την παραμικρη εμπειρια, δεν εχει θεση στη συζητηση. Προκαλει χωρις λογο.

Ο Γιωργος ειναι παγκοσμιο φαινομενο. Ειναι ο μοναδικος που το παιζει ειδημονας για ενα χαπι που δεν ξερει ουτε το χρωμα του.

Πεταγεται συνεχεια και γραφει ασυναρτησιες. Σημερα για παραδειγμα, επειδη ο lalakis επικαλεστηκε καποια ερευνα, πεταχτηκε και εγραψε τα δικα του, χωρις να τη διαβασει, χωρις να καταλαβαινει τι διαβαζει. Η ερευνα και οι αποψεις του κ. Βεκρη ουσιαστικα ηταν υπερ της φιναστεριδης και αυτοι την επικαλεστηκαν, για να στηριξουν τις παραλογες, ανυποστατες θεσεις τους.

Ειλικρινα, δεν μπορω να κατανοησω αυτον τον παραλογισμο του Γιωργου. Να επιμενει σε θεματα που δε γνωριζει.

Ειναι σαν να συζητω εγω (ενας φιλολογος) με εναν πυρηνικο φυσικο και να θελω να εχω αποψη σε θεματα που δεν εχω μυρωδια.

Ενας τετοιος "μυρωδιας" ειναι και ο Γιωργος στο θεμα της φιναστεριδης και παρολα αυτα επιμενει!!!
 
Μπλουζα