DHI -FUE- Ευαγγελάτος - 1799 Grafts - 20.02.2020

Mogan

Active Member
2,5 χρόνια μετά την πρώτη μεταμόσχευση (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νήμα εδώ) και μετά από παροτρύνσεις κάποιων μελών αλλά και μια δική μου ανάγκη για την ολοκλήρωση του καλού αποτέλεσματος, στις 20 Φεβρουαρίου μπήκα για τη 2η μεταμόσχευση.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτογραφία σκοποί μας ήταν :
1. να αυξήσουμε την πύκνωση στην ίδια περιοχή της 1ης μ.μ.
2. να κατεβάσουμε λίγο την Hairline (δικιά μου επιμονή παρά τις αντιρρήσεις πολλών)

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης είναι "αναβαθμισμένη" πλέον και στην DHI. Συγκεκριμένα έχουν εγκαταλείψει τα παραδοσιακά "χειροκίνητα" punch και χρησιμοποιούν πλέον μιας καινούριας γενιάς "ηλεκτρικά" punch. Όπως όλοι ξέρετε τα ηλεκτρικά punch τους επιτρέπουν να εξάγουν περισσότερα μοσχεύματα στον ίδιο χρόνο.
Επίσης, μια επιπλέον διαφορποίηση που μου αναφέρθηκε - και σύντομα θα μπορέσω να το διαπιστώσω / να σας το επιβεβαιώσω - είναι πως με τα νέα punch αφαιρείται λιγότερο δερματάκι, οπότε κατά τις πρώτες ημέρες της επούλωσης, αυτά τα δερματάκια - κακαδάκια θα αφαιρεθούν πιο γρήγορα. Μια πρώτη εντύπωση μου, είναι πως φαίνεται σε σχέση με την 1η φορά (όπου χρησιμοποιήθηκαν τα "χειροκίνητα" punches - ίδιου μεγέθους σχεδόν 0,95 τότε ) , τώρα η κοκκινίλα είναι ηπιότερη. Φυσικά έχουμε προσθέσει και 700 grafts λιγότερα και σε πιο εκτενή περιοχή.

Χθες χρησιμοποιήσαμε punch μεγέθους 0,90. Το μικρότερο punch και τα "λιγότερα" δερματάκια του μοσχεύματος, θεωρητικά μας επέτρεψαν να τα εισάγουμε σε πιο στενές περιοχές.

Εν ολίγοις η όλη διαδικασία (μετά τις τυπικές υπογραφές, εξετάσεις, κουρέματα κλπ) ξεκίνησε χονδρικά γύρω στις 10:30πμ και περίπου στις 14:00μμ (με 2 10λεπτα διαλείμματα) είχαμε καταφέρει να εξάγουμε 1799 grafts και 4295 τρίχες. Ο μέσος όρος στις 2,4 τρίχες ανά graft. Η πλειοψηφία των grafts 3τριχα, από κοντά τα 2τριχα, αρκετά μονότριχα, καμιά 80αρια 4τριχα και 5 5τριχα (αν θυμάμαι καλά). Αν δεν είχα καθυστερήσει εγώ το πρωί (αναθεματισμένη κίνηση) και είχαμε ξεκινήσει κανά μισάωρο νωρίτερα, θεωρώ θα είχαμε βγάλει 2000 grafts έως τις 14:00μμ που σταματήσαμε.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο το πλεονέκτημα των ηλεκτρικών punch σε σχέση με τα χειροκίνητα. Σκεφτείτε οτι την προηγούμε φορά είχαμε καταφέρει να συλλέξουμε περίπου 1250 grafts/ ημέρα.

Εκεί γύρω στις 14:00μμ κάνουμε το μεγάλο μας διάλειμμα για 30-40 λεπτά (φαγητό, τουαλέτα, κάνα τηλεφωνάκι, ξέπιασμα κλπ).

Φυσικά, πρέπει να αναφαίρω μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Τότε μαζί με τον Ηλία, ήταν μία βοηθός η Δώρα.
Χθες είχε 2 βοηθούς, τις αξιαγάπητες Μαρία και Βάσια. Γενικά να αναφέρω πως για ακόμη μια φορά, όλο το προσωπικό και ο Ηλίας, και τα κορίτσια είναι πολύ εξυπηρετικά, φιλικά και all over υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, ώστε να σε βοηθήσουν να νοιώσεις άνετα, οικεία και ασφαλής. Και Μπράβο σε όλη την ομάδα.

Θεωρώ λοιπόν πως η διαφορά της μίας βοηθού επιπλέον έχει να κάνει, με το γεγονός πως στον ίδιο χρόνο έχουν να διαχειριστούν σχεδόν 50% περισσότερα μοσχεύματα. Οπότε η μία βοηθός πλέον να μην προλαβαίνει.

Άρα χονδρικά, γύρω στις 15:00μμ παρά κάτι, ξεκινάμε τη διαδικασία τοποθέτησης των μοσχευμάτων.
Αν και στην αρχή είχαμε επιλέξει ένα πεζοναυτικό κούρεμα, τελικά για είναι πιο safe η ολη τοποθέτηση, μην ξεχνάμε οτι πάμε και για πύκνωση χιλιάδων grafts, καταλήξαμε σε πλήρες ξύρισμα. Θα έκανε τη διαδικασία πιο εύκολη, πιο ασφαλή και πιο γρήγορη. Εγώ δεν είχα θέμα. Πάνω από όλα η ποιότητα του αποτελέσματος για εμένα, οπότε εκεί οτι θέλει ο γιατρός.

Αφού κάνουμε και τις ενέσεις αναισθησίας για τη λήπρια, ξεκινάμε με το σχεδιασμό και το κατέβασμα της νέας hairline. Είπαμε μόνο εγώ το ηθελα αυτό, ενώ όλοι οι άλλοι το θεωρούσαν υπερβολή. Σε κάθε περίπτωση, αφού εγώ επέμενα το κάναμε. Κατεβάσαμε περίπου 4-5χιλιοστά στο κέντρο και ανοίξαμε στα 8-10χιλιοστά προς τους κροτάσφους. Ώστε να γίνει και λιγότερο οβάλ η hairline και να κάνει πιο φλατ το ήδη οωηδές κεφάλι μου.
Επίσης, θα δείτε και εσείς πως αυτή τη φορά κάναμε τη hairline λίγο πιο "άτακτή" ώστε να προσομοιάζει ακόμα περισσότερο σε μια φυσική hairline.
Για τον σχεδιασμό της νέας hairline χρησιμοποιήσαμε περίπου τα 700 grafts, κυρίως 2τριχα και 1τριχα (αν όχι αποκλειστικά).

Αφού ολοκληρώσαμε τη hairline περάσαμε στην τοποθετήση των υπόλοιπων 1100 grafts για την πύκνωση της ήδης μεταμοσχευμένης περιοχής.
Γενικά αν κατάλαβα καλά, στην κορυφή (στην περιοχή της μοϊκάνας όπως λέω εγώ), τοποθετήθηκαν τα περισσότερα 3τριχα και 4τριχα, ώστε σε αυτή τη γραμμή να επιτευχθεί η μεγαλύτερη πύκνωση. Είναι κάτι άλλωστε που το ηθελα και εγώ, γιατί μετά την 1η μεταμόσχευση, είχα παρατηρήσει πως σε περιπτώσης με έντονο φωτισμό, είναι αυτό το ρημαδοσημείο - η κορυφή του μετώπου - που λόγω της έκθεσης εμφανίζει σημάδια αραίωσης. Οπότε ειπαμε εκεί να το "μπουστάρουμε". Ελπίζω να πήγε καλά.

Ο Ηλίας μου ανέφερε πως μετά την πύκνωση, σε σημεία φθάσαμε έως και 70grafts/cm2 .
Θεωρώ πως σε επόμενη επίσκεψη μου, θα έχουμε και την κλασσική φωτογραφία με το τετραγωνάκι, για να τα μετρήσουμε και μόνοι μας.
Γενικά, από οτι κατάλαβα ήταν αρκετά challenging να τοποθετηθούν με ασφάλεια αυτά τα 1100grafts στην ήδη μεταμοσχευμένη περιοχή. Σαν να μην βρισκόταν εύκολα ο χώρος για να τοποθετηθούν και αυτά. Να αναφέρω εδώ πως και το implanter ήταν 0,90.

Γύρω στις 18:00μμ είχαμε τελειώσει. Ο Ηλίας φανερα πιο κουρασμένος. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως για τη διαδικασία της εισαγωγής δεν έχει αλλάξει κάτι. Οπότε έπρεπε να βάλει 1800grafts στον ίδιο χρόνο που 2,5 χρόνια πριν έχει βάλει 1250grafts. Εξού και η ανάγκη για 2 βοηθούς. Γενικά η ομάδα δούλευε πολύ καλά, πολύ συντονισμένα και πειθαρχημένα, ώστε να επιτευχθούν γρήγοροι ρυθμοί και θεωρώ και ασφάλεια, ποιότητα. Οπότε, όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε την εξάντληση του. Εδώ "κουράστηκα" εγώ που ήμουν ξαπλωμένος, με τις μουσικές μου, την tv μου, την κουβερτούλα μου.. Δεν θα ήταν αυτοί? Δεν θα ήταν ο Ηλίας?

Με την ολοκλήρωση, φιλιά, αγκαλιές, συγχαρητήρια, ευχαρηστίες, ευχές για ό,τι καλύτερο και φυσικά το κλασσικά "πακετάκι" με τις οδηγίες (ήδη τα έχουμε συμφωνήσει και προφορικά), και τα φάρμακα για τις πρώτες ημέρες!

Μέσα στην ημέρα, θα αφαιρέσω και τις γάζες για να ρίξουμε και μια ματιά στην δότρια περιοχή, που να πω την αλήθεια μου είναι και το μεγαλύτερο μου άγχος.
Σε μία ήδη αποξηλωμένη περιοχή, να δω τι θα έχει μείνει. Όπως επίσης, λίγο αγχώνομαι γιατί είναι και το μόνο σημείο, που σε σχέση με την προηγούμενη φορά χρησιμοποιήθηκε διαφορετική μέθοδος. Έχω δει πολύ όργωμα δότριας εδώ από άλλους "γιατρούς" με τα ηλεκτρικά punch. Αν και επιλέγω να αισιοδοξώ, γιατί θεωρώ δε φταίει το εργαλείο για το κακό αποτέλεσμα, αλλά η διαδικασια της εξαγωγής. Και όσον αφορά τη διαδικασία, εγώ και ο Ηλίας τα έχουμε πάει καλά από την πρώτη φορά στη Giga συνεδρεία.

Αυτά τα νέα και από τη 2η μεταμόσχευση. Αιδιοδοξώ και ευελπιστώ για ένα όμορφο (ομορφότερο) αποτέλεσμα με υγεία !

20200221_101000.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Akis-multi

Well-Known Member
Καλή επιτυχία φίλε mogan εύχομαι τα καλύτερα.
Νομίζω πως είσαι και ο πρώτος που επιχειρεί πύκνωση σε ήδη μεταμοσχευμένη χερλαιν σε ελληνική κλινική στο φόρουμ.
Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.
Άντε το έκανες και αυτό και το έβγαλες απτό μυαλό σου..τώρα μόνο υπομονή..
 

nik1994

Active Member
Έχεις να ανεβάσεις φωτό με ξυρισμένο λουκ πριν μπεις για την δεύτερη μεταμόσχευση για να δούμε πως φαίνεται το ξυρισμένο λουκ πάνω στα μεταμοσχευμενα και πίσω με τα white dots?
 

makis25

Well-Known Member
οπως ειπε κ ο νικ1994 , θελω να προσθεσω θα ηταν καλο αν ειναι εφικτο να εχουμε καθαρες μεγαλες φωτογραφιες πριν και μετα την επεμβαση απο ληπτρια και δοτρια , θα ειναι ξεκαθαρη η εικονα . Καλη επιτυχια
 

Mogan

Active Member
Σήμερα, τυπου 24ωρες μετά, έγινε και η αποκάλυψη της δοτριας με την αφαίρεση των επιδεσμων. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Μόνο ότι φαίνεται και η δοτρια πιο ήπιας ταλαιπωρίας από ότι στην προηγούμενη giga μεταμόσχευση. Θα ξαναπώ δεν ξέρω πόσο φταίει ο μικρότερος αριθμός των grafts και πόσο το ηλεκτρικό punch.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να έχει γίνει καλή χρήση και αξιοποίηση της δοτριας, καθότι αυτή είναι μια περιοχή που γενικά την κρατάω ξυρισμένη στην καθημερινότητα μου.

20200221_205748.jpg 20200221_205810.jpg 20200221_210044.jpg
 

Mogan

Active Member
Αγαπητοί @nik1994 και @makis25 , εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες λίγες μέρες πριν την επέμβαση, από τη δοτρια και τη ληπτρια με ξυρισμένο.

Να σας θυμίσω/ενημερώσω πως το αποτέλεσμα που βλέπετε εκεί, είναι μετά από μεταμόσχευση 2500 grafts προ 2,5 ετών.

Επισης, μέσα στη βδομάδα που θα πάω για έλεγχο, από την DHI θα μου παραδώσουν καλύτερες φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση, που κρατάνε και εκείνοι για το αρχείο τους.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Καλή επιτυχία Mogan,
Είσαι από τα αγαπητά μέλη στο φόρουμ και αξίζεις φυσικά να πάρεις και πάλι ένα καλό αποτέλεσμα.
Η μόνο ένσταση μου είναι τα white dots από την προηγούμενη μεταμόσχευση είναι αρκετά εμφανείς.
 

ConPas

New Member
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Είμαι ο ακριβώς προηγούμενος πελάτης της DHI, του Ηλία και της Μαρίας. Είχα συνεδρία την Τρίτη και την Τετάρτη 18 και 19 Φεβρουαρίου και μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι άψογοι, συστηματικοί, έχουν τεράστια υπομονή και σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής.
Ήταν η πρώτη μου επέμβαση του είδους και θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να την ανανεώσω, λόγω ηλικίας (47 ετών) και μιας πενταετίας που η απώλειά μου έχει σταθεροποιηθεί σε συγκεκριμένο περίγραμμα.
Αν μου επιτρέπεις - και με την ευκαιρία που μου δίνεται να απευθύνομαι σε έμπειρο πελάτη - θέλω να ρωτήσω για τον χρόνο επούλωσης της λήπτριας περιοχής. Η δική μου λήπτρια είναι στην ζώνη Α και Β και αριθμεί 3000 τοποθετήσεις (grafts αν λέω σωστά). Με άλλα λόγια, πότε θα καθαρίσει η περιοχή από τα στίγματα των 'δερματακίων'; Πόσες μέρες θα χρειαστούν για να παρουσιαστώ χωρίς την περίεργη εικόνα της λήπτριας; Θα χαθούν όλες οι μικρές τρίχες που είναι ορατές στη λήπτρια περιοχή για να φυτρώσουν νέες; Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσω μινοξιδίλη στο εξής; (την χρησιμοποιώ για μια δεκαετία και θα ήθελα πολύ να μην την ξαναδώ).
Βεβαίως θα φροντίσω να ρωτήσω όλες μου τις νέες απορίες αύριο Δευτέρα, τηλεφωνικά με την DHI. Αλλά ως νέος στη διαδικασία, έχω το νου μου εκεί!
Ευχαριστούμε για τη γενναιόδωρη ανάρτησή σου.
 

IraklisV

New Member
Εγώ, έχω αύριο επέμβαση μπροστά, απλά μου έχουν πει ότι ο Ευαγγελάτος θα είναι επιβλέπων, δεν θα κάνει την επέμβαση, θα μάθω αύριο ποιος θα την κάνει.
 

aeratos28

Just aeratos
Άκη δεν είναι ο πρώτος φίλε ο μογκαν,πριν χρόνια είχε κάνει ο raphael2012 πύκνωση στο ίδιο σημείο
Καλή επιτυχία φίλε mogan εύχομαι τα καλύτερα.
Νομίζω πως είσαι και ο πρώτος που επιχειρεί πύκνωση σε ήδη μεταμοσχευμένη χερλαιν σε ελληνική κλινική στο φόρουμ.
Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.
Άντε το έκανες και αυτό και το έβγαλες απτό μυαλό σου..τώρα μόνο υπομονή..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Akis-multi

Well-Known Member
Άκη δεν είναι ο πρώτος φίλε ο μογκαν,πριν χρόνια είχε κάνει ο raphael2012 πύκνωση στο ίδιο σημείο
Απλά τα τελευταία 2.5 περίπου χρόνια δεν έχω διαβασει κάτι μάλλον έχει σβήσει και τις παρουσιάσεις το παιδί.
 

Mogan

Active Member
Καλή επιτυχία Mogan,
Είσαι από τα αγαπητά μέλη στο φόρουμ και αξίζεις φυσικά να πάρεις και πάλι ένα καλό αποτέλεσμα.
Η μόνο ένσταση μου είναι τα white dots από την προηγούμενη μεταμόσχευση είναι αρκετά εμφανείς.

Σε ευχαριστώ @John_John1 για τα καλά σου λόγια και τις ευχές.

Μπορείς να μου σημειώσεις ποια είναι τα White dots στα οποία αναφέρεσαι;
Υποθέτω έχει να κάνει με τη δοτρια, έτσι;
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Ναι ναι στην δότρια τα άσπρα στιγματακια πρέπει να είναι από την προηγούμενη μεταμόσχευση.
 

Mogan

Active Member
Ναι ναι στην δότρια τα άσπρα στιγματακια πρέπει να είναι από την προηγούμενη μεταμόσχευση.

Ισχύει. Αλλά αυτό δεν είναι αναπόφευκτο?
Δεδομένου οτι αφαιρούμε τρίχες, δεν ειναι αναμενόμενο να υπάρχουν κενά?

Αυτό είναι και το άγχος μου για τα τρέχοντα αποτελέσματα. Νοιώθω ασφαλής για την απόδοση στη λήπτρια, μιας και ειμαι πλέον εμπειρος, όμως αγχώνομαι για το πως θα φαινεται η δότρια η οποία έχει "οργωθεί" πλέον 2 φορές.

Να αναφέρω βεβαια, πως με λίγο πιο μακριά μαλιά στη δότρια (ξυρισμα ναι μεν αλλά με τη σκάλα στο 5, όχι τελειώς γυμνό όπως τώρα) μετά την 1η μεταμόσχευση δεν φαινόταν κάτι.
 

Mogan

Active Member
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Είμαι ο ακριβώς προηγούμενος πελάτης της DHI, του Ηλία και της Μαρίας. Είχα συνεδρία την Τρίτη και την Τετάρτη 18 και 19 Φεβρουαρίου και μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι άψογοι, συστηματικοί, έχουν τεράστια υπομονή και σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής.
Ήταν η πρώτη μου επέμβαση του είδους και θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να την ανανεώσω, λόγω ηλικίας (47 ετών) και μιας πενταετίας που η απώλειά μου έχει σταθεροποιηθεί σε συγκεκριμένο περίγραμμα.
Αν μου επιτρέπεις - και με την ευκαιρία που μου δίνεται να απευθύνομαι σε έμπειρο πελάτη - θέλω να ρωτήσω για τον χρόνο επούλωσης της λήπτριας περιοχής. Η δική μου λήπτρια είναι στην ζώνη Α και Β και αριθμεί 3000 τοποθετήσεις (grafts αν λέω σωστά). Με άλλα λόγια, πότε θα καθαρίσει η περιοχή από τα στίγματα των 'δερματακίων'; Πόσες μέρες θα χρειαστούν για να παρουσιαστώ χωρίς την περίεργη εικόνα της λήπτριας; Θα χαθούν όλες οι μικρές τρίχες που είναι ορατές στη λήπτρια περιοχή για να φυτρώσουν νέες; Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσω μινοξιδίλη στο εξής; (την χρησιμοποιώ για μια δεκαετία και θα ήθελα πολύ να μην την ξαναδώ).
Βεβαίως θα φροντίσω να ρωτήσω όλες μου τις νέες απορίες αύριο Δευτέρα, τηλεφωνικά με την DHI. Αλλά ως νέος στη διαδικασία, έχω το νου μου εκεί!
Ευχαριστούμε για τη γενναιόδωρη ανάρτησή σου.

Καλησπέρα @ConPas

Να σου ευχηθώ να έχεις καλά αποτελέσματα και καλή φύτρωση.
Μπορείς στο νήμα εδώ να παρακολουθήσεις την εξέλιξη της 1ης μεταμόσχευσης μου από τον Ηλία, που θεωρώ οτι πλησιάζει και περισσότερο την τρέχουσα δική σου μεταμόσχευση.

Θεωρώ πως σε λιγότερο από εβδομάδα κι εφόσον τηρείς τις οδηγίες για τα λουσίματα, τα ψεκάσματα κλπ, θα έχεις απαλλαγεί από "δερματάκια", "κακαδάκια", κλπ. Τώρα η κοκκινίλα θα πάρει καιρό. Στις 10κάτι μέρες θα έχει ηρεμήσει στο 50%, αλλά για το 0% θα πάρει μήνα και βάλε.

Οι μεταμοσχευμένες τρίχες δεν είναι ανάγκη να πέσουν. Εγώ κράτησα περίπου τις μισές και στο 3μηνο ξεκίνησαν να φυτρώνουν οι νέες έως και τον 7ο περίπου μήνα. Μετά οι εξελίξεις ήταν αργές.

Εγώ μινοξιδίλη δεν έβαλα στην ουσία ποτέ. Πριν την μ.μ. δεν είχα χρησιμοποιήσει. Ο λόγος που έκανα τη μ.μ. ηταν ακριβώς οτι δεν μπορώ να ζήσω με ημίμετρα και καθημερινές επιβαρυντικές υποχρεώσεις. Μετά τη μ.μ. έβαλα regaine λιγότερο από 10 φορές. Για να καταλάβεις πέταξα το 1 spray Regaine γιατί είχε λήξει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

ConPas

New Member
Καλησπέρα @ConPas

Να σου ευχηθώ να έχεις καλά αποτελέσματα και καλή φύτρωση.
Μπορείς στο νήμα εδώ να παρακολουθήσεις την εξέλιξη της 1ης μεταμόσχευσης μου από τον Ηλία, που θεωρώ οτι πλησιάζει και περισσότερο την τρέχουσα δική σου μεταμόσχευση.

Θεωρώ πως σε λιγότερο από εβδομάδα κι εφόσον τηρείς τις οδηγίες για τα λουσίματα, τα ψεκάσματα κλπ, θα έχεις απαλλαγεί από "δερματάκια", "κακαδάκια", κλπ. Τώρα η κοκκινίλα θα πάρει καιρό. Στις 10κάτι μέρες θα έχει ηρεμήσει στο 50%, αλλά για το 0% θα πάρει μήνα και βάλε.
Ευχαριστώ πολύ!
 

makis25

Well-Known Member
δε ξερω αν οντως στη προηγουμενη μεταμοσχευση ηταν το εργαλειο 0,95 , το ειδες με τα ματια σου;
στη φωτο της δοτριας παντως υπαρχουν απωλειες προφανως απο τρανσεξιον διπλανων θυλακων απο αυτων που εγιναν εξαγωγη .
Με απλα λογια υπαρχουν θυλακες που πεθαναν , γυμνωσε το δερμα σε σημεια απλα επειδη εγινε extraction ενος διπλανου μοσχευματος . Ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο να υπολογισουμε τις απωλειες , αλλα στις φωτογραφιες φαινεται . Γιατι ο γιατρος δεν επεκταθηκε λιγο περισσοτερο δεξια και αριστερα και πανω ; . Σιγουρα δεν το εκανε απο συντηρητικο πλανο στη δοτρια μιας και βλεπουμε πως πηγε κατα τα αλλα χαμηλα . Κακως πολυ κακως . Οσο μεγαλωνεις την επιφανεια εξαγωγης τοσο μικραινεις τα χτυπηματα ανα τετραγωνικο εκατοστο , τοσο περιοριζεις αυτου του ειδους το τρανσεξιον που ειναι και εξαιρετικα δυσκολα μετρησιμο . Συνηθως αυτο που ειναι μετρησιμο ειναι μονο τα κομματιασμενα αχρηστα μοσχευματα που βγαινουν κατα την εξαγωγη . Τελος ενας τελευταιος λογος να υποφερει η δοτρια και να εμφανισει τετοιου ειδους απωλειες ειναι η τοπικη αναισθησια . Γιαυτο εχω πει απειρες φορες πως γρηγορη ακριβης εξαγωγη που περιοριζει τον χρονο εκθεσης στα αγγειοσυσπαστικα ειναι το ζητουμενο . Ενα χτυπημα στο θυλακα , μαζι με το στραγγαλισμο της παροχης αιματος και την υποξια απο την τοπικη αναισθησια ειναι αρκετα πολλες φορες για να δημιουργησουν απωλειες στη δοτρια απο διπλανα χτυπηματα κατα τα αλλα υγειων τριχων .

Αυτα ως ενα πρωτο σχολιο . Θα περιμενω τις φωτογραφιες της κλινικης για τα υπολοιπα .
Τελος να πω , πως ειναι απαραδεκτο ενας γιατρος με εμπειρια και καλο ονομα της κλινικης να χρειαζεται 3 ωρες και ενα τεταρτο για να τοποθετησει 1800 grafts . Αυτες ειναι ταχυτητες εκπαιδευομενων . Δεν αποτελει δικαιολογια το οτι προκειται για πυκνωση . Εικαζω πως απλα κατα τη διαδικασια το popping των μοσχευματων πηγαινε συνεφο και πελαγωσε ο γιατρος .

Σχετικα με την εξαγωγη , 3 ωρες και δεκα λεπτα ( + δυο κενα 10 λεπτων για ξεκουραση) , δηλαδη 3,5 ωρες για 1800 γραφτς ειναι κατω του μετριου επιδοση για 100% εξαγωγη με μοτερ . Δηλαδη 500κατι μοσχευματα την ωρα αποκλειστικα με μοτερ. Επισης διχνει ελλειψη εμπειριας . Αυτο το νουμερο θα επρεπε να ειναι κοντα στα 700-750. Αυτα τουλαχιστον ειναι τα νουμερα απο μεγαλες κλινικες εξωτερικου που χρησιμοποιουν μοτερ.

Αυτα
 

piros75

Well-Known Member
Πολύ καθαρή δουλειά, εύχομαι καλή και γρήγορη φύτρωση Mogan και επίσης: 70 grafts/cm2 !!!! θέλουμε οπωσδήποτε φωτογραφία με αυτό.
 
Μπλουζα