Ότι θέλατε να μάθετε για τη Φιναστερίδη και δεν ξέρατε που να ρωτησετε

btg

New Member
0.5% περιεκτικοτητα σημαινει 5 mg φιναστεριδης / ml...μου φαινεται πολυ μεγαλη δοση φιλε...δεν παιρνει κανεις τοσο μεγαλη.... μεχρι 0.25% το πολυ εχουν γινει και ερευνες...
ανάλογα με τι την αναμιγνυεις εχει και διαφορετικο ποσοστο απορροφησης , εγω γενικα παρατήρησα οτι μαλλον δεν πολυαπορροφάται στις μικρές δόσεις.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Harris_G

Well-Known Member
Εκτός του οτι φοβάμαι να παρω Φίνα, ο κυρίως λόγος που δεν παίρνω ειναι γιατί είμαι τακτικός αιμοδοτης και απαγορεύεται να αιμοδοτεις αν παίρνεις Φιναστεριδη.
To Saw εαααν δουλεψει το κανει οπως ακριβως και η φινα, μπλοκαροντας την 5α-αναγωγάση. Αρα αν οντως λες οτι το Saw σου βελτιωσε την τριχοφυϊα χωρις παρενεργειες, το ιδιο θα σου κανε και η φινα.
 

kaiba

Active Member
Πάντως μεγάλο μπράβο στο γιατρο γιατι όχι μόνο δεν έχεις κέρδος να μιλήσει για την φιναστερίδη αλλά ίσως έχει κ χασούρα αν σε πιάσει καλά η φιναστερίδη είναι καλύτερη κ από μεταμόσχευση
 

aeratos28

Just aeratos
Kaiba ,κάθε γιατρός έχει κέρδος να μιλάει για φιναστεριδη..μην μπερδευεσαι.
Πάντως μεγάλο μπράβο στο γιατρο γιατι όχι μόνο δεν έχεις κέρδος να μιλήσει για την φιναστερίδη αλλά ίσως έχει κ χασούρα αν σε πιάσει καλά η φιναστερίδη είναι καλύτερη κ από μεταμόσχευση
 

manly_Man

Well-Known Member
Πάντως μεγάλο μπράβο στο γιατρο γιατι όχι μόνο δεν έχεις κέρδος να μιλήσει για την φιναστερίδη αλλά ίσως έχει κ χασούρα αν σε πιάσει καλά η φιναστερίδη είναι καλύτερη κ από μεταμόσχευση
εχεις αναρρωτηθει γιατι ολοι οι μεγαλοι γιατροι απαιτουν να παιρνεις φιναστεριδη, αλλιως δεν σε αναλαμβανουν; Θελουν να περιορισουν τα ποσοστα αποτυχιας της επεμβασης, να αναδειξουν περισσοτερο το αποτελεσμα δυναμώνοντας πχ τις οποιες υπαρχουσες τριχες...αλλα δεν εχουν μονο οι γιατροι κερδος αλλα και οι ασθενεις για ενα πιο σιγουρο, πιο μπουσταρισμενο, και με διαρκεια αποτελεσμα μεταμοσχευσης....επισης η φινα δεν αντικαθιστα την μεταμοσχευση, την συμπληρωνει...!
 
Τελευταία επεξεργασία:

manly_Man

Well-Known Member
Προς τιμην του ο κυριος Παπανικολαου ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ να προτεινει τη φιναστεριδη στους ασθενεις του! Αν την προτεινε θα ειχε οφελος διοτι θα φαινονταν καλυτερες οι δουλειες του και δε θα ετρωγε τοσο αυστηρη κριτικη!
Κι ο κυριος Αναστασακης ΔΕΝ πιεζει τους ασθενεις του να λαμβανουν φινα, συνταγογραφει ομως φιναστεριδη οποτε του ζητηθει!
Αλλα ακομα κι ο Λορεντζο ο γιατρουδαρας ο επαναστατης της ιατρικης, που επιμενει για χρηση φινας, τον cvial τον αφησε να κινηθει χωρις το συγκεκριμενο φαρμακο, τον καιρο φυσικα που τον ανελαβε!
ναι ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ να την προτεινει..δεν την εχει αναγκη...αφου ειδαμε και τα αποτελεσματα του ποσο επιτυχημενα ειναι στα βιντεο...και παρα πολυ ευχαριστημενοι και οι ασθενεις του οπως δηλωνουν ... (!!)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Georgex6

Well-Known Member
Δεν λέω ότι βγάζουν όλοι παρενέργειες επίσης θα συμφωνήσω με τον γιατρό ότι άμα την σταματήσεις οι παρενέργειες συνήθως φεύγουν. Ήθελα να ρωτήσω όμως τον γιατρό :
Πως γίνεται ένα φάρμακο που αποδεδειγμένα μειώνει την dht (που είναι τόσο σημαντική για τον άντρα) κατά 70-80% να μην δημιουργεί προβλήματα η να λέμε ότι είναι μια χαρα για το ανθρώπινο σώμα να λειτουργεί με λιγότερη dht στο αίμα ;
Και αυτό το ποσοστό των ανδρών που δεν έχουν παρενέργειες αν δεν έπαιρναν φιναστεριδη θα ήταν ακόμα καλύτερα απλά είναι δυνατοί οργανισμοί και το σηκώνει καλύτερα ο οργανισμός τους
Και εγώ έχω ένα θείο που ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με τον προστάτη και κάθε μέρα παίρνει ντουτα μια χαρα είναι δεν πεθανε του δημιουργεί ομωσ κάποια προβλήματα στον ύπνο
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Επίσης το ότι κάποιοι γιατροι ζητάνε να παρεις φιναστεριδη για να κανεις μεταμοσχευση και αυτο αποτρεπτικό ειναι. Αν πάρω φιναστεριδη γιατι να κανω μεταμοσχευση αφου ετσι και αλλιως θα εχω αυξηση τριχοφυιας. Μεταμοσχευση κανεις για να μην χαπακωνεσαι και να εχεις αποτελεσμα.
Ποιός σου είπε ότι θα έχεις αύξηση τριχοφυίας;
Τη φιναστερίδη την παίρνεις για να σου φρενάρει ολοκληρωτικά την τριχόπτωση και να σου διατηρήσει όλα τα υπόλοιπα.
Λίγο στο crown μπορεί να δεις επανέκφυση.
 

athenian

Well-Known Member
Πολύ καλό και κατατοπιστικό βίντεο γιατρέ, ευχαριστούμε !
Ερώτηση. Σε κάποια φάση στο 9 λεπτό αναφέρεται πως εφόσον έγινε τόσο άδικος ντόρος για την φιναστερίδη ο FDA, και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (NIH) αποφάσισε να το ερευνήσει, εκ τότε έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση ο FDA ή ο ΝΙΗ όσο αφορά την έρευνα που έκαναν? Πέραν από τις επόμενες μελέτες που έγιναν και αποδεικνύουν την ασφάλεια της φιναστερίδης.
Αυτό θα με ενδιέφερε κι εμένα.
 

makis25

Well-Known Member
η ντουταστεριδη δεν εχει περασει απο fda ως φαρμακο για τριχοπτωση για οικονομικους λογους . Εχει εγκριση ως φαρμακο για τον προστατη 18 χρονια . Εχει εγκριθει απο αντιστοιχους οργανισμους ανα τον κοσμο για την τριχοπτωση ωστοσο .
 

george_hatzi

Well-Known Member
Νομίζω ότι αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι η εφ όρου ζωής λήψη του φαρμάκου. Το φαρμακο βρισκεται σε κυκλοφορια κοντα στα 30 χρονια. Επομενως οι μακροχρόνιες -περαν των 30 χρονων παρενεργειες- ειναι ακομα αγνωστες. Για κάποιον στα 30+ που καλείται δυνητικα να πάρει το φάρμακο για πανω απο 30 χρόνια βλεπω ένα κενό τεκμηριωσης.
 

vlafo

Well-Known Member
Δεν υπάρχουνε φάρμακα που μελετώνται για μισό αιώνα χρήσης ή ακόμα και αν φτάσουν αυτό το χρονικό όριο, γιατί συνεχώς εξελίσσονται,βελτιώνονται ή αντικαθίστανται από άλλα.
Αν εξαιρέσεις την ασπιρίνη που κυκλοφορεί χρόνια (δεν ξέρω ακριβώς πόσα αλλά σίγουρα πάνω από 30) και κάποια άλλα.
Από τη στιγμή που ένα φάρμακο είναι στην κυκλοφορία 30 χρόνια και υπάρχουνε χρήστες που το παίρνουνε χωρίς παρενέργειες,δεν βλέπω ποιός ο λόγος της επιστημονικής τεκμηρίωσης.
 

makis25

Well-Known Member
george_hatzi αναρωτιεμαι αν εχεις την ιδια ανησυχια για φαρμακα που ρυθμιζουν την πιεση ή ελεγχουν το ζαχαρο . Υπαρχουν καποια τα οποια κυκλοφορησαν νωριτερα απο 30 χρονια πριν και τα χρησιμοποιουν εκατομυρια ανθρωποι για να επεκτεινουν τη ζωη τους , και να βελτιωσουν την ποιοτητα της ζωης τους . Μαλιστα τετοια φαρμακα δεν ειναι καν στο χερι σου να τα σταματησεις γιατι αν τα σταματησεις τοτε βαζεις σε κινδυνο τη ζωη σου . Ενω σταματωντας τη φιναστεριδη ειτε 1 μηνα αφου την ξεκινησες ειτε 15 χρονια μετα , το πιο πιθανο ειναι απλα να χασεις μαλλια . Παντως μια φρεσκια δημοσιευση (2019) δειχνει πως με δεκαετιες χρησης φιναστεριδης ( 18 χρονια ) εχεις λιγοτερες πιθανοτητες θανατου απο καρκινAttach files nejmc1809961_f1.jpeg ο του προστατη

Δηλαδη και περισσοτερο μαλλι θα εχεις , και λιγοτερα συμπτωματα απο υπερπλασια του προστατη που ειναι το πιο συνηθισμενο πραγμα καθως μεγαλωνουμε , και λιγοτερη πιθανοτητα να σε ξεκανει αυτος ο διαολος .
 

george_hatzi

Well-Known Member
Φυσικά και εχω την ίδια ανησυχία. Απλά όπως σωστα είπες σε αυτα τα φάρμακα δεν έχεις αλλη επιλογή. Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο φάρμακο στο οποίο να δεσμεύεσαι εθελοντικά εφ όρου ζωής. Αν ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου δεν θα είμασταν εδώ.
 

makis25

Well-Known Member
κατα πασα πιθανοτητα καποιος που τωρα για πρωτη φορα θα ξεκινησει φιναστεριδη για το μαλλι του , νοιωθω δε θα χρειαστει να το παρει για 30 χρονια , η εκτιμηση μου ειναι πως θα εμφανιστουν νεες καλυτερες θεραπειες , καποιες απο τις οποιες δε θα χουν την παραμικρη σχεση με ορμονες dht κτλ . Υπαρχει μεγαλη κινητικοτητα , θα δουμε τα επομενα 5-10 χρονια τι θα συμβει στις επαλξεις της αναγεννητικης ιατρικης . Μεχρι να ερθει αυτη η στιγμη , η φιναστεριδη ειναι εκπληκτικα καλο φαρμακο για να κρατησει καποιος το μαλλι του και ενα τελευταιο σχολιο , το νημα αυτο ειναι εκπληκτικο γιατι εχουμε ενα γιατρο που γραφτηκε στο φορουμ , ασχολειται με το ζητημα δεκαετιες , και μπηκε στον κοπο να παραγει υλικο σχετικα με το θεμα αυτο . Ποιος θα το περιμενε αυτο και μπραβο . Τα καλα να λεγονται .
 
Μπλουζα