Εποχιακη τριχοπτωση

Sandy

Active Member
Τελικα ειναι μύθος η πραγματικότητα;
Εχω παρατηρήσει οτι κάθε τετοια εποχή αρχές Ιουνίου αρχίζει η τριχοπτωση μου εδω κ τρια χρονια!
Τωρα εχω 100 τριχες που χανω καθώς περναει ο καιρος μεχρι να μπούμε αυγουστο νομιζω θα αυξηθούν κατα 50 με 60 παραπανω,ετσι εχω παρατηρήσει ! Κραταει σηγουρΑ τρεις με τέσσερις μηνες!
Τελικα το να εχουμε εποχιακή ειναι καλο ; Κ πως μπορουμε να την αντιμετωπίσουμε ;
Αυτοι που εχουν ΑΑ γυναικες άντρες εχουν σταθερή τριχοπτωση ολο τον χρονο ;;;
Γτ εγω βλεπω να εχω μονο αυτην την εποχή κ τον χειμώνα σταματάει μαχαίρι δεν νομιζω να αρχίζω να ανησυχώ για ΑΑ αν κ εχω παει σε δερματολόγους κ μου χουν πει οτι δεν εχω!εχω φυτρες αλλα τωρα φευγουν μαζι κ αυτες με την τριχοπτωση !
Βάζω cg 210 3 φορες την εβδομαδα κ 2 φορες kerium la Roche posay που περιεχει aminexil!
Την θεραπεια την κανω απο μονη μ χωρις την συγκατάθεση γιατρού ! Θελω γνωμες! Ευχαριστω!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Parov

Member
Κι εγώ το χειμώνα είμαι πολύ καλύτερα απ ότι αρχές καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου. Παρατηρώ μεγάλη λέπτυνση της τρίχας σε εκείνες τις περιόδους. Κάθε φορά με αφήνει λίγο χειρότερα από πριν...Βέβαια εκείνες τις περιόδους πάντα είχα και πολύ έντονο άγχος λόγω εξεταστικής-εργασιών οπότε δεν ξέρω αν όντως ήταν καθαρά λόγω εποχής.

Sandy

Active Member
Εγω δεν εχω λέπτυνση τρίχας ευτυχώς μονο τριχοπτωςη!Φυτρες εχεις εσυ;κ δυστηχως με την τριχοπτωςη μερικές απο αυτες που είχαν βγει τον χειμώνα φευγουν τωρα! Εχεις ΑΑ;

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Τελικα το να εχουμε εποχιακή ειναι καλο ; Κ πως μπορουμε να την αντιμετωπίσουμε ;
Αυτοι που εχουν ΑΑ γυναικες άντρες εχουν σταθερή τριχοπτωση ολο τον χρονο ;;;
Καλό δεν είναι αλλά είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Αυτοί που έχουν ΑΑ μπορεί να έχουν εποχιακή μπορεί και να μην έχουν, δεν συνδέονται στενά τα δυο. Τώρα η εποχιακή είναι όπως λέει και ο τίτλος θέμα εποχής, δηλαδή χρονικό μέχρι να αρχίσεις τις αγωγές έχει τελειώσει.

Parov

Member
Εγω δεν εχω λέπτυνση τρίχας ευτυχώς μονο τριχοπτωςη!Φυτρες εχεις εσυ;κ δυστηχως με την τριχοπτωςη μερικές απο αυτες που είχαν βγει τον χειμώνα φευγουν τωρα! Εχεις ΑΑ;
Nαι έχω ΑΑ και τα τελευταία 2 χρόνια είναι πιο έντονη οπότε παρατηρώ περισσότερο την λέπτυνση σε αυτές τις περιόδους.

Sandy

Active Member
Soralteno ευχαριστω για την απαντηση!
γτ δεν ειναι καλο; Πως το τεκμηριώνεις αυτο απο ποια άποψη; Γιατι ο gomi μου Χε πει οτι ειναι πολυ καλο κ υγεια για το μαλλι η εποχιακη!θελω να ακουσω γνώμες γι αυτο ρωταω! Για την θεραπεια που ακολουθώ δεν ξερω αν ειναι Οκ!

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Soralteno ευχαριστω για την απαντηση!
γτ δεν ειναι καλο; Πως το τεκμηριώνεις αυτο απο ποια άποψη; Γιατι ο gomi μου Χε πει οτι ειναι πολυ καλο κ υγεια για το μαλλι η εποχιακη!θελω να ακουσω γνώμες γι αυτο ρωταω! Για την θεραπεια που ακολουθώ δεν ξερω αν ειναι Οκ!
Ο @GOMI έχει δίκιο κατά μια άποψη γιατί έτσι επέρχεται ανανέωση, ειδικά αν κάνεις θεραπείες. Εγώ θεωρώ ότι όσο μικρότερη η απώλεια τόσο καλύτερα, αλλά ούτως ή άλλως η εποχιακή είναι συνηθισμένη. Καλή θεραπεία είναι αυτή που έχει αποτέλεσμα σε εσένα, αν έχεις αποτελέσματα είσαι στο σωστό δρόμο.

tasos33

Well-Known Member
sandy και σε εμενα μολις μπαινει ιουνιος εχω μια αυξηση με αποκορυφωμα τον ιουλιο που πιανω τις 200 κ καπου τελη σεπτεβρη επανερχομαι στα φυσιολογικα μου καμια 50αρια περιπου..

Sandy

Active Member
Tasos33 τόσες εχω κ εγω τον χειμώνα ειναι το φυσιολογικο μου!!! Εσυ εχεις ΑΑ;;; Γτ αν δεν εχεις νομιζω οτι εισαι στα φυσιολογικά όρια !

Serifis

Active Member
Ήμουν έτοιμος να κάνω καινούργιο thread για εποχιακή(όπως θέλετε πείτε το). Εγώ πάλι παρατηρώ πώς η τριχόπτωση αυξάνεται σταδιακά από το τέλος του χειμώνα μέχρι και το καλοκαίρι. Πέρυσι μέσα στο καλοκαίρι ήμουν πάρα πολύ προβληματισμένος με την τριχόπτωση. Σκάει ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώμβρης και ΜΠΑΜ, ήμουν σε πολύ καλύτερη φάση απ' ότι την άνοιξη που πέρασε και το καλοκαίρι και φυσικά δεν πρόσθεσα τίποτα νέο στην θεραπεία μου. Περνάει ο χειμώνας και αρχίζει πάλι η σταδιακή πτώση, με αποκορύφωμα τώρα, όπου πάλι με έχει προβληματίσει πάρα πολύ καθώς το αραίωμα πάει σύννεφο. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι έτσι ο κύκλος μου ή εάν το κεφάλι μου κάνει ότι του καπνίσει. Αν κάποιο άλλο μέλος έχει παρατηρήσει έναν αντίστοιχο κύκλο ας το πεί. Δυστυχώς όσοι μας έχουμε αα είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την αμφιβολία...

sven

Active Member
Έχω σταματήσει να κοιτάω αν μου πέφτουνε τρίχες εδώ και χρονια για τους ψυχοφθόρους λόγους που σου δημιουργεί. Μονο και μονο για τους ψυχολογικούς λόγους για μένα είναι καλύτερα έτσι. Aποφεύγω να προσέχω αν οι μπλούζες έχουν τρίχες ή στο λούσιμο, ώστε αν έχω πιο έντονη τριχόπτωση θα το έχω εμμονη ιδέα μετά.

Ίσως είναι λάθος από την μια αλλα καλύτερα για μένα έτσι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Parov

Member
@Serifis κι εγώ τον ίδιο κύκλο παρατηρώ περίπου τα τελευταία 2 χρόνια. Αρχες Μαιου ημουνα σταθερά καλά κ τωρα ειμαι πολύ χειρότερα μεσα σε 1μιση μηνα μολις

Sandy

Active Member
Τι θα γίνει με την εποχιακή μπαίνω στον τρίτο μήνα σχεδόν κ ακόμα κρατεί!
Βάζω το cg αλλά τίποτα δεν κάνει ποτέ αρχίζει κ δρα;

tasos33

Well-Known Member
σαντυ εγω τα τελευταια 6 χρονια τουλαχιστον τετοιες μερες μετρουσα 200αρες κ τον σεπτεμβρη ηρεμουσα...φετος φτου φτου φτου τιποτα πολυ χαλαρα σε σημειο που πιστευω πως απο εεπτεμβρη θα βλεπω ακομα πιο λιγες...το μονο που μπορει να αλλαξε αυτο ειναι το συμπληρωμα ψευδαργυρου που παιρνω απο τελη μαιου....κ απιδεδειγμενα ηταν σε πολυ χαμηλα επιπεδα..δεν εχω κατι αλλο παρει ουτε αλλαξει σε λοσιον κτλ...

Sandy

Active Member
Να σας ρωτήσω οποιος η οποια κοπέλα έχει ΑΑ θα ήθελα να ακουςω Γνώμες η τριχοπτωση είναι σταθερή όλο το χρόνο η έχει διακυμάνσεις ( χωρίς να κάνει καμία θεραπεία το τονίζω)!!!!
Θέλω να συγκρίνω το δικό μ περιστατικό όπου άρχισα να χάνω τρελό μαλλί μετά απο άγχος κατάθλιψη ήταν κ καλοκαίρι κ έπεσαν όλα μαζί κ ηταν κ η εποχιακή !
Τώρα μετά απο δυο χρόνια πάντα τέτοια εποχή πάλι τριχοπτωση γύρω στις 150-170 τρίχες αλλά το χειμώνα σταματάει γύρω στις 50 χωρίς θεραπεία πάντα μιλάω κ βλέπω το μαλλί μ καλύτερα τον χειμώνα κ λίγο πιο πυκνό ! Όταν μπαίνει το καλοκαίρι όμως ξανά το ίδιο!!
Πήγα σε 4 δερματολόγους οι 2 μ είπαν ότι είναι εποχιακό ο τρίτος ότι δεν υπάρχει εποχιακή τριχοπτωση κ η τεταρτη ότι υπάρχει εποχιακή αλλά έτσι συμβαίνει κ στην ΑΑ το καλοκαίρι σε μερικούς αυξάνονται κ η τριχοπτωση τους κ είναι σταθερή όλο το χρόνο! Εμένα τον χειμώνα η τριχοπτωση μ είναι πιστεύω φυσιολογική κ έχω κ Φύτρες!!! Σας παρακαλώ βοηθήστε γτ αρχίζω κ τρελενομαι !! Μπορεί να υπάρχει εποχιακή κ να χάνεις τόσο μαλλί ώστε να βλέπεις αραίωση ; Κ σε εσάς με ΑΑ η τριχοπτωση πως ξεκινά πριν αρχίσετε καμία θεραπεία !βαζω cg 210 μια φορά την ημέρα κάθε μέρα αλλά ακόμα διαφορά δεν είδα !!Ευχαριστώ πολύ !

Leone

Active Member
Καλημερα σε ολους...Καθε χρονο τετοια εποχη περιπου χωρις να εχω καμια ιδιατερη τριχοπτωση παρατηρω μια αραιωση η οποια Ιουνιο επανερχεται...Συμβαινει σε κανεναν αλλον?Ειναι μια περιοδος 2-3 μηνων που με ριχνει πολυ ψυχολογικα.Χωρις να υπαρχει καμια τρελη τριχοπτωση.

Serifis

Active Member
Συμβαίνει, από την εμπειρία μου η εποχιακή τριχόπτωση δεν είναι κάθε χρόνο στην ίδια ακριβώς περίοδο. Ότι υπάρχει εποχιακή τριχόπτωση δεν είναι μύθος, ότι επηρεάζει πιό πολύ όσους έχουν α.α είναι λογικό. Ένας τρόπος για να δείς εάν έχεις εποχιακή, είναι π.χ να περάσεις το χέρι σου σε σημεία που δεν έχεις α.α και να δείς εαν χάνεις περισσότερες τρίχες. Επίσης μπορείς να εξετάσεις τις τρίχες που πέσανε, βλέποντας πόσες από αυτές είναι αδύναμες/κατσαρές και πόσες είναι φυσιολογικές.

Sandy

Active Member
Συμβαίνει, από την εμπειρία μου η εποχιακή τριχόπτωση δεν είναι κάθε χρόνο στην ίδια ακριβώς περίοδο. Ότι υπάρχει εποχιακή τριχόπτωση δεν είναι μύθος, ότι επηρεάζει πιό πολύ όσους έχουν α.α είναι λογικό. Ένας τρόπος για να δείς εάν έχεις εποχιακή, είναι π.χ να περάσεις το χέρι σου σε σημεία που δεν έχεις α.α και να δείς εαν χάνεις περισσότερες τρίχες. Επίσης μπορείς να εξετάσεις τις τρίχες που πέσανε, βλέποντας πόσες από αυτές είναι αδύναμες/κατσαρές και πόσες είναι φυσιολογικές.

Δεν επηρεάζει μόνο όσους έχουν ΑΑ ούτε πιο πολυ ούτε πιο λιγο ! Επηρεάζει όλους είτε εχεις ΑΑ είτε τελογενη στις γυναίκες κ οποιαδήποτε άλλου είδους τριχοπτωση !
Κ γιατι επηρεάζει πιο πολλούς αυτούς που έχουν ΑΑ ;;;
Οι τρίχες που πέφτουν στην εποχιακή έχουν άλλη όψη ;

Serifis

Active Member
Επηρεάζει οπτικά πιο πολύ. Εφόσον έχεις μια κάποια αραίωση από α.α, από την στιγμή που χάνεις μαλλιά και από εποχιακή όπως καταλαβαίνεις η εικόνα χειροτερεύει. Δεν εννοώ πως όποιος έχει α.α θα έχει εντονότερη εποχιακή. Οι τρίχες που έχουν επηρεαστεί από α.α φαίνονται, είναι πιο αδύναμες (μήκος-πάχος-ρίζα).

Μπλουζα