Έρευνες

Οι φαλακροί άντρες είναι περισσότερο ελκυστικοί, σύμφωνα με έρευνα

Η τριχόπτωση είναι και μια κατάρα για τους άντρες, κυρίως επειδή εκτός από τα μαλλιά τους, χάνουν και την αυτοπεποίθηση τους.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν με διάφορες θεραπείες να ξαναβγάλουν τις χαμένες τρίχες τους, πέφτοντας ωστόσο (όπως συμβαίνει πάντα) σε απατεώνες που τους υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα, ενώ δε λείπουν και οι λύσεις της μεταμόσχευσης μαλλιών, οι οποίες ωστόσο κοστίζουν ακριβά.

Και όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι καραφλοί άντρες δείχνουν στο αντίθετο φύλο πιο αρρενωποί και με περισσότερη αυτοπεποίθηση [1, 2].

Αν και δεν είναι κάτι άγνωστο για τους καραφλούς άντρες, καθώς πριν μερικά χρόνια ο Jason Statham ψηφίστηκε ως ο πιο αρρενωπός άντρας του Ηνωμ. Βασιλείου, νικώντας ονόματα όπως David Beckham και Gerard Butler [3].

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, ζητήθηκε από άντρες και γυναίκες να βαθμολογήσουν φωτογραφίες αντρών, επιλέγοντας ανάμεσα από τρεις κατηγορίες βαθμολόγησης, ελκυστικότητα, αυτοπεποίθηση και κυριαρχία.

Μάλιστα σε κάποιες από τις φωτογραφίες είχαν προσθέσει, με ψηφιακή επεξεργασία, φαλάκρα σε άντρες που δεν είχαν καθόλου πρόβλημα αραίωσης.

Το αποτέλεσμα ήταν οι άντρες με καράφλα να ψηφιστούν σαν πιο "σκληροί" και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα έδειχναν και πιο ψηλοί.

Ο Michael Chiklis στην τηλεοπτική σειρά "The Shield" ήταν από τους πιο σκληρούς τύπους της TV και ίσως βοήθησε (μαζί με τους Vin Diesel και Jason Statham) να βγει και αυτή η εικόνα προς τα έξω.

Μάλιστα, υπάρχει τελευταία και μια τάση να ξυρίζονται πολλοί άντρες του Χόλιγουντ, έπειτα από την επιτυχία των ταινιών των Vin Diesel και Jason Statham [4].

Ίσως, αυτό να είναι και μια καλή αιτία να σταματήσει το άγχος της τριχόπτωσης από τους άντρες και να πάψει η -πανάκριβη- μεταμόσχευση μαλλιών να φαντάζει ως η μοναδική λύση.