Ψυχογενής απώλεια στύσης-άγχος-απώλεια μαλλιών

San_andreas

New Member
Καλη σας ημερα παιδια

Ξεκαθαρα ασχετο το συγκεκριμενο θέμα σε σχεση με τον λόγο υπαρξης αυτου του forum που ασχολειται ξεκαθαρα με μεταμοσχευσεις και προβληματισμους τριχοπτωσης αλλα καιρο σκεφτομουν να ανοιξω αυτο το θεμα για δυο βασικούς λόγους.Ο πρώτος ειναι διοτι θέλοντας ή μη μπορει να επηρρεασει αρκετα μια κατασταση ψυχογενους απωλειας στυσης-αγχους ΚΑΙ το τριχωτο της κεφαλης αν φυσικα προυπαρχει ηδη προβλημα καθως και σε οποιοδηποτε forum και αν προσπαθουσα να διαβασω καποια πραγματα απο αποψη ενημερωσης παντα υπηρχαν ανθρωποι που το επαιζαν γ@μι@δες και ηθελαν να τρολλαρουν το θεμα.
Το συγκεκριμενο forum ειναι αμιγως ανδροκρατουμενο,σοβαρο,με πολλες και διαφορετικες ηλικιες ανθρωπων που θα μπορουσαν να μοιραστουν τις εμπειριες τους αν τους εχει συμβει ποτε και πως το ελυσαν χωρις να θελουν να δειχτουν ή να κοροϊδεψουν το συγκεκριμενο θεμα.
Ξεκιναω λοιπον με την περιπτωση μου.Ειμαι 28 χρονων με σωματικο βαρος στα 78 κιλά και υψος 1,80 με καλη μεσογειακη διατροφη,καπνιστης αλλα με καθημερινη 30λεπτη τουλαχιστον σωματικη ασκηση(τρεξιμο και βαρη).Στα 22 μου ξεκινησε και η δική μου τριχοπτωση και το παλεψα με καποιες αγωγες που μου εδωσαν σημαντικα αποτελεσματα αλλα κουραστηκα με αυτην την καθημερινη διαδικασια και επεισα τον ευατο μου να σκεφτει πως οτι ειναι γεννετικα προδιαγγεγραμμενο να πεσει απο θεμα τριχας θα πέσει και πως αν ποτε χρειαστει να μπω στην διαδικασια μεταμοσχευσης μετα απο πολυ ψαξιμο θα το κάνω.Για ποιο λογο να χαλασω μια περιουσια σε τοπικα σκευασματα και να μην τα φυλαξω σε ενα κουμπαρα ετσι ωστε να τα διαθεσω σε κατι το οποιο θα ειναι μονιμο και οχι παροδικο αργοτερα; Η τριχοπτωση μου λοιπον προχωρησε αρκετα αλλα ποτε τοσο δυνατα ωστε να μην μπορω να τα καμουφλαρω.
Ερχομαστε στο σημερα και στο θεμα που με αφορα.Θεωρω πως σαν ανθρωπος ειμαι αρκετα αγχωδης.Τον τελευταιο χρονο ειδα καποιες αλλαγες οσον αφορα το θεμα της στυσης μου.Πρωινες στυσεις ειχαν κοπει ή δεν ηταν καθόλου σκληρες.Δεν με απασχόλησε ιδιαιτερα στην αρχη εως οτου στις ερωτικες μου συνευρεσεις δεν ειχα καλη στυση και ειχα και θεματα με την εκσπερματωση μου.Τελειωνα γρηγορα.Θεωρησα πως ειναι καποια διαταραχη και δεν εδωσα σημασια και πως ειναι κατι παροδικο.Ελα όμως που τελικα δεν ηταν καθόλου παροδικο και ολο αυτο συνεχιζε και πιο εντονα πραγμα που με αναγκασε να δοκιμασω ενα απο τα μαγικα χαπακια (levitra συγκεκριμενα) για να μπορω να ανταπεξελθω..
Σαν συνεπεια ολο αυτο με χτυπησε στην ψυχολογια μου ολο και πιο δυνατα διοτι δεν ενιωθα καλα με τον ανδρισμο μου.Πηγα σε γιατρο-ουρολογο οπου με εβαλε στην διαδικασια υπερηχογραφηματος για να ελενξει τα αγγεια του πεους μου και μου εγραψε και καποιες εξετασεισ τεστοστερονης και προλακτινης για να ελενξουμε οτι το προβλημα δεν ειναι οργανικο.Ο γιατρος με ειδε μια χαρα και οι εξετασεις μου πολυ καλες.Αν σας ενδιαφερει και μπορει καποιος να καταλαβει απο τις εξετασεις πολυ ευχαριστως να τις παραθεσω για να μου πει την γνωμη του.Μου ανεφερε να μην εχω αγχος και ολα θα πανε οκ.
Αγαπητοι κυριοι το αγχος συνεχιζε να υπαρχει για την αποδοση μου και εβλεπα οτι δεν γινοταν κατι ακομα και μετα απο τις καθυσιχαστικες συμβουλες του γιατρου.Ακομα και στον αυνανισμο πολυ δυσκολα να ερθω σε στυση σκληρη και αν ερθω θα ερθω μονο στο τελος οπου θα ηθελα να εκσπερματωσω.
Ολο αυτο ειχε και σαν συνεπεια απο την στιγμη που το σκεφτομουν εντονα να υπαρχει και μια πιο εντονη αδυναμια στο τριχωτο της κεφαλης μου και μεγαλη τριχοπτωση.Το ενα κακο μετα απο το αλλο.
Μπηκα στην διαδιακασια να διαβασω για βοτανα που ενισχυουν την στυση ή και για συμπληρωματα διατροφης οπως ginko biloba,maca,L-αργινινη ή το κορεατικο ginseng που θα βοηθουσαν στην ενισχυση της στυσης.Σκεφτηκα πως οπως αναφερονται διαφορα συστατικα οπως δαφνελαιο ή ginko biloba για τα μαλλια οτι καποιος θα ξερει και γι αυτο αν του εχει τυχει ή εχει δει διαφορα αναμφιβολα στην στυση του ακομα και αν δεν ειχε προβλημα με αυτο απλα ειδε μια ενισχυση απο του πουθενα ενωπροσεχει τα μαλλια του να εχει και αλλες ευεργετικες ιδιοτητες και αλλου.
Μακρυγορησα πολυ και μ συγχωρειτε γι αυτο αλλα πρωτη φορα γραφω και βγαζω το μεσα μου.Θα ηθελα την αμεριστη βοηθεια σας,την εμπειρια σας,τισ συμβουλες σας ή οτιδηποτε αλλο που θα μπορουσατε να προσθεσετε και θα ειναι πραγματικα πολυτιμο.Ευχομαι πραγματικα να υπαρξει διαθεση απο μερους σας να ενισχυθει αυτο το θεμα γτ σιγουρα δεν ειμαι ο μονος και καλο θα ηταν κατι τετοιο να συζητηθει απο αντρα προς αντρα για να ακουστουν και διαφορετικες αποψεις.

Σας ευχαριστω πολυ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
αν δεν εχεις οργανικο προβλημα ειναι θεμα εγκεφαλικο, να βρεισ μια ψυχολογο που να ειναι ωραιια γυναικα ομως και να την επισκεφτεις.
 

Serifis

Active Member
Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι κάτι το πολύ υπαρκτό. Θυμάμαι εγώ πριν κάτι μήνες είχα βγάλει κάτι τσιμπιές ψηλά στα πόδια και με είχαν απασχολήσει σε καθημερινή βάση διότι φοβόμουν πως ήταν από την φιναστερίδη που είχα ξεκινήσει και που φυσικά δεν ήθελα με τίποτα να σταματήσω. Ότι και να μου έλεγε ο ουρολόγος, πως αυτό δεν προκαλείται από το φάρμακο, εγώ έλεγα τα δικά μου, πως διάβασα αυτό εκεί κλπ κλπ. Αυτός μου απάντησε το εξής: Κοίτα να ηρεμίσεις γιατί αν συνεχίσεις έτσι θα βγάλεις υπαρκτά προβλήματα και μετά δεν θα ξέρω τι να σε κάνω. Εν ολίγοις ψάχτηκα και είχα άλλες ελείψεις και τα πράγματα διορθώθηκαν. Μερικές φορές ο καλύτερος γιατρός δεν είναι ούτε ο ουρολόγος ούτε ο παθολόγος ούτε ο ενδοκρινολόγος, είναι ο ψυχολόγος.
 

San_andreas

New Member
Θεωρειτε δηλαδη πως αν μιλησω σε εναν ειδικο που σιγουρα εχει και μια εμπειρια στο ψυχοσεξουαλικο κομματι της ψυχολογίας θα βοηθήσει;
 

Serifis

Active Member
Δεν νομίζω πως πρέπει να εστιάσεις γύρω από το σεξουαλικό κομμάτι, προφανώς και κοιτάμε να φτιάξουμε αυτό που μας προβληματίζει. Θα σου έλεγα να αναλογιστείς την μεγαλύτερη εικόνα, το άγχος. Εκεί πέρα πρέπει να σταθείς και να το αντιμετωπίσεις. Γιατί πολλές φορές κοιτάμε το πρόβλημα αλλά όχι την αιτία. Βρές ένα καλό ψυχολόγο και δούλεψέ το.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Φιλε μου αρχικα καταπολεμησε το αγχος που εχεις. Μονο αυτο μπορει να σου κανει τη ζημια. Βαλε στη ζωη σου τη γυμναστικη ακομη και στο σπιτι και το τρεξιμο για αντοχη και φυσικη κατασταση. Οταν η μερα σου ειναι γεματη και ξοδευεις την ενεργεια σου σε πραγματα που σε κανουν χαρουμενο τοτε το αγχος μειωνεται. Μην τσεκαρεις συνεχεια τον εαυτο σου αν εχεις στυση. Γυμναστικη και καλη διατροφη μπορει να διορθωσουν το θεμα σου
 

Dragon

Member
Φίλε είχα παρόμοιο πρόβλημα λόγω αρκετών στρεσογόνων καταστάσεων που συνέβησαν. Και εγώ νόμιζα ότι είχα οργανικό πρόβλημα και ότι πλέον είμαι έτσι λόγω ηλικίας κλπ. Μου πέρασε πολύ πιο εύκολα από όσο νόμιζα μόλις μου το εξήγησε ψυχολόγος. Έχουμε δύο συστήματα λέει. (λειτουργίας;, νευρικά; δεν πολυκατάλαβα.) Το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό. Το παρασυμπαθητικό είναι αυτό που ελέγχει τις ακούσιες λειτουργίες του σώματός μας. Στύση, Πέψη, κλπ. Το συμπαθητικό είναι το σύστημα που ενεργοποιείται όταν στο μυαλό μας νομίζουμε ότι κινδυνεύει η ζωή μας. Όταν αγχωνόμαστε υπερβολικά το σώμα μας ενεργοποιεί το συμπαθητικό, οπότε και το παρασυμπαθητικό παύει να λειτουργεί. Οπότε όλες οι λειτουργίες του παύουν να λειτουργούν, αφού πρωταρχικά πρέπει να ξεφύγουμε τον κίνδυνο.
Μόλις έλυσα το θέμα με το άγχος μου, όλα επανήλθαν κανονικότατα και μην σου πω και καλύτερα από πριν. Προσωπικά το διαχειρίζομαι με διαλογισμό και κάνοντας πράγματα που με ευχαριστούν (αφού σύμφωνα με τον ψυχολόγο, το αντίθετο του άγχους είναι η χαρά, οπότε πρέπει να την κυνηγάμε πάντα). Άρα και εγώ με τη σειρά μου θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και αν δεις ότι χρειάζεσαι ψάξε και έναν καλό ψυχολόγο. Είναι κρίμα να χάνεις χρόνο αγχωμένος ενώ θα μπορούσες να ζεις μια πιο ποιοτική ζωή. Δεν είσαι μόνος σου. Πολλοί το έχουμε πάθει και λύνεται.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Από περιέργεια, πόσταρε και τις εξετάσεις σου...
 

San_andreas

New Member
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και που ασχολειστε με το θεμα.Μπαινω στην διαδικασια να σκεφτω πως το να πας σε ψυχολογο δεν ειναι και το απολυτα τελειο γτ καποιο προβλημα ηδη υπαρχει και μπαινεισ στην διαδιακασια να σκεφτεις για ποιο λογο να εχεις προβλημα σε τοσο νεαρη ηλικια.Ηλιθιες σκεψεις του μυαλου φυσικα γτ παντα ολοι χρειαζομαστε βοηθεια οταν μας απασχολει κατι το οποιο δεν μπορουμε να το λυσουμε μονοι μας.Η πιο απλη μορφη ψυχοθεραπειας αν το παρουμε και ετσι ειναι και το να μιλησουμε σε ενα φιλο μας για κατι που μας απασχολει και σαν αντικειμενικος κριτης να μας πει την γνωμη του.Απλα το να πας σε εναν εξιδεικευμενο ανθρωπο ειναι ακομα προτιμοτερο γτ θα σου βρει την πηγη του αγχους σου αν εχεισ χρημα φυσικα αλλα και χρονο. Χρονος υπαρχει,χρημα δεν υπαρχει.@GOMI σου παραθετω και τις εξετασεις μου οπου εγιναν πρωινες ωρες διοτι ο γιατρος μου ειπε πως μονο τοτε πρεπει να γινουν καθως τα επιπεδα τεστοστερονης μονο το πρωι βρισκονται στα υψηλοτερα επιπεδα τους.Μου λειπουν μονο να κανω εξετασεις θυροειδη.Θα τις κανω μονο και μονο διοτι και η μητερα μου αλλα και η αδερφη μου εχουν και παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη.


ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
Ωοθυλακιοτροπος ορμονη (FSH) 3.1
2.8 - 11 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΦΑΣΗ
3 - 21 ΩΟΡΡΗΞΙΑ
1.9 - 10 ΩΧΡΙΝΙΚΗ ΦΑΣΗ
18 -153 ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ
0.7 - 12

Ωχρινοτροπος ορμονη (LH) 4.2

1.1 - 11 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΦΑΣΗ
< 77 ΩΟΡΡΗΞΙΑ
< 14.7 ΩΧΡΙΝΙΚΗ ΦΑΣΗ
14- 60 ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ
0.8 - 12.1

Προλακτινη(PRL) 16.3
1.9 - 25 ng/mL
< 17 ng/mL



Τεστοστερονη (TESTO) 24.5
0.4 - 2 nmol/L
4.9 - 32 nmol/L
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μαζί με του θυρεοειδή κάνε και οιστραδιόλη, κορτιζόλη, 25-OH-D3, DHEA-S, SHBG, οι οποίες γράφονται και αν σε παίρνει οικονομικά τσέκαρε και την dht την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να την πληρώσεις...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

San_andreas

New Member
@GOMI εαν εχεις τον χρονο και την διαθεση φυσικα εξηγησε μου με λιγα λογια για ποιον λογο να κανω και αυτες τις εξετασεις.Τις προγουμενες τις ειδες καλες;
Σε ευχαριστω.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@GOMI εαν εχεις τον χρονο και την διαθεση φυσικα εξηγησε μου με λιγα λογια για ποιον λογο να κανω και αυτες τις εξετασεις.Τις προγουμενες τις ειδες καλες;
Σε ευχαριστω.

Η τεστοστερόνη σου είναι πολύ καλή, αλλά αν θες να αποκλείσεις εντελώς ορμονική αιτία, θα πρέπει να δεις το πόσο από αυτή είναι δεσμευμένη και όχι ελεύθερη. (SHBG)
Μια υψηλή SHBG ουσιαστικά αδρανοποιεί τα οφέλη της τεστοστερόνης.
Αν εδώ όλα καλά, πρέπει να αποκλείσεις πως η ελεύθερη τεστο σου δεν μετατρέπεται σε υψηλά ποσοστά σε οιστρογόνα. Υψηλά οιστρογόνα μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα που περιγράφεις.

H DHT θα βοηθήσει να δεις πιο σφαιρικά το ratio ανάμεσα σε ανδρογόνα - οιστρογόνα.

Η βιταμίνη D3 είναι ουσιαστικά ορμόνη που έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες στον οργανισμό και μια από αυτές είναι και η λίμπιντο. (Λόγος που το καλοκαίρι συνήθως έχουμε περισσότερη όρεξη)

Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του στρες που δρα ανταγωνιστικά με την dhea-s και αφορά τα επινεφρίδια. Υψηλή κορτιζόλη καταστρέφει και λιμπιντο και στύση.

Η προλακτίνη σου είναι οριακά υψηλή, αλλά το αν σου δημιουργεί προβλήματα είναι θέμα οργανισμού. Εγώ σε αυτή την τιμή την ελέγχω με χάπια και δεν έχω προβλήματα. Δηλαδή αν την αφήσω φτάνει στο 40 και την κρατώ κοντά στο 16.
Είναι κωλο-ορμόνη για μένα που μόνο προβλήματα προκαλεί, αλλά δεν νομίζω να οφείλεται το πρόβλημα σου σε αυτή μιας και η τιμή παραμένει στα φυσιολογικά. (ανεβαίνει αρκετά στον άντρα μετά το σεξ και στην γυναίκα κατά τον θηλασμό και επηρεάζει αρκετά την λίμπιντο)
Μπορείς να την ρίξεις αν θες με υψηλές δόσεις βιταμίνης Β6 ή λεβοντόπα σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει...
 

San_andreas

New Member
@GOMI σε ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες σχετικα με τις εξετασεις.πηγα και τις εκανα και στις παραθετω.

Αυτες που ειναι ξεκάθαρα του θυρεοειδη.

Τ3 εχω 1.0 μς φυσιολογικες τιμες 0.7 εως 2.0
Τ4 εχω 7.9 με φυσιολογικες τιμες 4.2 εως 11.0
FT3 εχω 2.5 με φυσιολογικες τιμες 1.8 εως 5.0
FT4 εχω1.14 με φυσιολογικες τμες 0.70 εως 2.00
TSH εχω 1.08 με φυσιολογικες τιμες 0.30 εως 4.50
ANTI-TPO εχω 24.6 με φυσιολογικες τιμες απο 0.0 εως 60.0
ANTI-TG εχω 29.4 με φυσιολογικες τιμες απο 0.0 εως 60.0
Τg εχω 4.84 με φυσιολογικες τιμες απο 3.0 εως 52.0
Καλσιτονινη εχω 5.5 με φυσιολογικες τιμες 0.0 εως 10.0

Αυτες που μου προτεινες εσυ και φυσικα μεσω ενδοκρινολογου ο οποιος μου τις εγραψε.Παρακαλω κοιταξε τες και πες μου την γνωμη σου.

Ε2 Οιστραδιολη εχω 35.0 Pg/mL και σε ηλικιες 17 εως 50 οι φυσιολογικες τιμες ειναι 18 εως 67

DHEA-S εχω 247.4 μg/dL και σε ηλικιες 20 εως 29 οι φυσιολογικες τιμες πρεπει να ειναι 280 εως 640 ενω σε ηλικιες απο 30 εως 39 οι φυσιολογικες τιμες ειναι 120-520.Εγω ειμαι 27 χρονων.Πες μου εδω τι παιζει.Αν αυτο ειναι καλό ή οχι γτ πηγαινω στην κλιμακα τω 30αρηδων συμφωνα με την τιμη που εχω.

SHBG εχω 0.7 mg/L και οι φυσιολογικες τιμές είναι 0.6 εως 4.7

PTH intact Παραθορμόνη εχω 18.3 με φυσιολογικες τιμες απο 10.0 εως 65.0

(25 D3) 25 Υδροξυβιταμινη D3 εχω 18.4 ng/mL και συμφωνα με τις φυσιολογικες τιμες εχω ανεπαρκεια βιταμινης.Συγκεκριμενα
Ελλειμα : <10
Ανεπαρκ.:10 εως 30
Επαρκεια : 30-100
Τοξικοτητα: >100

Την dht που μου ειπες δεν την εκανα διοτι ηταν αρκετα ακριβη και δεν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα αυτην την περιοδο να την κανω.Στον ενδοκρινολογο να της δει θα παω απο Τριτη. Σε παρακαλω οποτε μπορεσεις αν μπορεσεις θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου.Φαινεται οτι το εχεις ψαξει πολυ το θεμα αρα θα ηθελα πολυ να δω πως ειναι οι εξετασεις απο ενα εμπειρο ματι.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε γενικές γραμμές, από άποψη τεστοστερόνης και συναφή είσαι όχι απλά καλά, αλλά θα έλεγα τέλειος.
Την D3, μπορείς εύκολα να την ανεβάσεις (και πρέπει να το κάνεις) με συμπλήρωμα 4000iu για 2 μήνες και αφού φτάσεις κοντά στο 40-45 ng/ml το συντηρείς με 2000iu.

Dht δεν χρειάζεται εφόσον η οιστραδιόλη σου είναι οκ.

Η dhea-s τώρα, δείχνει κάποια κούραση στα επινεφρίδια και θα έπρεπε να είχες και τιμές από την κορτιζόλη που σου είχα αναφέρει μιας και ανταγωνίζονται.
Εγώ είμαι 41 και η dhea είναι στο 400-450. Χαμηλότερα έπεφτα όταν η κορτιζόλη ανέβαινε.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί η dhea να είναι χαμηλή, όπως πχ υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, διαταραχές ινσουλίνης - προδιαβητικό στάδιο κλπ, αλλά η πιο συχνή και που θα έλεγα και πιο πιθανή είναι αυτή του υπερβολικού στρες. Αν είναι μια παροδική κατάσταση, καλώς, αλλά αν γίνει χρόνιο το πρόβλημα, θα αρχίσεις να νιώθεις μόνιμη κόπωση, ατονία, κατάθλιψη κλπ.

Σε ότι αφορά το σεξουαλικό κομμάτι και την dhea-s μια δόση ως συμπλήρωμα των 50mg έχει φανεί ότι βοηθάει αρκετά στο θέμα στύσης - libido, αλλά συνήθως το έκανε σε όσους είχαν γενικότερα προβλήματα τεστοστερόνης. Εσύ δεν φαίνεται να έχεις.
Αν όμως συνδυάζεται με υψηλή κορτιζόλη, τότε μπορεί όντως να είναι μέρος της αιτίας και πρέπει να το σιγουρέψεις. Επίσης καλό θα ήταν να μετράς για λίγο καιρό την πιεσή σου να δεις που παίζεις...
Οι ορμόνες των επινεφριδίων δουλεύουν αρκετά σε ψυχοσωματικό επίπεδο, οπότε ακόμα και ψυχολογικό να είναι το θέμα, το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Δηλαδή αν κάποιος θέλει να προσπαθήσει να φτιάξει την ψυχολογία του, θα πρέπει πρώτα να σιγουρέψει πως έχει τα "απαραίτητα εφόδια" για να το κάνει...
 
Τελευταία επεξεργασία:

nine

Active Member
Η dhea-s τώρα, δείχνει κάποια κούραση στα επινεφρίδια και θα έπρεπε να είχες και τιμές από την κορτιζόλη που σου είχα αναφέρει μιας και ανταγωνίζονται.
Εγώ είμαι 41 και η dhea είναι στο 400-450. Χαμηλότερα έπεφτα όταν η κορτιζόλη ανέβαινε.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί η dhea να είναι χαμηλή, όπως πχ υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, διαταραχές ινσουλίνης - προδιαβητικό στάδιο κλπ, αλλά η πιο συχνή και που θα έλεγα και πιο πιθανή είναι αυτή του υπερβολικού στρες. Αν είναι μια παροδική κατάσταση, καλώς, αλλά αν γίνει χρόνιο το πρόβλημα, θα αρχίσεις να νιώθεις μόνιμη κόπωση, ατονία, κατάθλιψη κλπ.


Να επιβεβαιωσω για την dhea εγω ειμαι 24 και εχω τιμη 220. Με αρκετη ατονια, στρες, κουραση στην προπονηση, τριχοπτωση.
Gomi πως μπορουμε φυσικα να την ανεβασουμε; Χαμηλη τιμη σημαινει κακη λειτουργια στα επινεφριδια;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
http://drjockers.com/10-tips-boost-dhea-levels/

Προσωπικά την ελέγχω κυρίως μέσω διατροφής και έλεγχο ινσουλίνης, αλλά σε περιόδους έντονου στρες παίρνω συμπλήρωμα 20-25mg...
Η βιταμίνη d3 επίσης είναι πολύ βασική.
 

makis25

Well-Known Member
Καλη σας ημερα παιδια

Ξεκαθαρα ασχετο το συγκεκριμενο θέμα σε σχεση με τον λόγο υπαρξης αυτου του forum που ασχολειται ξεκαθαρα με μεταμοσχευσεις και προβληματισμους τριχοπτωσης αλλα καιρο σκεφτομουν να ανοιξω αυτο το θεμα για δυο βασικούς λόγους.Ο πρώτος ειναι διοτι θέλοντας ή μη μπορει να επηρρεασει αρκετα μια κατασταση ψυχογενους απωλειας στυσης-αγχους ΚΑΙ το τριχωτο της κεφαλης αν φυσικα προυπαρχει ηδη προβλημα καθως και σε οποιοδηποτε forum και αν προσπαθουσα να διαβασω καποια πραγματα απο αποψη ενημερωσης παντα υπηρχαν ανθρωποι που το επαιζαν γ@μι@δες και ηθελαν να τρολλαρουν το θεμα.
Το συγκεκριμενο forum ειναι αμιγως ανδροκρατουμενο,σοβαρο,με πολλες και διαφορετικες ηλικιες ανθρωπων που θα μπορουσαν να μοιραστουν τις εμπειριες τους αν τους εχει συμβει ποτε και πως το ελυσαν χωρις να θελουν να δειχτουν ή να κοροϊδεψουν το συγκεκριμενο θεμα.
Ξεκιναω λοιπον με την περιπτωση μου.Ειμαι 28 χρονων με σωματικο βαρος στα 78 κιλά και υψος 1,80 με καλη μεσογειακη διατροφη,καπνιστης αλλα με καθημερινη 30λεπτη τουλαχιστον σωματικη ασκηση(τρεξιμο και βαρη).Στα 22 μου ξεκινησε και η δική μου τριχοπτωση και το παλεψα με καποιες αγωγες που μου εδωσαν σημαντικα αποτελεσματα αλλα κουραστηκα με αυτην την καθημερινη διαδικασια και επεισα τον ευατο μου να σκεφτει πως οτι ειναι γεννετικα προδιαγγεγραμμενο να πεσει απο θεμα τριχας θα πέσει και πως αν ποτε χρειαστει να μπω στην διαδικασια μεταμοσχευσης μετα απο πολυ ψαξιμο θα το κάνω.Για ποιο λογο να χαλασω μια περιουσια σε τοπικα σκευασματα και να μην τα φυλαξω σε ενα κουμπαρα ετσι ωστε να τα διαθεσω σε κατι το οποιο θα ειναι μονιμο και οχι παροδικο αργοτερα; Η τριχοπτωση μου λοιπον προχωρησε αρκετα αλλα ποτε τοσο δυνατα ωστε να μην μπορω να τα καμουφλαρω.
Ερχομαστε στο σημερα και στο θεμα που με αφορα.Θεωρω πως σαν ανθρωπος ειμαι αρκετα αγχωδης.Τον τελευταιο χρονο ειδα καποιες αλλαγες οσον αφορα το θεμα της στυσης μου.Πρωινες στυσεις ειχαν κοπει ή δεν ηταν καθόλου σκληρες.Δεν με απασχόλησε ιδιαιτερα στην αρχη εως οτου στις ερωτικες μου συνευρεσεις δεν ειχα καλη στυση και ειχα και θεματα με την εκσπερματωση μου.Τελειωνα γρηγορα.Θεωρησα πως ειναι καποια διαταραχη και δεν εδωσα σημασια και πως ειναι κατι παροδικο.Ελα όμως που τελικα δεν ηταν καθόλου παροδικο και ολο αυτο συνεχιζε και πιο εντονα πραγμα που με αναγκασε να δοκιμασω ενα απο τα μαγικα χαπακια (levitra συγκεκριμενα) για να μπορω να ανταπεξελθω..
Σαν συνεπεια ολο αυτο με χτυπησε στην ψυχολογια μου ολο και πιο δυνατα διοτι δεν ενιωθα καλα με τον ανδρισμο μου.Πηγα σε γιατρο-ουρολογο οπου με εβαλε στην διαδικασια υπερηχογραφηματος για να ελενξει τα αγγεια του πεους μου και μου εγραψε και καποιες εξετασεισ τεστοστερονης και προλακτινης για να ελενξουμε οτι το προβλημα δεν ειναι οργανικο.Ο γιατρος με ειδε μια χαρα και οι εξετασεις μου πολυ καλες.Αν σας ενδιαφερει και μπορει καποιος να καταλαβει απο τις εξετασεις πολυ ευχαριστως να τις παραθεσω για να μου πει την γνωμη του.Μου ανεφερε να μην εχω αγχος και ολα θα πανε οκ.
Αγαπητοι κυριοι το αγχος συνεχιζε να υπαρχει για την αποδοση μου και εβλεπα οτι δεν γινοταν κατι ακομα και μετα απο τις καθυσιχαστικες συμβουλες του γιατρου.Ακομα και στον αυνανισμο πολυ δυσκολα να ερθω σε στυση σκληρη και αν ερθω θα ερθω μονο στο τελος οπου θα ηθελα να εκσπερματωσω.
Ολο αυτο ειχε και σαν συνεπεια απο την στιγμη που το σκεφτομουν εντονα να υπαρχει και μια πιο εντονη αδυναμια στο τριχωτο της κεφαλης μου και μεγαλη τριχοπτωση.Το ενα κακο μετα απο το αλλο.
Μπηκα στην διαδιακασια να διαβασω για βοτανα που ενισχυουν την στυση ή και για συμπληρωματα διατροφης οπως ginko biloba,maca,L-αργινινη ή το κορεατικο ginseng που θα βοηθουσαν στην ενισχυση της στυσης.Σκεφτηκα πως οπως αναφερονται διαφορα συστατικα οπως δαφνελαιο ή ginko biloba για τα μαλλια οτι καποιος θα ξερει και γι αυτο αν του εχει τυχει ή εχει δει διαφορα αναμφιβολα στην στυση του ακομα και αν δεν ειχε προβλημα με αυτο απλα ειδε μια ενισχυση απο του πουθενα ενωπροσεχει τα μαλλια του να εχει και αλλες ευεργετικες ιδιοτητες και αλλου.
Μακρυγορησα πολυ και μ συγχωρειτε γι αυτο αλλα πρωτη φορα γραφω και βγαζω το μεσα μου.Θα ηθελα την αμεριστη βοηθεια σας,την εμπειρια σας,τισ συμβουλες σας ή οτιδηποτε αλλο που θα μπορουσατε να προσθεσετε και θα ειναι πραγματικα πολυτιμο.Ευχομαι πραγματικα να υπαρξει διαθεση απο μερους σας να ενισχυθει αυτο το θεμα γτ σιγουρα δεν ειμαι ο μονος και καλο θα ηταν κατι τετοιο να συζητηθει απο αντρα προς αντρα για να ακουστουν και διαφορετικες αποψεις.

Σας ευχαριστω πολυ.
Φιλε μου κοψε το τσιγαρο τωρα . οχι απο τον αλλο μηνα η την αλλη εβδομαδα , οχι αυριο. Τωρα. Παρε D3 γιατι την εχεις στον πατο. Παρε 5000iu με το μεγαλυτερο βαρυτερο γευμα της ημερας για 2 μηνες και ξανακανε εξεταση . Αν δεν ανεβει επαρκως ανεβασε τη δοση. Μετα απο 2 μηνες ξανακανεις εξεταση μεχρι να βρεις τη δοση που δουλευει σε εσενα. Μπορει να καταληξεις να παιρνεις απο 3000 εως 10000 μοναδες D3 για να χεις τα σωστα επιπεδα. Παρε και βιταμινη Κ μαζι . Επισης πηγαινε φαρμακειο και παρε μαγνησιο τωρα.Οχι αυριο. παρε για παραδειγμα magnesium sandoz που ειναι αναβραζον και παρε ενα καθε βραδυ , θα σε ηρεμισει σιγα σιγα σε μερικες βδομαδες . Εχεις αγχωδη διαταραχη . Η ελλειψη D3 κανει τα συμπτωματα χειροτερα . Μη σκας ειναι παρα πολυ συνηθισμένο . η εμμονη να παρατηρεις συνεχως πως δουλευει το σωμα σου και να χεις τη σκεψη συνεχεια αν δουλευει καλα η οχι και αν νοιωθεις καλα η οχι ειναι που το κανει φως φαναρι . Η παρατηρηση οδηγει στο στρες που οδηγει στα συμπτωματα του στρες και ενα απο αυτα ειναι η στυση .
 

tasos33

Well-Known Member
πιστευω αν ανεβασεις την δ3 θα αρχισεις να βλεπεις σοβαρες αλλαγες, χωρις καν να πας σε ψυχολογο.
 
Μπλουζα