Τα αντικαταθλιπτικά χάπια προκαλούν καταρράκτη

Άκης

Administrator
Νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Μινεσότα δείχνει ότι η χρήση αντί καταθλιπτικών χαπιών ενδέχεται να αυξήσει το ρίσκο για εμφάνιση καταρράκτη (τι είναι ο καταρράκτης εδώ).
Χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο κάνουν χρήση αντί καταθλιπτικών χαπιών, τα λεγόμενα και ως Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης (selective serotonin reuptake inhibitors - SSRIs)  όπως το Prozac, Paxil, Lexapro και Zoloft.

Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του ανθρώπινου εγκέφαλου. Χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης, εμπλέκονται στην εμφάνιση κατάθλιψης.
Σύμφωνα με τις εταιρίες κατασκευής τους, τα φάρμακα που επιλεκτικά αναστέλλουν την επαναπρόσληψη της σεροτονίνης, αυξάνουν τα επίπεδα της ελεύθερης σεροτονίνης, θεραπεύοντας έτσι την κατάθλιψη.
Ωστόσο, δημιουργούν και προβλήματα, περιλαμβανομένων και πολλών που είναι επικίνδυνα για μεγάλες ηλικίες, αλλά και εμφάνιση καρδιακών ανωμαλιών σε έμβρυα.

Επίσης, μια έρευνα πάλι του πανεπιστημίου της Μινεσότα, βρήκε ότι η λήψη SSRIs σχετίζεται με την οστεοπόρωση στους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Τώρα, μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην οφθαλμολογία (Ακαδημία οφθαλμολογίας),  αναφέρει ότι η λήψη αντικαταθλιπτικών αυξάνει το ρίσκο της εμφάνισης καταρράκτη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. Η έρευνα είναι εδώ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα