Πως να επιλεξεις αναμεσα στους top του εξωτερικου?

DoctorWho

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους,
Στην ερευνα που έχω κάνει στο forum ως τωρα έχω βρει αρκετά πράματα πάνω στις ελληνικές και κυπριακές κλινικές, ωστόσο όσον αφορά το εξωτερικό δεν υπάρχουν πολλά, περα απο απλες αναφορές. Για καποιον που βαζει το καλο αποτελεσμα πανω απο το οικονομικο το εξωτερικο ειναι μονοδρομος. Οι τοπ αλλωστε φαινεται να ειναι εξω. Και αναμεσα στους τοπ ομως υπαρχει debate, και ενδεχομενως καθε τοπ ονομα να εχει μια "εξειδικευση" και να αποτελει ιδανικο για ατομα με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και προσδοκιες. Αλλωστε δεδομενου οτι γενικα οι τιμες στους τοπ δεν διαφερουν τοσο, σιγουρα υπαρχει και κατι αλλο που ξεχωριζει τον καθενα απο αυτους ωστε στην ιδια τιμη να παιζουν αρκετοι παικτες. Με αυτα που εχω ψαξει εχω σχηματισει καποιες αδρες εντυπωσεις τις οποιες παραθετω, θα ηθελα ομως κυριως οι πιο εμπειροι να συμπληρωσουν/διορθωσουν και να προσθεσουν δικες τους αποψεις.

Erdogan (πολυ καλα αποτελεσματα συνολικα και το καλυτερο value for money αναμεσα στις τοπ επιλογες. Αρνητικο ομως οτι κανει splitting και αρα στην πραξη κοστιζει παραπανω απο οσο νομιζεις αρχικα. Επισης ακουω αρκετα οτι η συμμετοχη του στην μεταμοσχευση ειναι περιορισμενη με το βαρος να πεφτει στο τεχνικο team του. Αυτο δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο, απλα το παραθετω.)

Lorenzo (πολλοι και σε ξενα φορουμ των θεωρουν απο τους καλυτερους στον κοσμο. Εχει παρα πολλα αποτελεσματα στο youtube στα οποια βαζει και hd καμερα οπου γινεται δυσκολο να σε εξαπατησει οπως γινεται με αλλους γιατρους μεσω φωτογραφιων. Φαινεται να αναλαμβανει ενα πολυ μεγαλυτερο μερος της επεμβασης μονος του σε σχεση με αλλους γιατρους, κανοντας ο ιδιος την τοποθετηση των grafts. Διαβασα ομως οτι πλεον έχει εναποθεσει καποιες αρμοδιοτητες της επεμβασης στο team του τις οποιες παλαιοτερα απεφευγε. Το αρνητικο του που βρηκα απο καποιους ειναι οσον αφορα τις hairline που φτιαχνει, που θεωρουν οτι παραειναι ωριμες. Ειναι ιδως πιο συντηρητικος γιατρος, ωστοσο αυτο μπορει να εχει να κανει και με τις περιπτωσεις που αναλαμβανει και οι οποιες ειναι κυριως μεγαλυτερης ηλικιας. Το αρνητικο του, για ατομα με μικροτερα norwood, ειναι η τιμολογιακη πολιτικη του, καθως χρεωνει πολυ παραπανω για τα πρωτα 2000grafts και μετα οι τιμες του πεφτουν αισθητα. Ωστοσο και αυτο ακομα ειναι δευτερευον καθως, οπως ειπαμε στο παρον thread δινουμε πιο πολλη βαση στο αποτελεσμα.)

Feriduni (απο οικονομικης αποψης φαινεται σε αντιστοιχα επιπεδα με lorenzo... κοστος γυρω στα 4,5ε το graft απο οσο είδα. Φαινεται το ατου του να ειναι ο σχεδιασμος hairline και temporal peaks και φερει αρκετα αποτελεσματα σε μικρα norwoods. Φαινεται λοιπον να εχει μια "εξειδικευση" σε μικρα norwood που δεν θελουν να καλυψουν μεγαλες επιφανειες.)

Hasson&wong (η πιο ακριβη λυση απο ολες. Συν του οτι εχει και το γεγονος οτι μιλαμε για καναδα αρα τα εξοδα συνολικα πανε στο θεο. Φαινεται να ειναι η καλυτερη μακραν λυση οσον αφορα το strip. Προτεινεται γενικα για ατομα με μεγαλα norwood, λογικη ομως που βασιζεται στο οτι με το strip μπορεις να βαλεις επιτυχως περισσοτερα μοσχευματα. Θα ηθελα σχολια ως προς αυτο και αν για καποιον με μεγαλο προβλημα -και πολλα λεφτα για καψιμο- θα ηταν η ιδανικη επιλογη στριπ σε αυτους συνοδευομενη απο fue σε καποιον αλλον μαστερ του ειδους)

Bisanga (γενικα εδω οι αποψεις διιστανται. Θεωρειται μεν κορυφαιος αλλα εχει και καποια ατυχη αποτελεσματα. Καποιοι βεβαια τον εγκωνιαζουν ακομα και ως τον καλυτερο, βεβαια απο τα ξενα φορουμς η αληθεια ειναι οτι κραταω μικρο καλαθι γιατι τα πραματα ειναι πολυ κατευθυνομενα. Δεν τον εχω ψαξει ωστοσο αρκετα για να μπορεσω να εκφερω ολοκληρωμενη αποψη. Τα αποτελεσματα του που ειδα μ φανηκαν πολυ καλα, φωτογραφιες ωστοσο και αυτος)

Απο κει και περα αλλα ονοματα που ειδα ηταν dr woods (αυστραλια, αυτος που εφτιαξε την τεχνικη fue) dr cole, freitas, rahal(για τον συγκεκριμενο βεβαια εχω δει αρκετα αρνητικα σχολια) και φυσικα διαφορα ακομα ονοματα.

Οποιος εχει να προσθεσει αποψη στους προαναφερθεντες, η να προσθεσει καποιο ακομα ονομα go ahead. Απλα έχω δει κυριως αναφορες στον λορενζο και τον ερντογαν, οι οποιοι σαφως ειναι μαστερς, ωστοσο ενδεχομενως για καποιες περιπτωσεις να υπαρχουν εξισου καλες η και καλυτερες επιλογες που καποιος θα επρεπε να ερευνησει επισης.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα