Πρωτεΐνες/κρεατίνες και συμπληρώματα διατροφής

panosdouk

New Member
Γεια παιδιά , εδώ και κάποιο καιρό σκέφτομαι να αρχίσω να παίρνω πρωτεΐνες για να χτίσω πιο γρήγορα ένα γυμνασμένο σώμα. Ανέκαθεν είχα ένα σχετικά καλό σώμα , πήγαινα γυμναστήριο παλιότερα άλλα τα τελευταία 2 χρόνια το έχω παρατήσει λόγω της σχολής μου που απαιτεί αρκετή ώρα μελέτης. Τώρα σκέφτομαι να ξαναρχίσω το γυμναστήριο καθώς το σώμα μου δε θυμίζει και πολύ το παλιό (τώρα το καλοκαίρι στη παραλία το συναίσθημα αυτό έγινε πιο έντονο). Έτσι για να επιταχύνω λίγο τα αποτελέσματα σκέφτομαι να πάρω whey protein. Ένας γνωστός μου μου είπε οτι η συγκεκριμένη είναι καλή τον βοήθησε
http://www.bodybuilding.com/store/dym/elite.html
Ένας φίλος μου όμως που παίρνει διάφορα τέτοια ανά καιρούς μου είπε ότι το πιο σίγουρο για καλύτερα αποτελέσματα είναι ένα σύμπλεγμα με πρωτεΐνη και κρεατίνη γλουταμίνη κλπ. Εγώ σύμφωνα με τις γνώσεις μου ξέρω ότι η κρεατίνη είναι μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει κράμπες , γαστρεντερολογικά προβλήματα, τριχόπτωση καθώς επίσης ότι είναι δυνητικά καρκινογόνος! Βέβαια στην ιατρική δεν έχουμε κάνει κάποιο συγκεκριμένο μάθημα για συμπληρώματα τέτοιου τύπου οπότε δε γνωρίζω πολλά. Για αυτό αν κάποιος έχει κάνει χρήση τέτοιων συμπληρωμάτων ας μου αναφέρει τι παίζει σχετικά με τα αποτελέσματα , τις παρενέργειες και πόσο καιρό πρέπει να τα παίρνω.
Επίσης να τονίσω ότι εδώ και τρία χρόνια περίπου κάνω χρήση μινοξιδίλης , υπάρχει περίπτωση ότι έχω κερδίσει από μαλλιά αυτά τα χρόνια να το χάσω εξαιτίας αυτών των συμπληρωματων?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mimis giova

Active Member
φιλε μ μια καθαρη πρωτεινη παρε αφοβα..τωρα την φορμουλα που λες..ειναι επιφοβει αλλα για μακροχρονια χρηση..κ εγω πηρα φορμουλα...κ επαθα πλακα με τα αποτελεσματα..σ δινει δυναμη ογκο ,αποκατασταση τα παντα ολα..αλλα εχει τι ρισκω της..εσυ αποφασιζεισ..αν θες να σ προτεινω φορμουλα στειλε πμ..αλλα σκεψου το καλα κα φου πας κ για γιατρος ψαξε το λιγο...εμενα ο γιατρος μ με εκραξε παντως για την κρεατινη.
 
Μπλουζα