Πονος στις ρίζες,αλλαγες γιατρών καμια διάγνωση :(

Sia

New Member
Καλησπέρα στην παρέα :)
Εδω και 7 μήνες χάνω τα μαλλιά μου απο το μέτωπο προς τα πίσω και στην γραμμη της χωρίστρας . Η πρώτη γιατρός μου έδωσε το regain και μου είπε να συνηθίσω το θέαμα :(
Ο δευτερος μου έκανε 6 θεραπειες με ενέσεις , και μου έδωσε επίσης ένα σπρέι και σαμπουάν τα οποία δεν έκαναν τίποτα συνέχιζα να βλεπω το κεφάλι μου να αδειάζει :( και να πονάνε οι ρίζες .
Η τρίτη γιατρός μου διέγνωσε θυλακοειδη λειχηνα (με το μάτι) και μου συνέστησε λείζερ και μια λοσιόν,ή ανοσοκατασταλτικα φαρμακα ο πόνος συνεχίζεται και τα μαλλιά μου φεύγουν με γρήγορους ρυθμούς . Ενω είχα πάρα πολλά μαλλια τωρα δεν ξέρω τι να κάνω ....
Εκανα εξετάσεις αιματος όλες μέχρι και ορμονικές τίποτα . Μου λένε το κλασσικο ότι είναι απο το στρές , δεν έχω στρες !!! δεν μπορεί να πονάνε οι ρίζες μου φρικτα που να μην μπορώ να κοιμηθώ απο το στρές .
Τωρα έχω κλείσει ραντεβου στην Αθήνα στο Αντρεας Σιγγρός . Μένω στην επαρχεία και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα να βρω κάποια λύση .
όποιος μπορεί να με βοηθήσει να με καθοδηγήσει να βρω μια σωστή λύση παρακαλώ πολύ ας το κάνει .
Ευχαριστω και συγνώμη αν σας κούρασα .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

naruto

Well-Known Member
Απο τα λιγα που ξερω για την γυναικεια τριχοπτωση,ακουγετε σαν το κλασικο pattern ανδρωγενετικης αλωπεκιας για γυναικες
female-ludwig.jpg

Στο Σιγγρος εκλεισες για τριχοσκοπηση ή τριχοριζογραμμα σωστα?Περιμενε τα αποτελεσματα για αρχη για να βεβαιωθεις τι φταιει κ μετα ακολουθεις καποια ενδεδειγμενη αγωγη
edit.εχω διαβασει αντρες να παραπονιουντε για πονους στις ριζες,οι περισσοτεροι το συνδεουν με αποτομη εξαρση της αλωπεκιας.Δεν εχω προσωπικη εμπειρια σ αυτο...
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: Sia

Sia

New Member
Δυστυχώς έκλεισα ραντεβού με Καθηγήτρια Δερματολογίας ήταν η μόνη διαθέσιμη :(
Αυτη θα μπορεί να με βοηθήσει ή να με παραπέμψει για την διαδικασία που αναφέρεις ? η τζάμα η ταλαιπώρια πάλι ??
Απο το σχέδιο είμαι στο frontal μάλλον ...
Ευχαριστω πάρα πολύ για την απάντηση :)
 

naruto

Well-Known Member
Tι να σου πω δε ξερω.Το μονο που ξερω ειναι πως στο Σιγγρος κανουν τριχοριζογραμμα.Μπορεις να τους παρεις ενα τηλεφωνο πριν πας για να κανονισεις να κανετε αν θες.Εχει καποιο κοστος η συγκεκριμενη εξεταση ομως,μην σε παρω στο λαιμο μου.
Στο ιντερνετ συγκεκριμενα αναφερει πως
''Το ψηφιακό τριχοριζόγραμμα μας δείχνει ακριβώς τα ποσοστά των τριχών που βρίσκονται στην αναγενή, στην καταγενή και στην τελογενή φάση, την πυκνότητα των αλλά και τις τρίχες που είναι δυστροφικές.

Σε αναγενή φάση βρίσκεται περίπου το 80-85% των τριχών σε ένα φυσιολογικό τριχωτό κεφαλής.

Σε αυτό το στάδιο ο τριχικός θύλακας παρουσιάζει έντονη δραστηριότητακαι οι ρίζες των τριχών εμφανίζουν αυξημένη διάμετρο.

Το τελογενές στάδιο αντιστοιχεί στη φάση ανάπαυσης με χαρακτηριστικό την αδράνεια του θύλακα και τη σταδιακή απόπτωση της τρίχας.

Φυσιολογικά σε αυτό το στάδιο βρίσκεται το 10%-18% των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής''
Μπορεις να περιμενεις να απαντισει καποιο καταρτισμενο μελος απο μενα αν θες...
 

Sia

New Member
Σε ευχαριστω πάρα πολύ και πάλι :) Θα πάρω τηλ και αυριο μήπως μπορέσω να κανονίσω κάτι .
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Aν πρόκειται για ουλωτική αλωπεκία όπως σου είπε κάποιος από τους γιατρούς έχεις χάσει αρκετό χρόνο Sia και χάνεις και άλλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ο θύλακας καλύπτεται από ουλώδη ιστό, δεν ξαναβγαίνει παρά μόνο με ολική δερματική απόξεση (χειρουργική επέμβαση και δεν ξέρω καν αν την κάνουν Ελλάδα) και αυτό εφόσον η πάθηση έχει σταματήσει για τουλάχιστον 2 χρόνια και μόνο αν τοπικά τύπου μινοξιδίλης (που μόνο τότε έχει νόημα και όχι αρχικά που σου έδωσε ο γιατρός) κάνουν δουλειά, διαφορετικά με εμφύτευση.
Ο χρόνος που σου ανέφερα έχει να κάνει με ισχυρά ανοσοκατασταλτικά, όραλ όπως πχ κυκλοσπορίνη και τοπικά με αποτελεσματικότερη την τακρόλιμους καθώς και αντιβιωτικά όπως πχ doxycycline λόγω του ότι παθογόνα βακτήρια παγιδεύονται σε τέτοιους ιστούς. Επίσημη διάγνωση για την συγκεκριμένη πάθηση, δεν υπάρχει, όπως δηλαδή λίγο πολύ για όλους τους τύπους τριχόπτωσης.
Με την πιο πάνω συνδυασμένη προσέγγιση, καταφέρνεις να κερδίσεις λίγο χρόνο ελπίζοντας να καταλαγιάσει η αιτία. Δεν αποτελεί θεραπεία, αλλά είναι η μόνη προσπάθεια που μπορείς να κάνεις.

Γενικότερα δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση και δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω, αλλά όσο πιο γρήγορα κάνεις κάτι, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να σώσεις μερικούς θύλακες. Το τονίζω, εφόσον όπως είπε ο γιατρός έχεις ουλωτική αλωπεκία. Εγώ δεν κάνω διάγνωση, σου λέω μόνο τι έχω διαβάσει και πάντα από προσωπική εμπειρία, όταν επισκέπτεσαι έναν γιατρό, οφείλεις να γνωρίζεις και εσύ η ίδια πράγματα για την παθησή σου, γιατί δεν αξίζουν όλοι οι γιατροί τα πτυχία που έχουν.

Στις εξετάσεις είχες αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια?
 
Μπλουζα