Οδηγός για το φώτο άλμπουμ στο πάνω μέρος των νημάτων

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όπως σας είχαμε πει, από εδώ και στο εξής η παρουσίαση των μμ αναβαθμίζεται έτσι ώστε η συζήτηση και η παρουσίαση των μμ να γίνεται στο ίδιο νήμα, κάτι που είναι πιο πρακτικό. Η παρουσίαση θα γίνεται με την μορφή φώτο-άλμπουμ το οποίο θα παρουσιάζεται στο πάνω μέρος του νήματος και σε κάθε σελίδα έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβασή του όπου και αν βρισκόμαστε.

gallery1.jpg


Πρέπει να διευκρινίσω ότι το φώτο-άλμπουμ δεν έχει την έννοια της αποθήκευσης όλων των φώτο που υπάρχουν στο νήμα.Σκοπός του είναι να περιέχει τις λιγότερες δυνατές (αλλά χρήσιμες) φώτο οι οποίες πρέπει να μπουν με χρονολογική σειρά αρχίζοντας πριν την μμ και συνεχίζοντας μέχρι το τέλος αυτής έτσι ώστε αν κάποιος χρήστης θέλει να δει στα γρήγορα την πορεία να το κάνει εύκολα. Άρα πρέπει να επιλέξετε αντιπροσωπευτικές φώτο από το νήμα σας για την δημιουργία του έτσι ώστε να μην κουράζει. Η επιλογή για να βάζουμε φώτο στο νήμα έτσι και αλλιώς συνεχίζει να υπάρχει, οπότε δευτερευούσης σημασίας φώτο ή paper καλό είναι να μένουν εκεί και όχι στο φώτο-άλμπουμ.

Η διαδικασία έχει ως εξής. Ο οδηγός είναι απλός (Quick start), δεν αναλύει τα πάντα και καλό είναι να αφήσετε default τις περισσότερες επιλογές.

gallery2.jpg
Πατάμε το "Gallery" και μετά το κουμπί "Create New Album"

gallery3.jpg

Γράφουμε τον τίτλο του θέματος. Καλό είναι εδώ να κάνουμε copy/paste τον τίτλο του νήματος για να υπάρχει ομοιογένεια. Μέτα επιλέγουμε κατηγορία "Παρουσιάσεις μεταμοσχεύσεων" και πατάμε "Αποθήκευση". ΠΡΟΣΟΧΗ: To "Comment on this album" το αφήνετε "Only Me". Δεν θέλουμε να γράφουν άλλα μέλη εδώ, πάρα μόνο εσείς, τα μέλη θα σχολιάζουν στο νήμα.

gallery4.jpg

Εν συνεχεία πατάμε το κουμπί "Add photo". Μπορούμε να γράψουμε και κάποιο κείμενο αλλά εγώ συνιστώ να μην γράψετε τίποτα εδώ (2).

gallery5.jpg

Πατάμε το "upload photos"

gallery6.jpg

Ανεβάζουμε την φώτο που θέλουμε και της βάζουμε τίτλο (απαραιτήτως) και περιγραφή (προαιρετικά αν έχει νόημα). ΠΡΟΣΟΧΗ: οι φώτο να ανεβαίνουν με χρονολογική σειρά (πρώτα οι πιο παλιές) για να παρουσιάζονται με αυτή την σειρά στο φώτο-άλμπουμ. Καλό είναι όταν ανεβάσετε μια να πατήσετε το αποθήκευση και μετά να επαναλάβετε την διαδικασία από την αρχή. Αν ανεβάσετε πολλές μαζί μπορεί να μπερδευτεί η σειρά τους.

gallery7.jpg

Σε κάποιες φώτο που χρειάζεται να κάνετε σχολιασμό μπορείτε να γράψετε κείμενο και μετά να πατήσετε το "Δημοσίευσε το". Είναι πολύ χρήσιμο.

Μόλις έχουμε τελειώσει φεύγουμε και πατώντας το "Gallery", δίπλα στο forum έχουμε αυτή την εικόνα:

gallery9.jpg


Πριν ξεκινήσετε ρίξτε μια ματιά στο δικό μου:
Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2552 grafts, 24-25/8/2015
Ότι απορίες έχετε κάντε post.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bouklas

Well-Known Member
Ωραίος CVIAL, καλή επιτυχία στο νέο σου πόστο. Με αυτές τις κινήσεις η κατηγορια των μεταμοσχεύσεων εκσυχρονίζεται ακόμα περισσότερο.
 

Άκης

Administrator
Να προσθέσω επίσης ότι η ιδέα αλλά και η υλοποίηση του θέματος ήταν του Cvial, τον οποίο και ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο του.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ευχαριστώ Άκη. Nα προσθέσω ότι ότι το σύστημα δεν έχει δοκιμαστεί διεξοδικά σε πραγματική λειτουργία και πιθανώς τον πρώτο καιρό να υπάρξουν κάποια bugs τα οποία θα φροντίσουμε ώστε να λυθούν άμεσα. Ότι παρατηρήσετε να το αναφέρετε εδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα