Μια αιρετικη αποψη για το proscar

tol

Well-Known Member
Κατ'αρχάς ενημερωνω το forum οτι ειμαι χρηστης 1/4 proscar εδω και τρεις μηνες.
47 χρονων με αθλητικη δραστηριοτητα (bodybuilding) και υγιεινη διατροφη. Ξεκινησα τη ληψη proscar, επειδη τα αποτελεσματα των δυομισι μμ στη dhi (2 fue συνολικα 2200 grafts την τελευταια πενταετια και μια strip 400 grafts προ εικοσαετιας) ηταν μετρια και οντας απαιτητικος ηθελα ενα πιο πυκνο αποτελεσμα. Επισης εχω και καλοηθη υπερπασια προστατη και αρα προχωρησα με τη λογικη "το τερπνον μετα του ωφελιμου". Περιοχη καλυψης μμ περιπου 60 cm2. Γ και Δ ζωνη το προβλημα ειναι απειροελαχιστο. Εκτιμηση φυτρωσης περιπου 60%.

Μετα το συντομο (!!) προλογο ας προχωρησω στην ουσια του νηματος. Μεχρι τωρα δεν εχω την παραμικρη παρενεργεια και παρατηρω μια ξεκαθαρη βελτιωση της ποιοτητας των μαλλιων και κατ'επέκταση μια καλυτερη εικονα πυκνοτητας.

Η αιρετικη αποψη που θελω να μοιραστω μαζι σας εγκειται στις πιθανες παρενεργειες της φιναστεριδης. Πολλα μελη αναφερονται στη χαμηλη libido. Ρητορικες ερωτησεις:
Με ενα κεφαλι αεροδρομιο σαν καθρεφτη ειχανε αυξημενη libido;
Με χαμηλη αυτοπεποιθηση εξαιτιας της απωλειας μαλλιων ειχαν αυξημενη libido;
Με ψυχολογια στα ταρταρα ειχαν αυξημενη libido;
Μηπως με τη ληψη φινας (και την προϋπόθεση θετικων αποτελεσματων) και την καθημερινη βελτιωση της εικονας ανεβαινει η ψυχολογια και η αυτοπεποιθηση με οσα θετικα συνεπαγεται αυτο;
Επισης πιστευω ακραδαντα στη δυναμη της αυθυποβολης. Αν πιστευεις οτι θα εχεις παρενεργειες, σιγουρα θα τις υποστεις. Αντιθετα, αν εχεις την καταλληλη ψυχολογια, μειωνονται οι πιθανοτητες εμφανισης τους.

Υ.Γ. Δεν γνωριζω κατα ποσο μπορει η ληψη φινας να επηρεασει την ικανοτητα μελλοντικης τεκνοποιησης και ουτε προκειται να το διαπιστωσω ποτε (47 χρονων, παντρεμενος με παιδια και ολοκληρωμενη οικογενειακη ζωη). Αν συμβαινει κατι τετοιο,
τοτε, ναι, μιλαμε για σοβαρη παρενεργεια για τους νεαρους χρηστες φινας.
Το να μιλαμε ομως για πτωση της libido, για νερωμενο σπερμα, για γυναικομαστια...για...για...για.....θεωρω οτι ειμαστε υπερβολικοι και τα περισσοτερα ειναι αποκυηματα του μυαλου και της αυθυποβολης. Φιλικη συμβουλη: οπλιστειτε με αυτοπεποιθηση, θωρακιστε τον εαυτο σας απο ανυποστατες και υπερβολικες αποψεις και κάντε αυτο που θα σας βοηθησει να ανεβειτε ψυχολογικα και να ξεπερασετε το αισθημα κατωτεροτητας που, δυστυχως, προκαλει σε ολους μας η "καταραμενη" τριχοπτωση.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

zaxosdogkanos

Active Member
φιλε μου αν και συμφωνω μαζι σου απολυτα,υπαρχουν καποιοι που οντως εχουν βγαλει sides.το θεμα ειναι ταμπου και πιστευω θα φας πολυ επιθεση.σου ξαναλεω ομως οτι ειναι απο τα ελαχιστα ποστ που συμφωνω 100%.καποιοι δυστυχως ειναι υποχονδριοι.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Tol δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα νομιζω. Το μεγαλυτερο ποσοστο χρηστων φινας εγω βλεπω οτι καποια στιγμη κατι βγαζουν και το σταματανε. Δικαιωμα του καθενος ειναι να καναι οτι θελει με τον οργανισμο του φυσικα.
Για μενα ακομη και η αραιωση επιθυμιας για σεξουαλικη επαφη η το να μην εχει ενας 25αρης πρωινη στυση ειναι παρενεργεια. Πολλοι φανταζομαι δε θα δινουν σημασια σε αυτα και μπορει να αποδωθουν και σε αλλους λογους. Καλο ειναι και ατομα που το χρησιμοποιουν μακροχρονια και δεν εχουν συμπτωματα να ενημερωνουν ωστε να εχουμε μια ιδεα τι ποσοστο χρηστων βγαζει παρενεργειες. Εχουμε ακουσει πονο στους ορχεις απο την πρωτη εβδομαδα και αλλοι οπως ο john που μετα απο 5 χρονια χρειαστηκε να το σταματησει.
Το κακο ειναι οτι δεν αποτελει μονιμη λυση και αν το σταματησεις μετα θα ειναι σαν να μη το πηρες ποτε οσο αφορα το μαλλι. Ας γραψουν χρηστες φινας ποσο καιρο παιρνουν η πηραν και αν εβγαλαν παρενεργειες αυτοι ειναι το καλυτερο δειγμα.
 

koumparos

Well-Known Member
Ενταξει αλλα να μη βγαλουμε και το φαρμακο εντελως αθωο.Υπαρχουν μαρτυριες ατομων που εμφανισαν sides αμεσως μετα τη χρηση ενω πριν δεν ειχαν προβλημα.Πιστευω οτι καποιος πρεπει να δοκιμασει να δει εαν αντεχει ο οργανισμος του το φαρμακο και εαν οχι να συμβιβαστει και να το κοψει αμεσως.Συμβαινει συχνα με τα φαρμακα σε καποιους να συνεργαζονται αρμονικα με τον οργανισμο και σε αλλους οχι.
 

Utopia

Active Member
Κι εγώ συμφωνώ αλλά όχι απόλυτα... Αλλά σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ και επαυξάνω...

Εγώ τις παρενέργιες της φίνας τις βλέπω ως "θυσίες". Γιατί πολλοί μπορεί να το εκλαμβάνουν ως "θυσίες" και όχι ως παρενέργιες και μην σας προκαλεί δέος. Δεν είναι αθώο το φάρμακο αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής, δεν υπάρχουν safe routes σε αυτό το τομέα... Από το να έχεις όμως καταθλιπτική διάθεση λόγω αραίωσης/απώλειας μαλλιών πολλοί καταφεύγουν στην φίνα, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Κι εγώ δεν έχω καν αραίωση απλά έχει λεπτύνει η διάμετρος της τρίχας, είμαι μόλις 19 και κάτι μήνες, αλλά επειδή έχω κληρονομικότητα αρκετά βαρβάτη δεν το διακινδυνεύω.
Την φίνα την άρχισα και σε ένα βαθμό από περιέργια, το είδα ως πρόκληση να δω αν όντως ισχύουν τα sides που διατυμπανίζονται. Παρενέργιες δεν έχω αν και το παίρνω 2 μήνες, ουσιαστικά είναι σαν να μην το παίρνω... Ίδια στύση, ίδια λίμπιντο, ίδια σύσταση σπέρματος... Δεν αποκλείω στην αρχή πάντως να είχα ελαφρώς νερομένο σπέρμα, που για μένα είναι ανεπαίσθητη παρενέργια...

Ορισμένοι πρέπει να δείτε τα πράγματα κι από άλλη σκοπιά, γιατί πολλοί μηλάνε εκ του ασφαλούς...
Είσαι 20 χρονών, μ/μ δεν μπορείς να κάνεις, δεν συμβιβάζεσαι εύκολα με το πρόβλημα λόγω ηλικίας. Έχεις αυξημένες πιθανότητες να προορίζεσαι για μεγάλο Norwood. Νιώθεις σαν τη μύγα μες το γάλα και σαν το ψάρι έξω από τη γυάλα. Τι να κάνεις; Ειδικά όταν έχεις και διάχυτη; Τι επιλογές έχεις; Δεν έχεις...

Με τη φίνα παχαίνει η διάμετρος της τρίχας ακόμη και σε σημεία της δότριας, περιορίζει τη λαδίλα, έχει πολλά οφέλη... Δεν είναι οι πέντε τρίχες που λένε κάποιοι. Μην το ισοπεδώνεται...

Υπάρχουν sides, το θέμα είναι να μην τα μεγαλοποιούμε...
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
3 χρονια χρησης δημητρη να σε διορθωσω.
Με το προσκαρ τπτ δεν ηταν η ιδεα μου,νερωμενο σπερμα,στυση μαπα,πονους στην κοιλια και ορχεις και δεν ειμαι ο μοναδικος εδω μεσα,και στην τελικη μαλλι δεν ειδα.
 

Utopia

Active Member
3 χρονια χρησης δημητρη να σε διορθωσω.
Με το προσκαρ τπτ δεν ηταν η ιδεα μου,νερωμενο σπερμα,στυση μαπα,πονους στην κοιλια και ορχεις και δεν ειμαι ο μοναδικος εδω μεσα,και στην τελικη μαλλι δεν ειδα.
Σημείωσε ότι παίρνεις Proscar, σημείωσε ότι δεν το έκοβες σωστά, σημείωσε ότι το έπαιρνες στα 35+ που η πτώση της λίμπιντο και της πιο χαλαρής στύσης συναύδει με την ηλικία αυτή... Σημείωσε ότι μεγαλοποίησες σε ένα βαθμό το παρελθόν που δούλευε καλύτερα το "εργαλείο"... Σημείωσε ότι μεγαλώνοντας πέφτει η τεστοστερόνη... Επίσης, σημειίωσε ότι κατά περιόδους οι κακές στύσεις είναι συχνό φαινόμενο, όπως και το νερομένο σπέρμα... Τις έλαβες υπόψιν αυτές τις παραμέτρους; Συνειδητοποιείς ότι είσαι πολύ καλός υποψήφιος για sides; Η μπααα...???

Και βέβαια δεν θα δεις μαλλί όταν το Crown σου έχει γίνει Fly Emirates, η φίνα είναι για να κρατήσεις τα υπάρχοντα μαλλιά και να παχύνει η διάμετρος της τρίχας. Οπότε σημείωσε και εντελώς λάθος timing... Ειδικά και χωρίς μινοξ, τι περίμενες???
Για αυτό το λόγο η φίνα κάνει καλύτερη δουλειά σε μικρότερες ηλικίες...
 

dimitris50423

Well-Known Member
Utopia αν εισαι 19 και ξεκινησες φινα βαδιζεις σε δυσκολα μονοπατια. Καποια στιγμη σε 2-3-5 χρονια θα χρειαστει να το κοψεις ακομη και αν σε κρατησει μεχρι τοτε. Καταλαβαινω πολυ καλα πως το βλεπεις. Ειναι πολυ δυσκολο να εισαι σε αυτη την ηλικια το 90% να ειναι μαλλιαδες και εσυ να παλευεις με την τριχοπτωση και την αραιωση. Δεν υπαρχει καποιο φαρμακο η τοπικο αυτη τη στιγμη που θα σωσει καποιον που πηγαινει για μεγαλο nw. Ευχομαι να παει καλα. Η δυσκολη φαση για καποιον που παιρνει φινα φανταζομαι οτι ειναι αν χρειαστει να την κοψει η κατηφορα που θα παρει στο θεμα του μαλλιου. Δεν κρινω αυτους που παιρνουν απλα πρεπει να ξερουμε οτι τα μαλλια της φινας και τα λιγα της μινοξιδιλης ειναι δανεικα και φευγουν με τη διακοπη τους. Το χαιρομαστε οσο κραταει.
 

Utopia

Active Member
@dimitris50423 σε ευχαριστώ...!!!

Προς το παρών πάει καλά και δεν έχω κλέισει καλά καλά τους 2 μήνες... Βλέπω βελτίωση στον όγκο των μαλλιών μετά από ένα γερό shedding, μαζί με πολλά τριχάκια να ξεπροβάλουν στους κροτάφους και hairline μπροστά μπροστά. Δεν έχω σκοπό να το κόψω σε λίγα χρόνια, τουλάχιστον 5 χρόνια. Ουσιαστικά μέχρι να βαρεθώ τα μαλλιά ή ταλαιπωρηθώ πολύ από τις παρενέργιες, που προς το παρών δεν έχω το παραμικρό. Υπάρχουν χιλιάδες χρήστες που το παίρνουν 10+ χρόνια, όπως επίσης και από μικρή ηλικία. Τι 19, τι 20, τι 21, τι 22???

Η δυσκολη φαση για καποιον που παιρνει φινα φανταζομαι οτι ειναι αν χρειαστει να την κοψει η κατηφορα που θα παρει στο θεμα του μαλλιου.
Αυτό που λες ισχύει, είναι τρελή κατηφόρα... Αλλά κάποιους τους κρατάει ακόμα και μετά τη διακοπή για 1 χρόνο περίπου έχω δει, γιατί απαιτείται και κάποιο χρονικό διάστημα να επανέλθει η ορμόνη στα φυσιολογικά της επίπεδα και να αρχίσει και πάλι η διαδικασία της ΑΓΑ χωρίς φίνα πλέον. Η μινοξιδίλη είναι αυτή που άμα την κόψεις χάνεις μαλλιά σε χρόνο dt.
 

arhs

Member
είμαι χρήστης proscar εδώ και ένα χρόνο στην αρχή νόμιζα πως είχα όλες αυτές τις παρενέργειες λόγω του άγχους κοιτούσα συνέχεια την λίμπιντο που δεν το έκανα ποτέ πήγαινα με την κοπέλα μου και είχα ένα φοβερό άγχος μήπως και δεν με σηκωθεί
και δεν το απολάμβανα και πάλη έλεγα πως φταίει to proscar ,τον έπαιζα 3 φορές την ημέρα για να βλέπω το σπέρμα αν έχει νερωθεί ,πως να μην νερωθεί την 3 φορά , πως να μην πονέσουν οι όρχεις. Ήταν τόσο εύκολο να ξεπεράσω τις παρενέργειες απλά ζω σαν να μην το περνώ και είναι ολλα τόσο φυσιολογικά , αρκεί να τα βρεις λίγο με τον εαυτό σ . άμα πάθει κοκομπλόκο το μυαλό δεν προκετε να σ σηκωθεί και προσκαρ να μην παίρνεις .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
Φιλε nine, η βελτιωση και η παχυνση της τριχας φυσικα αφορα και τις μεταμοσχευμενες.

Φιλε Δημητρη, εχεις απολυτο δικιο, οταν λες οτι η γνωμη των μακροχρονιων χρηστων φινας εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο τη δικη μου (των 3 μηνων).

Ομως αλλος ηταν ο σκοπος που ανοιξα το συγκεκριμενο νημα. Ηθελα να συζητησουμε κατα ποσο οι παρενεργειες είναι τετοιες που να σε αποτρεπουν (για σοβαρους λογους υγειας) να χρησιμοποιεις το συγκεκριμενο φαρμακο. Επισης ηθελα να φανει κατα ποσο οι προτεραιοτητες στη ζωη καποιου είναι μειζονος ή ελασσονος σημασιας.



Συγκεκριμενα, καλως ή ΚΑΚΩΣ ζουμε σε μια κοινωνια που το «φαινεσθαι» (εξωτερικη εμφανιση) εχει μεγαλη σημασια. Επισης θεωρω πως οι περισσοτεροι στο forum εχουν αυτη την αποψη, αλλιως δε θα τους απασχολουσε η τριχοπτωση.

Λοιπον, oταν ακουω χρηστες να μιλουν για μειωμενη lidido, νερωμενο σπερμα, γυναικομαστια (τα ιδια διαδιδονται και για το κρεας του κοτοπουλου), θεωρω πως oλα αυτα ειναι ησσονος σημασιας σε σχεση με την αυτοπεποιθηση και την καλη ψυχολογικη κατασταση του καθε ατομου. Αν θεωρεις πιο σημαντικο να εχεις πρωινη στυση ή να κανεις sex καθε μερα απο το να νιωθεις ωραια με την εικονα του εαυτου σου, να νιωθεις οτι εισαι «κανονικος» ανθρωπος και οι αλλοι δε σε κοιταζουν περιεργα, να μη βρεθεις ποτε στη δυσαρεστη θεση να ακουσεις πικροχολα σχολια και «εξυπναδες» απο συνομηλικους σου, τοτε η φινα είναι ακαταλληλη για σενα. Αν ομως θελεις να ζησεις μια κανονικη ζωη, τοτε πρεπει, όπως ειπε και ο φιλος Utopia, να κανεις καποιες «θυσιες».

«Τα αγαθα κοποις κτωνται». Πώς δηλαδη οι σπουδαιοι αθλητες μπορουν και ζουν με εγκρατεια στο θεμα της ερωτικης ζωης, για να μπορεσουν να διακριθουν στα αγωνισματα τους; Κατι πρεπει να θυσιασεις για χαρη καποιου σημαντικοτερου στη ζωη σου. Μακαρι, εμεις (οι «ατυχοι» στο θεμα κληρονομικοτητας) να τα ειχαμε ολα….. και μαλλια και ατελειωτες ερωτικες συνευρεσεις.

Δηλαδη, αν προσωπικα σου εθεταν το διλημμα: τι προτιμας, μια μερα να ξυπνησεις «μαλλιας» ή να εχεις καθημερινα πρωινες στυσεις και να κανεις ατελειωτο sex (με οποιαδηποτε γυναικα, γιατι απλουστατα οι ομορφες θα ηταν απλησιαστο ονειρο, κυριως λογω της χαμηλης αυτοπεποιθησης που συνεπαγεται η αραιωση των μαλλιων);

Εν κατακλειδι, επειδη θεωρω οτι το ονειρο καθε νεου δεν είναι να γινει…..ΣΠΑΛΙΑΡΑΣ (να ξεπερασει το οριο των 5000 ερωτικων συντροφων!!!!!), αλλα να εχει μια κανονικη ζωη με υψηλη αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση, αξιζει να προσπαθησει να βελτιωσει την εικονα του (ειτε μεσω μμ, ειτε μεσω φινας).



Υ.Γ. Φυσικα θα ενημερωσω το forum σε περιπτωση σοβαρων παρενεργειων απο τη μακροχρονια ληψη φινας. Μεχρι τοτε (που αμφιβαλλω πολυ οτι θα εμφανιστουν τετοιες) απλα θα κανω την εξης ερωτηση στον εαυτο μου και τους υπολοιπους: Πως ειναι δυνατον να αντεχουν τη δοση των 5 mg του proscar οσοι εχουν υπερπλασια προστατη (συνηθως μεγαλης ηληκιας, αναμεσα τους και ο υποφαινομενος) και να μην αντεχουν νεαρα ατομα την δοση του 1 mg (!!!). Μηπως τελικα οι περισσοτερες παρενεργειες είναι παιχνιδια του μυαλου και της αυθυποβολης;
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
οι Παππουδες που περνουν 5mg προσκαρ εχουν καποιο προβλημα και το περνουν και ποιος ειπε οτι δεν εχουν νερωμενο σπερμα η αν τους σηκωνετε..εμενα ο ουρολογος δεν ηθελε να μου το γραψει αυτο το φαρμακι παντως με λεει εισαι νεος και δεν εχεις κατι και αναγκαστικα το γραφε στο μπαμπα μου για να μην εχει και θεμα ο γιατρος...
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Και ας δοκιμασει κανεις 5mg ετσι για καμια βδομαδα δεκα μερες να μας πει πως θα ειναι μετα...
 

sven

Active Member
Ο καθένας έχει τις ίδιες αλλα διαφορετικές σε δύναμη παρενέργειες από το χάπι ,άλλος μπορεί σε μακροχρόνια λήψη να έχει ασήμαντες και άλλον από το πρώτο τρίμηνο να τον τσακίσει.

Εγώ πάντως σε δυο χρονια λήψης τους τελευταίους δυο μήνες είχα ξεχάσει τι σημαίνει στύση και το ελάττωσα τον τελευταίο μηνα σε κάπου 0,50 με 0,75 η απουσία στύσης συνεχίστηκε και το σταμάτησα. Νέες τρίχες δεν είδα ,δεν ξέρω αν έκανε μονο διατήρηση.

Αν θέλει κάποιος να τεκνοποιήσει καλο είναι να μην κάνει χρόνια χρήση.
 

zaxosdogkanos

Active Member
.
Και ας δοκιμασει κανεις 5mg ετσι για καμια βδομαδα δεκα μερες να μας πει πως θα ειναι μετα...

παιρνει ο πατερας μου για υπερπλασια προστατη εδω και ενα χρονο και ειναι μια χαρα.55 χρονων ανθρωπος και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα ουτε σεξουαλικο ουτε εχει παχυνει ουτε τιποτα.δεν γυμναζεται ουτε παιρνει καποιο αλλο φαρμακο.του εχει βελτιωθει και ελαχιστα το μαλλι αλλα δεν τον ενδιαφερει καθολου καθως τα εχει χασει τα περισσοτερα προ δεκαετιας.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
.


παιρνει ο πατερας μου για υπερπλασια προστατη εδω και ενα χρονο και ειναι μια χαρα.55 χρονων ανθρωπος και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα ουτε σεξουαλικο ουτε εχει παχυνει ουτε τιποτα.δεν γυμναζεται ουτε παιρνει καποιο αλλο φαρμακο.του εχει βελτιωθει και ελαχιστα το μαλλι αλλα δεν τον ενδιαφερει καθολου καθως τα εχει χασει τα περισσοτερα προ δεκαετιας.

επηδει εχει αυτο το προβλημα ομως δεν του βγαζει παρενεργειες? γιατι χτυπαει καθαρα στο προβλημα?
Αν εισαι υγιεις οτι και φαρμακο να παρεις δεν θα βγαλει παρενεργεια?
 

tol

Well-Known Member
Φιλε John, κανεις λαθος οταν πιστευεις οτι το proscar των 5 mg προοριζεται για παππουδες. Ειναι φαρμακο για την υπερπλασια του προστατη, δηλαδη προοριζεται για το 30% του ανδρικου πληθυσμου, ανω των 45 χρονων, που εμφανιζουν το συγκεκριμενο συμπτωμα. Προσωπικα εδω και 5 χρονια (απο ηλικια 42) εχω διαγνωστει με καλοηθη υπερπλασια.
Σε τελικη αναλυση πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω οσους ανησυχουν για τις πρωινες στυσεις ή για τον αν θα τους "σηκωθει" σε one stand night (με την πρωτη τυχουσα γκομενα), γιατι φυσικα οσοι εχουν μονιμη και αληθινη σχεση δεν ανησυχουν ποτε αν καποια φορα δεν "αποδωσουν" και τους "παρατησει" η συντροφος τους. Αληθινη αγαπη και συντροφικοτητα δεν ειναι, φιλοι μου, το sex.
Απο την αλλη τα ιδια ατομα δεν ανησυχουν για τις επιπτωσεις στην υγεια τους απο το καπνισμα, το αλκοολ, τις καταχρησεις της νυχτερινης ζωης, την ελλειψη σωματικης ασκησης κ.α. Υποτιθεται οτι ενδιαφερονται για την υγεια τους και "εξαπολυουν μυδρους" κατα της φινας και απο την αλλη αδιαφορουν για την εν γενει υγεια του οργανισμου τους. Παραμελουν το σωμα τους, προτιμουν την ευκολη ζωη και στη συνεχεια εχουν ετοιμο το εξιλαστηριο θυμα, τον αποδιοπομπαιο τραγο. Η ΦΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
 

zaxosdogkanos

Active Member
δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες.γιατι και στις 2 περιπτωσεις η τιμη της dht παιφτει.του το ειχε πει και ο γιατρος στις τυχων παρενεργειες.απλα το αντεχει ο οργανισμος του.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Φιλε John, κανεις λαθος οταν πιστευεις οτι το proscar των 5 mg προοριζεται για παππουδες. Ειναι φαρμακο για την υπερπλασια του προστατη, δηλαδη προοριζεται για το 30% του ανδρικου πληθυσμου, ανω των 45 χρονων, που εμφανιζουν το συγκεκριμενο συμπτωμα. Προσωπικα εδω και 5 χρονια (απο ηλικια 42) εχω διαγνωστει με καλοηθη υπερπλασια.
Σε τελικη αναλυση πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω οσους ανησυχουν για τις πρωινες στυσεις ή για τον αν θα τους "σηκωθει" σε one stand night (με την πρωτη τυχουσα γκομενα), γιατι φυσικα οσοι εχουν μονιμη και αληθινη σχεση δεν ανησυχουν ποτε αν καποια φορα δεν "αποδωσουν" και τους "παρατησει" η συντροφος τους. Αληθινη αγαπη και συντροφικοτητα δεν ειναι, φιλοι μου, το sex.
Απο την αλλη τα ιδια ατομα δεν ανησυχουν για τις επιπτωσεις στην υγεια τους απο το καπνισμα, το αλκοολ, τις καταχρησεις της νυχτερινης ζωης, την ελλειψη σωματικης ασκησης κ.α. Υποτιθεται οτι ενδιαφερονται για την υγεια τους και "εξαπολυουν μυδρους" κατα της φινας και απο την αλλη αδιαφορουν για την εν γενει υγεια του οργανισμου τους. Παραμελουν το σωμα τους, προτιμουν την ευκολη ζωη και στη συνεχεια εχουν ετοιμο το εξιλαστηριο θυμα, τον αποδιοπομπαιο τραγο. Η ΦΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Να προσθεσω οτι εγω δεν καπνιζω (ποτε δε καπνισα) ουτε πινω.Συμφωνω παντως οτι αν εχεις μια σχεση με μια κοπελα δεν ειναι το ιδιο με μια τυχαια που θα βρεις και θα πηδηξεις με το ανχος να τις δωσεις καλες εντυπωσεις.
 
Μπλουζα