Μεταμόσχευση στην τουρκια

sadel

Active Member
εχεις εν μερει δικιο αλλα εγω σκεφτομουν να κανω το crown με motorised fue στον Demirsoy 2000 grafts 2500€ και μετα να πηγαινα στον Erdogan για το πανω γεμισμα και την hairline σε manual fue ακομα 1000-1500 grafts. (nw4-5)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Νικολας νικ

Well-Known Member
ευχαριστω στριπαρ, ομως το ψαξιμο συνεχιζεται, εστειλα λοιπον mail στην asmed του ερντογαν οντως 2,5 το γκραφτ αλλα εχεις επιπλεον 300γιουρο εξοδα ιατρικα, αλλα 300 αν θες π.αρ.π(κατι το οποιο ο ερντογαν σε συνεντευξη του σε συνεδριο δεν θεωρει απαραιτητο) το ξενοδοχειο το πληρωνουμε εμεις κανα 80αρι τη μερα το οποιο υποχρεωτικα στο κλεινει ο ιδιος και τα πανε -ελα στην κλινικη με λεωφορειακι ενα τριαντάρι, εν ολιγοις να υπολογιζετε ενα 500αρι επιπλεον φεσι στα γκραφτ συν τα εξοδα μας να παμε τουρκια, κοινως δεν χαριζει τιποτα...απο την αλλη εχει κανει μια κλινικη οπως λενε προτυπο που τηρει (λενε δεν εχω δει) τους αυστηροτερους κανονες υγειινης, εχει δικους του γιατρους και νοσηλευτες γυρω στα 20 ατομα προσωπικο και ολα αυτα ακουγονται πολυ καλα, και το καλοκαιρι φετος διοργανωνει στην πολη μεγαλο ιατρικο δυνεδριο με ολες τις φιρμες του χωρου δηλ αν συνεχισει ετσι σε λιγο καιρο θα εχουμε ενα νεο ραχαλ.
Προετοιμαζομαι οικονομικα και ψυχολογικα για νοεμβριο εχω καταληξει μεταξυ μαρα,γεωργιου που θα συναντησω τη δευτερα 23/3 στη θεσνικη και ερευνω τον ερντογαν δεν ξερω ποσα ακριβως χρειαζομαι (ο φιουρης μου μιλησε για 3000 γκραφτ, ειμαι στο 3v nor) αλλα θα βαλω οσα μπορω να αντεξω οικονομικα εστω και 2000 για μπροστα τουλαχιστον, αυτα να μπουν απο ενα καλο γιατρο( ωστε τουλαχιστον να μην ειμαι χειροτερα απο πριν οπως πολλοι ομοιοπαθουντες) και αργοτερα αν μου αρεσει θα ξαναπροσπαθησω για ακομα μερικα αλλωστε ειμαι της αποψης οτι πρεπει να πηγαινουμε συντηρητικα στο θεμα(αυτο εχω καταλαβει και απο τις περιγραφες των μελων) το σιγουρο ομως ειναι οτι θελω να ζησω την εμπειρια της ολης φασης. φιλε σαντελ σκεψου το ετσι καλυτερα και εσυ παρα να πας καπου φθηνα για πολλα που ισως το μετανιωσεις.Εσυ στριπαρ δεν εχεις κανει μμ?
 

Νικολας νικ

Well-Known Member
σαντελ, σχεδον ολοι οι γιατροι ξεκινουν τη μμ παντα απο μπροστα για το λογο ποιοτητας δότριας οποτε καλυτερα να σκεφτεις αντισροφα πρωτα τη hairline με δεξιοτεχνη και μετα τα μερεμετια
 

Stripar

Established Member
Εσυ στριπαρ δεν εχεις κανει μμ?

Όχι φίλε μου δέν έχω κάνει μεταμόσχευση ΑΚΟΜΑ!.

Δυστυχώς ή ευτυχώς (ευτυχώς στην περίπτωσή μου) έχω δεί το πόνο δίπλα μου και προσπάθησα να είμαι πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός όλα αυτά τα χρόνια!.

Έχω 2-3 γνωστούς εδώ Κρήτη που έχουν κάνει μτχ τα προηγούμενα χρόνια σε κρεοπωλεία της Ελλάδας , και ενώ πρίν την μτχ κυκλοφορούσαν με jokey για να κρύβουν την φαλάκρα , πλέον εξακολουθούν να κυκλοφορούν με καπέλο , αλλά αυτήν την φορά ΔΕΝ προσπαθούν να κρύψουν μόνο την φαλάκρα (γιατί το 80% των μτχ μαλλιών τους έφυγαν) αλλά και τις ουλές και τις τρύπες που τους άφησαν οι χασάπηδες!!!.:mad:

Κυριολεκτικά είναι το κεφάλι τους σαν οργωμένο χωράφι ή σαν να παίρνει ένας , ένα roller 5,00mm και το περνάει πάνω-κάτω:eek:

Εχω δεί και αρκετά παιδιά απο το Forum απο κοντά , που άλλοι έχουν 1 , άλλοι 2 και κάποιοι και πέντε μτχ στο ιστορικό τους και όπως καταλαβαίνεις οι περισσότεροι μόνο ευχαριστημένοι δέν είναι...

Μεγάλος ο ψυχικός πόνος που έχουν τραβήξει όλα αυτά τα παιδιά!

Όμως πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα μεγάλο κύκλο Consultation face to face σε αρκετές κλινικές , άλλες εσωτερικού και άλλες εξωτερικού και σε συνδυασμό με όλα αυτά που διαβάζω όλα αυτά τα χρόνια & την έμφυτη τελειομανία μου , όταν με το καλό καταφέρω να σταθεροποιήσω την τριχόπτωσή μου (δέν έχει νόημα η μτχ διαφορετικά) , ξέρω πού θα απευθυνθώ και προπάντων γιατί;).
 
Τελευταία επεξεργασία:

sadel

Active Member
ρωτησα στο μεμοριαλ στην ανταλια το οποιο ηταν και στο βιντεο που ανεβασα. δεν χρεωνουν με το γκραφτ αλλα εχουν αλλο συστημα με πακετα. μεχρι 2000 γκραφτς 2500€, μεχρι 3000 γκραφτς 2700€ και μεχρι 4000 γκραφτς 2900€. ολα τα πακετα περιεχουν δωρεαν πρπ θεραπεια. κανουν motorized FUE και η γιατρος τους εχει 9 χρονια εμπειρια. κανει μονο μμ και οχι αλλου ειδους επεμβασεις. τελος δεν ζητανε απο τον πελατη να παρει φαρμακευτικη αγωγη μετα την μμ (φιναστεριδη)
 

Stripar

Established Member
το καλοκαιρι φετος διοργανωνει στην πολη μεγαλο ιατρικο δυνεδριο με ολες τις φιρμες του χωρου
Σε βλέπω αρκετά ενήμερο σε σημείο που ξαφνιάζομαι!!!

Όντως ο γιατρός διοργανώνει το καλοκαίρι ιατρικό συνέδριο συγκεκριμένα:

στις 26 & 28 Ιουνίουτου 2015 υπό την αιγίδα του ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) θα διωργανωθεί στην Κωσταντινούπολη το
3rd Mediterranean FUE Workshopστην Asmed Clinic
όπου σε τρείς ημέρες θα μπούν 10.000 grafts με τις τελευταίες τεχνικές μτχ και θα παραβρεθούν πολλά γνωστά ονόματα όπως:

ο Dr.Cole , Dr.Lorezzo , Dr.Devroye , Dr.Ginzburg, Dr.Harris , Dr.Lupanzula , Dr.True και βέβαια ο Dr.Erdogan όπου φιλοξενεί το workshopστην κλινική του.

Λεπτομέρεις :

http://www.ishrs.org/content/upcoming-events

http://www.3rdmediterraneanfueworkshop.com/

αν συνεχισει ετσι σε λιγο καιρο θα εχουμε ενα νεο ραχαλ.


Εγώ μιάς και έχω πάει και στις δύο κλινικές (Rahal & Erdogan)...στον Rahal έκατσα 10 ημέρες όπου στο Guest house είδα πάνω απο 10-15 περιστατικά ενώ ήμουν παρών σε όλο το χειρουργείο ενός μέλος του forum...ενώ στην Asmed τρείς (όπου και εκεί είδα κάποια λίγα περιστατικά) θα σου πώ με μεγάλη σιγουριά ότι τον Rahal όχι μόνο τον έχει φτάσει , αλλά τον έχει ξεπεράσει, καιρό τώρα!...

Λίγο άν γυρίσεις τα διεθνή forum θα δείς Καναδούς , Αμερικάνους να αφήνουν Feller , Bernstein , Hasson , Rahal & να πηγαίνουν Erdogan...

Πάρε μιά γεύση από το επίσημο site της American Hair loss Association:

http://forum.americanhairloss.org/forums/27-Hair-Transplant-Before-After-Results

(πόσα είναι τα αποτελέσματα απο Καναδούς - Αμερικάνους & πόσα απο Erdogan?)

Η κλινική του όπως πολύ σωστά είπες είναι ΠΡΩΤΥΠΟ νοσοκομείου...το δέ προσωπικό του ναί μέν είναι 20+ άτομα αλλά το παρα-ιατρικό προσωπικό γιατί το σύνολο του προσωπικού του είναι πάνω απο 45 άτομα...το μεγαλύτερο προσωπικό που έχω δεί προσωπικά εγώ σε κλινική του είδους...

Μπορώ να κάτσω να αριθμό και την στελέχωση της κλινικής μιάς και τις ημέρες που έκατσα εκεί ο γιατρός με γνώρισε με όλο το επιτελείο του , δέν έχει όμως και τόσο σημασία θεωρώ...

ΌΝΤΩΣ στις τιμές είναι αδέκαστος & δέν χαρίζει τίποτα , όμως όλα είναι σχετικά και αυτο γιατί:

  • Το ξενοδοχείο όντως κάνει 80 euro το δίκλινο και 70 το μονόκλινο...όμως είναι πέντε αστέρων μές στην χλιδή και η αρχική τιμή του ξενοδοχείου είναι 130-120 euro (η τιμή είναι διαμορφωμένη έτσι για τους ασθενείς της κλινκής)...και μήν κοιτάς Κύπρο που έχουμε συνηθίσει να δίνουν το ξενοδοχείο στο πακέτο μέσα.Σε όποιο σοβαρό γιατρό και να πάς στον κόσμο αυτή η δαπάνη είναι ξεχωριστή.
  • Τα Tranfer που χρεώνει θα σου πώ απλά ότι είναι και τσάμπα...εγώ έδωσα 15 euro τη φορά σε ταξί απο ξενοδοχείο-κλινική (30 euroτην ημέρα) , στο σύνολο των ημερών που έκατσα 2 φορές το ποσό απο ότι άν έκλεινα το δικό του transfer , πρόσθεσε δέ σε αυτό ότι μετακίνησε με ειδικά διαμορφμένα Van με φιμέ τζάμια και οδηγό που μιλάει Αγγλικά.
  • Το PrP δέν σε υποχρεώνει να το κάνεις , άν το κάνεις είναι επιπλέον χρέωση , όπως γίνεται παντού…
Τα ιατρικά (300euro) όντως είναι μιά δαπάνη που και εμένα με ξίνισε στην αρχή...
Όταν όμως με ενημέρωσαν τί περιλαμβάνει η δαπάνη αυτή , το ποτήρι ήταν πιό γλυκόπιοτο.Συγκεκριμένα :
  • Διερμηνέα , μαξιλαράκι ύπνου , Propecia ή Avodart (σκέψου πόσο κάνει το Propecia) , σαμπουάν κ.λ.π για μαλλιά , και κυριότερο :
  • Low Level Lazer Therapy ( σε μιά οποιαδήποτε κλινική χρεώνεται χαλαρά 300-500euro) καθώς και το
  • ειδικό υγρό διατήρησης των Graft , που όσοι έχουν ασχοληθεί ξέρουν ότι δέν έχει καμία σχέση με το απλό Saline που χρησιμποιούν το 95% των κλινικών (1,5 euro το λίτρο) , αλλά τιμή πολλαπλάσια και που βέβαια είναι εξαιρετικής σημασίας στην διατήρηση και βιωσιμότητα των Grafts!.
Μια Cost effective δαπάνη με λίγα λόγια...

Όπως και να έχει , όπως πολύ σωστά είπες βλέπουμε 500+ euro σε παράπλευρες υπηρεσίες απ’ ότι στις υπόλοιπες κλινικές της Κύπρου και κάποιες της Τουρκιάς.

Το θέμα είναι κατά πόσο για τον καθένα αυτά τα παραπάνω λεφτά είναι μια παραγωγική δαπάνη και βοηθάει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα....

Αυτά καλή συνέχεια σε όλους...

:)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Νικολας νικ

Well-Known Member
stripar, καταρχας ξερω απο παλαιοτερο θρεντ ότι ειχες συνοδευσει μελος στον καναδα αλλα ποτε δεν ειδα τα αποτελεσματα του ραχαλ διοτι το θρεντ διεκοπει, αυτο για να ξερεις οτι σχεδον δυο χρονια παρακολουθω το φορουμ και μελη οπως εσυ απο τα οποια εχω πραγματικα ωφεληθει σημαντικα, κοντευω τα 40 και βλεπω τις μεταμοσχευσεις πως εξελισονται και φόρουμ οπως αυτο και το hairtransplantnetwork, εχουν συμβαλει στο να γνωριζουμε τους κινδύνους της βιομηχανιας αυτης, οσο περισσοτερο ασχολουμε τοσο πιο πολυ γνωριζω και αμφισβητω και η αληθεια ειναι οτι οσο πιο πολυ υπομονη τοσο πιο καλα ....παντως στα τυφλα δε βαδιζω πλεον.
Το τελευταιο ποστ σου πολυ χρησιμο, ζητησα και εγω μια προσωπικη συναντηση με ερντογαν αλλα μου απαντησαν πως σε ολο το μαρτιο ειναι κλεισμενος ακομα κ για συναντηση και αν θελω να στειλω μερικες φωτο αλλα προτιμω την προσωπικη συναντηση, το σιγουρο ειναι οτι θα ξαναπροσπαθησω να τον δω μιας και ζω στην αλεξανδρουπολη.
Εσυ που τον συναντησες , θελω να σε ρωτησω: μπορω να του πω οτι εχω 5000 ευρω και με αυτα κανε οτι μπορεις... ή θα ειναι απολυτος στον αριθμο των τοποθετηθεντων γκραφτς δηλ χρειαζεσαι 3500 και τοσο θα βαλω για να γινει ολοκληρωμενη δουλεια?
Ελπιζω να μη σε πρηζω και ζητω την προσωπικη σου αποψη για τον δρ, μαρρα μιας και σιγουρα εχεις δει τη δουλεια του
ευχαριστω
 

Stripar

Established Member
Nick...

Όπως έχω πεί και στο παρελθόν ο Μάρας είναι ο μοναδικός γιατρός Κύπρο-Ελλάδα που θα εμπιστευόμουν το κεφάλι μου!...με τα σημερινά πάντα δεδομένα.

Τον Erdogan όπως ¨βγαίνει" και από τα συμφραζόμενα παραπάνω , τον συνάντησα στην Κλινική του (Asmed) όπου πήγα τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε , για Consultation αλλά και για να διαμορφώσω μια άποψη για την κλινική & τον γιατρό , γιατί μέχρι τότε ότι πληροφορίες είχα ήταν καθαρά από το Internet , και όπως καταλαβαίνεις είναι διαφορετικό να σου μεταφέρετε μιά εικόνα και διαφορετικά να βλέπεις και να κρίνεις ο ίδιος!.

Για μένα ΔΕΝ έχει απολύτως καμία ουσία να στείλεις μερικές photo και να σου πούνε ένα νούμερο!.

Σημασία για μένα έχει να γνωρίσω-ζω ΠΡΙΝ την μτχ , τον γιατρό , την κλινική , τις μεθόδους που χρησιμοποιεί , έτσι ώστε η απόφαση που διαμορφώνω να μήν έγκειται σε οικονομικά μεγέθη και απο την πληροφόρηση του internet και μόνο.
Αλλά βάση της γενικότερης δικής μου αποτίμησης (βάση του ότι έχω δεί και γνωρίζω) της υποδομής της κλινικής , των επιμέρους τεχνικών του γιατρού και το επίπεδο φιλίας , οικειότητας & ασφάλειας που με κάνει να νιώθω η παρουσία μου εκεί!.

Έπειτα Nick...εγώ απο Κρήτη έφυγα και πήγα Κωσταντινούπολη...εσύ από Αλεξανδρούπολη πάς και οδικός άν έχεις όρεξη!.

Ο γιατρός γενικότερα είναι πολύ φιλικός και κατανοητός...όσον αφορά τις τιμές του όμως αδιαπραγμάτευτος.

Τώρα σημασία έχει αν με τα 5000euro που διαθέτεις (2000grafts) άν μπορείς να μπαλώσεις την κατάσταση , άν για παράδειγμα είσαι NW5 και θέλεις 6000grafts είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ο γιατρός πάντως είναι συνεννοήσιμος και λογικός.

Πές μας όμως άν θές 5 πράγματα για σένα ή ανέβασε μία φωτογραφία με την τωρινή σου κατάσταση , μπορεί και τα 2000grafts να αρκούν!.
 

Νικολας νικ

Well-Known Member
20150320_132421.jpg θα ανεβασω φωτο να μου πεις ,σκεφτηκα και εγω να στο ζητησω, το μπατζετ μου ειναι εκει γυρω, δυστυχως, και μεχρι το νοεμβριο που μπορω να την προγραμματισω θα προσπαθησω να τα κανω ισως και 6 τα χιλιαρικα με πολυ κοπο
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Νικολας νικ

Well-Known Member
προσπαθησα με λαδωμενο απο μινοχ μαλλι και αλλουστο να δωσω οσο πιο ασχημη εικονα της πραγματικοτητας(η αληθεια παντα ειναι πιο πικρη)
 

Stripar

Established Member
Νικόλα , όλα εξαρτώνται από τις προσδοκίες σου φίλε , άν για παράδειγμα θέλεις μια Female Hairline και να κλείσεις ΟΛΟΥΣ τους κροτάφους....θέλεις πολύ πράγμα και σίγουρα 2000grafts ΔΕΝ φτάνουν (πρώτη photo)...

Άν όμως μείνεις πίσω απο την Hairline σου , και κλείσεις συντηρητικά τους κροτάφους και δουλέψεις και λίγο Middle A που φαίνεται ότι αδειάζεις , γύρω στα 3000-3500 grafts με μιά σωστή πυκνότητα στη Hairline και μικρότερη προς τα πίσω , πιστεύω είναι ένα καλό νούμερο και θα είσαι τζι-τζί.

Τον Νοέμβρη θα πάω ξανά Erdogan για follow up της κατάστασής μου και αντιπαραβολή των τότε μετρήσεων με τις περσινές , άν έχεις καταφέρει να μαζέψεις τα λαλά και αποφασίσεις να πάς εκεί...να κανονίσουμε παρεάκι !!!

:)
 

Νικολας νικ

Well-Known Member
ναι και εγω καπως ετσι τα υπολογιζα.....βεβαια εχω και κροουν αλλα αυτο το αφηνω σε δευτερη μοιρα, αυτο που θελω ειναι να κλεισω λιγο τους κροταφους δηλ να κατεβω 1 εκ.το πολυ και να πυκνωσω ικανοποιητικα την α ζωνη ,περιπου στα 6 εκ απο την μυτη μπροστα προς τα πισω, με 3000 και λιγο less is more ισως να εχω καλο αποτελεσμα, θα στειλω και μια απο κροουν ετσι για να υπαρχει
 

Stripar

Established Member
Στην αρχή τους είχα στείλει email...και έπειτα μερικά reminders γιατί είχαν περάσει 20 ημέρες και δέν μου είχαν απαντήσει κάν.
Στο τέλος πήρα τηλ. ζήτησα τον υπέυθυνο δημοσίων σχέσεων , όπου και τον ξεκατίνιασα και έπειτα μου δώσανε 3-5 διαφορετικές ημερομηνίες να επιλέξω , με την πρώτη διαθέσιμη σε 10 ημέρες.

Έκλεισα την πρώτη διαθέσιμη , εισιτήρια , ξενοδοχείο κ.τ.λ.

Αν ρωτάς πόσο μου έχουν κοστίσει οι επισκέψεις μου τα τελευταία 3 χρόνια σαν έξοδα μεταφοράς κ.τ.λ....τα έχω υπολογίσει γύρω στα 4-5000 euro
Τo - τα consultations είναι δωρεάν!.
 

Νικολας νικ

Well-Known Member
Βιβλιο γραφεις στριπαρ!!! εγω δαπανω πολυ μικροτερο μπατζετ στη ερευνα, αλλα και παλι εχω δαπανησει αρκετα αν σκεφτεις οτι εχω δει σε consultation in person 3 ελληνες δρ. εκ των οποιων ο ενας τσιμπησε κ 50αρικο , μια κυπριακη κλινικη στην αθηνα και μια κλινικη θεσνικη ( και αυτη τρια γραμματα) δυο φορες(ηταν αρκετες για να μη προχωρησω), η ερευνα συνεχιζεται την ερχομενη Δευτερα, θεσ/νικη με Γεωργιου και περιμενω ξανα απαντηση απο ερντογκαν για να μεταβω στην Πολη.
Εσυ ποσα γκραφτς υπολογιζεις να χρειαζεσαι? κανεις θεραπεια αυτο τον καιρο? Εγω βαζω μονο regain5% αλλα φετος εχουν φυγει αρκετα για φινα ουτε λογος (λογω προστατιτιδας στο παρελθον ο γιατρος ουτε να ακουσει).
ειμαι σχεδον 40 λες να μην σταθεροποιηθει ακομα η τρχπτωση?
 

gkast

Active Member
Βιβλιο γραφεις στριπαρ!!! εγω δαπανω πολυ μικροτερο μπατζετ στη ερευνα, αλλα και παλι εχω δαπανησει αρκετα αν σκεφτεις οτι εχω δει σε consultation in person 3 ελληνες δρ. εκ των οποιων ο ενας τσιμπησε κ 50αρικο , μια κυπριακη κλινικη στην αθηνα και μια κλινικη θεσνικη ( και αυτη τρια γραμματα) δυο φορες(ηταν αρκετες για να μη προχωρησω), η ερευνα συνεχιζεται την ερχομενη Δευτερα, θεσ/νικη με Γεωργιου και περιμενω ξανα απαντηση απο ερντογκαν για να μεταβω στην Πολη.
Εσυ ποσα γκραφτς υπολογιζεις να χρειαζεσαι? κανεις θεραπεια αυτο τον καιρο? Εγω βαζω μονο regain5% αλλα φετος εχουν φυγει αρκετα για φινα ουτε λογος (λογω προστατιτιδας στο παρελθον ο γιατρος ουτε να ακουσει).
ειμαι σχεδον 40 λες να μην σταθεροποιηθει ακομα η τρχπτωση?
Πρέπει να γράψει βιβλίο ο τρελό στρίπαρ .....
Ο στριπαρ είναι πολύ τελειομανής και από συζητήσεις που έχω κάνει συγκλίνω προς Τουρκία μεριά και ο λόγος είναι πέρα από υγειονομικής άποψης ειδικά στο χώρο της μεταμοσχεύσεις κάνει και manual fue που είναι ένα συν μπόνους...
Πάντος φίλε Νικόλα ανεξάρτητα εάν πας τουρκιά ή Κύπρο (μάρας) θα έχεις ένα δυνατό ´ αποτέλεσμα καλή επιτυχία ....
 
Μπλουζα