Μεταμοσχευση με fue ακουρευτο

Καλησπερα σε ολους.

Θελω απλα να μοιραστω την προσφατη εμπειρια μου με μεταμοσχευση FUE ακουρευτο και να επισημανω καποια πραγματα με σκοπο την ενημερωση και την αποφυγη μελλοντικων λαθων που δυστυχως βιωσα. Επισης εχω καποια ερωτηματα και θα εκτιμουσα τις αποψεις οσων εχουν εμπειρια.

Σχετικα λοιπον με το θεμα, οπως σε καθε κλινικη, οι περιγραφες που γινονται πριν την συμφωνια ειναι οι εξης:

1. Μετα το περας της ακουρευτης συνεδριας (η συνεδριων γιατι υπαρχει περιπτωση να ειναι 2 οπως εγινε και με μενα) δεν θα φαινεται απολυτως τιποτα στα σημεια απο τα οποια παρθηκαν τα μοσχευματα.
2. Δεν δινεται φαρμακευτικη αγωγη πριν η μετα την επεμβαση.

Παμε λοιπον να δουμε τι αληθευει και τι οχι. Ξεκαθαριζω οτι μιλαω παντα σε προσωπικο επιπεδο αρα δεν σημαινει οτι αυτα που εγιναν ειναι παγια...Εγιναν ομως...

1. Δυστυχως οχι μονο φαινονταν τα κενα απο τα σημεια που παρθηκαν τα μοσχευματα αλλα ηταν και πολυ κακοτεχνημενα. Εξεφρασα τα παραπονα μου πολακις και στο τελος της ημερας παραδεχθηκαν οτι "προφανως κουρευτηκαν παραπανω τα εν λογω σημεια" και οτι "οι κοπελες πρεπει να ειναι πιο προσεκτικες" και "εγινε μνεια στις κοπελες και για το θεμα σας ενημερωθηκε και ο υπευθυνος γιατρος της κλινικης" δηλαδη το "αφεντικο". Βεβαια τιποτα απο τα παραπανω δεν αλλαξε κατι στην κατασταση μου. Μενει να περασει ο χρονος να μακρυνει το μαλλι μου. Επρεπε ομως να παω στην δουλεια 'εκτεθημενος' παρολο που οι "κυριοι" τηε κλινικης ειχαν εξ'αρχης εγγυηθει οτι ολα θα ειναι τελεια και δεν θα φαινεται κατι.....

2. Τριχες (ταιριαζει και στην περισταση). Την ημερα της πρωτης αλλα ΚΑΙ της δευτερης συνεδριας πηρα γυρω στα 1ο χαπια καπακι...αντιβιωσεις, γαστροπροστασια, ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ, αντιπηκτικα κλπ κλπ. Επισης, και για τις επομενες 2 ημερες μετα την τελευταια συνεδρια συνεχισα με το υπολοιπο των αντιβιωσεων και κυριως της κορτιζονης. ΚΑΝΕΙΣ δεν μου ειχε πει οτι θα υπηρχαν τα φαρμακα. Επισης, πολυ σημαντικο, την ημερα που τα ειδα και επρεπε να τα παρω, ειπα στην κοπελα οτι δεν ξερω αν μπορω λογω του υποθυρεοειδισμου που εχω και ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ετρεξε να ρωτησει. Εννοειται μου ειπε δεν υπαρχει θεμα αλλα τι αλλο θα ελεγαν στο παρα πεντε της συνεδριας...ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν εγιναν ερωτησεις για το αν παιρνω αλλα χαπια η καποια θεραπεια η οτιδηποτε. Αυτο ισως να ειχε μη αντιστρεψιμα αποτελεσματα...

Επισης να επισημανω οτι στην διαρκεια της διαδικασιας η "κοπελα" (που σε ερωτηση μου τι ειδικοτητα εχει μου ειπε δερματολογος αλλα δεν ειμαι και σιγουρος μιας και ηταν μολις 29 ετων), παρολιγο να μου κεοψει το αυτι. Οταν εγινε, απλα ειπε "το σωσαμε...ολα καλα ευτυχως).

Οποιες αλλες πληροφοριες πιθανον να χρειαστει το forum για τα παραπανω, μπορω να απαντησω.

Τωρα, θελω να ρωτησω τα παρακατω:

1. Μινοξιδιλη διαλεξα τελικα το regain σε αφρο γιατι διαβασα οτι εχει λιγοτερα εως καθολου side effects. Εκανα καλα?
2. Μου ειπαν χρηση για 12 μηνες και "μετα βλεπουμε". Διαβαζω οτι αν διακοψεις την χρηση χανεις αυτα που βγηκαν. Τι ισχυει?
3. Διαβαζα καπου οτι η συνεχης χρηση της μινοξιδιλης επηρεαζει το συκωτι. Γνωριζετε κατι?
4. Γυμναστηριο μετα απο 7 ημερες απο την συνεδρια. Ισχυει? Βαρη?

Ευχαριστω για τον χρονο σας.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
Καλη φυτρωση καταρχάς.Έπρεπε να ρωτήσεις πριν την κανεις όχι μετα,κατα την γνώμη για να μπορεί ο γιατρός να δουλέψει καλά πρεπει να ξυρισεις αλλιως τον δυσκολεύει, βεβεαια η ακουρεθτη είναι ένας λόγος να σου πάρει ο γιατρός παραπανω λεφτά.

Δώσε μερικές βασικές πληροφορίες,που την έκανες,ποσά μοσχεύματα εβαλες,πρόσθεσε μερικές φωτο να έχουμε εικόνα,κάτι μου λέει βέβαια πως πηγές βεκρη.

Οσον αφορα την μινοξ, ο αφρός όντως παρουσιασει ελάχιστα sides,η χρηση της μινοξ πρεπει να είναι μακροχρόνια αν θες να κρατήσεις τα μαμά μαλλια,στα μμ μαλλια δε κανει κατι,η περιπτωση να σου προκαλέσει πρόβλημα στο συκώτι είναι απειροελάχιστη, εκτός αν την πινεις.

Τώρα μακρια απο ήλιο για τουλάχιστον εξι μηνες,το να εκτεθεισ δέκα λεπτα δε τρέχει τίποτα, τρέξιμο βάρη κτλ μέρα απο κάνα δίμηνο.
 

P70

Active Member
Εγω και γνωστο που εχω, ο οποιος πηγε DHI φαινονται 2 λωριδουλες (ετσι του πηραν μοσχευματα, 2 λωριδες 1 ποντου απο την μια ακρη στην αλλη, ωστε να τα κρυβει με τα υπαρχοντα μαλλια) οταν κουρευεται κοντα. Γενικα αυτου του τυπου η επεμβαση δεν ειναι για αριθμους πανω απο 1000 graft γιατι δεν μπορουν να λαβουν τα μοσχευματα που θελουν, χωρις να φαινεσαι σαν παλιατσος.
 

piros75

Well-Known Member
Κοίτα, υπάρχουν δύο τύπου "ακούρευτες" η μία είναι αυτή που αναφέρει ο P70, δηλαδή που σου κουρεύουν κάποιες λωρίδες από τις οποίες στου παίρνουν τα μοσχεύματα με FUE (οχι STRIP) και οι οποίες καλύπτονται με τα υπόλοιπα μαλλιά που πέφτουν από πάνω και υπάρχει και η εντελώς ακούρευτη, την οποία έκανε ο Αλέξανδρος (δες εδώ: http://www.hairlossgr.com/threads/alexandros_athens-fue-μπίρου-2500-grafts-13-14-04-2016.10854/).

Στην πρώτη, όπως είναι φυσικό, ο αριθμός μοσχευμάτων είναι μικρός, ενώ στη δεύτερη και εφόσον ο γιατρός είναι έμπειρος και γρήγορος μπορεί να βγάλει πολλά.

Στο θέμα του φίλου μας, θεωρώ απαράδεκτο που δεν πήραν γιατρικό ιστορικό κλπ και τον φλόμωσαν στο ψέμα. Το να μην παίρνεις γιατρικό ιστορικό, ειδικά όταν πρόκειται να δώσεις φάρμακα, είναι κατά τη γνώμη μου εγκληματικό και μπορεί να αποβεί και μοιραίο σε κάποιες περιπτώσεις.
 
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστλω πολυ για τις απαντησεις και το feedback γενικότερα. Είναι πολυ σημαντικό να μιλάς με ανθρώπους που έχουν περασει την διαδικασια και μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Και πιό σημαντικό ειναι να βλέπεις την θετική πρόοδο...Ένεση στην αμφιβολία σου...γιατι σίγουρα μέχρι να δείς το αποτέλεσμα ή εστω να αρχίζει να φαίνεται κάτι, ζείς (εγώ προσωπικα τουλαχιστον) με αμφιβολίες του τυπου εαν θα πετυχει αν θα βγουν μαλλια κλπ κλπ...Έχω αισιοδοξία και ελπίζω να μην απογοητευτώ.

Σχετικά την αναρτηση μου:

- σωστά εγινε η "μαντεψιά" οσων αφορα στο που εγινε η δουλεια.
- Απο οσα μου ειπαν, εβαλαν γυρω στα 2500 grafts. Πηραν και απο τους κροταφους.
- Κορτιζονη για το πρηξιμο (είπαν) αν και δεν το απεφυγα. 2 ημερες κρατησε. Ξεκινησε απο πανω και κατεβηκε μεχρι και τα ματια και σε καποια φαση ημουν σαν τον Balboa...

Φωτογραφίες θα ανεβασω σε πρωτη ευκαιρία.

Μερικές λεπτομερειες για μεχρι σημερα (12η ημερα απο την τελευταια συνεδρια).

1. Τα καρκαδα εφυγαν κατα 90%. Θεωρω οτι με το αυριανο λουσιμο θα φυγουν και τα υπολοιπα.
2. Οι περισσοτερες τριχες εμειναν κανονικα. Μερικες έπεσαν με τα καρκαδα. Απο οσα εχω διαβασει ειναι φυσιολογικο και θα φυτρωσουν οι καινουργιες "εν ευθέτω χρόνω".
3. Ακόμα και σημερα νιώθω καποια τραβηγματα αποκλειστικα και μονο στην δότρια περιοχη. Θεωρω οτι ειναι λόγω του οτι φυτρωνουν τα σημεια που κουρεύτηκαν.
4. Μεθαυριο ξεκιναω minox σε αφρό. Ίδωμεν. Μίλησα με τους επιστημονες εκφραζοντας την απορια μου για το αν ειναι ασφαλες να βαλω απο την 10η ημερα οπως ειχαν εξ'αρχης υποδείξει, δεδομενου του οτι το κεφαλι δεν ηταν καθαρο (καρκαδα) και οι οδηγιες του σκευασματος λενε οτι ετσι θα πρεπει να ειναι. Μου ειπαν οτι εχω δικιο και μαλιστα προτειναν να επισπεύσω το μασαζ με πιεση στο κεφαλι μια ημερα νωριτερα (6η αντι για 7η ημερα μετα το πρωτο λουσιμο) ωστε να φυγουν τα καρκαδα. Αρα το 10ημερο που λενε οτι πρεπει να ξεκινησει η χρήση της minox δεν ειναι παντα εφικτο. Φανταζομαι οτι ειναι και θεμα ηλικιας και οργανισμου για το ποσο γρηγορα θα φυγουν τα καρκαδα. Άλλο 30ης, άλλο ο 40ης....

Σχετικά με την γυμναστική (βάρη) ξαναρώτησα και ήταν κάθετοι οτι μπορώ απο την 7η ημερα αλλα όχι ομαδικα/βαριά αθλήματα πχ ποδοσφαιρο κλπ. Βάρη μου ειπανε κανονικά. Είδα οτι λετε μετά 2 μήνες. Υπάρχει κάποιος λόγος / κάποια περίπτωση που δημιουργηθηκε θεμα με βάρη στην εβδομαδα μετα την διαδικασια?

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε αυτούς που έστησαν και διατηρουν αυτό το forum. Είναι ειλικρινά μεγάλος "μπούσουλας".

Καλημέρα και σκεφτόμαστε θετικά.
 
Μπλουζα