Μεταμοσχευση απατη ή πραγματικοτητα;

naruto

Well-Known Member
Όλες καλές ερωτήσεις. Ακόμα και στους Καυκάσιους υπάρχουν διαφοροποίησεις. Οι νότιοι έχουν ελαφρώς μικρότερη πυκνότητα από τους βόρειους που έχουν λεπτότερη τρίχα. Αν τσεκάρεις τον πίνακα πιο πάνω naruto δείχνει τους μ.ο σε 3 περιοχές. Η δότρια (occipital) έχει την μεγαλύτερη πυκνότητα. Όταν λες hairline αναφέρεσαι στο αρχικό της κομμάτι (πρώτο 1cm) που ναι είναι μονοτριχα, αλλά το πιο μέσα της κομμάτι (defined zone και core) είναι δίτριχα και πολυτριχα. Δεν είναι το πυκνότερο αλλά φαίνεται πυκνότερο λόγω του φαινομένου layering επειδή έχει βάθος και οι πυκνότητες αθροίζονται σε μεγάλο μήκος. Αν τα σηκώσεις καρφάκια και πας από πάνω κάθετα με φως θα δεις κρανίο γιατί δεν υπάρχει layering.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι η μια υγιης hairline στο πρωτο εκατοστο εχει μαξιμουμ μεχρι 80 τριχες κ πιο πισω λογο του μεγαλυτερου λογου μπορει να υπαρχουν μεχρι κ 200 τριχες.
Τωρα κοιταω τα μαλλια μου στο καθρεπτη κ οπως κ τα να τα χτενισω,ολα πισω,ολα μπροστα,στο πλαι,καρφακια παντα η hairline στα πρωτα 1-2 εκατ μου φαινετε το πιο πυκνο σημειο,κανει αυτο που λεμε ''βοιδογλειψια'':p.Δηλαδη ενω η φορα των μαλλιων εχει μια φυσιολογικη κλιση προς τα εμπρος,οι τριχες στην hairline εχουν επιθετικη κλιση προς τα δεξια κ φαινομενικα τουλαχιστον μεγαλυτερη πυκνοτητα.Ακριβως το ιδιο βλεπω κ στον πιτσιρικα τον αδερφο μου κ σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο.
Τι να πω μπορει να με εξαπαταει το layering.Εχω δει παντως κ εμπειρα μελη στο forum οπως ο kappa κ ο Τροφεας να λενε οτι μια μεταμοσχευση των 70-75 grafts/cm2 στην hairline δεν μπορει να πλησιασει την original πυκνοτητα 120-130 τριχων
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείς των 120-130g. Κάθε hairline είναι διαφορετική. Αυτό που είπα για 1cm, μπορεί να είναι για κάποιους μερικά χιλιοστά για κάποιους να έχει peaks and valleys. Μην το δένεις κόμπο. Για αυτό κάποιοι έχουν soft look και κάποιοι hard look χωρίς και οι δυο να έχουν ΑΑ. Το layering είναι όλο το κόλπο.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

naruto

Well-Known Member
Επισης cvial με χαροποιει αυτο που ειπες οτι κατα κανονα η δοτρια εχει μεγαλυτερη πυκνοτητα.
Ειμαι σιγουρος οτι ειχα διαβασει εδω στο forum παλι απο moderator οτι τα πανω μαλλια,αυτα που ειναι ευαισθητα στην ΑΓΑ δηλαδη,εχουν την μεγαλυτερη πυκνοτητα τριχων/cm2.Ειδικα το crown εχει την μεγιστη πυκνοτητα τριχων,η δε δοτρια ελεγε ο συγκεκριμενος mod πως εχει μικροτερη πυκνοτητα τριχων,κ ειδικα τα πλαινα της δοτριας.
Ελπιζω να εχεις εσυ δικιο;)
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τα πλαϊνά της δοτριας ναι έχουν μικρότερη πυκνότητα από το crown και την πίσω περιοχή της δότριας και από τις χαμηλότερες του κεφαλιού στο μπροστινό τους κομμάτι. Η πίσω περιοχή όμως (occipital) έχει από τις μεγαλύτερες πυκνότητες και το πιο σημαντικό βρίθει πολυτρίχων. Για μένα στις μμ έχει μεγάλη σημασία αν μπει στο παιχνίδι και το crown. Αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα 2/3 μπροστά, υπάρχουν λύσεις για εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν μπει έντονα το crown στο παιχνίδι εκεί είναι πρακτικά αδύνατον να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Για αυτό και τα φάρμακα δίνουν λύση. Στο crown στοχεύουν γιατί είναι "ασύμμετρη" απειλή και μαύρη τρύπα graft...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

naruto

Well-Known Member
Μμμμαλιστα κατι μαθαμε κ σημερα.Το πισω μερος της δοτριας εχει δηλαδη κ μεγαλυτερη πυκνοτητα κ καλυτερο λογο τριχων λογω των πολυτριχων,σε σχεση με το επανο μερος.Εγω νομιζα το αντιθετο μεχρι σημερα,πολυ καλο αυτο.
Τωρα για το crown εχεις δικιο,ειναι ''μαυρη τρυπα''.Θελει κ πολυτριχα,κ καλη πυκνοτητα λογω της φορα των τριχων που στριβολιζοντε κ δεν κανουν καλη καλυψη οπως σε Α-Β ζωνη.
Για μενα να υπαρχει κ μια αραιωση στο crown οπως ειναι το δικο σου πχ,δεν πειραζει.Ειναι πολυ φυσιολογικη εικονα για ενα 45+ να εχει κ λιγο crown κ προσωπικα θα προτιμουσα να εχω επιπλεον πυκνοτητα σε Α-Β ζωνη,παρα να καλυψω κ το crown.Εν ολιγοις η τακτικη που ακολουθησες στην δευτερη μεταμοσχευση σου με βρισκει απολυτα συμφωνω
Αρκει η αραιωση στο crown να ειναι μεχρι ενος βαθμου παντα κ να μην σαν του Ζινταν ας πουμε
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ειμαι σιγουρος οτι ειχα διαβασει εδω στο forum παλι απο moderator οτι τα πανω μαλλια,αυτα που ειναι ευαισθητα στην ΑΓΑ δηλαδη,εχουν την μεγαλυτερη πυκνοτητα τριχων/cm2.Ειδικα το crown εχει την μεγιστη πυκνοτητα τριχων,η δε δοτρια ελεγε ο συγκεκριμενος mod πως εχει μικροτερη πυκνοτητα τριχων,κ ειδικα τα πλαινα της δοτριας.
Ελπιζω να εχεις εσυ δικιο

Παραθέτω πίνακα από paper του Dr. Cole:

hair density.jpg

Όπως βλέπεις το πίσω μέρος της δότριας (occipital) έχει την μεγαλύτερη πυκνότητα, ακόμη και από το crown το οποίο οπωσδήποτε έχει από τις μεγαλύτερες πυκνότητες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nikosssss

Active Member
Κοίτα να δεις που στην περιοχή με την 2η οριακά μεγαλύτερη πυκνότητα εμείς έχουμε τις λιγότερες τρίχες....:p
 

aeratos28

Just aeratos
Τι ακριβως θες να αποδείξεις με τα νήματα που ανοίγεις δεν εχω καταλάβει..αυτά που ρωτάς συνεχώς ,είναι πράγματα τα οποία έχουν απαντηθεί σε άλλα νήματα..ανακυκλωση συνεχώς κάνουμε στα ίδια θεματα και καταντάει πολύ βαρετό..επίσης ειπες ότι δεν θέλεις να σου ξαναγράψω κάτι,δεν θες κουβεντες γενικά και είπα οκ,αρκεί να μην αναφέρεις το όνομά μου..εσυ σε κάθε σου post με αναφέρεις και προσπαθείς με κάθε τρόπο να βρεις κάτι και να με βγάλεις λάθος κτλ..ότι συμφωνεις και λέτε το ίδιο με τον cvial και εγώ λέω το λάθος ..για να τελειώνουμε,κοφτό αυτό γιατι είναι ενοχλητικο ,επίσης για να τελειώνουμε,τα νούμερα που είπα,αν πρόσεξες,τα είπα για περιπτώσεις ανθρώπων με απόλυτα υγιές κεφάλι χωρίς ίχνος τριχοπτωσης..γιατί αναρωτήθηκες αν ειναι απάτη οι μεταμοσχεύσεις ..και έχουμε πει πως καμιά μεταμόσχευση δεν σε κάνει όπως ήσουν στα 18..όπως είπα και σε άλλο νήμα,δες την φωτό την τελευταία που έβαλε ο cvial στο νήμα του με τον γιο του..δες και συγκρινε καταστάσεις.πως είναι ένα κεφάλι full hair,μέχρι που φτάνουν τα μαλλιά του,πόσο κοντά στα φρύδια είναι και η hairline και τα temples και συγκρινε ακριβώς τα ίδια δίπλα με τα μεταμόσχευμενα..και που να τα δεις σε απευθείας έκθεση στον ήλιο..εκεί να δεις διαφορές
 

tol

Well-Known Member
Συμφωνω απολυτα να σταματησουμε να απευθυνομαστε ο ενας στον αλλο.

Το ονομα σου το ανεφερα στο νημα, γιατι τα νουμερα που ανεφερες ηταν εκτος πραγματικοτητας.

Και ο Cvial με την αντιστοιχη βιβλιογραφια σου απεδειξε οτι 50000 grafts εχει ολο το κρανιο ενος υγιους ανθρωπου και οχι Η ΛΗΠΤΡΙΑ ,οπως ισχυριστηκες.
Η ληπτρια εχει περιπου 20000-25000 grafts.
 

aeratos28

Just aeratos
Ο μέσος όρος..οπως ειπε.δεν είναι ο κανόνας όμως αυτο..έχω δει παρά πολλές περιπτώσεις οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό αυτό..όπως επίσης και πάρα πολλές περιπτώσεις που η πυκνότητα των μαλλιών ξεπερνούν τα 130 grafts σε όλη τη ληπτρια..σου ξαναλεω κοίτα το νήμα του cvial με τον γιο του.και πες μου 1: τι πυκνότητα υπολογιζεις ότι έχει ο γιος του και 2: θέλω να μετρήσεις τις αποστάσεις hairline και temples από τα μάτια του ενός και του άλλου ..
 

tol

Well-Known Member
Ενταξει, φιλε μου, ας μεινουμε ο καθενας με την αποψη του. Αλλωστε δεν ειναι παντοτε κακο να διαφωνουν καποιοι. Πολλες φορες μεσα απο τις διαφορετικες αποψεις μπορει να προκυψει η αληθεια. Καληνυχτα!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
Και για να μην το πολύ ζαλιζουμε,για να καταλάβεις έμπρακτα αυτό που σου λέω,να το δεις σε εικόνες δηλαδή,γραψε στο google hair transplant 20000grafts..θα σου βγάλει κάποια περιστατικά κυρίως του dr umar,ο οποίος κάνει τέτοιες επεμβάσεις περνωντας τρίχες από παντού..χέρια πόδια στήθος γενιά κτλ..τρίχες οι οποίες έχουν τουλάχιστον την 2πλη διαμετρο από ότι τα κανονικά μαλλιά και θα έπρεπε να δίνουν όχι illusion,αλλά πραγματικά ίδια πυκνότητα με ένα απόλυτα υγιές κεφαλι..δες λοιπον το αποτελεσμα τους..με τα grafts αυτά που έβαλαν στην ληπτρια, βάση αυτό που υποστηριζεις θα έπρεπε να έχουν ας πούμε την πυκνότητα του γιου του cvial..αλλά όπως θα δεις δεν έχουν ούτε την μισή πυκνότητα..γιατί άραγε?καλή η βιβλιογραφία,αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς δεν είναι ίδια με αυτήν..
 

naruto

Well-Known Member
Ναι Αερατε αλλα εδω λεμε για μεσους ορους.Ο μεσος ορος πυκνοτητας για μας τους Καυκασιους συμφωνα με το wikipedia ειναι 80 grafts/cm2.Σαφως κ υπαρχουν κ εξαιρεσεις οπως ενα παιδι Norwood 5 που χε κανει στην HDC,maxos λεγοταν νομιζω,που ειχε 110 grafts/cm2.Oπως υπαρχουν σαφως κ εξαιρεσεις προς τα κατω βεβαια.Ο μεσο ορος παντως ειναι 80.
Τωρα για τον γιο του cvial,εχει εφηβικη hairline γιατι ειναι μολις 15.Η πλειοψηφια των ενηλικων,εχουν δεν εχουν ΑΓΑ,δεν εχουν τετοια hairline αλλα ωριμη-ενηλικη hairline.Λιγοι ενηλικες εξω εχουν τετοια hairline.Oι περισσοτεροι αντρες χωρις γονιδιο ΑΓΑ εχουν hairline σαν του john-john ή του Dance.Σαφως υπαρχουν κ λιγοι τυχεροι οπως ο Μπεζος ή ο Κυριακου με εφηβικη hairline.Ο μεσος ορος ομως δεν ειναι ετσι.
 

aeratos28

Just aeratos
Naruto συμφωνω αλλά αν είδες πιο πάνω,η κουβέντα γίνεται για ένα απόλυτα υγιές κεφάλι και όχι για τον μέσο όρο των ανθρώπων που έχουν σχηματισμενη ώριμη hairline κτλ..αυτό είναι άλλο θεμα..γιατί υπήρχε η συζήτηση για απάτη κτλ ..όταν λέμε ότι από μεταμόσχευση δεν γίνεσαι όπως στα 18 ,αυτό εννοούμε..όχι τον μέσο όρο ανθρώπων 30+ με ανεβασμενους απλά κροταφους
 

naruto

Well-Known Member
Δηλαδη θεωρεις οτι ενα απολυτα υγιες κεφαλι εχει εφηβικη hairline κ οχι ωριμη hairline?
Δεν ξερω,εγω διαφωνω.Βλεπεις ανθρωπους που δεν εχουν ιχνος ΑΓΑ κ εχουν απο την φυση τους ωριμη μαμισια hairline οπως ο Φρανκ Ριμπερι, ο Ματς Χουμελς ή ακομα κ ο Μεσσι ας πουμε.Βλεπεις παλι κ ανθρωπος οπως ο Μπεζος κ ο Κυριακου που η hairline τους φθανει μεχρι τα φρυδια κυριολεκτικα.Εγω πιστευω οτι και η πρωτη κατηγορια ανθρωπων εχουν απολυτα υγιες κεφαλι.
Μεσος ορος ποιος θεωρειτε ομως?
 

aeratos28

Just aeratos
Ή ώριμη hairline είναι μία εξέλιξη της Α.Α..αν έχεις ώριμη hairline σημαίνει πως είσαι πάνω από norwood 1 ,1.5 προς ελαφρα 2 θα τους ελεγα..και πολλοι άνθρωποι ασχολούνται σε αυτό το norwood με μεταμόσχευση κατεβάζοντας το άνοιγμα των κροταφων ,πλησιάζοντας έτσι το norwood 0..είναι αυτό που λέγαμε σε άλλο νήμα ,που ρώτησε ο cvial αν ένας norwood 1 μπορεί να έχει πρόβλημα ώστε να πάει για μεταμόσχευση..τώρα για τα παραδείγματα που έδωσες συμφωνω πως είναι οκ και αποδεκτά ,αλλά παράδειγμα ας πούμε ο ριμπερι έχει ένα τεράστιο μέτωπο ,το οποίο λόγο και του τραύματος που έχει,έχασε και το δεξί temple και φαίνεται ακόμα χειρότερα..αν θες την γνώμη μου γι αυτόν, ναι έχει θέμα,δεν είναι κανονικό το μαλλί του..για μπεζο κτλ,τα έχουμε πει πάλι..πολύ μαλλί,λίγοι το έχουν,αλλά αυτό είναι ένα κεφάλι με 0 πρόβλημα..τώρα μέσος όρος θεωρώ πως είναι κάτι όπως ο αρναουτογλου..εμφανής αραίωση,όχι παρά πολύ βέβαια αλλά υπάρχει..τον φτιάχνουν με τοππικ κτλ αλλά η hairline του φαίνεται..επίσης και το υπόλοιπο κεφάλι επάνω φαινεται πως δεν είναι full πυκνο
 

naruto

Well-Known Member
Δηλαδη η ωριμη hairline σημαινει αυτοματα και ΑΓΑ?Δεν νομιζω αλλα μπορει και να κανω κ λαθος βεβαια.
Παντως αυτο που ειχα διαβασει σε ξενο φορουμ κ ειμαι σιγουρος για αυτο εχει να κανει με την υποχωρηση-εξαφανιση των temple points.Συγκεκριμενα ελεγε πως η υποχωρηση-εξαφανιση τους δεν σημαινει απαραιτητα ΑΓΑ για αυτο κ βλεπεις καραφλους με απειραχτα temple points,κ μαλλιαδες με εμφανως υποχωρημενα temple points.Δεν ειναι κ οτι πιο συνηθισμενο βεβαια αλλα το βλεπεις.
Ο Ριμπερακος δεν εχει κανενα θεμα με το μαλλι του,ιχνος ΑΓΑ.Ψαξε φωτογραφια του πριν 15 χροννια που επαιζε στην Γαλατασαραι και θα το διαπιστωσεις.18 χρονος ηταν και το κουτελο μπροστα ηταν αεροδιαδρομος.Απλως μεσα σε ολη την ατυχια του να ειναι κοντος,στραβοδοντης και ασχημος,εχει και τεραστιο κουτελο.
Ο Αρναοτουγλου γιατι νομιζω πως ειναι μεταμοσχευμενος κ συντηρειτε με τοπικ?Απο παλια το θυμαμαι πως ειχε αραιωσει μπροστα.
 

aeratos28

Just aeratos
Δεν είπα ότι σημαίνει αυτόματα αυτό..εσύ αγα εχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είναι αναγκαστικά σε όλο το κεφάλι?όχι δεν χρειάζεται ..αλλά η υποχώρηση όπως ειπες των temples και οι κροταφοι να έχουν ανέβει 3-4 πόντους ώστε να διαμορφώνεται αυτό το norwood 1.5-ως 2 όπως είπαμε, δημιουργείται από κάποιο μηχανισμό..και αυτος ειναι η αγα..και μπορεί να σταθεροποιηθει εκεί,να μην βλάψει καθόλου τα πιο πίσω μαλλιά,δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένο η συνέχιση της αραίωσης.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αερατε θα διαφωνήσω στο θέμα της νεανικής hairline. Η συντριπτική πλειοψηφία των Καυκασίων (πάνω από 95%) χάνουν την εφηβική hairline και διαμορφώνουν mature hairline. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πάσχουν από ΑΑ, οι περισσότεροι από αυτούς θα παραμείνουν εκεί χωρίς να προχωρήσει η υποχώρηση. Υπάρχουν γενετικοί μηχανισμοί που μετασχηματίζουν το παιδικό ή εφηβικό κορμί σε ανδρικό με αλλαγή χαρακτηριστικών και νομίζω ότι και η απώλεια της νεανικής hairline εμπίπτει σε αυτούς. Όπως και να έχει το θέμα, εμάς μας ενδιαφέρει μια ανδρική hairline χωρίς ΑΑ


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα