Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

grtt

New Member
Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι βιταμίνες για τα μαλλιά που κυκλοφορούν στο εμπόριο κάνουν τίποτα, έστω και υποβοηθητικά, όπως Priorin κλπ. Έχει δοκιμάσει κανείς με αποτελέσματα;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

magic810

New Member
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

φιλε μου αν η τριχοπτωση σου εμφανιστηκε τωρα καλο ειναι να ξεκινησεις με βιταμινες αν την εχεις πολθ καιρο νομιζω οτι δεν θα σου κανουν τιποτα καλο βεβαια θα ηταν να χρησιμοποιεις βιταμινες και αν δεις αποτελεσμα τοτε οκ...
αλλιως μετα ξεκινας κατι απο ολα αυτα που λεγονται εδω μεσα....
 

Άκης

Administrator
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

Αν η τριχόπτωση σου ξεκίνησε απότομα ή ξαφνικά, τότε πάρε βιταμίνες.
Οι βιταμίνες επιβάλλοντε όταν κάνεις κάποιου είδος διατροφής, δίαιτας κλπ.
Εγώ πάλι έχω ένα κόμπλεξ με την χρήση βιταμινών κλπ.
Ειδικά τις πολυβιταμίνες που η μακροχρόνια χρήση τους έχει κατηγορηθεί για την εμφάνιση καρκίνου (του εντέρου αν θυμάμαι καλά).
Συνιστώ όμως να πάρουν όσοι θέλουν να κάνουν κάτι καλό, κάψουλες με ωμεγα λιπαρά.

Αν η τριχόπτωση σου είναι από την DHT, τότε και όλη την παραγωγή της priorin να πάρεις, ανδεν την μπλοκάρεις, τότε θα τα χάσεις (αλλά θα έχεις λαμπερά τα πλαϊνά ;) ).
Έχω πάρει πολλά σκευάσματα τέτοια. Κανένα αποτέλεσμα.
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

Οι βιταμίνες που χρειάζεστε για υγιή μαλλιά

1. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α έχει έχει μεγάλο ρόλο στην παραγωγή σμήγματος. Χωρίς Α, εκτός ότι θα έχετε ξηρά μαλλιά, πιτυρίδα, θα αραιώσει και ο τριχωτός της κεφαλής. Όλα αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν τριχόπτωση. Η τέφρα μαζί με την ασπιρίνη και ορισμένα φάρμακα πιθανόν να εμποδίζουν την απορρόφηση της βιταμίνης Α.

Από την άλλη άκρη του φάσματος άνθρωποι που έχουν πάρα πολύ σμήγμα μπλοκάρουν τα τριχοθυλάκια. Έτσι υπερβολική λήψη βιταμίνης Α θα μπορούσε πραγματικά να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών.

Ευτυχώς, είναι αδύνατον να υπερβάλλετε σε δόση βιταμίνης Α, όταν την λαμβάνετε από πηγές τροφίμων. Mango, πορτοκάλια, καρότα και γλυκοπατάτες είναι όλες καλές πηγές βιταμίνης Α.

2. Βιταμίνη Β

Οι βιταμίνες Β είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μέρος για να έχουμε υγιή μαλλιά. Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν μαζί με την αιμοσφαιρίνη, η οποία βοηθά το δέρμα της κεφαλής να πάρει το οξυγόνο που χρειάζεται για την υγιή ανάπτυξη τρίχας. Κύριες Β βιταμίνες που χρειάζεστε να επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη των μαλλιών είναι Βιταμίνη Β-6 και το φολικό οξύ.

Η Βιταμίνη Β-6 συχνά βρίσκεται σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες-με ένα σπάρο,2 τρυγόνια- λόγω της βιταμίνης Β-6 και οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Πατάτες, έτοιμα για κατανάλωση δημητριακά, μπανάνες, φασόλια, στήθος κοτόπουλου, πλιγούρι βρώμης, το χοιρινό φιλέτο και ροσμπίφ περιέχουν βιταμίνη Β-6.

Το Φολικό οξύ βρίσκεται στις βρασμένες φακές, τα ρεβίθια, παπάγια, κατεψυγμένα μπιζέλια, σπαράγγια και βραστά χόρτα.

3. Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε βοηθά στη καλή κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα της κεφαλής με την αύξηση της απορρόφησης του οξυγόνου. Έτοιμα δημητριακά, αμύγδαλα, καρδαμέλαιο, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο, γογγύλια χόρτα περιέχουν Ε.

Πιθανότατα δεν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης E, αλλά αν έχετε το πιο πιθανόν είναι να προκλήθηκε από την αδυναμία να απορροφηθούν έλαια και λίπη. Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης Ε.

4. Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για την υγιή ανάπτυξη του κολλαγόνου που είναι απαραίτητο για ισχυρά/γερά μαλλιά.
Η βιταμίνη C βρίσκεται στα ακτινίδια, φρούτα guava, κόκκινες πιπεριές και τα πορτοκάλια.
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
4 ανόργανα συστατικά που χρειάζεστε για υγιή μαλλιά

1. Ίχνη μετάλλου του πυριτίου

Αν σας λείπουν κάποια μέταλλα στη διατροφή σας, είναι πιθανόν να είναι τα ίχνη μετάλλου του πυριτίου. Είναι το πιο σημαντικό μέταλλο όσον αφορά τα υγιή μαλλιά και πιθανότατα εκείνο που συνήθως απουσιάζει από τις περισσότερες αμερικανικές δίαιτες(φαστ φουντ).

Συμπλήρωση της διατροφής σας με διοξείδιο του πυριτίου και μόνο κατά πάσα πιθανότητα θα σας βοηθήσει περισσότερο από οποιοδήποτε από τα άλλα μέταλλα-βοηθά να χρησιμοποιηθούν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Βόριο, χαλκός, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φθόριο, φώσφορος, ψευδάργυρος και το στρόντιο επωφελούνται όλα από το συμπλήρωμα διοξειδίου του πυριτίου.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολύ δύσκολα λαμβάνουμε ιχνοστοιχεία μετάλλων, λόγω του τρόπου μαγειρέματος των τροφών και τον τρόπο διατροφής μας....

Μπορείτε να βρείτε αρκετά ίχνη μετάλλου του πυριτίου στη διατροφή σας τρώγοντας βρώμη, κεχρί, κριθάρι, σιτάρι και φύκια(!).

2. Ιώδιο

Το ιώδιο είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Πρέπει να έχετε Ιώδιο για να έχετε υγιή μαλλιά. Ωστόσο, χρειάζεται ένα συγκεκριμένο είδος του ιωδίου.

Το είδος του ιωδίου που θα πάρετε από το επιτραπέζιο αλάτι δεν είναι ο τύπος του ιωδίου που χρειάζεστε για τριχοφυΐα. Αυτό το είδος του ιωδίου θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει υπερδοσολογία σε ιώδιο και πραγματικά σας προκαλέσει περισσότερο απώλεια μαλλιών.

Έτσι, μακριά από το ιωδιούχο αλάτι και αρχίστε να παίρνετε ιώδιο από τρόφιμα-πηγές. Αυτές περιλαμβάνουν τα φύκια, γιαούρτι ( με λίγα λιπαρά), το αγελαδινό γάλα, τα βραστά αυγά, τις φράουλες και το τυρί Μοτσαρέλα.

3. Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος αποτελεί άλλο ένα μέταλλο που θα μπορούσε εύκολα να ληφθεί σε υπερβολική δόση-υπερδοσολογία ψευδαργύρου θα μπορούσε πραγματικά να εμποδίσει την απορρόφηση των άλλων μετάλλων.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ψευδάργυρος για υγιή μαλλιά. Ο ψευδάργυρος είναι πολύ σημαντικός όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των ιστών και την αύξηση των μαλλιών ιδιαίτερα.

Βοηθά να εκκρίνονται έλαια στον τριχωτό της κεφαλής, που χρειάζονται και να αποφευχθεί η πιτυρίδα, που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει τριχόπτωση. Επίσης, βοηθά στην απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε.

Οργανικά βοδινό κρέας, συκώτι, ρεβίθια, φάβα, καρύδια πεκάν, τα μπιζέλια, τα αμύγδαλα, ρίζα τζίντζερ και αυγά είναι όλα καλές διατροφικές πηγές ψευδαργύρου.

4. Σίδηρος

Αποφύγετε τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου. Θα πρέπει να λαμβάνετε όση ποσότητα χρειάζεστε από πηγές τροφίμων. Αν έχετε αποφασίσει να πάρετε συμπλήρωμα σιδήρου έτσι κι αλλιώς, τότε αποφύγετε σκευάσματα σιδηρούχων θειικών αλάτων που είναι δύσκολα να απορροφηθούν.

Στρείδια, άπαχο κόκκινο κρέας, συκώτι, πουλερικά, τόνος, δημητριακά εμπλουτισμένα σε σίδηρο, ξερά φασόλια, αυγά, αποξηραμένα φρούτα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σιτάρι, κεχρί, βρώμη, ρύζι καφές, σόγια, τα ξηρά φασόλια και ο αρακάς, τα αμύγδαλα, καρύδια Βραζιλίας, τα ξερά δαμάσκηνα, σταφίδες, βερίκοκα, μπρόκολο, σπανάκι, λάχανο, σπαράγγια, πικραλίδα(χόρτο) είναι πλούσιες πηγές σιδήρου.

Επίσης, φροντίστε να συνδυάσετε τα τρόφιμα με βιταμίνη C στο ίδιο γεύμα για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
 

Άκης

Administrator
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

Έχω διαβάσει ότι ο υπερβολικός ψευδάργυρος αποτρέπει την απορόφηση σιδήρου-χαλκού.
Σίδηρο δεν θα έπαιρνα, μιας και τρώω καλά. Αλλά ψευδάργυρο παίρνω που και που.
Thanks για το άρθρο.
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

_SPIROS είπε:

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολύ δύσκολα λαμβάνουμε ιχνοστοιχεία μετάλλων, λόγω του τρόπου μαγειρέματος των τροφών και τον τρόπο διατροφής μας....

Μπορείτε να βρείτε αρκετά ίχνη μετάλλου του πυριτίου στη διατροφή σας τρώγοντας βρώμη, κεχρί, κριθάρι, σιτάρι και φύκια(!).

μία πηγή βρώμης είναι τα κουλουράκια/βουτήματα βρώμης (έχουν >60-70% βρώμη και πολύ καλή γεύση!)με γέμιση(σοκολάτα,περγαμόντο,διάφορες μαρμελάδες) με φρουκτόζη-υπάρχουν στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία και στα carfur
 

Ntia

New Member
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

Ψευδάργυρο παίρνω κάθε μέρα 100mg μετά το φαγητό. Βασικά μόλις το πάρω και για λίγη ώρα δεν νιώθω και πολύ καλά, νιώθω μικρή ναυτία και γενικά το στομάχι μου κάπως. Παθαίνει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο?
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

δεν χρησιμοποιώ ψευδάργυρο και αλάτι γενικά,πιστεύω ότι πρέπει να τα λαμβάνουμε από τροφές.
ιπποφαές μόνο άρχισα...
 

tropheus

Well-Known Member
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

Ntia είπε:
Ψευδάργυρο παίρνω κάθε μέρα 100mg μετά το φαγητό. Βασικά μόλις το πάρω και για λίγη ώρα δεν νιώθω και πολύ καλά, νιώθω μικρή ναυτία και γενικά το στομάχι μου κάπως. Παθαίνει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο?

Κλασσικότατο σύμπτωμα... Μείωσε την ποσότητα στο μισό ή καλύτερα διέκοψέ το. Δεν προσφέρει τίποτα... και πολύ πιθανόν να σου κάνει κακό.
 

tropheus

Well-Known Member
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

grtt είπε:
Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι βιταμίνες για τα μαλλιά που κυκλοφορούν στο εμπόριο κάνουν τίποτα, έστω και υποβοηθητικά, όπως Priorin κλπ. Έχει δοκιμάσει κανείς με αποτελέσματα;

Καμία βιταμίνη ή συμπλήρωμα διατροφής δε βοηθάει τα μαλλιά (η πιο σωστά την ανδρογενετικη αλωπεκία) . ΜΗ ΣΕ ΨΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Την έχω ψάξει πάρα πολύ με τα συμπληρώματα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ntia

New Member
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

Δεν θα το παίρνω για πολύ, για κανένα μήνα περίπου ίσως και λίγο παραπάνω. Απλά για να δώσουμε μια ώθηση γενικότερα. Αυτά τα συμπτώματα τα έχω για κανένα μισάωρο περίπου και μετά όλα καλά...
 

Άκης

Administrator
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

Ntia είπε:
Ψευδάργυρο παίρνω κάθε μέρα 100mg μετά το φαγητό. Βασικά μόλις το πάρω και για λίγη ώρα δεν νιώθω και πολύ καλά, νιώθω μικρή ναυτία και γενικά το στομάχι μου κάπως. Παθαίνει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο?
ntia είναι σημάδι υπερκατανάλωσης. Εμένα πχ το συμπλήρωμα που παίρνω, λέει πάνω 250mg αλλά περιέχει στην ουσία 50mg, τα άλλα γίνονται από κάτι ενώσεις που αναφέρει.
Το max για ενήλικες είναι αυτό, τα 50mg στοιχειακού ψευδαργύρου την ημέρα. Ο ηπιότερος γαστρεντερικός κίνδυνος έχει αναφερθεί στις δόσεις από 50 έως 150 mg/ημέρα του συμπληρωματικού ψευδάργυρου.
Η υπερκατανάλωση του μπορεί να εμποδίσει την απορόφηση σιδήρου ή χαλκού από το σώμα, δηλαδή κάνουμε κακό αντί για καλό.

_SPIROS είπε:
δεν χρησιμοποιώ ψευδάργυρο και αλάτι γενικά,πιστεύω ότι πρέπει να τα λαμβάνουμε από τροφές.
ιπποφαές μόνο άρχισα...
Ο ψευδάργυρος υπάρχει στα στρείδια, στην ρίζα του τζίντζερ, στους μυς ορισμένων ζώων όπως στα αρνίσια παιδάκια και στην μπριζόλα, στα φυστίκια, στο συκώτι του μοσχαριού, σε αποξηραμένο γάλα χωρίς λίπος, στο αυγό, στην λεκιθίνη της σόγιας, στα καρύδια, στο κοτόπουλο, στις γαρίδες, στα κοκκινογούλια, στο μαϊντανό , στις πατάτες, στο σκόρδο, στο ψωμί ολικής αλέσεως, στα καρότα, στα φασόλια και στο καλαμπόκι.

Πιστεύω ότι καλά είναι να παίρνουμε συμπλήρωμα, αν δεν τρώμε κάτι από τα παραπάνω συχνά.

tropheus είπε:
Δεν προσφέρει τίποτα... και πολύ πιθανόν να σου κάνει κακό.
Προσφέρει αλλά με μέτρο.
 

Ntia

New Member
Απ: Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για υγιή μαλλιά

Μόνο για ενάμιση μήνα θα το παίρνω. Πάντως από προχθές το παίρνω μισή με μία ώρα μετά το κυρίως γεύμα και όχι αμέσως όπως έκανα και είμαι οκ...
 

@ggelos

New Member
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

Γνωριζει κάποιος αν τα ωμέγα 3-6-9 λιπάρα βοηθάνε καθόλου την κατάσταση μας?
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

Ώρα για διάβασμα....!!!

Ωμέγα 6

Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα βρίσκονται (με εξαιρέσεις) σε φυτικά έλαια από τα οποία προσλαμβάνονται σε ικανοποιητικές ποσότητες (σε αντίθεση με τα ωμέγα-3). Αντιπροσωπευτικά ω-6 λιπαρό οξέα είναι το λινελαϊκό (8,12-δεκαοκτα-δι-εν-οϊκό οξύ) και το αραχιδονικό οξύ (5,8,11,14-εικοσα-πεντα-εν-οϊκό οξύ). Άλλα λιπαρά οξέα της σειράς ω-6 είναι το 13,16-εικοσιδυα-δι-εν-οϊκό, το αδρενικό οξύ (7,10,13,16-εικοσιδυα-τετρα-εν-οϊκό οξύ), το 4,7,10,13,16-εικοσιδυα-πεντα-εν-οϊκό και το καλεντικό οξύ (8E,10E,12Z-δεκαοκτα-τρι-εν-οϊκό οξύ)


Αυτά τα ακόρεστα λιπαρά οξέα επανήλθαν στην επικαιρότητα λόγω πρόσφατων αποτελεσμάτων επιδημιολογικών ερευνών, εκδόσεων βιβλίων και δημοσιεύσεων στον καθημερινό και στον επιστημονικό τύπο. Ιδιαίτερα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, φαίνεται ότι η κατανάλωση ψαριών με πλούσια λιπαρά σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα έχει ευεργετικές συνέπειες
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα έχουν αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες γεγονός που τα καθιστά σημαντικούς παράγοντες προστασίας από τις χρόνιες ασθένειες, όπως τα κακοήθη νεοπλάσματα, ο διαβήτης, νευροεκφυλιστικές ασθένειες, η ασθένεια Alzheimer και η αρθρίτιδα

Τον τελευταίο καιρό, η ιατρική κοινότητα βρέθηκε σε δίλημμα ως προς το κατά πόσο η προτροπή για κατανάλωση ψαριών είναι ορθή ή όχι, εξ αιτίας της παρουσίας τοξικών ρύπων (διοξίνες, χλωριωμένα διφαινύλια, υδράργυρος κ.α.) σε θαλάσσιους οργανισμούς, που έγινε και ευρύτερα γνωστή μέσω σχετικών ανησυχητικών ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Πρόσφατη έρευνα εξέτασε τα υπέρ και τα κατά μέσω της διεθνούς βιβλιογραφίας και εκτιμήθηκαν τόσο οι ωφέλιμες πλευρές, όσο και η επικινδυνότητα. Η έρευνα έδειξε ότι οι ευεργετικές συνέπειες στην υγεία από την κατανάλωση ψαριών και άλλων θαλασσινών εδεσμάτων, είναι σημαντικότερη σε σχέση με τον σχετικά μικρότερο κίνδυνο από αυτούς τους ρύπους, παρ'όλη τη βιοσυσσώρευση πολλών από τους ρύπους αυτούς. Μάλιστα, προτείνουν στις εγκύους να αυξήσουν την κατανάλωση θαλασσινών λόγω των ευεργετικών συνεπειών στη νευροφυσιολογική ανάπτυξη των εμβρύων (από τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα) και τις καρδιαγγειακές λειτουργίες, αλλά με φρέσκα ψάρια
Παρά τις ευεργετικές ιδιότητες των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων έχουν γίνει και έρευνες για πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις σε περιπτώσεις υψηλής κατανάλωσης ψαριών

Έχουν πραγματοποιηθεί και μελέτες σχετικά με την επίδραση στην υγεία της αναλογίας (ω-6)/(ω-3) στη διατροφή. Οι μελέτες αυτές έδειξαν ότι υψηλή αναλογία (ω-6)/(ω-3) μπορεί να έχει επιβαρυντικές επιπτώσεις στο καρδιοαγγειακό σύστημα. Έχει εκτιμηθεί ότι η μέση αναλογία (με βάση τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων των ΗΠΑ) είναι 10:1 έως 30:1, ενώ ιδανικά θα έπρεπε να βρίσκεται στην περιοχή 1:1 έως 4:1. Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων από τα μαγειρικά έλαια είναι περιορισμένη λόγω της ευαισθησίας αυτών των λιπαρών οξέων στη θέρμανση.

Μετά από πολλά χρόνια επιδημιολογικών ερευνών οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα trans- λιπαρά οξέα είναι επικίνδυνα στην υγεία. Τα trans- λιπαρά οξέα προκύπτουν με μερική υδρογόνωση σε πολυακόρεστα φυτικά έλαια (τα οποία ταγκίζουν εύκολα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή τροφίμων) για να μετατραπούν σε ημίρρευστα λίπη (μαργαρίνες). Οι πρακτικές εφαρμογές των μαργαρινών στη βιομηχανία τροφίμων και στο μαγείρεμα φαγητών είναι εκτεταμένη. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι κατά τη διαδικασία αυτή σχηματίζονται και trans- λιπαρά οξέα, με κυριότερο εκπρόσωπο το trans-ελαϊκό οξύ ή ελαϊδικό οξύ (elaidic acid).

Τα trans- λιπαρά σε αντίθεση με τα cis- λιπαρά οξέα αλλάζουν τη σύνθεση των λιπιδίων στο πλάσμα του αίματος και επάγουν φλεγμονώδη φαινόμενα. Τα trans- λιπαρά προκαλούν επίσης την ενεργοποίηση διαφόρων παραγόντων, όπως του παράγοντα νέκρωσης όγκων και αυξάνουν τα επίπεδα ιντερλευκίνης-6 και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης. Οι παράγοντες αυτοί έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για στεφανιαίες καρδιακές ασθένειες.
Οι βιομηχανίες τροφίμων έχουν λάβει μέτρα μείωσης των trans- λιπαρών οξέων στα προϊόντα τους (και το διαφημίζουν με ετικέτες στα διάφορα τρόφιμα και λιπαρές ύλες), ενώ χώρες όπως η Δανία και Ολλανδία ξεκίνησαν εκστρατεία μείωσης των trans- λιπαρών. Στις ΗΠΑ (ιδιαίτερα στη Ν. Υόρκη) 20.000 εστιατόρια και 14.000 προμηθευτές τροφίμων ενημερώθηκαν για τη μείωση των trans- λιπαρών στα τρόφιμα και στο μαγείρεμα των φαγητών
Επιπλέον, από την 1/1/2006 η FDA επέβαλε την αναγραφή της περιεκτικότητας διαφόρων τροφίμων σε trans-λιπαρά


Ωμέγα-9 (ολεϊκό οξύ, ελαιόλαδο)

Το Ολεϊκό οξύ ή Ωμέγα-9 είναι μονοακόρεστο λίπος, καθώς περιέχει 18 άτομα άνθρακα και ένα διπλό δεσμό στη θέση 9.

Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης στους κατοίκους χωρών - όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, όπου γίνεται καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου με τα γεύματα.

Ένα μείγμα αυτών των λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και -9 ,παρέχει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό συνδυασμό για την ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και βελτιώνει την γενική κατάσταση υγείας συμβάλλοντας στα παρακάτω:

- Στην ελάττωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
- Στην αποφυγή εναπόθεσης χοληστερόλης στα αρτηριακά τοιχώματα.
- Στην ελάττωση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο αίμα (λίπη που ενέχονται σημαντικά στην παχυσαρκία και στα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια).
- Στην ελάττωση του κινδύνου θρόμβωσης.
- Στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
- Στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου.
- Στην επιβράδυνση της προόδου της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
- Στην επιβράδυνση των επιπτώσεων από την κατανάλωση των οινοπνευματωδών.
- Στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων.
- Στην αύξηση της κινητικότητας των κυττάρων του αίματος.
- Στην αποφυγή του σχηματισμού θρόμβων, ελαττώνοντας τη συγκολλητική ικανότητα των αιματοπεταλίων.
- Στην πρόληψη της εξέλιξης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
- Στην καταπολέμηση δερματικών νοσημάτων, όπως είναι η Ψωρίαση και το Έκζεμα.

.......αυτάάάάά!!!!!
 

@ggelos

New Member
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

Σπύρο σε ευχαρίστω για τισ απαντήσεις,(εδώ κ αλόη) προφανώς δεν χάνω τίποτα που πρόσθεσα κάτι κάψουλες (ωμέγα 3,6,9) στο πρόγραμμα μου και σίγουρα θα πάρω και το χυμό αλόης κ βλέπουμε.
 

tasos

Active Member
Απ: Βιταμίνες για μαλλιά;

πολύ καλό άρθρο Σπύρο....

να αρπάξω και εγώ την ευκαιρία μια που αναφέρθηκε το λινολεΐκο οξύ που ανήκει στην κατηγορία των ω-6 λιπαρών οξέων, ότι βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο Emu oil και έχει και αντι-ανδρογονικές ιδιότητες...

Ισως σε αυτό οφείλεται και η επιτυχία του Emu oil με το οποίο πολλοί αναφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα....
 
Μπλουζα