Λοσιόν μινοξιδιλης από δερματολόγο

Panos Xenophontos

New Member
Καλήμέρες σε όλους. Είμαι 35 χρονών και από τα 24 μου άρχιζα σιγά σιγά να χάνω τα μαλλιά μου. Έχω μια γενικευμένη αραίωση χωρίς κάποια περιοχή ιδιαίτερα "φωτεινή ". Εδώ και 1 χρόνο χρησιμοποιώ μινοξιδιλη αρχικά ριγκειν φοαμ που ήταν πανάκριβο, στην συνέχεια λοσιόν της ίδιας μάρκας. Λόγω οικονομικών τελικά πήγα στη Κιρκλαντ που είμαι αρκετά ευχαριστημενος .Το μεγάλο θέμα είναι ότι έχω Σμηγ. Δερμ που καταλαβαίνει κάποιος πως λόγω της "λαδιλας" από την λοσιόν, γίνεται χειρότερα. Πηγαίνοντας σε δερματολόγο μου είπε κόψε την Κιρκλαντ και μου έδωσε δική του συνταγή με τα ίδια συστατικά και επιπλέον μεσα βιοτινη 2gr ,1% κορτιζόνη και επιπλέον αλόη βέρα. Παρατηρώ ότι ενώ με Κιρκλαντ ήθελα 3 ώρες να απορροφηθεί πλήρως, ενώ καινούργια λοσιόν ήθελε 20 λεπτά μόνο και καθόλου "λαδιλα". Είναι φυσιολογικό αυτό;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos Xenophontos

New Member
Έχω δει ότι χάνω μαξ 25-30 τρίχες όταν έχανα 70 πλας του μήνες αυξημένης τριχόπτωσης (Άνοιξη -Φθινόπωρο ) και 10-15 μαξ Χειμώνα -Άνοιξη. Γενικά βλέπω μια βελτίωση στην πορεία της νόσου αλλά όχι μεγάλη επανεκφυση.Απο την άλλη έχω Σμηγμ. Δερμ που προκαλεί έξτρα τριχόπτωση. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω αντικειμενικα αποτελέσματα γιατί έχω και έναν έξτρα επιβαρυντικο παράγοντα. Πάντως σε γενικές γραμμές στην χειρότερη περίπτωση επιβραδύνει πολύ την τριχόπτωση. Ένα άλλο που παρατήρησα είναι τους μήνες με πολύ λίγη Σμηγμ. Δερμ. που συμπίπτουν με τους μήνες ελάχιστης τριχόπτωσης (Χειμώνα -Καλοκαίρι ) το μαλλί μου μπουκώνει, δλδ μου λένε γνωστοι μου ,έκανες εμφύτευση; Τους λέω όχι ρε παιδιά. Προφανώς δουλεύει αρκετά καλά η μινοξ όταν το τριχωτό σου είναι καθαρό και υγιές και το επιτρέπει και η εποχή. Επίσης πίνω πολύ νερό, τρώω φουλ σαλάτες, φρούτα, κρέας (πρωτεΐνες ) και παίρνω 10000mg biotin και 1 χάπι MSG φόρμουλα για μαλλιά και νύχια της Solgar την ημέρα. Όλα αυτά είναι φυτικές βιταμίνες. Σύνολο για μινοξ και biotin και Solgar βγαίνει 18 ευρώ μαξ τον μήνα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Vasilisgpa

New Member
Γεια σου Πάνο, από την περιγραφή σου φαίνεται ότι έχουμε παρόμιο πρόβλημα τριχόπτωσης. Εδώ και καιρό έπαιρνα τις Cystiphane βιταμίνες αλλά σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Τις biotin και MSG βιταμίνες στις έχει προτείνει γιατρός να τις παίρνεις μαζί? Επίσης χρειάζονται συνταγή γιατρου?
 

dimitris50423

Well-Known Member
Πανο προσεχε με τη σμηγματορροικη γιατι το εχω περασει. Οι νιφαδες να μην γινουν πολλες γιατι μετα θα σχηματισουν πλακες που οταν θα ξεφλουδιζουν θα ειναι γεματες τριχες μεσα.
Καθημερινο λουσιμο με καταλληλα σαμπουαν και καλο μασαζ στα σημεια που βλεπεις νιφαδες.
Η λοσιον μινοξιδιλης εντεινει το προβλημα ο αφρος οχι. Τωρα το φθονοπωρο ειναι συνηθως η χειροτερη περιοδος με εξαρση της σμηγμ. Δερμ.
 

mikipitri

Member
Ένα άλλο που παρατήρησα είναι τους μήνες με πολύ λίγη Σμηγμ. Δερμ. που συμπίπτουν με τους μήνες ελάχιστης τριχόπτωσης (Χειμώνα -Καλοκαίρι ) το μαλλί μου μπουκώνει, δλδ μου λένε γνωστοι μου ,έκανες εμφύτευση;

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με μένα!!!
 
Μπλουζα