Η απόλυτος συνδυασμός φυσικών θεραπειών κατά της ΑΑ

anime

Member
Σε αυτό το thread ελπίζω να επιχειρήσουμε όλοι μαζί καταθέτοντας ότι ξέρουμε και λαμβάνοντας υπόψιν πολλές παραμέτρους, να δούμε ποια είναι η καλύτερη ρουτίνα, ώστε να αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο την ΑΑ. Κάτι μου λέει πως αυτά που θα αναπτύξουμε εδώ θα συμβάλουν και στην καλύτερη υγεία γενικότερα (δέρμα - ευεξία - fitness). Ας μην πλατυάζω όμως με εισαγωγές και ας δούμε τι μπορεί να μας επηρεάζει και με ποιούς μηχανισμούς αντιμετωπίζεται φυσικά:

Παρακάτω θα παραθέσω κάποιες ενότητες προς συμπλήρωση ώστε να συγκεντώσουμε μία ολοκληρωμένη λίστα - θεραπεία συμπληρώνοντας τα

φυσικά και μόνο συστατικά:

1) Topical Hair Stimulants

2) Oral Hair Stimulants

3) Topical DHT Blockers

4) Oral DHT Blockers

5) Τοπικά αντιφλεγμονώδη

6) Συμπληρώματα διατροφής

7) Διατροφή ΝΑΙ (τρόφιμα και αφεψήματα που μπορεί να επηρεάζουν με πολλαπλό τρόπο όχι απαραίτητα ως stimulants ή blockers αλλά ως διατροφική αξία, αντιοξειδοτικά, μείωση stress-που με τη σειρά του ίσως σχετίζεται)

8) Διατροφή OXI (τρόφιμα και αφεψήματα)

9) Βούρτσισμα (συμπληρώνουμε καλές βούρτσες και τρόπους εφαρμογής)

10) Derma Roller (Rollers και τρόποι εφαρμογής)

Αν παρέλειψα κάτι πείτε μου να το προσθέσουμε! Το βασικότερο είναι οτιδήποτε συμπληρωθεί παραπάνω να μην είναι ανταγωνιστικό ως προς οτιδήποτε άλλο! Εδώ θα βοηθούσε ιδιαίτερα η συμβολή των έμπειρων μελών που ξέρουν τι δεν πάει με τι. Ελπίζω να βγει κάτι καλό από αυτό το ποστ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

lydios_peace

New Member
συναπτω συμφωνο ειρηνης και φιλιας με chs και προχωρω.

1) λαδι καγιεν,καστορελαιο,τσουκνιδα,αιθεριο ελαιο μηλου.δενδρολιβανο,κεδρος,δαφνη,αιθεριο ελαιο λεμονιου,μαυρο κυμινο .βαλε καποιο απο αυτα στο σαμπουαν και πειραματισου.

2)ολα τα φρουτα βοηθουν .απο τσαγια εκουιζετο,φυλλο τσουκνιδας,Δάφνη, Δενδρολίβανο, Καρυδιά, Φασκόμηλο, Αδίαντος

3)μην παιζεις με ορμονες

4)το ιδιο.κατα την ταπεινη μου γνωμη η αποχη απο τον αυνανισμο επαναφερει ορμονικες ανισορροπιες.εχω κανει streaks των 17μερων,9 και τωρα ειμαι στη 10 με σκοπο να μην με ξαναγγιξω.

5)μηλοξυδο,αιθεριο ελαιο ριγανης,παπαγια,extract grapefruit,υπαρχουν πολλα,παρε εναν καυστηρα αιθεριων ελαιων και βαλε καποιο αντιφλεγμονωδες ελαιο να καιει οσο κοιμασαι.

6)δε χρειαζονται,για αυτο υπαρχουν διατροφη και βοτανα.

7)εγω τρωω μονο φρουτα,λαχανικα,καλο ψωμι ,ντακους με σαλατες,ρυζι και οσπρια,full ελαιολαο,ξηροι καρποι(κασιους,κολοκυθοσποροι,καρυδιακτλ),προσπαθω να βαζω μπαχαρικα στα μαγειρευτα(κουρκουμας,τσιλι,ποτε επεξεργασμενο αλατι αλλα ιμαλαιων η σμυρνης).εχω να φαω 7 μηνες κρεας,αβγα,ψαρι,τυρια,γαλα και συσκευασμενες βλακειες.

8)τα ειπα.για μενα ολες οι εν δυναμει εξαρτησιογονες τροφες θελουν πεταμα

9)καλη μεθοδος,φυσικη τριχα,μια για τα μαλλια μια για ολο το σωμα.
μια φορα τις 3 μερες

10) 0.5 μια στο οποτε το αισθανθεις.

επισης detumescence ,μασαζ και γιογκα για ολικη αιματωση . ειναι πολυ ωραια η γιογκα.

www.youtube.com/watch?v=PLsj_sIF4mc
 

gianniskritikos2

Active Member
(και τωρα ειμαι στη 10 με σκοπο να μην με ξαναγγιξω)
μαλλων κατι δεν παει καλα... ο φιλος χριαζεται υποστηρηξη
 

anime

Member
οντως μαλλούμπα κάνω edit να βαλω το καστορέλαιο. Από οσο είδα δεν έχει αποδειχθεί κλινικά κάτι αλλά στην πράξη πολλές μαρτυρίες λένε για μείωση τριχόπτωσης και αύξηση του όγκου των μαλλιών. Επίσης έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα (καλά έλαιο είναι). Αυτό μήπως ξέρεις? To βάζω στα Blockers ή στα stimulants?
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
anime, όλα μα όλα τα λάδια συγκαταλέγονται ως ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη. Οτιδήποτε προκύψει ως θετικό από αυτά, οφείλεται σε αυτές τις 2 ιδιότητες.
 

anime

Member
Gomi το λάδι καλέντουλας ασ πούμε περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες πυριτίου (ζινκ δηλαδη σωστά?) άρα είναι blocker και μπορεί και ανταγωνιστικό λογικά με τη Minox όπως και ότι άλλο περιέχει zinc _(edit: το zinc είναι ψευδάργυρος και όχι πυρίτιο επομένως το λάδι καλέντουλας δεν έχει zinc). Αυτό εννοούσα πως πρέπει για κάθε τι που παραθέτουμε πρέπει να λέμε και τις αντενδείξεις και με τι παει και τι όχι. Τα παρακάτω έλαια ως τώρα μου έχουν φανεί καλά, γιατί περιλαμβάνουν είτε πυρίτιο, είτε προκυανιδίνες, ελαικό και λινελαικό οξύ (ελαικό ολεικό λινολενικό ελπιζω να μην εχω μπερδεψει τα πράματα για αυτό ας δούνε και τα έμπειρα μέλη τη σύνθεση τους). Υποψηφιότητες για λίστα τοπικών:

σταφυλοκουκουτσέλαιο, το δαφνέλαιο, λάδι αργκάν, το καστορέλαιο και το λάδι καλέντουλας, δενδρολίβανο, έλαιο μήλου

και παραθέτω ερώτηση. Είναι σε μορφή τετοια τα έλαια ώστε να είναι ενεργά τα συστατικά τους? μπορούμε να αυξήσουμε τη διεισδιτικότητά τους? Από τα παρακάτω ποια θα λέγατε πως είναι blockers, ποια stimulants και ποια απλώς αντιφλεγμωνώδη? (τα περισότερα είναι ευεργετικά και για την επιδερμίδα).

παραθέτω ενδεικτική σύσταση ή πληροφορίες σύστασης που βρήκα σε καταστήματα όπου κοίταξα για τα παραπάνω έλαια:

καστορέλαιο:

μυριστικό οξύ ≤
παλμιτικό οξύ 1,2%
στεαρικό οξύ 1,3%
ελαϊκό οξύ 3,1%
λινολενικό οξύ 0,5%
εικοσενοϊκό οξύ 0,3%
εικοσενοϊκό οξύ 0,3%
ricinoleic 88,1%

δαφνέλαιο:

Παραδοσιακά γνωστό για την τονωτική του δράση στα μαλλιά, είναι ιδανικό για γυναίκες και άνδρες με μόνιμο ή εποχικό πρόβλημα τριχόπτωσης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και λιπαρά οξέα. Προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας, τρέφει, δυναμώνει και δίνει λάμψη στο μαλλιά χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Αποτελεί ιδανική φροντίδα για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

λάδι καλεντούλας:

Το λάδι της καλεντούλας είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, καροτενοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο και σημαντικές ποσότητες πυριτίου

Σταφυλοκουκουτσέλαιο:

μυριστικό οξύ 0,11%
παλμιτικό οξύ 6,94%
παλμιτελαϊκό οξύ 0,12%
στεαρικό οξύ 3,65%
ελαϊκό οξύ 17,2%
λινελαϊκό οξύ 71,08%
λινολενικό οξύ 0,44


Αργανέλαιο (λάδι Άργκαν):

λαυρικό οξύ ≤0,05%
μυριστικό οξύ 0,13%
μυριστελαϊκό οξύ ≤0,05%
παλμιτικό οξύ 12,63%
παλμιτελαϊκό οξύ 0,10%
μαργαρικό οξύ 0,08%
δεκαεπταεδικό οξύ ≤0,05%
στεαρικό οξύ 5,88%
ελαϊκό οξύ 46,66%
λινελαϊκό οξύ 33,13%
λινολενικό οξύ 0,17%
δεκαοκτατετραέν οξύ ≤0,05%
αραχιδικό οξύ 0,40%
εικοσενοϊκό οξύ 0,37%
εικοσενοδιϊκό οξύ ≤0,05%
εικοσενοτετραενικό οξύ ≤0,05%
βεχενικό οξύ 0,12%
ερουκικό οξύ 0,26%
λιγνοκηρικό οξύ 0,06%
νεβρονικό οξύ ≤0,05%

έλαιο μήλου:

Το Έλαιο Μήλου είναι πάρα πολύ πλούσιο σε ολεϊκά (32,0-42,0%) και λινολεϊκά (45,0-60,0%) οξέα, τα οποία προσφέρουν στην επιδερμίδα βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, το Έλαιο Μήλου επιταγχύνει τη σύνθεση κολλαγόνων τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν την αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας. Το λάδι μήλου είναι ακόμη πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο Φωσφορος, το Μαγνήσιο, το Σίδηρο, το Μαγνήσιο και το Κάλιο. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α και Ε που ενισχύουν την αντιοξειδοτική του δράση.

Το Έλαιο Μήλου είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για τα μαλλιά, καθώς τους χαρίζει λάμψη, ζωντάνια και ενισχύει τη ρίζα τους. Μία έρευνα που έγινε το 2002 στην Ιαπωνία (Tsukuba Research Laboratory) έδειξε πως το εκχύλισμα μήλου προωθεί την τριχοφυία και μειώνει σημαντικά τη τριχόπτωση.

δενδρολίβανο:

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4658.html

Προσοχή! για την εγκυρότητα των πηγών δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί είναι καταστήματα!

Περιμένω αξιολόγηση, κατανομή σε blockers και stimulants και edit της αρχικής λίστας.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
amine, δεν ξέρω αν θα σε μπερδέψω ή όχι, απλά σου παραθέτω το σκεπτικό μου και κρίνεις μόνος σου.

Κάποτε έψαχνα τα έλαια με τον τρόπο που ψάχνεις τώρα, αλλά πίστεψέ με δεν είναι σωστός και δεν θα σε βγάλει σε δρόμο που θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεφορτωθείς τη μινοξ. (αν αυτό έχεις σκοπό)

Η φράση που χρησιμοποιούμε ως dht blocker, έχει πολλές έννοιες. Π.χ η μια αφορά στη μείωση της dht, κάτι που το ξεχνάμε με τα έλαια.
Η άλλη αφορά στην οξείδωση του 5ar ενζύμου.
Η άλλη στην καταστροφή του, κάτι που με απλά έλαια επίσης το ξεχνάμε. (το κάνει η φιναστερίδη)
Η άλλη αφορά στο να εμποδίσουμε την dht να δεσμευτεί σε μεγάλο βαθμό από τους ανδρ.υποδοχείς.

Νομίζω πως αν μπορούσαμε να πούμε πως ένα έλαιο έχει anti-dht ιδιότητες, αυτό θα αφορούσε κυρίως στην δεύτερη και ίσως και στην τέταρτη περίπτωση.
Λίγο πολύ τα έλαια που αναφέρεις έχουν κάποιες τέτοιες ιδιότητες, αλλά είναι αρκετό?
Δεν νομίζω. Αν ήταν θα είχε λυθεί το πρόβλημα της φαλάκρας προ πάρα πολλών ετών, γιατί τα περισσότερα από αυτά έχουν δοκιμαστεί άπειρες φορές και ακόμα δοκιμάζονται.

Παρόλο αυτά τα κρατάμε ως dht blockers.

Όσον αφορά το θέμα growth stimulant.
Έχει φανεί αρκετές φορές, πως ότι μειώνει τη φλεγμονή, έχει δηλαδή αντιφλεγμονώδη ιδιότητες, μπορεί να δώσει μια προσωρινή ανάταση των μαλλιών. Ακόμα και επανέκφυση.
Επίσης σε μοιρασμένες περιπτώσεις, (ανάλογα το στάδιο του καθενός) ότι μπορεί να αυξήσει την ελεγχόμενη παραγωγή νιτρικού οξέος στα αγγεία μπορεί επίσης να δώσει επανέκφυση, καθότι τα βοηθάει να διασταλλούν αφήνοντας περισσότερο αίμα να περάσει από αυτά. (μινοξιδίλη) Μειωμένη παραγωγή Ν.Ο, κακό. Φυσιολογική παραγωγή Ν.Ο πολύ καλό, Αυξημένη παραγωγή Ν.Ο κακό.
Οπότε το θέμα ισορροπίας είναι και εδώ βασικό.

Αυτά τα ανέφερα γιατί για εμένα growth stimulant θεωρείται ότι μπορεί να έχει αυτές τις 2 ιδιότητες. (αντιφλεγμονώδη και Νιτρικο Ο.)

Αντιφλεγμονώδη δράση έχουν λίγο πολύ όλα τα έλαια, αλλά ότι αφορά το Ν.Ο. εκεί θέλει πολύ ψάξιμο.

Γενικότερα σε αυτό που ρωτάς, τα έλαια βάσης, (αυτά βλέπω ότι έχεις αναφέρει) έχουν πολύ καλές ιδιότητες απορρόφησης από την επιδερμίδα. Προς το παρόν τα βοηθάω περισσότερο μόνο με το ρολλερ.
Μια συσκευή γαλβανικού ρεύματος θα ήταν ακόμα ιδανικότερη, αλλά απ όσο έψαξα ενδείκνυται μόνο για υδατοδιαλυτά τοπικά.
Δεν βρήκα πληροφορίες τι γίνεται με οτιδήποτε άλλο και είναι μεγάλο ρίσκο να γίνει δοκιμή δίχως πλήρη γνώση.

Βιβλιογραφία ανταγωνισμού μεταξύ τους είναι δύσκολο να βρεθεί για τον λόγο που τα θέλουμε εμείς. Θα πρέπει να καταλήξεις σε 2-3 συγκεκριμένα και να ψάξεις μόνο πάνω σε αυτά. Αλλιώς πελαγώνεις.

Επίσης το Νο.1 λάδι απορρόφησης για μένα είναι το emu oil. Αυτό και μόνο χρησιμοποιώ ως βάση για τα υπόλοιπα και έχει σημασία η ποιότητά του καθώς και γενικότερα όλων των ελαίων να είναι ψυχρής έκθλιψης και να μην αγοράζεις λάδι που δεν είναι σε σκούρο μπουκάλι γιατί λίγο πολύ θα έχει οξειδωθεί.

Αυτά όλα αφορούν τα έλαια γενικότερα και συγκεκριμένα τα γνωστά ως λάδια βάσης και περισσότερο μπορούν να βοηθήσουν ως πρόληψη, παρά ως θεραπεία εφόσον σιγά σιγά η Α.Α. έχει πυροδοτήσει μια αλυσίδα και άλλων επιπλοκών στα γειτονικά κύτταρα και στο δέρμα.

Τα αποστάγματα τώρα διαφόρων φυτών και φυκιών, ανήκουν σε άλλη κατηγορία και το σύνολο από αυτά έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες αλλά δυστυχώς και τοξικές σε αλόγιστη χρήση.

Όμως όπως έχω αναφέρει και άλλη φορά, αν υπάρχει κάτι που πραγματικά θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά μας κάποτε, ίσως να κρύβεται σε κάποια από αυτά. (έχω αναφέρει μερικά στο θέμα της ινσουλίνης αλλά είναι δυσεύρετα)

Για μένα αν θελήσεις να ψάξεις και να δοκιμάσεις κάτι εναλλακτικό, αποφάσισε 2 λάδια βάσης και ψάξου πολύ καλά μετά στις ιδιότητες ορισμένων αποσταγμάτων, κυρίως ασιατικών.
 

anime

Member
επομένως λέω να πάω στα: καστορέλαιο και δαφνέλαιο. Αυτά τα διαλύω σε emu? Μπορώ λες να τα κάνω ένα διάλειμμα και να τα βαζω μια φορά όλα μαζί και να κρατήσω και μινοξ x 1 και βούρτσισμα; Κάτι τέτοιο σκέφτομαι λοιπόν. Ξεκινάω:

1 x minox (και ίσως 4 ψεκασμοί αντί για 6 μπας και φύγει το πρήξιμο)
1 x δαφνέλαιο - καστορέλαιο με emu oil και λάδι καρύδας (είδα πως το emu θέλει και καρύδα 1-1 για εφαρμογή στο τριχοτό. Τώρα να τα συνδυάσω και τα 4 μαζί παίζει? Διαλύονται μεταξύ τους?)
1 x βούρτσισμα
1 x μουρνέλαιο κάψουλα την ημέρα
και για διατροφή πολλά φρούτα και λαχανικά και κομμένα γλυκά και ζωικά λίπη. Από κρέας που και που κοτόπουλο και ψάρι

έχοντας την minox 1 φορά σηκώνει και zinc η θεραπεία;
Πώς σας φαίνονται αυτά;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλύτερος συνδυασμός είναι το καστορέλαιο και το emu. To δαφνέλαιο είναι αδιάφορο γενικότερα αν και κάνει καλό σε θέματα σμγ.δερματίτιδας. Αν παρόλο αυτά θες να το βάλεις και αυτό, βάλτο.
Το λάδι καρύδας δυστυχώς στερεοποιείται το χειμώνα (θερμοκρασίες κάτω από 25 βαθμούς) οπότε δεν βολεύει γιατί θα πρέπει κάθε φορά που θα θες να το βάζεις να το ζεσταίνεις.

Τσέκαρε και το θέμα του φίλου komi για την κεραλοιφή, είναι απλά φοβερή και έχω φτιάξει 3 διαφορετικά τοπικά με αυτή, ένα για κάθε περίπτωση.
Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να βρεις καθαρό κερί μέλισσας.
Κερδίζεις και πολλά θετικά που έχει ως ιδιότητες το ίδιο και γενικότερα βολεύει ως εφαρμογή. Είναι ιδιαίτερα λιπαρή, οπότε εφαρμογές μόνο βράδυ μιας και δεν παίζει να κυκλοφορήσεις έξω αν το έχεις στο κεφάλι σου.
Μπορείς να προσθέσεις και αιθέρια έλαια.

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8661.html
 

krhtikos21

Member
γω παιδιά από την εμπειρία μου επειδή και εγώ τα έψαχνα αυτά στην αρχή καλύτερα να πας με την πεπατημένη παρά να κάνεις πειράματα . είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενης εγκυρότητας. αν υπήρχε κτ που να κανε δουλειά τέτοιο θα το ξερε όλος ο πλανήτης. μην εθελοτυφλείτε και χάνεται χρόνο. ο gomi px ο κάνει από χομπι πλέον και ο άνθρωπος έχει ατέρμονες γνώσεις πάνω σε αυτά αλλά πιστευω σαν το big 3 den υπάρχει κτ ανάλογο. καλό είναι να ψαχνόμαστε αλλά προς το παρον δεν έχει βρεθεί κτ σαν φίνα σε απόδοση και από ότι βλέπω αν δεν έχεις παρενέργειες δεν υπάρχει περίπτωση να να πάθεις ζημιά. όσοι πάθανε είχανε προδιάθεση. δε λέω άμα την πάρεις 15 χρόνια ίσως και να αλλάξει κτ παρόλο που δεν έχω δει κάποιο περιστατικό, αλλά αυτά που λένε πως δε θα σου ξανα κάνει κούκου είναι αστειότητες.και ήμουνα φανατικά αντίθετος με την φίνα αλλά τλκ δεβρήκα κάποιον να παθε κτ μετά από πολύ ψάξιμο αντιθέτως είδα άτομα που την παίρνανε 15 χρονια, την κόψανε κάνανε παιδιά και την ξανα αρχίσανε και είναι κομπλέ
 

Atermon

Member
krhtikos21 είπε:
γω παιδιά από την εμπειρία μου επειδή και εγώ τα έψαχνα αυτά στην αρχή καλύτερα να πας με την πεπατημένη παρά να κάνεις πειράματα . είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενης εγκυρότητας. αν υπήρχε κτ που να κανε δουλειά τέτοιο θα το ξερε όλος ο πλανήτης. μην εθελοτυφλείτε και χάνεται χρόνο. ο gomi px ο κάνει από χομπι πλέον και ο άνθρωπος έχει ατέρμονες γνώσεις πάνω σε αυτά αλλά πιστευω σαν το big 3 den υπάρχει κτ ανάλογο. καλό είναι να ψαχνόμαστε αλλά προς το παρον δεν έχει βρεθεί κτ σαν φίνα σε απόδοση και από ότι βλέπω αν δεν έχεις παρενέργειες δεν υπάρχει περίπτωση να να πάθεις ζημιά. όσοι πάθανε είχανε προδιάθεση. δε λέω άμα την πάρεις 15 χρόνια ίσως και να αλλάξει κτ παρόλο που δεν έχω δει κάποιο περιστατικό, αλλά αυτά που λένε πως δε θα σου ξανα κάνει κούκου είναι αστειότητες.και ήμουνα φανατικά αντίθετος με την φίνα αλλά τλκ δεβρήκα κάποιον να παθε κτ μετά από πολύ ψάξιμο αντιθέτως είδα άτομα που την παίρνανε 15 χρονια, την κόψανε κάνανε παιδιά και την ξανα αρχίσανε και είναι κομπλέ

Θα διαφωνήσω σε αυτό. Πρέπει να ψαχνόμαστε και λίγο μόνοι μας, γιατί τις δοκιμασμένες και αποτελεσματικές λύσεις τις ακούμε ήδη από τους δερματολόγους. Δηλαδή κι εγώ σε κάποιον με ΑΑ για αρχή θα πρότεινα μινοξιδίλη, για να βοηθήσω τον άνθρωπο, αλλά θα τον προέτρεπα να ερευνήσει παράλληλα κι άλλες οδούς. Δεν είναι κακό. Κι επειδή μιλάμε για τις φυτικές λύσεις, σίγουρα μετά από χιλιετίες (!) δοκιμών δεν έχει προκύψει κάτι αξιόλογο. Αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός που να λειτουργεί. Αν έχεις το χρόνο και το μεράκι, η έρευνα είναι πολύ θετικό πράμα σε σχέση με το να επαναπαυόμαστε στα ήδη γνωστά του μονοπωλίου των φαρμακευτικών.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
krhtikos21 είπε:
γω παιδιά από την εμπειρία μου επειδή και εγώ τα έψαχνα αυτά στην αρχή καλύτερα να πας με την πεπατημένη παρά να κάνεις πειράματα . είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενης εγκυρότητας. αν υπήρχε κτ που να κανε δουλειά τέτοιο θα το ξερε όλος ο πλανήτης. μην εθελοτυφλείτε και χάνεται χρόνο. ο gomi px ο κάνει από χομπι πλέον και ο άνθρωπος έχει ατέρμονες γνώσεις πάνω σε αυτά αλλά πιστευω σαν το big 3 den υπάρχει κτ ανάλογο. καλό είναι να ψαχνόμαστε αλλά προς το παρον δεν έχει βρεθεί κτ σαν φίνα σε απόδοση και από ότι βλέπω αν δεν έχεις παρενέργειες δεν υπάρχει περίπτωση να να πάθεις ζημιά. όσοι πάθανε είχανε προδιάθεση. δε λέω άμα την πάρεις 15 χρόνια ίσως και να αλλάξει κτ παρόλο που δεν έχω δει κάποιο περιστατικό, αλλά αυτά που λένε πως δε θα σου ξανα κάνει κούκου είναι αστειότητες.και ήμουνα φανατικά αντίθετος με την φίνα αλλά τλκ δεβρήκα κάποιον να παθε κτ μετά από πολύ ψάξιμο αντιθέτως είδα άτομα που την παίρνανε 15 χρονια, την κόψανε κάνανε παιδιά και την ξανα αρχίσανε και είναι κομπλέ

Θα συμφωνήσω σε κάποια πράγματα μαζί σου, σε ότι αφορά αυτή τη στιγμή το big 3, αλλά θα διαφωνήσω απόλυτα στον τρόπο λειτουργίας του όπως τον έχουν καθιερώσει και μας τον έχουν περάσει τόσα χρόνια.

Η δράση τους δεν έχει καθόλου μα καθόλου θεραπευτικούς στόχους παρά μόνο μάχεται κάποια από τα συμπτώματα, με το ανάλογο τίμημα φυσικά.

Τέσπα, για να μην ξεφεύγουμε από το παρόν θέμα, για άλλη μια φορά φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα η λύση να έρθει από Ασία μεριά..

http://www.healthview.gr/old/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CF%86%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7

Για το celastrol το περιέγραψα εδώ

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8742-post-115661.html#pid115661
 

anime

Member
Το λάδι φραγκοστάφυλου πως σας φαίνεται; Καλύτερο νομίζω από σταφυλέλαιο:

(πληροφοριες που βρηκα επισυναπτωμενες σε προιον καταστηματος ελαιων δεν αναφέρει κάτι για μαλλιά αλλά βάση των ουσιών νομίζω είναι καλό)

Το Λάδι Φραγκοστάφυλλου χαρακτηρίζεται από την ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα του σε Omega-6 (Gamma-Linolenic Acid) και Omega-3 (Alpha-Linolenic acid) λιπαρά οξέα, η οποία μπορεί να φτάσει σε ποσοστό μέχρι και 20%. Τα οξέα αυτά είναι γνωστό, πως συμβάλουν αποφασιστικά στην αναγέννηση των κυτάρων της ανθρώπινης επιδερμίδας.

Με τη πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητα της, γίνεται πιο "λεπτή" και "ξηρή" και εμφανίζονται ρυτίδες. Οι ρυτίδες οφείλονται στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, στη χαμηλή παραγωγή κολλαγόνων και στη σταδιακή υποχώρηση των λιπαρών κυτάρων. Η επιδερμίδα αν και έχει τη φυσική δυνατότητα να ανανεώνεται, εντούτοις για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η καθημερινή τροφοδότηση της με λιπίδια - το σημαντικότερο από τα οποία είναι το Gamma-Linolenic Acid (GLA). Η παραγωγή του GLA μειώνεται με τη πάροδο των ετών, με αποτέλεσμα τη "γήρανση" της επιδερμίδας.

Το έλαιο Μαύρου Φραγκοστάφυλλου είναι ιδανικό για τη περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι - πέραν των άλλων - πολύ πλούσιο σε Βιταμίνη C και παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου (ιδανικό για ταλαιπωρημένες και ώριμες επιδερμίδες), αλλά και σαν "επικουρικό" έλαιο στα σπιτικά σας καλλυντικά.


Επίσης παιδιά emu oil δώστε κανένα λινκ με καλό και οικονομικό αν ξέρετε.. Ελλάδα ακόμα δεν παίζει ε;
 

anime

Member
Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Μέσα στο μείγμα λαδιών βάσης, βάζω εκχυλίσματα ή βάμματα και σε τι ποσότητες; Τα διαλείω μέσα ή τα συνδυάζω απευθείας τοπικά; Θα πάρω δαφνέλαιο, καστορέλαιο και φραγκοσταφυλέλαιο και έλεγα να διαλύσω μέσα και εκχύλισμα ή βάμμα από δεντρολίβανο και τσουκνίδα! Θα ήθελα βοήθεια πάνω στο πως γίνεται αυτό. Επίσης αν κάποιος ξέρει να μου πει από που μπορώ να πάρω emu oil για να αυξήσω τη διαπεραστικότητα του μείγματος (γενικά τι μπορώ να προσθέσω για καλύτερη απορρόφηση; Για αυτό ρωτάω και εκχύλισμα ή βάμμα -το βάμμα έχει και οινόπνευμά επομένως δεν αυξάνει την απορρόφηση;)
 
Καλησπερα παιδια.Διαβαζοντας το φορουμ καιρο τωρα καταλαβα πως εδω υπαρχουν ατομα που ξερουν περισσοτερα απο γιατρους ή που εχουν περισσοτερη διαθεση να βοηθησουν ή και τα δυο μαζι.Θα περιγραψω την περιπτωση μου και οποιος φιλος θελει ας απαντησει.Εμαι τωρα στα 50.Πριν 4 χρονια,το καλοκαιρι του '13 ειχα εντονη τριχοπτωση.Κρατησε λιγους μηνες και μετα ολα καλα.Το επομενο καλοκαιρι παρατηρησα καποια αραιωση στην κορυφη.Να αναφερω πως τα μαλλια μου ηταν παντα λεπτα και λιπαρα,ομως πολυ ομορφα και λαμπερα την πρωτη μερα λουσιματος.Κι εδω αρχιζουν οι δερματολογοι:1ος.Λοσιον betnovate και κορτιζονη.2ος.hair force frezyderm.3oς.Τριχοριζογραμμα που δεν ειδα ποτε και η διαγνωση ητααν πως δεν εχω τριχοπτωση απλως δεν υπαρχει ανανεωση με τον ρυθμο ποο θα επρεπε.(Αυτα βεβαια τα ηξερα και γω)Τα διαλυματα με μινοξ που θα μου εφτιαχνε μονο ενα συγκεκριμενο φαρμακειο!!!τα ειδικα σαμπουαν και την ποσιμη ζελατινη που μου ειπε δεν πηγα να τα παρω γιατι δεν ηθελα να μπλεξω ακομα με χημικα,δεν μπορουσα να λουζομαι μια φορα την εβδομαδα οπως επεμενε αλλα και γιατι ηταν αφορητα ακριβος.4ος.Περιπου τα ιδια με τον πρωτο.Ακολουθησα για λιγους μηνες οτι μου ειπαν οι δυο πρωτοι.Ουτε καλυτερα ουτε χειροτερα.Τα εγκατελειψα και τα ξεβγαζω με τσουκνιδα κσ δεντρολιβανο.Μαλλον καλυτερα.Ετσι κι αλλιως προς το παρον μονο εγω μπορω να δω πως τα μαλλια μου δεν ειναι το ιδιο πυκνα.Με φοβιζει το μελλον γιατι η μητερα μου με ιδια ποιοτητα τριχας μετα τα 60 ειχε αρκετη αραιωση.Και τωρα(ξερω πως σας κουρασα)στο δια ταυτα:Τον τελευταιο χρονο χρησιμοποιω ελαια για το προσωπο(αντι για κρεμες)με υπεροχα αποτελεσματα.Σκεφτομαι λοιπον πως αυτα τα μαγικα λαδια της φυσης που δινουν λυσεις κα σε πολλα προβληματα υγειας σιγουρα θα προσφερουν κατι και γι αυτο.Διαβασα και στο φορουμ για ελαια αλλα αναφερονταν σε αντρες.Αν ξερετε κατι (απλο και οχι χρονοβορο λογω πολλων υποχρεωσεων)να μου προτεινετε θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.Ευχαριστω απο καρδιας οποιον μπει στον κοπο.Καιτη Ψαρα.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλησπερα παιδια.Διαβαζοντας το φορουμ καιρο τωρα καταλαβα πως εδω υπαρχουν ατομα που ξερουν περισσοτερα απο γιατρους ή που εχουν περισσοτερη διαθεση να βοηθησουν ή και τα δυο μαζι.Θα περιγραψω την περιπτωση μου και οποιος φιλος θελει ας απαντησει.Εμαι τωρα στα 50.Πριν 4 χρονια,το καλοκαιρι του '13 ειχα εντονη τριχοπτωση.Κρατησε λιγους μηνες και μετα ολα καλα.Το επομενο καλοκαιρι παρατηρησα καποια αραιωση στην κορυφη.Να αναφερω πως τα μαλλια μου ηταν παντα λεπτα και λιπαρα,ομως πολυ ομορφα και λαμπερα την πρωτη μερα λουσιματος.Κι εδω αρχιζουν οι δερματολογοι:1ος.Λοσιον betnovate και κορτιζονη.2ος.hair force frezyderm.3oς.Τριχοριζογραμμα που δεν ειδα ποτε και η διαγνωση ητααν πως δεν εχω τριχοπτωση απλως δεν υπαρχει ανανεωση με τον ρυθμο ποο θα επρεπε.(Αυτα βεβαια τα ηξερα και γω)Τα διαλυματα με μινοξ που θα μου εφτιαχνε μονο ενα συγκεκριμενο φαρμακειο!!!τα ειδικα σαμπουαν και την ποσιμη ζελατινη που μου ειπε δεν πηγα να τα παρω γιατι δεν ηθελα να μπλεξω ακομα με χημικα,δεν μπορουσα να λουζομαι μια φορα την εβδομαδα οπως επεμενε αλλα και γιατι ηταν αφορητα ακριβος.4ος.Περιπου τα ιδια με τον πρωτο.Ακολουθησα για λιγους μηνες οτι μου ειπαν οι δυο πρωτοι.Ουτε καλυτερα ουτε χειροτερα.Τα εγκατελειψα και τα ξεβγαζω με τσουκνιδα κσ δεντρολιβανο.Μαλλον καλυτερα.Ετσι κι αλλιως προς το παρον μονο εγω μπορω να δω πως τα μαλλια μου δεν ειναι το ιδιο πυκνα.Με φοβιζει το μελλον γιατι η μητερα μου με ιδια ποιοτητα τριχας μετα τα 60 ειχε αρκετη αραιωση.Και τωρα(ξερω πως σας κουρασα)στο δια ταυτα:Τον τελευταιο χρονο χρησιμοποιω ελαια για το προσωπο(αντι για κρεμες)με υπεροχα αποτελεσματα.Σκεφτομαι λοιπον πως αυτα τα μαγικα λαδια της φυσης που δινουν λυσεις κα σε πολλα προβληματα υγειας σιγουρα θα προσφερουν κατι και γι αυτο.Διαβασα και στο φορουμ για ελαια αλλα αναφερονταν σε αντρες.Αν ξερετε κατι (απλο και οχι χρονοβορο λογω πολλων υποχρεωσεων)να μου προτεινετε θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.Ευχαριστω απο καρδιας οποιον μπει στον κοπο.Καιτη Ψαρα.

H αραίωση σε τέτοια ηλικία θα μπορούσε να οφείλεται σε θέματα εμμυνόπαυσης φαντάζομαι? Δεν υπάρχουν θέματα στο φόρουμ πάνω σε αυτό, αλλά αν υποθέσουμε πως η πτώση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης είναι βασικός παράγοντας, ίσως έλαια που θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάπως, είναι όσα έχουν περιέχουν φυτοοιστρογόνα.
 
Μπλουζα