Ενδιαφέρουσα περίπτωση nw6 από youtube

DoctorWho

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους,

βλέποντας βιντεάκια με μεταμοσχεύσεις στο youtube έπεσε το παρακάτω στην αντίληψή μου:


Αν δεν κάνω λάθος ο γιατρός που πραγματοποίησε την επέμβαση είναι ο dr jose lorenzo. Βλέπουμε ότι αρχικά έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση NW6.. μέχρι NW6.5 μπορώ να πω, με λίγα λόγια περίπτωση που θεωρητικά είναι καμένο χαρτί για μεταμόσχευση. Εδώ όμως ο γιατρός κατάφερε να βγάλει πάνω από 13.000 grafts! Δεν ξέρω πόσο συνηθισμένο είναι να δίνει τόσα πολλά μοσχεύματα μια δότρια, ειδικά σε περιπτώσεις πολύ προχωρημένης ΑΑ, ωστόσο ακόμα και πυκνή να ήταν η δότρια στο τελικό αποτέλεσμα είναι φανερά αδυνατισμένη και αραιή, όπως φυσικά και το υπόλοιπο κρανίο. Το αποτέλεσμα δεν φαίνεται ιδιαίτερα καλαίσθητο όπως είναι, για αυτό και στα σχόλια όλοι βρίζουν, αλλά εγώ νομίζω ότι με κάποια ακόμα βήματα αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να δείξει θαυμάσιο. Και θέλω να διατυπώσω τις προτάσεις μου με μορφή ερωτήσεων διότι δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο εφικτά είναι.

1) Συνδυασμός SMP για να δοθεί η αίσθηση της πυκνότητας. Όσο κι αν έχω ψάξει ωστόσο στο web τα αποτελέσματα που έχω βρει για smp είναι μόνο σε τελείως φαλακρό κεφάλι, και όχι συνδυαστικά με μεταμόσχευση, οπότε δεν ξέρω πως θα φαίνεται, αλλά φαντάζομαι θα μπορούσε ως αποτέλεσμα να προσομοιάσει αυτό των concealers.. έτσι ακόμα και σε κάπως πιο μακρύ μαλλί (προφανώς πιο κοντό από αυτό που έχει ο τύπος στο βίντεο) να δείχνει περισσότερο πυκνό.

2) buzzcut+smp: Σε κάποια σημεία στο βίντεο φαίνεται να είναι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά σε πολύ χαμηλό κούρεμα με τη μηχανή χωρίς να είναι προφανές κάποιο σημάδι. Δεν γνωρίζω κατά πόσο από κοντά τα σημάδια θα είναι πιο εμφανή, αλλά από όσο έχω ψάξει λέγεται ότι τα σημάδια της fue φαίνονται μόνο σε ξύρισμα με ξυράφι. Αν συνδυάσει την υπάρχουσα πυκνότητα και πάλι με smp τότε θα μπορούσε να έχει ένα αποτέλεσμα buzzcut που θα φαίνεται σχετικά πυκνό και υγιές χωρίς να έχει το πρόβλημα που υπάρχει όταν η smp γίνεται μόνη της (οι ζωγραφισμένες τριχούλες να είναι 2d και άρα να φαίνεται ωεύτικο το αποτέλεσμα.

3) θα μπορούσε να βάψει τα μαλλιά κάποιο άλλο χρώμα.. για κάποιο λόγο τα μαύρα μαλλιά σε ανοιχτό δέρμα όταν είναι αδυνατισμένα φαίνονται τρεις φορές χειρότερα, οπότε αν έδινε ένα γκριζάρισμα (τα γκριζαρισμενα μαλλια δεν δειχνουν άσχημα σε χαμηλότερες πυκνότητες). Βέβαια εδώ κάποιος θα μπορούσε να πει "τα γκριζα μαλλια σε γερνανε και αυτός εδώ ξόδεψε καμιά 30αρια χιλιάδες για να αποφύγει ακριβώς αυτό." αλλά έχω δει πολλούς που τους πάει το γκριζαρισμένο μαλλί..

4) τέλος μια γενική παρατήρηση.. διότι παρατηρώ ότι το περίγραμμα που έχει προτιμηθεί εδώ είναι καθετί παρά συντηρητικό... δηλαδή ο γιατρός έχει πάει για ένα περίγραμμα τύπου NW1-1.5 ενώ σε μια τέτοια περίπτωση η οικονομία grafts θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη.. προσωπικά αν είχα να επιλέξω θα θυσίαζα το crown για να έχω μια πιο φυσική πυκνότητα στο hairline το οποίο είναι και το σημαντικότερο από τα δύο όσον αφορά την εμφάνιση.. ή έστω θα προσπαθούσα κάτι σε NW3 και πάλι με ενισχυμένο hairline, ίσως πιο ανοιχτούς κροτάφους, πιο ψηλά την hairline..

Εν πάσει περιπτώσει θεωρώ τρομερή επιτυχία το γεγονός ότι μια τέτοια περιοχή γέμισε με τρίχες από κει που ήταν καθαρή (και μάλιστα το κεφάλι του τύπου φαίνεται μεγάλο οπότε υποθέτω ότι η περιοχή γεμίσματος ήταν μεγάλη) ωστόσο εφόσον υπήρχαν τόσα πολλά μοσχεύματα θα μπορούσε ίσως να ακολουθηθεί μια καλύτερη διαχείρισή τους, και σε κάθε περίπτωση με ενδεχόμενη ταυτόχρονη χρήση smp για υποστήριξη του αποτελέσματος.. ως προς το buzzcut με fue ποσο αισθητικό φαίνεται ως αποτέλεσμα;
Οι σκέψεις σας γενικά στο θέμα;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έχει πολύ λεπτή τρίχα, εκεί είναι όλο το ζουμί. Αν με αυτά τα graft είχε μια νορμαλ τρίχα θα ήταν πολύ καλύτερος. Επίσης όπως αναφέρει για 8000g πήγαινε (λόγω πολύ καλής πυκνότητας δότριας), τα 13000g βγήκαν στην πορεία.

Πάντως με τέτοια τρίχα και τέτοιο NW μιλάς για mission impossible

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

DoctorWho

Well-Known Member
σχετικά με το συνδυασμό smp με μεταμόσχευση έχουμε αποτελέσματα; και γενικά πως φαίνεται ένα fue αν χρειαστεί να κουρευτούν πολύ κοντά (buzzcut)?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καταρχήν μου αρέσει η φώτο στο avatar σου. Μια FUE αν γίνει σωστά (δες το άρθρο περί δότριας) από καλό γιατρό μπορεί να μην φαίνεται τίποτα σε buzz cut


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

DoctorWho

Well-Known Member
scalp micropigmentation (SMP) για να δοθει illusion πυκνοτητας συνδυαστικα με μεταμοσχευση δινει καλα αποτελεσματα/προτείνεται;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανως προτείνεται για ειδικές περιπτώσεις


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

MariosOik

Active Member
@DoctorWho το smp από τα λίγα που ξέρω το χρησιμοποιούν και πολλές γυναίκες, επομένως εφόσον δεν κάνει κακό στο θύλακα μπορεί να γίνει αυτό που λες για illusion. Προσωπικά είναι κάτι που έχω σκεφτεί μιας και έχω μικρό πρόβλημα για να αποφεύγω τα κονσίλερ, αλλά ποιός τρέχει κάθε τρεις και λίγο για smp? Και μάλιστα εξωτερικό γιατί τα καλύτερα δείγματα τα έχω δει Ιταλία(εδώ δεν θα ρίσκαρα). @CVIAL επειδή γνωρίζεις πάρα πολλά πράγματα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ρίσκο η μεταμόσχευση? Αν η αραίωση προχωρήσει σε nw7 και αραιώσουν οι γύρω περιοχές, δεν είναι πιθανό να χάσει μεγάλο αριθμό μεταμοσχευμένων μαλλιών?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ο ασθενής είναι 41 και στο βίντεο λέει ότι είναι NW7 (άντε να είναι NW6.5). Τα graft παίρνονται από περιοχές που δεν υπάρχει miniaturization (με μέτρηση) στα όρια του NW7 οπότε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υπάρχει ασφάλεια.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

MariosOik

Active Member
Ο ασθενής είναι 41 και στο βίντεο λέει ότι είναι NW7 (άντε να είναι NW6.5). Τα graft παίρνονται από περιοχές που δεν υπάρχει miniaturization (με μέτρηση) στα όρια του NW7 οπότε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υπάρχει ασφάλεια.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Μάλιστα κατάλαβα. Απλώς παρατηρώ ότι σε ανθρώπους άνω τον 50-55 μερικές φορές ακόμα και οι περιοχές σταθερής τριχοφυίιας αραιώνουν, γι αυτό ρωτάω.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό ισχύει για όλους ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ΑΑ


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

makis25

Well-Known Member
πραγματικα πολυ ενδιαφερον! δε θα μπορουσε ο γιατρος να παρει απο σωμα, γενια , ακομη μερικες χιλιαδες τριχοθυλακες; ειδικα με αρκετα κοντο μαλλι , πληρης αποκατασταση . ο Λορεντζο χρησιμοποιει απο γενια, σωμα ;
 

Flosk

Well-Known Member
Εγω πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να κραξει καποιος. Γιατρος ειναι ο lorenzo δεν ειναι μαγος και μαλιστα με skills που εχουν ελαχιστοι στον πλανητη. Το αποτελεσμα αυτο ειναι τρομακτικα ελπιδοφορο για ανθρωπους με μεγαλα nw!!! μνησθητι μου κυριε..
 

koumparos

Well-Known Member
Και εγω προσωπικα δεν θα ημουν ευχαριστημενος απο το τελικο αποτελεσμα.Στη θεση του θα θυσιαζα το κραουν για ενα δυνατο σε πυκνοτητα norw2 και θα βολευομουν με καποιο κονσιλερ στο κραουν.
 

DoctorWho

Well-Known Member
13k grafts ειναι παρα πολλα δεν μπορει καποιος να βασιστει στο οτι θα εχει τοσο πολλα.. ωστοσο παρ' οτι ο λορεντζο ειναι κορυφη δεν σημαινει οτι δεν θα εχει και ορισμενες αποτυχημενες περιπτωσεις. Και δεδομενου του τεραστιου αριθμου grafts που ειχε στη διαθεση του θεωρω τη συγκεκριμενη περιπτωση απο μετρια εως αστοχη. Πιστευω δεν εκτιμησε σωστα το αποτελεσμα με βαση το οτι η τριχα ηταν λεπτη καθως οπως ειπε και ο cvial σε χοντρη τριχα το ιδιο αποτελεσμα θα ηταν τουμπανο.
 

spass

Active Member
εμένα μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το ότι πήρε ο γιατρός 13000g, είναι ποτέ δυνατόν όσο και δυνατή να είναι μία δοτρια να δώσει τόσα grafts;εκτός και αν αφαιρεθεί το 80% της πυκνότητάς της που στο βίντεο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο ίσα ίσα που μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα η δοτρια είναι ταλαιπωρημενη μεν αλλά διατηρείται σε καλό επίπεδο
 

Flosk

Well-Known Member
Ρε παιδια αφου δεν υπαρχουν μαμα μαλλια γυρω γυρω για να κανουν illusion. Δεν γινεται να μην φαινεται δερμα..η φυτρωση λογικα ειναι η προβλεπομενη, η φορα ειναι σωστη, η φυσικοτητα παλι καλη, δεν βλεπω καποιο φαουλ. Δεν νομιζω πως αν ητανnw 2 και αφηνε crown θα φαινοταν πιο πυκνο. Για να φανει πιο πυκνο θελει αλλη τριχα και υποστηριξη γυρω γυρω απο μαμα μαλλια.
 
Μπλουζα