Είναι η βιταμίνη D θαύμα;

Άκης

Administrator
Έχουν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, ότι και καλά είναι καλά να λαμβάνονται και κάνουν και καλό.
Για τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα, θα κάνω ένα άρθρο αργότερα, που θα εξηγεί το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία.
Προς το παρών, να γράψω για την Βιταμίνη D, είναι καλό να λαμβάνεται, είναι το σκεύασμα θαύμα, όπως το αναφέρουν πολλοί "ειδικοί", ή όχι;

Σύμφωνα με την Quest Diagnostics, οι παραγγελίες για σκευάσματα/συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D, έχουν αυξηθεί κατά 50% το 2009.
Το 2008, οι καταναλωτές στην Αμερική αγόρασαν συνολικά 235εκ $ (40εκ το 2001, πηγή :Nutrition Business Journal) σκευάσματα.
Που σημαίνει, ότι ο κόσμος κάνει σαν τρελός για κάτι τέτοια σκευάσματα με αποτέλεσμα εταιρίες, γιατροί και προμηθευτές να κερδίζουν τρελά λεφτά.

Αν και μερικές έρευνες που έχουν γίνει, έχουν δείξει καλά αποτελέσματα, μην βιαστείτε να αγοράσετε ακόμη συμπληρώματα διατροφής.

Ο Dr. Manson ηγείται μια ομάδα που θα εξετάσει στα επόμενα 5 χρόνια, 20.000 Αμερικανούς ενήλικες και θα δώσει απαντήσεις σχετικά με το αν αυξημένες ποσότητες βιταμίνης D και omega-3 λιπαρά,
μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση καρκίνου ή καρδιακού επεισοδίου (περισσότερα εδώ).

Η έρευνα θα γίνει ως εξής:
Οι ενήλικες θα χωριστούν σε 4 ομάδες και θα δοθεί στην μια βιταμίνη D και omega-3 λιπαρά, στην 2η ένα από τα δυο και placebo (ψεύτικο χάπι).
Στην 3η πάλι ένα από τα δυο (ότι δεν πάρει η 2η δηλαδή) και placebo (ψεύτικο χάπι) και η 4η δύο ψεύτικα χάπια.

Οπότε μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από την καλή διατροφή.

Πηγή: NY Times
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα