Αναφορά σε γιατρούς που δεν είναι "πρώτα ονόματα" αλλά έχουν εντυπωσιακά σποτελέσματα

platanos

Well-Known Member
Καλησπέρα συμφορουμίτες,

Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα ώστε να έχουμε αναφορά σε γιατρούς που δεν είναι όπως λέμε "πρωτοκλασάτοι"
και για να μην παρεξηγηθώ, όχι ότι δεν είναι ικανοί τουναντίον, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα αλλά τουλάχιστον εδώ δεν έχουν ιδιαίτερη αναφορά (όπως π.χ Erdogan, Lorenzo, Hasson & Wong κτλ)

Ένας λόγος που παίρνω αυτή την πρωτοβουλία είναι γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικοί γιατροί παγκοσμίως στον τομέα των μεταμοσχεύσεων που εμείς δεν έχουμε ανακαλύψει και αναμοχλεύουμε (όχι άδικα βέβαια αφού δεν έχουν φτάσει τυχαία εκεί) τους ίδιους και τους ίδιους.

Στο θέμα μας λοιπόν, ένας γιατρός τέτοιος που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εiναι ο Dr. Couto και βρίσκεται στη χώρα που για πολλούς "χειρουργεί" ο κορυφαίος ίσως γιατρός παγκοσμίως ο Dr Lorenzo.

Κάνει αποκλειστικά FUE (τουλάχιστον τελευταία) και έχει επιδείξει μερικά πολύ εντυπωσιακά (κατ' εμέ) αποτελέσματα, μερικά εκ των οποίων σε μεγάλο Norwood.

Ένα αρνητικό του ότι απευθύνεται κατά πλειοψηφία σε ισπανόφωνο κοινό (το site του είναι στα ισπανικά)

Αναμένω αναφορές σας!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

leas

Well-Known Member
Εγω σε ένα νήμα έχω αναφέρει ξανα πως εντύπωση μου έχουν κάνει και θα ήθελα να έχουμε περισσότερο feedback απο την κλινικη Hattingen http://www.hairlossexperiences.com/forum37/
Θεωρώ τα αποτελέσματά της εφάμιλλα της κλινικής H&W μιας και κάνουν strip..
Ακόμη θετικά πολύ βλέπω την κλινική της Τουρκίας HLC http://www.fue-hlc.com/en/
υπάρχουν και βίντεο στο ιντερνετ.,
 

nikosssss

Active Member
Απο Hattingen αν ειναι πραγματικο το αποτέλεσμα νομίζω οτι είναι top!! Και μάλιστα σε περιοχές με αραίωση που υπάρχει φόβος για shockloss και παρόλα αυτά επεμβαίνουν, τουλάχιστον στο τελικό στάδιο, δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα
 

platanos

Well-Known Member
Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό, αλλά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο Leader γιατρός εκεί. Περισσότερο διαφημίζουν την κλινική νομίζω παρά τους γιατρούς/ό
 

platanos

Well-Known Member
Και ένα τελευταίο video που αν δεν είναι fake είναι ίσως ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει! Πρόκειται για άντρα που έχει female pattern αλωπεκίας.
 

Flosk

Well-Known Member
Λογικα ειναι αλλος ανθρωπος πριν και μετα. Οταν βαζει την χτενα και χωριζει τα μαλλια δεξια κ´ αριστερα η χωριστρα ειναι 1-2 χιλιοστα και τα μαλλια ειναι μπετο. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα απο μμ..
 

tol

Well-Known Member
Συμφωνω απολυτα με τον flosk.
Αν αναλογιστει κανεις οτι η αρχικη (μαμα) πυκνοτητα της ληπτριας περιοχης ηταν πανω απο 15000 grafts, αναρωτιεμαι ποσο πιο πυκνα θα ηταν τα μαλλια (λαμβανοντας υποψη οτι εβαλε 4200 grafts);
Προκειται σιγουρα για αλλο προσωπο και για απατη της συγκεκριμενης κλινικης.

Αρα, εκτος απο τις ελληνικες που αδιαμφισβητητα εξαπατουν με τις φωτογραφιες και τα video στα site τους και οι κλινικες εξωτερικου απατουν τους υποψηφιους για μ.μ. (lol.....μια απλη διαπιστωση εκανα)!!!!
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έβαλε 4200g με τρομερό λόγο 2.3 (για τόσα πολλά) οπότε είχε πολύ καλή δότρια, άρα έβαλε περίπου 10.000 τρίχες (9.815) για την ακρίβεια. H περιοχή που κάλυψε δεν πρέπει να είναι πάνω από 70-75cm2, άρα τοποθετήθηκαν χονδρικά 4200x(2.3/2.2)/72.5cm2 = 60+g/cm2 σε ΟΛΗ την περιοχή. Αν σκεφτείς ότι είχε και μαμα τρίχες εκεί (άλλα 5g/cm2 τουλάχιστον και αρκετά στη hairline) που δεν έπαθαν σοκλος (έπαιρνε φίνα) και πέτυχε πολύ υψηλή φύτρωση (πιθανόν), τα θεωρητικά νούμερα τα έχει για να φαίνεται έτσι (65+g/cm2) και μάλιστα με μαλλί 8cm. Το βίντεο είναι και έξυπνο, δεν υπάρχει φως από πάνω και γενικά η μπροστινή περιοχή υποφωτίζεται. Επίσης η περιοχή είναι λωρίδα προς τα πίσω και ευνοεί πολύ το layering. Δεν λέω ότι δεν είναι απάτη αλλά δεν είναι και περίπτωση "έβαλα 2000g και φαίνομαι έτσι". Επειδή είναι Ισπανός, στην επόμενη επικοινωνία με Lorenzo θα ρωτήσω την γνώμη του και θα την ποστάρω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν αναλογιστει κανεις οτι η αρχικη (μαμα) πυκνοτητα της ληπτριας περιοχης ηταν πανω απο 15000 grafts, αναρωτιεμαι ποσο πιο πυκνα θα ηταν τα μαλλια (λαμβανοντας υποψη οτι εβαλε 4200 grafts)

Όλα έχουν σχέση με την περιοχή που καλύπτεις. Αυτή είναι γύρω στα 75cm2. Η μαμά πυκνότητα εκεί (επειδή είναι ζώνη Α & Β) δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 80g/cm2 - έχω δημοσιεύσει στο νήμα μου σχετικό paper- και μάλιστα με χαμηλό λόγο (όχι 2.3) λόγω των μονότριχων στη hairline, άρα τα μαμά ήταν 75χ80=6000g ή αν θεωρήσω λόγο 2.1, 12.600 τρίχες. Αυτός έβαλε περίπου 10.000 τρίχες και υπήρχαν και κάμποσες μαμά επίσης. Άρα....

Μην ξεχνάτε ότι "παίζοντας" με μεγάλους λόγους μπροστά (ζώνη Α μετά την hairline) μπορούμε να έχουμε και περισσότερες τρίχες στην ζώνη Α από τα μαμά (θεωρητικά, πρακτικά μπορούμε να τις προσεγγίσουμε εύκολα αν ο λόγος το επιτρέπει και στοχεύσουμε καλές πυκνότητες >50-55g). Για αυτό και ο λόγος έχει τεράστια σημασία, γιατί υποκαθιστά εύκολα και με ασφάλεια την πυκνότητα που δεν είναι εύκολο και ασφαλές να την πιάσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

tol

Well-Known Member
Cvial, συγγνωμη, αλλα (χωρις να εχω γνωσεις σχετικες με το μετρημα περιοχων κεφαλιου) η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι η περιοχη που καλυφθηκε ειναι γυρω στα 100 cm2.

Καποιο αλλο εμπειρο μελος (aeratos) στο δικο μου νημα ειπε με βεβαιοτητα οτι η ληπτρια περιοχη προσεγγιζει τα 250 cm2!!!!!!!!

και οτι η μαμα πυκνοτητα δεν ειναι 80 grafts, αλλα 120-130 grafts!!!!!!!

και οτι συνολικα μια υγιης ληπτρια (χωρις κατεβασμενες γεφυρες και crown) εχει 50000 grafts!!!!!

Συμφωνεις με αυτη την εκτος λογικης (κατα την εκτιμηση μου) αποψη του προαναφερθεντος μελους;

Οι δικοι σου υπολογισμοι απεχουν παρασαγγας απο την προηγουμενη εκτιμηση. Μπορεις, αν θελεις, να τοποθετηθεις στο συγκεκριμενο ζητημα;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikosssss

Active Member
Πάντως δε πιστεύω ότι είναι άλλος άνθρωπος πρίν και μετά αντιπαράθετοντας τα λεγόμενα του flosk. μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα από τα αυτιά. Εγώ αυτό κάνω για να διαπίστωσω τυχόν απάτη αλλού προσώπου πριν και μετά την μμ
 

tol

Well-Known Member
Φιλε Νικο, το ιδιο εκανα, εκ των υστερων, και εγω (συγκριση με κριτηριο τα αυτια) και συμφωνω σε αυτο που λες.
Ομως δεν ειναι εκτος λογικης το αποτελεσμα;
Ποιος Λορεντζο μπορει να συγκριθει με τον συγκεκριμενο γιατρο, (με την προϋποθεση οτι ειναι πραγματικο περιστατικο);
Και, επειδη Λορεντζο ειναι ενας και μοναδικος, δεν μπορω να καταλαβω με ποιο τρικ παρουσιαζεται η συγκεκριμενη μεταμοσχευση.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Στην διάχυτη αραίωση είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσεις "καθαρές" λήπτριες περιοχές. Η περιοχή που αναφέρομαι είναι το "ισοδύναμο" μιας περιοχής με αμελητέα φύτρωση αλλιώς δεν θα πρόσθετα 5g αλλά πολύ παραπάνω αν αναφερόμουν σε όλη την επιφάνεια. Επίσης εκτιμώ ότι η φύτευση έγινε με μεγαλύτερες πυκνότητες μπροστά και πολύ μικρότερες στην ζώνη С κάτι που φαίνεται στο βίντεο σε κάποια στιγμή (1:29). Έτσι όπως χτενίζει τα μαλλιά του το layering και το μήκος κάνει θαύματα.

Για την πυκνότητα στην hairline έχω δημοσιεύσει ένα paper, το οποίο και παραθέτω ξανά:

226File7597-page-001.jpg 226File7597-page-007.jpg 226File7597-page-008.jpg

Ο συγκεκριμένος μπορεί να είναι και μαθητής του Lorenzo, οπότε θα μάθω και θα σας πω
 

nikosssss

Active Member
Ναι όντως είναι εξωπραγματικό το αποτέλεσμα αλλά μακάρι να είναι αληθινό. ελπίζω να μας διαφωτίσει ο Cvial γιατί σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να στρέψει πολλά βλέμματα πάνω τής ή κλινική
 

tol

Well-Known Member
Cvial, αν δε σε κουραζω, επειδη, οπως σου προανεφερα, δεν ειμαι καλος στις μαθηματικες μετρησεις, μπορεις να αναφερθεις με περισσοτερες λεπτομερειες (αν γνωριζεις) για την εκταση σε cm2 μιας ληπτριας (χωρις κατεβασμενες γεφυρες και crown) και αν μπορει να εχει 50000 grafts πυκνοτητα;

Αν πραγματι η μαμα ληπτρια εχει 50000 grafts, οι μεταμοσχευσεις ειναι μια μεγαλη απατη, αφου προσπαθουμε με 6-7000 grafts να καλυψουμε αρχικη εικονα 50000 grafts.

Ποια ειναι η αποψη σου;
 

tasos33

Well-Known Member
Στο 1.29/είναι η στιγμή που μόλις το είδα είπα ακριβως το ιδιο ...καταλλα ο γιατρός πιάνει υψηλές πυκνότητες γιαυτό και έχει τόσο δυνατά αποτελέσματα,στο πρωτο βίντεο έβαλε 3600 σε μια περιοχή αντίστοιχη του Δημήτρη που έβαλε 2300 οποτε λογικό ηταν
κάτι που φαίνεται στο βίντεο σε κάποια στιγμή (1:29). Έτσι όπως χτενίζει τα μαλλιά του το layering και το μήκος κάνει θαύματα
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για να μην αρχίσουμε τις αμφισβητήσεις παραθέτω βιβλιογραφία:

pic1.jpg

pic2.jpg

Όλη η επιφάνεια του κρανίου είναι 500cm2. H μέση πυκνότητα είναι 80-100g/cm2, αλλά σίγουρα διαφοροποιείται με φυλετικά κριτήρια. Οι καυκάσιοι και ξανθοί μπορεί να έχουν πιο πολύ οι μαύροι λιγότερο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ελπίζω να μας διαφωτίσει ο Cvial γιατί σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να στρέψει πολλά βλέμματα πάνω τής ή κλινική

Δεν έχω αναφερθεί σε αυτό ποτέ αλλά μιας και το αναφέρεις, ο Lorenzo μου έχει πει ότι έχει βγάλει αρκετούς μαθητές που άνοιξαν δικές τους κλινικές ακολουθώντας την δικιά του τεχνική, γι' αυτό αν παρατηρήσεις ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί και αυτός pen.

Επίσης το στυλ της παρουσίασης, βίντεο, τεχνικά χαρακτηριστικά, κλπ είναι πανομοιότυπα με αυτά του Lorenzo.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
pic3.jpg
Όπως βλέπεις η περιοχή έχει πολύ μαλλί (αυτό εξάλλου είναι και το χαρακτηριστικό της διάχυτης) οπότε αν την θεωρήσεις μεγαλύτερη από τα "καθαρά" 75 που είπα εγώ και την πεις 100 ή 125 θα πρέπει να προσθέσεις και την αντίστοιχη υπάρχουσα πυκνότητα που τότε δεν θα είναι 5 που υπέθεσα εγώ αλλά 15, οπότε στο ίδιο συμπέρασμα θα οδηγηθείς. Δες και την hairline, εκεί είναι πολύ παραπάνω από 15.
 
Μπλουζα