Αποστολέας Θέμα: POLYSORBATE 80 και POLYSORBATE 60 DHT blockers?  (Αναγνώστηκε 7347 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tse

• Full Member
    • Προφίλ
  • Norwood: 3v
Απ: POLYSORBATE 80 και POLYSORBATE 60 DHT blockers?
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 05, 2009, 02:09:38 μμ »
Το συγκεκριμένο προϊόν ήθελα να το βάλω μέσα στο super zix για αυτόν τον λόγο και το είχα ψάξει.Είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μείγματα και δεν την πουλάνε συνήθως από μόνη της.αν ο φαρμακοποιός σου είναι γνωστός κάτι μπορεί να γίνει βέβαια.Εγώ το παράγγειλα από το φαρμακείο που με ξέρουν πολύ καλά  και μου το πούλησαν γύρω στα 6 με 7 ευρώ τα 100 γραμμάρια.Στην Θεσσαλονίκη βρήκα μαγαζί που μπορείς να το παραγγείλεις αλλά δεν σου δίνει ποσότητα κάτω από ένα λίτρο και το πουλάει γύρω στα 30 ευρώ.Επίσης το είχα βρει και από το ebay αλλά πάλι σε μεγάλες ποσότητες

Αποσυνδεδεμένος someone1

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
  • Norwood: n3
POLYSORBATE στην Ελλάδα
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 05, 2009, 03:53:44 μμ »
Γεια σε όλους,

υπάρχει προϊόν στα ελληνικά φαρμακεία με polysorbate.

Λέγεται Polysorbate6080 (Elsinki Formula) anti hairloss / sebhoreic dermatitis.
Αν θυμάμαι καλά έκανε γύρω στα 10 ευρώ.

Μου την είχε γράψει πέρισυ δερματολόγος σε μείγμα με minoxidil.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Norwood Rider
  • Global Moderator
  • Φύλο: Άντρας
  • Ride to live, live to ride...
    • Προφίλ
  • Norwood: 3ν
« Απάντηση #32 στις: Αύγουστος 06, 2009, 01:27:55 μμ »
πάντως,
σε τυχαία αναζήτηση δεν βγάζει αποτελέσματα... :chinscratch

κοίτα μήπως βρεις το κουτί ή ρώτα τον φαρμακοτρίφτη για πληροφορίες

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ Π.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!

Αποσυνδεδεμένος someone1

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 07, 2009, 01:28:57 πμ »
Έλα Σπύρο,

έκανα λάθος στο όνομα. Το σωστό είναι Polysorb 6080 Hair Reactive lotion

να και το Link  http://www.hb-derma.gr/Polysorb%206080%20Hair%20Range.htm

το χουν τα φαρμακεία

Αποσυνδεδεμένος cool11

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 07, 2009, 09:52:46 πμ »
Έλα Σπύρο,

έκανα λάθος στο όνομα. Το σωστό είναι Polysorb 6080 Hair Reactive lotion

να και το Link  http://www.hb-derma.gr/Polysorb%206080%20Hair%20Range.htm

το χουν τα φαρμακεία

Kανει δουλεια ως dht blocker?

Αποσυνδεδεμένος someone1

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 07, 2009, 02:51:28 μμ »
Οι απόψεις διίστανται..

Το polysorbate αν δεν κάνω λάθος είχε παρουσιαστεί κατά τη δεκαετία του '80 ως το μόνο φάρμακο για την τριχόπτωση και είχε πουλήσει εκατομμύρια, κυρίως στην Αμερική.

Υποτίθεται πως προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου του Elsinki. Στο φυλάδιο της ελληνικής κυκλοφορίας του γίνεται αναφορά σε επιστημονική βιβλιογραφία μόνο που αυτή είναι της περιόδου 1970 - 1985 και αναφέρεται στην εξουδετέρωση της dht από την ουσία αυτή. Ωστόσο οι έρευνες αυτές ήταν κυρίως in vitro, δηλαδή όχι σε ανθρώπους αλλά στο εργαστήριο (δηλαδή όχι στο περιβάλλον του κεφαλιού μας)

Τη δεκαετία του 1980 υπήρξε δικαστική διαμάχη την οποία έχασε η εταιρεία που προωθούσε το polysorbate. Το θέμα ήταν πως ψευδώς διαφήμιζε την ουσία ως φάρμακο για την τριχόπτωση.

Με την κυκλοφορία της minoxidil και της finasteride, το polysorbate ξεχάστηκε. Την τελευταία περίοδο επανέρχεται και πάλι, από ότι έχω δει σε ξένα φόρουμ αρκετός κόσμος το ξαναχρησιμοποιεί.

Εγώ το χρησιμοποιήσα γύρω στο εξάμηνο ή χρόνο μαζί με μινοξιλίδη. Δεν ξέρω όμως αν βοήθησε. Είναι φθηνό πάντως. (κάπου βέβαια είδα πως είναι και καρκινογόνο..)

Τί να πω. Χρησιμοποιούσα μινοξιλίδη για πέντε χρόνια με διάφορες αναμείξεις που της έκανε δερματολόγος. Η τριχόπτωση προχώρησε σε αυτό το διάστημα, υποθέτω πιο αργά από ότι αν δεν έκανα καμιά θεραπεία.

Πλέον όμως είμαι πολύ κουρασμένος με όλα αυτά. Βαρέθηκα. Και πλέον, έπειτα από πέντε χρόνια, βρίσκω πως έιναι ρίσκο να συνεχίσω με όλους τους κινδύνους της συνεχούς λήψης φαρμάκων για να διατηρήσω λίγα πλέον μαλιά.

Η φιναστερίδη επηρεάζει σοβαρά τις ορμόνες..
Η μινοξιλίδη την καρδιά..
Το φουνγκοράλ μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία..
κτλ κτλ κτλ

Οι παρενέργειες δεν αφορούν όλους και ιδίως από την αρχή. Μίλησα με αρκετούς γιατρούς, ο ένας ήταν ενδοκρινολόγος. Μου είπε το εξής. Όσο περισσότερο καιρό χρησιμοποιείς ένα φάρμακο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες παρενεργειών καθώς υπερφορτώνεται ο οργανισμός, "τεντώνονται" οι ισορροπίες του και ας χρησιμοποιείς σταθερά ίδιες ποσότητες.
Για την ακρίβεια μου είπε, πως στις κλινικές δοκιμές ενός έτους, τα ποσοστά παρενεργειών θα βγουν συνήθως γύρω σε ένα 3%. Αν ωστόσο παρακολουθήσεις τον ίδιο πληθυσμό σε μια περίοδο 3 - 5 - 10 χρόνων, το ποσοστό αυτών που θα έχουν παρενέργειες πολλαπλασιάζεται..

γραμησε τα.

Πλέον το μόνο που χρησιμοποιώ είναι το tricomin. Μου φαίνεται το πλέον ανώδυνο..

Τουλάχιστον από ότι φαίνεται, καλύτερες θεραπείες και μάλλον με μόνιμα αποτελέσματα, ίσως βρίσκονται σε ένα χρονικό ορίζοντα 5 - 7 χρόνων. (aderans, histogen, follica)

Ίσως το μέλλον να είναι αισιόδοξο!

Αποσυνδεδεμένος someone1

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 07, 2009, 02:54:07 μμ »
χαχα γράφω μαμησε τα και εμφανίζει μάμησέ τα! και υποθέτω αυτό που μόλις έγραψα θα εμφανιστεί ως "γράφω μάμησέ τα και εμφανίζει μάμησε τα!"

τρελάθηκα από το anti hairloss regimene!!

να σται καλά, παιδιά!

Αποσυνδεδεμένος cool11

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 07, 2009, 05:55:43 μμ »
η μινοξιδιλη την καρδια? ισως λιγο ασχετο για το παρον τοπικ, αλλα θα ηθελα να ξερω κατι περισσοτερο γι' αυτο το θεμα.
Παντως εχω χαμηλη πιεση, μαλλον λογω regain...

Αποσυνδεδεμένος Άκης

• Hairloss Warrior
  • Administrator
    • Προφίλ
  • Norwood: 2A
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 07, 2009, 06:53:55 μμ »
χαχα γράφω μαμησε τα και εμφανίζει μάμησέ τα! και υποθέτω αυτό που μόλις έγραψα θα εμφανιστεί ως "γράφω μάμησέ τα και εμφανίζει μάμησε τα!"

τρελάθηκα από το anti hairloss regimene!!

να σται καλά, παιδιά!
Κάποιες λέξεις να φιλτράρονται και να μην εμφανίζονται όπως τις γράφει κανείς.

η μινοξιδιλη την καρδια? ισως λιγο ασχετο για το παρον τοπικ, αλλα θα ηθελα να ξερω κατι περισσοτερο γι' αυτο το θεμα.
Παντως εχω χαμηλη πιεση, μαλλον λογω regain...
Αν και είναι sides για λήψη σε χάπι της μινοξ, εντούτοις επηρεάζει ναι την καρδιά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά, να εμφανίσει ταχυκαρδίες κλπ.
Δες περισσότερα εδώ.
Αλλά επαναλαμβάνω, για λήψη από το στόμα, όχι τοπικά.
» Super Zix, Minomuck, RejuvePlex

» Δεν απαντώ σε PMs και emails για την τριχόπτωση... Υπάρχει το forum.

» The Player's Diary - Self improvement Blog

Παράθεση
A man can be short and dumpy and getting bald but if he has fire, women will like him - Mae West (1892-1980)

Αποσυνδεδεμένος someone1

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Ακη!
« Απάντηση #39 στις: Αύγουστος 08, 2009, 02:58:31 μμ »
Γεια σου Άκη,

πριν μερικές μέρες έκανα ένα post στο "Βιταμίνες, Βότανα, Ιδιοκατασκευές" στο thread "Προσοχή στη Μινοξιλίδη".

Πριν μερικούς μήνες πέρασα μεγάλη λαχτάρα με την μινοξιλίδη (5-6 χρόνια χρήσης). Γράφω λίγο την ιστορία και παραθέτω ένα link που περιέχει όλες τις έρευνες και τις πιθανές παρενέργειες της μίνοξ.

Αν θες δες το λίγο, και αν κρίνεις - εγώ θα θεωρούσα πως είναι καλό - να μεταφέρεις κάπου πιο κεντρικά το ποστ ή το λινκ, ας πούμε στο thread για τη μινοξιλίδη.

Επειδή κατα καιρούς τη χρησιμοποιούσα σε μεγάλες ποσότητες ή για χρόνια με κορτιζόνη που πολλαπλασιάζει την απορρόφηση (και δυστυχώς είναι ο μόνιμος τρόπος που τη χορηγούν οι γιατροί στην Ελλάδα) νιώθω τυχερός που τελικά την έβγαλα καθαρή.

Πιστεύω πως θα ήταν καλό να το διαβάσουν τα παιδιά, όχι για αποθάρρυνση, αλλά για ορθολογικότερη χρήση της.

σε ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Άκης

• Hairloss Warrior
  • Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αύγουστος 08, 2009, 09:40:05 μμ »
Γεια σου someone1.
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι να βάλω. Το post σου μόνο του κάπου κεντρικά ή το link που έχεις?
Αν εννοείς το site που δίνεις, μπορώ να κάνω ένα ποστ με όσα αναφέρει, γιατι απαιτεί να είσαι μέλος.

Παράθεση
A man can be short and dumpy and getting bald but if he has fire, women will like him - Mae West (1892-1980)

Αποσυνδεδεμένος someone1

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Προς Ακη
« Απάντηση #41 στις: Αύγουστος 08, 2009, 10:18:06 μμ »
Γεια σου Άκη,

στο βασικό μου post στο thread που σου είπα, έγραφα μια προσωπική ιστορία μου που έγινε πριν λίγους μήνες με γιατρούς κτλ. Λόγω του άγχους που πέρασα, τη σοβαρότητα του τι τελικά μπορεί να είχα (και ευτυχώς δεν είχα), και όλου του διαβάσματος που έκανα για παρενέργειες σκέφτηκα πως έχει αξία όλο το ποστ να το μεταφέρεις κάπου ποιο κεντρικά, ας πούμε σε ένα μεγάλο thread για rogaine που υπάρχει ή στην κατηγορία για τα τοπικά (γιατί τώρα είναι και σε κρυφή ενότητα για τους επισκέπτες)

Πάντως δεν καίγομαι για το ποστ μου, το βασικό είναι το link - εκεί έχει τα πάντα. Ας μπει ίσως και στην παρουσίαση της μινοξιλίδης ως "πιθανές παρενέργειες;" ή "προσοχή στη χρήση της μίνοξ"

Αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν να μην παίζουμε με τα φάρμακα. Ξέρω τη διαφορά που έχει η τοπική από την από στόματος λήψη. Όμως όλα παίζουν με το ποσοστό απορρόφησης. Η δόση του χαπιού είναι 5mg,  το 1ml της τοπικής είναι 50mg. Αν τυχόν η απορρόφηση αυξηθεί στο 5% τότε με διπλή δόση έχουμε την ίδια ποσότητα εσωτερικά.

Και όλα αυτά τα κορτιζονούχα που δίνουν εδώ, ή οι αναμίξεις με tretinoin (ή πως γράφεται) ή οι περιεκτικότητες πάνω από 5% αυτό κάνουν. Και όταν ούτως ή άλλως η κανονική απορρόφηση κυμαίνεται από 1.2 - 4%, δε θέλει πολύ...

Τα προηγούμενα χρόνια, πριν φτιάξεις αυτό το ωραίο site, ενημερωνόμουν από τα βασικά ξένα αντίστοιχα forums. Θα ξέρεις και συ πόσος κόσμος "βουτά" το κεφάλι του στη μινοξιλίδη - στο hairlosstalk υπάρχει και η ιστορία ενός παιδιού που που και που την έπινε...

Για αυτό θεωρώ καλό να μπει κάπου που θα το διαβάσουν όσοι μπαίνουν στο site για πληροφόρηση ώστε να μη φρικάρουν αργότερα και να αποφεύγουν τις υπερβολές, και επειδή υπάρχει η γενική άποψη - και γω την είχα - πως επειδή είναι τοπικό, δεν τρέχει και τίποτα, είναι κάτι σαν καλυντικό.

Αν θέλεις μπορώ να γράψω ένα μαζεμένο ποστ με όλα αυτά και να μου πεις που σε ποιο thread να το βάλω ή δημιουργήσω.

Κατά τ' άλλα, παρακολουθείς καθόλου την ιστορία με τη δεύτερη φάση των δοκιμών της aderans; Οι δοκιμές γίνονται σε πάνω από 100 άτομα που έχουν μάλιστα εμφανείς άδειες περιοχές στο κεφάλι. Τέτοιας κλίμακας δοκιμή και με τέτοια προϋπόθεση μου φαίνεται αισιόδοξο γεγονός που δείχνει εμπιστοσύνη στη διαδικασία τους.

Λες σε καμιά πενταετία να έχει λήξει το ζήτημα της τριχόπτωσης;

Αποσυνδεδεμένος Άκης

• Hairloss Warrior
  • Administrator
    • Προφίλ
Απ: Προς Ακη
« Απάντηση #42 στις: Αύγουστος 08, 2009, 10:31:42 μμ »
Γεια σου Άκη,

στο βασικό μου post στο thread που σου είπα, έγραφα μια προσωπική ιστορία μου που έγινε πριν λίγους μήνες με γιατρούς κτλ. Λόγω του άγχους που πέρασα, τη σοβαρότητα του τι τελικά μπορεί να είχα (και ευτυχώς δεν είχα), και όλου του διαβάσματος που έκανα για παρενέργειες σκέφτηκα πως έχει αξία όλο το ποστ να το μεταφέρεις κάπου ποιο κεντρικά, ας πούμε σε ένα μεγάλο thread για rogaine που υπάρχει ή στην κατηγορία για τα τοπικά (γιατί τώρα είναι και σε κρυφή ενότητα για τους επισκέπτες)

Πάντως δεν καίγομαι για το ποστ μου, το βασικό είναι το link - εκεί έχει τα πάντα. Ας μπει ίσως και στην παρουσίαση της μινοξιλίδης ως "πιθανές παρενέργειες;" ή "προσοχή στη χρήση της μίνοξ"

Αν θέλεις μπορώ να γράψω ένα μαζεμένο ποστ με όλα αυτά και να μου πεις που σε ποιο thread να το βάλω ή δημιουργήσω.
Αυτό που έπαθες, το οποίο είναι σοβαρό και σε καταλαβαίνω, είναι κάτι που πολύ σωστά θέτεις, ότι πρέπει να το γνωρίζουν όλοι.
Έτσι, μετακίνησα την ενότητα sides από υποφόρουμ στα χάπια σε κεντρική ενότητα και είναι πλέον για όλα τα σκευάσματα, φάρμακα κλπ.
Μπορείς να κάνεις, αν δεν σου κάνει κόπο, ένα νέο θέμα και να αντιγράψεις ότι αναφέρεις εκεί, ή να σου μεταφέρω το ποστ σου.
Είναι εμφανή στα μη μέλη.

Αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν να μην παίζουμε με τα φάρμακα. Ξέρω τη διαφορά που έχει η τοπική από την από στόματος λήψη. Όμως όλα παίζουν με το ποσοστό απορρόφησης. Η δόση του χαπιού είναι 5mg,  το 1ml της τοπικής είναι 50mg. Αν τυχόν η απορρόφηση αυξηθεί στο 5% τότε με διπλή δόση έχουμε την ίδια ποσότητα εσωτερικά.

Και όλα αυτά τα κορτιζονούχα που δίνουν εδώ, ή οι αναμίξεις με tretinoin (ή πως γράφεται) ή οι περιεκτικότητες πάνω από 5% αυτό κάνουν. Και όταν ούτως ή άλλως η κανονική απορρόφηση κυμαίνεται από 1.2 - 4%, δε θέλει πολύ...

Τα προηγούμενα χρόνια, πριν φτιάξεις αυτό το ωραίο site, ενημερωνόμουν από τα βασικά ξένα αντίστοιχα forums. Θα ξέρεις και συ πόσος κόσμος "βουτά" το κεφάλι του στη μινοξιλίδη - στο hairlosstalk υπάρχει και η ιστορία ενός παιδιού που που και που την έπινε...

Για αυτό θεωρώ καλό να μπει κάπου που θα το διαβάσουν όσοι μπαίνουν στο site για πληροφόρηση ώστε να μη φρικάρουν αργότερα και να αποφεύγουν τις υπερβολές, και επειδή υπάρχει η γενική άποψη - και γω την είχα - πως επειδή είναι τοπικό, δεν τρέχει και τίποτα, είναι κάτι σαν καλυντικό.
Όντως το παίρνουμε καμιά φορά αψήφιστα το ότι κάτι είναι τοπικό. Αν διαβάσεις, είδα sides από τοπική χρήση ντουταστερίδης

Κατά τ' άλλα, παρακολουθείς καθόλου την ιστορία με τη δεύτερη φάση των δοκιμών της aderans; Οι δοκιμές γίνονται σε πάνω από 100 άτομα που έχουν μάλιστα εμφανείς άδειες περιοχές στο κεφάλι. Τέτοιας κλίμακας δοκιμή και με τέτοια προϋπόθεση μου φαίνεται αισιόδοξο γεγονός που δείχνει εμπιστοσύνη στη διαδικασία τους.

Λες σε καμιά πενταετία να έχει λήξει το ζήτημα της τριχόπτωσης;
Είχα επισκεφτεί το site τους όταν πρώτο διάβασα το όνομα της εταιρίας (ας το πούμε έτσι).
Αναμένουμε αποτελέσματα και όπως βλέπω το έχουν πάρει σοβαρά το θέμα και έχουμε από πολλές πλευρές να δούμε αποτέλεσμα (πχ Follica κλπ)

Παράθεση

Αποσυνδεδεμένος show_palmettos

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αύγουστος 17, 2009, 04:57:07 πμ »
ΒΡΗΚΑ μια λοσιον με polysorbate80

http://www.telemarketing.gr/files/instructions/NEW_HAIR.PDF
τωρα : dnc-n
πιο μετα : spectral UHP

Αποσυνδεδεμένος Παναγιωτης

• Ingredient Chemist
  • Global Moderator
  • Open Your Mind . . . And Think
    • Προφίλ
  • Norwood: Less Than 2
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 11, 2009, 03:52:37 μμ »
ΒΡΗΚΑ μια λοσιον με polysorbate80

http://www.telemarketing.gr/files/instructions/NEW_HAIR.PDF

χαχαχχαχαχα και με λοσιον ασκχολουνται αυτοι
Addicted to www.hairlossgr.com
Respect to  Ακης .Σπυρος Tropheus & geofish
Best Wishes to All

""""Its not who i am underneath...but what i do that defines me.""""

Best Sites in Greece