Ρε συ Παναγιώτη, μην απογοητεύεσαι τόσο εύκολα ρε με τους άλλους...
Οι ανόητοι είναι η πιό αρχαία φυλή αυτού εδώ του πλανήτη, και η πολυπληθέστερη.
Αν τα παρατάς τόσο εύκολα επειδή ο κάθε @#!ας σε αμφισβητεί, ή κατηγορεί τα όσα λες, στο τέλος θα απομονωθείς από μόνος σου, και θα αφήσεις τους άλλους να λένε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, αυτό συμβαίνει συχνά.
Υπάρχουν και μερικά άτομα στο forum που σέβονται και εκτιμούν τη γνώμη σου, το να μην ασχολείσαι άλλο και να μην βάζεις νέες ιδέες στο τραπέζι είναι ζημιά και για σένα και για αυτούς, γιατί τότε τους αφήνεις στο έλεος των άλλων: να διαβάζουν τα άκυρα posts και χαζομάρες τους...
Ένα παράδειγμα θα σου πω, εδώ στο παν/μιο στη Σουηδία είμαστε 4-5 παιδιά στο τμήμα που ξεχωρίζουμε ανάμεσα στους υπόλοιπους 40, και ως προς τις γνώσεις μας και ως προς την εργασία μας, και ως προς τις ιδέες μας, και αυτό φαίνεται κάθε μέρα και σε κάθε project που κάνουμε.
E, λοιπόν, δεν μπορείς να φανταστείς τι κακός χαμός γίνεται κάθε φορά που κάνουμε μια παρουσίαση στην τάξη, ή κάθε φορά που λέμε τη γνώμη μας: όλοι οι υπ'ολοιποι πέφτουν σαν τα κοράκια να αμφισβητούν ό,τι λέμε, ακόμα κι αν μιλάμε με αδιαμφισβήτητα δεδομένα. Είναι η ζήλια και η βλακεία του κόσμου μαζί...αν δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδό σου, θα σε αμφισβητούν συνέχεια από ζήλεια και κακία...(και άλλους λόγους τους οποίους μόνον αυτοί ξέρουν...)
Ε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε εμείς, να τα παρατήσουμε και να σταματήσουμε όλη την καλή δουλειά που κάνουμε στο παν/μιο? όχι φίλε, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να διαβάζουμε πιό σκληρά, κι αυτό είναι που θα τους τρελάνει στο τέλος....γιατί κάθε φορά που μας αμφισβητούν και μας ρωτάει ο καθένας την κοτσάνα του, τους απαντάμε τεκμητιωμένα, σωστά και τους κολλάμε να κοιτιούνται στον τοίχο....και αυτό τους τη δίνει ακόμα πιό άσχημα, γιατί δεν μπορούν να μας σπάσουν τα νεύρα.
Σκέφτηκες ποτέ ότι το ίδιο μορεί να συμβαίνει και με εσένα και ορισμένα άτομα κι εδώ (και όχι μόνο σε αυτό το forum...τέτοιους "εξυπνάκηδες" θα βρεις παντου εκεί έξω: στη δουλειά, στις παρέες, παντού). Αφού το ξέρεις ότι είσαι από τα πιό ψαγμένα και φιλότιμα άτομα εδώ στο forum, γιατί να τους κάνεις το χατήρι και να μην postareis νέα θέματα, και νέες προτάσεις? Δόξα Τω Θεό, υπάρχουν και μερικοί που ενδιαφέρονται να ακούσουν τη γνώμη σου, κι αν ποτέ αμφισβητούν το κάνουν θετικά και όχι από κακία (σαν μερικούς άλους). Αυτούς να σκέφτεσαι πάντα, αλλιώς τους αφήνεις στο έλεος ορισμένων ημιμαθών και ανίδεων. Κι εγώ τα ίδια σκεφτόμουν στην αρχή του μεταπτυχιακού μου εδώ, γιατί έφαγα πολλή κακία και ζήλεια στη μάπα, ειδικά από φοιτητές χωρών που θεωρούνται "ανώτερες" της φτωχο-Ελλάδας (Αμερικανοί, Καναδοί, Σουηδοί, άγγλοι, κτλ), και ήμουν έτοιμος να μην ξαναμιλήσω στην τάξη, ούτε να μιλάω για τις ιδέες μου, αλλά αν το έκανα αυτό, θα έπαιρνα στο λαιμό μου και ορισμένα παιδιά εδώ που ξέρουν κι εκτιμάνε τη δουλειά που κάνω και ενδιαφέρονται να ακούν τη γνώμη μου (και ας με αμφισβητούν πολλές φορές...δεν το κάνουν από κακία, όπως οι άλλοι).
Υπάρχει μια λε΄πτή γραμμή που χωρίζει την αμφισβήτηση σε 2 μεριές: από την μια είναι αυτοί που αμφισβητούν , για να αμφισβητούν και να μην σε αφήσουν να δείχνεις τις γνώσεις σου και την αξία σου (όπως έλεγε και ο πατέρας μου "χτυπάνε πάντα τή μηλιά που έχει μήλα, με την ξερή μηλιά δεν ασχολείται κανείς"...και από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που τους ενδιαφέρει η γνώμη σου (όπως εγώ), εκτιμάνε ότι έχεις ορισμένες γνώσεις τις οποίες μοιράζεσαι με τους άλλους, και αν σε αμφισβητούν ποτέ δεν το κάνουν με κακό σκοπό...
"Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people."