Greek HairLoss Community
Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
. Χάσατε το
email ενεργοποίησης
;
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Portal
Αρχική
Βοήθεια
Αναζήτηση
Σύνδεση
»
Συζητήσεις
»
Μπλα μπλα
»
κηλη μεσης
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
2
3
4
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: κηλη μεσης (Αναγνώστηκε 1889 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
life is life and me is me
Norwood: 2,5 -> παω για ραστα!!!!!
κηλη μεσης
«
στις:
Νοέμβριος 25, 2011, 06:25:30 μμ »
δεν ξερω ποσοι υποφερεται απο τετοιο προβλημα,να πω δυο λογια μπακαλιστικα για το τι ειναι.
κηλη μεσης ειναι ο χόνδρος μεταξυ των σπονδυλων,ο οποιος αν ζωριστει βγαινει προς τα εξω και πιεζει νευρα κυριως του αριστερου ποδιου.
η μονη αποτελεσματικη θεραπεια ειναι να δυναμωσουν οι μυς των ραχαιων.
εδω ειναι το προβλημα,οι ραχαιοι ειναι η ποιο δυσκολη μυικη ομαδα να γυμναστει γιατι δεν απομονωνεται.
ουτε μπρουμυτα στο πατωμα,ουτε στο κρεβατι,να μην πω για τα σκυψιματα προς τα μπροστα που χειροτερευουν το προβλημα.
το προβλημα εχει να κανει με 70% κληρονομικοτητα(ψωνισα απο κουνια και απο τους δυο γονεις)
30% απο τον τροπο ζωης,κυριως εργασια(και εδω ψωνισα απο κουνια)
το μονο μηχανημα που ειδα προκοπη ειναι αυτο
http://www.bbclub.gr/fitness/gr/products.php?action=view&id=137
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 25, 2011, 06:47:41 μμ από kapamarou
»
Καταγράφηκε
παλια
oral: Proscar 1/4, proscar1/8,avodart 0,5,loniten,nanocaps,inneov
topical: spiro1,5%,duta, spiro+duta, fungoral cream, regaine χ1, regaine+6 duta, super zix, axelan χ6, axelan +airol x2, axelan+progesterone+airolx2, Axelan+10mg isotretinoin χ2,axelan+airol Χ2,airol χ1,daktarin,kirklarnd+airol+daktodor,dualgen15%+butavate+airol ,dualgen15%x6,lacurex,tretin tzel
τωρα ραστα!!
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php?topic=2819.525
Lab_hair
Full Member
Φύλο:
Norwood: 2 (+αραίωση crown)
Απ: κηλη μεσης
«
Απάντηση #1 στις:
Νοέμβριος 25, 2011, 09:35:11 μμ »
Ειναι κλασσικο οργανο στα γυμναστηρια... Ισως βοηθουσε καμια παθητικη γυμναστικη!
Καταγράφηκε
Airol + Dualgen 5% 0.70ml --> x1 / ημέρα
Tocotrienols --> x1 / ημέρα
Libroman shampoo --> x2-3 / εβδομάδα
Jason tea tree shampoo --> Καθημερινά
Panos1982
Hero Member
Φύλο:
Norwood: nw2 ......μετα απο επεμβαση στον hasson 3200 grafts
«
Απάντηση #2 στις:
Νοέμβριος 25, 2011, 09:51:12 μμ »
εχω δισκοπαθεια εδω και 10 χρονια....εχω παθει εκφυλισμα 3ου 4ου και 5ου δισκου.......
επιδυνωνεται οταν ειμαι σε μερη που εχει υγρασια....
αναμεσα στους δισκους υπαρχει ενα πολυ πυχτο πραγμα....σαν υγρο πολυ πυχτο ομως πιο πολυ απο πλαστελινη....και οταν με πιανει δισκοπαθεια....ειναι επειδη εχει γινει ριγμα σε αυτο το "υγρο" και πεταγετε με αποτελεσμα να ακουμπανε οι δισκοι με τα νευρα και με χτυπαει και στα ποδια επισης κτλπ....
δε μπορω να κανω μεγαλα βηματα κ αποτομα...και σε ασχημες περιπτωσεις οταν ξαπλωνα στον καναπε ας πουμε...δε μπορουσα να σηκωθω με την δυναμη της μεσης....με τρυπαγε στον πονο...χρησιμοποιουσα τα χερια μου για να σηκωθω
εδω και 3 χρονια δεν με εχει πιασει γιατι προσεχω πολυ.....και δεν καταπιεζω καθολου....με εχει πιασει λιγες φορες και πολυ ηπια...
θεραπεια δεν υπαρχει απλα θελει προσοχη...θελει να γυμναζεις ραχαιους και να κανεις και κοιλιακους.....
επισης δε κανει να σκυβεις τη μεση ειδικα οταν εχεις βαρρος πανω σου...αλλα να λυγιζεις τα γονατα σου...και διαφορα αλαλ τετοια τρικ για να μην την καταπονας....
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 25, 2011, 09:55:03 μμ από Panos1982
»
Καταγράφηκε
finasteride 1mg/24h απο 1-3-2009 ως 31-1-2011 (χωρις παρενεργειες )
finasteride 0,5mg/48h 1-2-2011 ως 20-3-2011 (με σεξουαλικες παρενεργειες...πτωση λιμπιντο κτλ..)
Διακοπη φιναστεριδης........(και επαναφορα στο φυσιολογικο μετα απο 1μησι μηνα... )
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Νοέμβριος 25, 2011, 10:04:17 μμ »
Παράθεση από: Lab_hair στις Νοέμβριος 25, 2011, 09:35:11 μμ
Ειναι κλασσικο οργανο στα γυμναστηρια... Ισως βοηθουσε καμια παθητικη γυμναστικη!
Δυστυχώς έχω δοκιμάσει πολλά και πίστεψε με υπάρχουν περισσότερες φήμες σε αυτόν τον τομέα από όσο στο θέμα της αλωπεκιας που μπορούμε να τα συζητήσουμε,υποφέρουν σχεδόν όλοι οι συγγενείς μου απο αυτό και ο καθένας το αντιμετωπίζει διαφορετικά
Καταγράφηκε
παλια
topical: spiro1,5%,duta, spiro+duta, fungoral cream, regaine χ1, regaine+6 duta, super zix, axelan χ6, axelan +airol x2, axelan+progesterone+airolx2, Axelan+10mg isotretinoin χ2,axelan+airol Χ2,airol χ1,daktarin,kirklarnd+airol+daktodor,dualgen15%+butavate+airol ,dualgen15%x6,lacurex,tretin tzel
τωρα ραστα!!
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Νοέμβριος 25, 2011, 10:08:33 μμ »
Πανο σε καταλαβαίνω τι περνάς αν και είναι διαφορετική η περίπτωση σου,έχω φτάσει ακόμα και σε σημείο να μην μπορώ να οδηγησω λόγο το ότι πονουσε φρικτά η μέση και τελικά εκατσα ξαπλα με 10 μέρες αναρωτικη χωρίς να μπορώ ούτε καν να γυρίσω πλευρό απο τον πόνο
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 25, 2011, 10:23:55 μμ από kapamarou
»
Καταγράφηκε
παλια
τωρα ραστα!!
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Νοέμβριος 25, 2011, 10:19:38 μμ »
Αυτήν την στιγμή είμαι πολύ καλύτερα σχεδόν δεν ποναω.
Μόνο με πονάει λίγο μια μέρα πριν αλλάξει ο καιρός.
Η διάφορα μου με τα δελτία ειδήσεων είναι ότι δεν πεφτω ποτέ έξω
Αν πω αύριο θα αλλάξει ο καιρός τότε θα αλλάξει ο καιρός.
Καταγράφηκε
παλια
τωρα ραστα!!
Panos1982
Hero Member
Φύλο:
Norwood: nw2 ......μετα απο επεμβαση στον hasson 3200 grafts
«
Απάντηση #6 στις:
Νοέμβριος 26, 2011, 11:42:09 πμ »
Παράθεση από: kapamarou στις Νοέμβριος 25, 2011, 10:19:38 μμ
Αν πω αύριο θα αλλάξει ο καιρός τότε θα αλλάξει ο καιρός.
χχμμμ...εσυ διαταζεις...κι αυτος υπακουει δλδ ε??? αλλο ενα απ τα κρυφα χαρισματα του καπαμαρου....και μετα σου λεει chuck norris και αηδιες....χαχαχα
Καταγράφηκε
finasteride 1mg/24h απο 1-3-2009 ως 31-1-2011 (χωρις παρενεργειες )
finasteride 0,5mg/48h 1-2-2011 ως 20-3-2011 (με σεξουαλικες παρενεργειες...πτωση λιμπιντο κτλ..)
Διακοπη φιναστεριδης........(και επαναφορα στο φυσιολογικο μετα απο 1μησι μηνα... )
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Νοέμβριος 26, 2011, 12:22:04 μμ »
Παράθεση
και μετα σου λεει chuck norris και αηδιες....χαχαχα
τι να μου πει και αυτος απο την ζωη του,τον εφαγα σε ολα.
οταν ο chuck norris φορουσε περουκα ο καπα διαβαζε τον οδηγο
http://www.galinos.gr/
οταν χα'ι'δευες τα γενια του chuck norris για να ματωσεις,του καπα δεν χρειαζοταν να τα χα'ι'δεψεις,τα κοιτουσες και ματωνες
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2566.0.html
Καταγράφηκε
παλια
τωρα ραστα!!
sito
Jr. Member
Φύλο:
Norwood: 1 με αραίωση σε NW5a
«
Απάντηση #8 στις:
Νοέμβριος 26, 2011, 02:17:50 μμ »
οσον αφορα την ενδυναμωση της μεσης οι κοιλιακοι και οι ραχαιοι δεν ειναι αρκετοι. Χρειαζεται αναγκαστικα και η ασκηση αυτη
αλλα και τα σκουοτς και οι αρσεις θανατου.
Αν ρωτησεις καναν γυμναστη (οι περισσοτεροι γυμναστες για μενα ειναι οτι ειναι κ οι δερματολογοι στην ΑΑ
) θα αρχισει να σου λεει οτι θα καταστρεψεις την μεση σου με αυτεσ τις ασκησεις μην τις κανεις κτλ. Φυσικα θα καταστρεψεις την μεση εαν δεν εισαι ετοιμος και τις κανεις.
Γενικος κανονας ειναι με squats και good morning (αυτο στο βιντεο) ξεκιναμε αφου μπορουμε να κανουμε 12 επαναληψεις πολυ ανετα (χωρις ιχνος κουρασης) ραχαιους σε οριζοντιο επιπεδο (δηλ οχι στο εδαφος) με + το 1/3 του βαρους μας (δηλαδη να κρατησουμε καποια βαρη στα χερια μας)
Η μεση (και οι μυς της - δηλ κοιλιακοι και ραχαιοι) ειναι ο πυρηνας του σωματος μας. Πρεπει να ειναι πιο δυνατοι απ'οτι καθε αλλη ομαδα μυων για να μην εχουμε τραυματισμους.
Διοτι εαν για παραδειγμα το χερι (δηλ οι μυς του χεριου) ειναι πιο δυνατοι απο τους μυς της μεσης μας, εαν ριξουμε μια μπουνια με ολη μας τη δυναμη, αφου χτυπησει η μπουνια λογω δρασης-αντιδρασης η δυναμη της γροθιας θα επιστρεψει σε μας και τελικα θα καταληξει να την απορροφα η μεση. και εαν η δυναμη > απο την οριο που αντεχη η μεση μας = τραυματισμος.
Υ.Γ.: Δεν κανουμε ποτε στατικες διατασεις για ζεσταμα, μονο δυναμικες. οι στατικες ειναι για το τελος της προπονησης ΜΟΝΟ!
Καταγράφηκε
Minoxidil 5%
1ml/2*day (01/09 - 06/09)
1ml/day (06/09 - τώρα)
SuperZix II 2ml/2*day (07/11 - τώρα)
Fungoral 2% Ανά 3-4 μέρες περίπου (12/08 - τώρα)
1/5 Proscar (12/08 - 02/09)
Homemade Spiro 2% (02/09 - 06/09)
Revivogen 2ml/day (06/09 - 06/11)
Τα αποτελέσματα μου
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1603.msg27833.html#msg27833
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #9 στις:
Νοέμβριος 26, 2011, 03:51:17 μμ »
να συμπληροσω οτι η κηλη μεσης μπορει να φυγει απο το ενα σημειο και να βγει σε αλλο οπως εχει κανει σε εμενα.
καθε σπονδυλος του σωματος ειναι ενα πιθανο σημειο να βγει.
οσοι εχουν κληρηρονομησει το προβλημα η εξασκηση ραχαιων εφ ορου ζωης ειναι απαραιτητη.και για να φυγει αλλα και να μην εμφανιστει σε αλλο σημειο της πλατης.
να πω και λιγα πραγματα για τις θεραπειες της.
1)βελονισμος.ειναι μια προσωρινη παραλιση των νευρων,διωχνει τον πονο αλλα οχι το προβλημα,κραταει απο μηνες εως χρονο.
2)φυσιοθεραπεια-μασαζ.ανακουφιζει πολυ λιγο για λιγη ωρα χωρις να επηρεαζει καθολου το προβλημα ουτε και να το διωχνει.
3)παυσιπονα.ponstan,aspirin τιποτα,mesulid το καλυτερο φαρμακο για προσωρινη ανακουφηση πονου χωρις να επηρεαζεται το προβλημα,το κλασικο χαπι των100mg
το mesulid ειναι ποιο δυνατο απο το voltaren χαπι,επι τι ευκαιρια επειδη περσυ ειχε γινει κουβεντα για τα αντιφλεγμονωδη και αλωπεκια μετα απο 5 μηνες συνεχομενης χρησης mesulid εχω να πω οτι δεν επηρεαζει καθολου την τριχοπτωση ουτε προς το καλυτερο ουτε προς το χειροτερο.
4)χειρουργικη αποκατασταση.ουτε να το σκεφτεστε.
5)ραχαιοι.το μονο που μπορει να διωξει το προβλημα,και να μην ξαναεμφανιστει ταυτοχρονα προσφεροντας και ανακουφιση στον πονο για κανενα 15ωρο αν η ασκσηση γινει με ενταση.τον παγκο που εδειξα τον εχω στο δωματιο μου και κανω σχεδον καθε μερα απο 10 σετακια.
οποια ασκηση και να κανετε για ραχαιους δεν θα φτασετε ουτε το 50% της απομονωσης που κανει,τα εχω δοκιμασει ολα
Καταγράφηκε
παλια
τωρα ραστα!!
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Νοέμβριος 30, 2011, 07:39:57 πμ »
αυτη
η οικονα εξηγει αναλυτικοτατα το προβλημα
Καταγράφηκε
παλια
τωρα ραστα!!
GK
Τα πάντα όλα
Full Member
Φύλο:
Norwood: Μπουρλότο!
«
Απάντηση #11 στις:
Νοέμβριος 30, 2011, 09:05:37 πμ »
Έχω κήλη αυχένα Α6-Α7 από τον Φεβρουάριο σχεδόν. Επίσης η μαγνητική έδειξε και αλλοιώσεις σε 2 ή 3 άλλους σπονδύλους στον αυχένα. Δυστυχώς ακόμα νιώθω διάφορες ενοχλήσεις και επιπλέον με αποτρέπει να πάω για βάρη.
Ακολούθησα φαρμακευτική αγωγή για περίπου 1μιση μήνα ενώ πριν τεκμηριωθεί το ακριβές πρόβλημα έκανα φυσικοθεραπείες σε ένα μαλάκα(sorry)
Πλέον το σκέφτομαι να πάω σε χειροπράκτη και να ακολουθήσω decompression μεθόδους.
Γιατί δεν παίζει άλλο.
Καταγράφηκε
They must find it difficult, those who have taken authority as the truth, rather than truth as as the authority.
LOK
Full Member
Don't tell me what I can't do... ~ LOK
Norwood: 3
«
Απάντηση #12 στις:
Νοέμβριος 30, 2011, 09:33:50 πμ »
Οι χειροπρακτική είναι 50-50... Μπορεί να γίνεις καλά, μπορεί και όχι... Πολλοί γνωστοί μου που υπέφεραν απο μέση, κανείς δεν πήγε στο γυμναστήριο... Πήγαιναν όλοι σε πρακτικούς όσπου κάποια στιγμή έβρησκαν αυτόν που τους έκανε καλά...
Για εμένα καλός πρακτικός, είναι αυτός που ζητήσει να δεί τις εξετάσεις και μετά θα πράξει ανάλογα...,όχι σαν κάτι άλλους που χωρίς να δούν τίποτα σε αρχίζουν στα κόλπα τους...
Εν το μεταξύ οι επιστήμη είναι κατά των πρακτικών και υπέρ του χειρουργείου... Μπέρδεμα...
Καταγράφηκε
Proscar 1/8
Kirkland minox + Airol
Shampoo: Korres - για λιπαρά μαλλιά
Proscar 1/5
Spiro homemade topical 1ml - 1/ημ.
Head & Shoulders aloe vera
Τ-Gel for greasy hair
Aloe Vera shampoo Garnier
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #13 στις:
Νοέμβριος 30, 2011, 09:35:08 πμ »
Παράθεση από: GK στις Νοέμβριος 30, 2011, 09:05:37 πμ
Έχω κήλη αυχένα Α6-Α7 από τον Φεβρουάριο σχεδόν. Επίσης η μαγνητική έδειξε και αλλοιώσεις σε 2 ή 3 άλλους σπονδύλους στον αυχένα. Δυστυχώς ακόμα νιώθω διάφορες ενοχλήσεις και επιπλέον με αποτρέπει να πάω για βάρη.
Ακολούθησα φαρμακευτική αγωγή για περίπου 1μιση μήνα ενώ πριν τεκμηριωθεί το ακριβές πρόβλημα έκανα φυσικοθεραπείες σε ένα μαλάκα(sorry)
Πλέον το σκέφτομαι να πάω σε χειροπράκτη και να ακολουθήσω decompression μεθόδους.
Γιατί δεν παίζει άλλο.
η φαρμακευτικη αγωγη δεν επηρεαζει καθολου το προβλημα,απλα καλμαρει τον πονο τις πρωτες 10-14 μερες μεχρι να συνηθησει ο οργανισμος το παυσιπονο και να μην σε ποιανει καθολου μετα,αλλα βρηκα τρικ και σε αυτο.
τι ενοεις αλλοιωσεις στους σπονδυλους?
Καταγράφηκε
παλια
τωρα ραστα!!
kapamarou
Hero Member
Φύλο:
«
Απάντηση #14 στις:
Νοέμβριος 30, 2011, 09:38:43 πμ »
Παράθεση από: LOK στις Νοέμβριος 30, 2011, 09:33:50 πμ
Οι χειροπρακτική είναι 50-50... Μπορεί να γίνεις καλά, μπορεί και όχι... Πολλοί γνωστοί μου που υπέφεραν απο μέση, κανείς δεν πήγε στο γυμναστήριο... Πήγαιναν όλοι σε πρακτικούς όσπου κάποια στιγμή έβρησκαν αυτόν που τους έκανε καλά...
Για εμένα καλός πρακτικός, είναι αυτός που ζητήσει να δεί τις εξετάσεις και μετά θα πράξει ανάλογα...,όχι σαν κάτι άλλους που χωρίς να δούν τίποτα σε αρχίζουν στα κόλπα τους...
Εν το μεταξύ οι επιστήμη είναι κατά των πρακτικών και υπέρ του χειρουργείου... Μπέρδεμα...
μονο γυμναστικη,αν αποτυχει η επεμβαση μενεις παραλυτος στη συγκεκριμενη περιπτωση και εχει τεραστια ποσοστα αποτυχιας.
εχω παει και σε πρακτικο και σε 2 γιατρους,κανενας απο τους τρεις δεν μου ελυσε το προβλημα,τουλαχιστον οι δυο γιατροι ηταν κατατοπηστικοτατοι για το τι ακριβως ειναι
Καταγράφηκε
παλια
τωρα ραστα!!
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
2
3
4
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »