Αποστολέας Θέμα: Propecia,Avodart και Καρκινος  (Αναγνώστηκε 2249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BLuEArMy

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
  • Norwood: 3
Απ: Propecia,Avodart και Καρκινος
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 15, 2011, 02:27:14 μμ »
Δεν είναι τίποτα νέο αυτό! Από παλιά υπήρχε η λογική ότι μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες ενός λιγότερο επιθετικού καρκίνου του προστάτη με τη δράση του.. όμως επιβαρύνει τυχών επιθετικότερο καρκίνο γιατί καθυστερεί τη διάγνωση του λόγω της δράσης της φίνας. Απλώς ίσως το θέτει λίγο διαφορετικά εδώ..!
1/4 Propecia πρωί (22/05/2011 - )  [1/2 Propecia πρωί (17/03/2010 - 21/05/2011)]
1-2ml minoxidil βράδυ
EMU OIL βράδυ
Revita shampoo

Αποσυνδεδεμένος Panos1982

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: nw2 ......μετα απο επεμβαση στον hasson 3200 grafts
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 15, 2011, 02:34:07 μμ »
Μην ψαρώνετε τόσο εύκολα. Οτι δεν ειναι αθώο γνωστό, αλλά δεν ειναι και τόσο τραγικο όσο φαίνεται. Εγώ συνεχίζω κανονικά.

δε προκειται περι ψαρωματος......ερευνα ειναι....
ο σκοπος στις  ερευνες δεν ειναι για να σε ψαρωσουν ειναι για να σε διαφωτισουν....

Καλα κανεις και συνεχιζεις dance.... κι εγω βασικα για να πω την αληθεια.....αν δεν ειχα παρενεργειες....θα συνεχιζα κανονικα.....
το σιχαθηκα ομως το χαπι....και ειναι προσωπικη μου εκτιμηση...
το θεμα δεν ειναι ποιος θα συνεχισει κ ποιος οχι.....το θεμα ειναι να ξερουμε την αληθεια....
καλο εινια ομως να μην κλεινουμε και τ αυτια μας σε οτι ερευνα κατηγορει την φινα.....και να πιστευουμε με κλειστα ματια μονο την μερκ.....
γιατι η μερκ οντως εχει πολυ σαπιλα.....εκανα κι εγω μια ερυενα πριν λιγο καιρο και ειδα της πομπες της....και δε την εμπιστεομαι γιατι παιζει πολυ χρημα απο πισω....
finasteride 1mg/24h    απο  1-3-2009  ως 31-1-2011  (χωρις παρενεργειες )

finasteride 0,5mg/48h     1-2-2011  ως  20-3-2011 (με σεξουαλικες παρενεργειες...πτωση λιμπιντο κτλ..)

Διακοπη φιναστεριδης........(και επαναφορα στο φυσιολογικο μετα απο 1μησι μηνα...  )

Αποσυνδεδεμένος mojo

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 15, 2011, 02:58:31 μμ »
Σορυ κιολας αλλα........καμμια σχεση αυτα που λεει η ερευνα.....με αυτα που λες εσυ......

Η έρευνα έχει δημοσιευτεί από το 2003. Είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής καθώς αφορούσε 18.882 άντρες. Σε αυτά τα αποτελέσματα και σε meta ανάλυση των δεδομένων βασίστηκε η πρόσφατη απόφαση του FDA. Ορίστε το λινκ: http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa030660
Μπορείς να μου υποδείξεις το λάθος μου?

Τσίμπα κι άλλο ένα λινκ με την γνώμη του διευθυντή της αμερικάνικης ογκολογικής εταιρίας:
http://blogs.forbes.com/matthewherper/2011/06/09/do-merck-glaxo-prostate-drugs-raise-cancer-risk-maybe-not/

Η γνώμη του βαραίνει περισσότερο από την δική μας πιστεύω.

Αποσυνδεδεμένος danceworld_2001

• Full Member
  • βάλε φίνα, βάλε φίνααααααα
    • Προφίλ
  • Norwood: 3
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 16, 2011, 01:02:44 μμ »
Πάνο, ξέρεις πως είμαστε άρρωστοι με τα μαλλιά μας, αν δεν είμασταν ποτέ δεν θα είχαμε μπει σε φόρουμ, ποτέ δεν θα είχαμε κάνει θεραπείες κτλ, αλλά θα είχαμε αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν και να είμαστε άλλο ενα ξυρισμένο κεφαλάκι γουλί όπως αμέτρητα εκεί έξω. Όμως μαχόμαστε, ρισκάρουμε, επενδύουμε χρήματα. Εσύ το ξέρεις καλύτερα απο όλους. Δεν ειναι υπέρμαχος της φίνας μέχρι αισχάτων και ξέρεις τι πέρασα, όμως τα θέλω τα μαλλιά μου όπως και εσύ. Κανένα φάρμακο δεν ειναι αθώο, πόσο μάλλον αυτό. Εξασφαλίσεις και εγγυήσεις δεν υπάρχουν, ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Εγώ πχ δεν καταλαβαίνω τίποτα και 2 mg να πάρω, άλλος την ακούει με 0,2. Είναι όλα θέμα επιλογών και ρίσκου. Έσκασες πολλά λεφτά και έπρεπε να προστατεύσεις την επένδυση σου, όμως δεν ειναι ζωή να έχεις τόσες παρενέργειες όσες μας είπες. Εγώ βάζω στοίχημα σε εσένα λειτούργησε πρόσθετα και ψυχολογικός παράγοντας και σε έκανα να βγάλεις θέματα. Ίσως στο μέλλον να την αρχίσεις ξανά. Στο τρυπάκι μπήκαμε και δεν βγαίνουμε ποτέ, είμαστε καταραμένοι. Καλύτερα να μην είχα κάνει ποτέ θεραπεία και τώρα να ήμουν ξούρα παρά αυτό εδώ, έχω γλυκαθεί με την αποτελεσματικότητα και το κόψω την φίνα ειναι σαν να κόψω την σύνδεση με την ζωή. Υπάρχει κατάρα, εξάρτηση. Είμαι πλέον σε οριακό σημείο και να την κόψω εφόσον έχω αποτέλεσμα δεν το διανούμαι, και εφόσον δεν έχω πρόβλημα. Παίρνω το ρίσκο μου. Ήδη προγραμματίζω μεταμόσχευση να κλείσω κροτάφους, και βλέπουμε τι θα μας φέρει το μέλλον.

Μην ψαρώνετε τόσο εύκολα. Οτι δεν ειναι αθώο γνωστό, αλλά δεν ειναι και τόσο τραγικο όσο φαίνεται. Εγώ συνεχίζω κανονικά.

δε προκειται περι ψαρωματος......ερευνα ειναι....
ο σκοπος στις  ερευνες δεν ειναι για να σε ψαρωσουν ειναι για να σε διαφωτισουν....

Καλα κανεις και συνεχιζεις dance.... κι εγω βασικα για να πω την αληθεια.....αν δεν ειχα παρενεργειες....θα συνεχιζα κανονικα.....
το σιχαθηκα ομως το χαπι....και ειναι προσωπικη μου εκτιμηση...
το θεμα δεν ειναι ποιος θα συνεχισει κ ποιος οχι.....το θεμα ειναι να ξερουμε την αληθεια....
καλο εινια ομως να μην κλεινουμε και τ αυτια μας σε οτι ερευνα κατηγορει την φινα.....και να πιστευουμε με κλειστα ματια μονο την μερκ.....
γιατι η μερκ οντως εχει πολυ σαπιλα.....εκανα κι εγω μια ερυενα πριν λιγο καιρο και ειδα της πομπες της....και δε την εμπιστεομαι γιατι παιζει πολυ χρημα απο πισω....
Kirkland Minoxidil 5%, 4 φορές την εβδομάδα, 9-10 ψεκασιές
Proscar 1/4 κάθε απόγευμα
Propoline Shampoo για τριχόπτωση σε κάθε λούσιμο
Fungoral Shampoo 1 φορά την εβδομάδα
Τα αποτελέσματα μου: http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1878.0.html

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 16, 2011, 02:33:39 μμ »
Πάνο, ξέρεις πως είμαστε άρρωστοι με τα μαλλιά μας,.  μαχόμαστε, ρισκάρουμε, επενδύουμε χρήματα. Στο τρυπάκι μπήκαμε και δεν βγαίνουμε ποτέ, είμαστε καταραμένοι.

εγω θα σταθω σε αυτα εδω......που ειναι πολυ σωστα.....
γιατι ολα τα υπολοιπα με την φινα τα εχουμε ξανασυζητησει......δε χρειαζεται παραπανω αναλυση.....
ειμαστε καταραμενοι και καταδικασμενοι να μαχομαστε ισοβιως κατα της καραφλας.....οτι κι αν μπορει να σημαινει αυτο.....
ειτε με φινα...ειτε με μεταμοσχευση....ειτε με χαπια...ειτε με σπρευ ειτε με κερμμυδια....ειτε με οτι χωραει ο νους σου.... :-\

finasteride 0,5mg/48h     1-2-2011  ως  20-3-2011 (με σεξουαλικες παρενεργειες...πτωση λιμπιντο κτλ..)

Διακοπη φιναστεριδης........(και επαναφορα στο φυσιολογικο μετα απο 1μησι μηνα...  )

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 16, 2011, 02:39:32 μμ »

Μπορείς να μου υποδείξεις το λάθος μου?

φιλε mojo δεν εχω τον χρονο να κοιταξω τα σαιτ που αναφερεις αυτη τη στιγμη.......ουτε σχολιασα αν αυτα που ανεφερες πριν ειναι σωστα η λαθος......
απλα ειπα οτι δεν ειχαν σχεση με την ερευνα που ανακοινωσε ο hairlosscursed....
η ερευνα μιλουσε και για το προπεσια του 1μγ και λεει οτι πρεπει πανω σε ολα αυτα τα κουτια των (προσκαρ-αβοταρντ-προπεσια) θα πρεπει να αναγραφεται  η ενδειξη οτι υπαρχει κυνδινος να αναπτυχθει επιθετικης μορφης καρκινος του προστατη.....για να το γνωριζει ο κοσμος που τα χρησιμοποιει......οπως γινεται με τα τσιγαρα (που γραφει πανω στο κουτι οτι προκαλουν καρκινο κτλ κτλ...).....αυτο ελεγε η ερευνα εν ολιγης....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2011, 02:42:40 μμ από Panos1982 »

Αποσυνδεδεμένος mojo

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 16, 2011, 03:22:51 μμ »
Πάνο, νομίζω ότι έγινε παρεξήγηση. Αυτό που μας έδειξε ο hairlosscursed δεν είναι έρευνα αλλά μιλάει για την απόφαση του FDA να αναγράψει την ένδειξη που λες (και καλώς κατά την γνώμη μου).
Η απόφαση αυτή βασίστηκε κυρίως στα δεδομένα της έρευνας που έβαλα στο πρώτο λινκ. Για το 1μγ απλά δεν έχουμε διαθέσιμα στοιχεία.
Το θέμα είναι κατά τη γνώμη μου να μην τρελαινόμαστε (δεν εννοώ εσένα) και να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα. Γι' αυτό έβαλα και το δεύτερο λινκ. Γενικά το όλο θέμα δεν μας λέει κάτι καινούργιο που δεν ξέραμε από το 2003. Αυτό που λέει και ο Bluearmy δηλαδή.

Αποσυνδεδεμένος dim74

• Sr. Member
    • Προφίλ
  • Norwood: III
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 16, 2011, 02:04:08 πμ »
-Spectral DNC-N
-Corvinex
-Crinagen

Αποσυνδεδεμένος iraklisbowie

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 16, 2011, 04:29:19 μμ »
α μισο λεπτο,τι λεμε τωρα;προφανως η ερευνα δεν εγινε σε ανθρωπους π ηταν ηδη καρκινοπαθεις και χρησιμοποιησαν το φαρμακο για πιο σοβαρους λογους και οχι για την τριχοπτωση;ηδη δεν ειχαν καποια προδιαθεση δλδ;δευτερον,ακομη και αν δεχθω κατι τετοιο μιλαμε για 1MG και οχι 5(!)....οπως ειπε και καποιος πιο πριν αυτο θα συμβει (αν συμβει ) μακροπροθεσμα (ισως και με την προυποθεση οτι εχεις κηρονομικη προδιαθεση)σαν το τσιγαρο οπως ειπε και καποιος πιο πριν...μη μας τρελενετε και τα παρατησουμε ρε παιδια..ο αλλος ο ογκολογος που ανεβασε το λινκ το παιδι (προφανως σοβαρος επιστημονας )αρνηθηκε να δεχθει κατι τετοιο...η MERK τι θα κανει τωρα;μαλλον πρπεει να περιμενουμε και την δικη της απαντηση,οπως επισης πρπεει να ξαναπουμε οτι αυτο (ο καρκινος)αν συμβει -και στατιστικα πλεον-αφορα ενα μικρο,πολυ μικρο ποσοστο ανδρων...εγω συνεχιζω κανονικα χιλιαρικα για μεταμοσχευσεις δεν εχω,ορεξη να καραφλιασω απο τα 20 επισης δεν εχω....

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 16, 2011, 11:07:15 μμ »
και ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ λοιπον αφου δεν απανταει κανεις,ειναι δυαντον ενα φαρμακο με τοσα χρονια κυκλοφοριας να δημιουργει ΚΑΡΚΙΝΟ απο μονο του;χωρις  ο χρηστης να εχει ηδη η να ειχε καρκινο η τουλαχιστον προδιαθεση;ειναι δυνατον;σγνωμη αν φαινεται να κανω τον εξυπνο,ΔΕΝ τον κανω...20 χρονων ειμαι μονο...οι περισσοτεροι εχετε πολυ περισσοτερες εμπειριες,αλλα μην τρελαθουμε κιολας....ελεος...δημοσιευμενη εκθεση απο το 2003 την διαβασαμε τωρα και τρομαξαμε...αν ειναι δυνατον...

Αποσυνδεδεμένος skeptikistis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 03:10:49 πμ »
ΑΝ και το υποστηριζω γενικα, αυτο που ρωτας, η απαντηση ειναι

Ναι ειναι δυνατον. Υπαρχει ιστορικο με φαρμακα που ηταν σε κυκλοφορια πολλα χρονια και μετα αποσυρθηκαν.

Το θεμα ειναι να μη πεζουμε και με τις λεξεις. Τι παει να πει προδιαθεση και τι "απο μονο του καρκινο".

Αν εσυ ηρακλη εχεις προδιαθεση 10% να κανεις καρκινο και στο κανει 50%, ειναι επειδη ειχες προδιαθεση αν το βγαλεις το καρκινο η "απο μονο του"? Καταλαβαινεις τι θελω να πω  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 17, 2011, 03:12:36 πμ από skeptikistis »

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 06:44:09 μμ »
δλδ φιλε σκεπτικιστη αυτο π πρεπει να περιμενουμε τωρα ειναι η αποσυρση του φαρμακου...σωστα;αν το φαρμακο ελοχευει κινδυνουν θα απορριφθει...για να δουμε λοιπον....ο θεος να με συγχωρησει εγω συνεχιζω....ειμαι νεος και ισως να μην κινδυνευω ΤΟΣΟ (χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν επιβαρυνομαι) αλλα συνεχιζω με να δω πως θα καταληξει η ολη υποθεση....

Αποσυνδεδεμένος skeptikistis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 07:32:59 μμ »
Εγω αρχιγε την καταπινω καθε μερα τη φινα μου. Πουθενα δεν μιλησα για αποσυρση.
Οπως εχω πει πολλες φορες correlation does not imply causation.

Best Sites in Greece