Οταν σας προτεινα (απο συστολη) να ανοιξετε εσεις, ενα αλλο τοπικ για να συζητηθει ο τροπος που βλεπετε εμας τις "ομοιοπαθουσες" γυναικες, δεν φανταστηκα πως η προταση μου, θα προκαλουσε τοσο ζωηρη ανταλλαγη αποψεων. Πιστευω ομως πως αυτη η κουβεντα, ετσι οπως εξελιχθηκε, τελικα, βοηθα ολους μας. Πολλοι απο εσας εχετε καταλαβει, μεσα απο το προσωπικο σας βιωμα, ποσο οδυνηρο ειναι -να χανεις τα μαλλια σου,ειδικα για μια γυναικα (στη συγκεκριμενη περιπτωση). Αλλοι παλι, πληγωσατε -εστω αθελα σας, ατομα που ανηφοριζουν τον ιδιο Γολγοθα (π.χ. την Χριστινα και τα υπολοιπα κοριτσια). Δεν εχουμε ολοι τον ιδιο βαθμο συνειδητοποιησης, ενω ειμαστε ολοι -με τον ενα ή τον αλλο τροπο- θυματα του χωροχρονου που ζουμε. Λιγη αλληλεγγυη λοιπον, θα εδινε περισσοτερο κουραγιο. Συχνα αλλωστε στη ζωη, "τυγχαινει" καποιοι να πρεπει να ζησουν την απολυτη συντριβη, για να νιωσουν τους αλλους, για να μαθουν να σεβονται,να αγαπουν, να αγκαλιαζουν με τρυφεροτητα, ειδικα τις ταλαιπωρημενες υπαρξεις (ειτε προκειται για ενα κοριτσι με αλωπεκια, ειτε ενα κακοποιημενο γατακι)..
Θα συμφωνησω, πως μπροστα στην υγεια, μπροστα στον επερχομενο θανατο, κοινη μοιρα αλλωστε ολων μας, μπροστα στη φτωχεια -την χειριστη μορφη βιας κλπ.- η τριχοπτωση ειναι μικρο κακο. Ομως σε εναν κοσμο ανταγωνιστικο,οπου ολοι στρεφονται εναντιον ολων και προβαλλονται ως...αρετες η αιωνια ομορφια, η οικονομικη ευρωστια, η δημοσιοτητα, η αναιτια χαρα, η πορνεια κλπ. κλπ., ακομη και ενα προβλημα οπως η αλωπεκια, αρκει να σε καταβαλλει ψυχικα, να σε απομονωσει, να σε οδηγησει σε καταθλιψη, στο να ζεις και να μη ζεις δηλαδη (ή στο να ζεις περιμενοντας να ζησεις..).
Προσωπικα, εχω εξαργυρωσει με μεγαλο ψυχικο πονο (αλλα και βιολογικο, απο διαφορα που συνεβησαν στη ζωη μου), την σχετικη μου συνειδητοτητα και ελευθερια.
Hopefull, εισαι εξελιγμενη ψυχη. Και ευτυχως δεν εισαι ο μονος εδω μεσα (κατι που με εξεπληξε ευχαριστα) . Πολλα απο τα αρθα/τοπικ διαφορων ατομων , τα βρηκα πολυ σημαντικα. Αλλα το συναισθημα που βγαινει απο τη συγκεκριμενη συζητηση, με αγγιξε ιδιαιτερα. Σε μια εποχη ελλειψης επικοινωνιας, ειναι ομορφο να συναντας μικρες οασεις.
Να συμπληρωσω μονο, στις φασεις που ανεφερες αγαπητε Hopefull: Ειτε προκειται για την αλωπεκια, ειτε για εναν χωρισμο, ειτε για τη διαγνωση μιας ανιατης ασθενειας κλπ. , τα σταδια (συμφωνα με την επιστημη) ειναι τα παρακατω:
1. Σοκ / φοβος.
2. Αρνηση (αυτου που μας συμβαινει)
3. Θυμος (για αυτο που μας συμβαινει)
4. Καταθλιψη (απο αυτο που μας συμβαινει)
5. Αποδοχη.. (δεν μπορω να αλλαξω τα πραγματα..).
Η αναλυση σου, ασχετα απο ονοματοθεσιες, υπηρξε -και κατα τη γνωμη μου- ουσιαστικη και με εξεφρασε πληρως.