Αποστολέας Θέμα: To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?  (Αναγνώστηκε 43649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος magic810

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
  • When the MONEY talks....the WORLD listen....!!
    • Προφίλ
  • Norwood: 1,5
Απ: To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 04:08:38 μμ »
παιδια ειπαμε για την φιναστεριδη...για την ντουταστεριδη διαβασα σε καποια ερευνα οτι αναφερονται λιγοτερα side effects θα ψαξω να το βρω και θα το δημοσιευσω
Regaine x 2

Proscar 1/5

Τελος τα πειραματα.....!!!

Αποσυνδεδεμένος Άκης

• Hairloss Warrior
  • Administrator
    • Προφίλ
  • Norwood: 2A
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 04:13:47 μμ »
Διαβάστε και αποτελέσματα εξετάσεων στο αίμα ασθενών σε μία έρευνα μεταξύ 2.5mg και 5mg φιναστερίδης.
http://www.eje-online.org/cgi/reprint/147/4/467.pdf
» Super Zix, Minomuck, RejuvePlex

» Δεν απαντώ σε PMs και emails για την τριχόπτωση... Υπάρχει το forum.

» The Player's Diary - Self improvement Blog

Παράθεση
A man can be short and dumpy and getting bald but if he has fire, women will like him - Mae West (1892-1980)

Αποσυνδεδεμένος Inotech

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
  • Norwood: 1
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 11:11:33 μμ »
Διαβάστε και αποτελέσματα εξετάσεων στο αίμα ασθενών σε μία έρευνα μεταξύ 2.5mg και 5mg φιναστερίδης.
http://www.eje-online.org/cgi/reprint/147/4/467.pdf

Λοιπον εγώ επειδή άρχισα να διασκεδάζω εδώ μέσα πλέον θα ξανατοποθετηθώ

Admin , με όλο το σεβασμό, αλλά για όνομα του Θεού τι έρευνες θέλεις να σου δώσω όταν δε μπορείς να καταλάβεις καν τι διαβάζεις.

Ξερεις τι είναι αυτό που έχεις ποστάρει παραπάνω; Αυτό είναι μελέτη χρήσης φιναστερίδης σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ που πάσχουν από υπερβολική ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ σε ανεπιθύμητες περιοχές. Αυτό δείχνει την ισχύ της φιναστερίδης στο να καταστέλλει τα ανδρογόνα.

Με βάση τέτοιες έρευνες έλαβες την απόφαση να χρησιμοποιήσεις ένα φάρμακο και να το υπερασπίζεσαι κιόλας ; Δε θέλω να το πιστέψω

Πιο πάνω πάλι γράφεις για μία άλλη έρευνα "Mechanism of Salutary Effects of Finasteride on Post-traumatic Immune/Inflammatory Response: Upregulation of Estradiol Synthesis" και These results suggest that inhibition of 5alpha-reductase leads to the conversion of testosterone to 17beta-estradiol, which produces salutary effects on the post-traumatic immune response"

δηλαδή εν ολίγεις εσύ βγαζεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια.. δε χρειάζεται να προσπαθήσω κάν!

Καλά, ξερεις κανέναν άντρα στο κόσμο που να θέλει να αυξήσει τη 17βήτα-οιστραδιόλη έναντι της τεστοστερόνης ; Τι θα πει σε περιπτώσεις μετατραυματικού στρες; Πασχεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ μεσα από μετατραυματικό στρες και ψάχνετε να καταπραύνετε την ανοσολογική σας απόκριση; για το PTSD υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα και ανήκουν σε άλλη κατηγορία παντελώς άσχετη με αντιανδρογόνα.

Καταλαβαίνω οτι πρέπει να στηρίξεις την απόφαση σου να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο φάρμακο. Επίσης καταλαβαίνω πως δε γνωρίζεις από ιατρική,βιοχημεία και όσα και να γράψω, όσα και να προσπαθήσω να σου εξηγήσω ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΣ. Απλα θα συνεχίσεις να το παίρνεις μέχρι να καταστραφείς, γιατί θα γίνει αυτό δεν υπάρχει περίπτωση εκτός αν έχεις βιονικό οργανισμό άξονες υποδοχείς και κύτταρα που δεν αισθάνονται δράσεις και αντιδράσεις των ορμονών.

Σε κάθε περίπτωση όπως έλεγε και ένας γνωστός πυρηνικός φυσικός ο "αφελής" δε μαθαίνει από τα λάθη του αλλά από τη καταστροφή του. . Και για να μη βγάλω τον εαυτό μου απ'εξω γιατί και γω ήμουν αφελής , γιατί προφανώς και εγώ το χρησιμοποιήσα ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥ αλλά και 2 συμφοιτητών μου που το έπαιρναν και τώρα έχουν και αυτοί παραπλήσεις παρενέργειες.

Τώρα εγώ σου λέω πως δε μπορείς να καταλάβεις τι θα πεί να έχεις για χρόνια μία ουσία μέσα στον οργανισμό σου που να μπλοκάρει έστω και 5% (όχι 50-70 που κάνει η φιναστερίδη) τη δράση της 5α-ρεδουκτάσης Ι η ΙΙ. Μιλάμε για το πιο ισχυρό ανδρογόνο του οργανισμού. Και αν δεχτούμε ότι αυτοί που παρουσιάζουν άμεσες αντιδράσεις από τη φιναστερίδη έχουν ενα ιδιότυπο νευροενδοκρινολογικό άξονα ή πάσχουν έστω από σύνδρομο υπερευαισθησίας μα και το υπόλοιπο του πλυθησμού αργά ή γρήγορα θα νοησει τις παρενέργειες των αυξημένων οιστρογόνων και της καταστολής των αξόνων. Δεν υπάρχει περίπτωση για αυτό που σου λέω.

Πότε θα γίνει αυτо;Οταν πρώτον, φτάσεις στο σημείο αυτό που η τεστοστερόνη και η Διυδρο δε μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν την ισχύ των οιστρογόνων και της κορτιζόλης (γιατί ανεβαίνει και αυτή αποδεδειγμένα με τη χρήση φιναστερίδης-πράγμα πολύ κακό) και θα αναγκαστείς απελπισμένος να σταματήσεις τη φαρμακευτική αγωγή λόγω των παρενεργειών που θα παρουσιαστούν. Ε εκεί θα αρχίσει και η πραγματική κατηφόρα η οποία μπορεί να έχει άμεσα η μακροπρόθεσμα ορατά αποτελέσματα.

Μέχρι να βγάλεις άκρη τι συμβαίνει στον οργανισμό σου και γιατί συμβαίνει θα είσαι προφανώς 5-6 ίσως και 10 χρόνια μεγαλύτερος και οι γιατροί θα ψάχνουν να βρούνε άλλες αιτιες για τα προβλήματα σου (κυρίως ψυχολογικά, όχι πως τώρα θα πιστέψουν ότι ένα φάρμακο που σταμάτησες δημιουργεί μακροχρόνιες παρενέργειες). - παρένθεση στη παρένθεση οι γιατροί από τα φάρμακα βγάζουν λεφτά εκτός αν δε το έχεις ήδη καταλάβει αυτό. Δε πρόκειται να βγάλουνε τα μάτια τους μόνοι τους. Ευημερούνε από τα φάρμακα και σε βλέπουν ως μία παράπλευρη απώλεια αν πάθεις παρενέργειες. Δεν είσαι κάτι που θα το πάρουν ιδιαίτερα τοις μετρητοίς γιατί όπως και εσύ βασίζονται σε κατευθυνόμενες έρευνες + έμμεσα χρήματα από τους ίδιους χορηγούς. 

Για να τελιώνουμε, αυτό που κάνεις να φαρμακώνεσαι για να σώσεις τις τρίχες σου (δλδ για καλλωπισμό και ψυχική ευεξία) είναι το ίδιο που κάνουν οι μποντυμπίλντερς ==> φαρμακώνονται για να νιώθουν καλά (τόσο από άποψη εθισμού όσο και για να φαίνονται σαν cyborg) το ίδιο κάνουν και οι χρήστες ναρκωτικών, φαρμακώνονται για να νιώθουν καλά. Ολα είναι θέμα ευεξίας εν τέλει, βαθιά μέσα στον εγκέφαλο σου το ίδιο πράγμα γίνεται μονίμως μία μάχη σεροτονίνης, ντοπαμίνης, γλουταμίνης, εγκεφαλινών, ενδορφινών και και και με τη συνέργεια της τεστοστερόνης και άλλων ορμονών. Λίγα χρόνια αργότερα θα είσαι πιο σοφός και θα καταλάβεις ότι όταν ήσουν νεότερος και σκεφτόσουν τις τρίχες σου πιο πολύ από την υγεία σου έκανες μέγα λάθος.

Στην τελική όλα είναι θέμα επιλογών. Μία ζωή στα φάρμακα βλ πρώην χρήστες φιναστερίδης, bodybuilders, χρήστες ναρκωτικών και άλλες κατηγορίες versus συγκροτημένες προσωπικότητες που αναγνωρίζουν και αποδέχονται τη φύση τους προσαρμόζονται και ζούνε μία φυσιολογική ζωή. Πόσο πολύ θα ήθελα να είχα κάποιον να με συγκροτεί και εμένα κάθε λίγο που παρεφερόμουν με τις τρίχες μου. Βλέπεις όμως δεν υπήρχε.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 29, 2009, 12:21:12 πμ από Inotech »

Αποσυνδεδεμένος jdim

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
  • Norwood: 2
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 11:21:51 μμ »
pes ta xrusostome k na to pm pou m ekane banned o admin.akou ekei na diavazode k ta pm se forum k na logokrinode!koitaxte pos parapliroforei gia to xristi bilr09 k gia tis prosvoles pou ekane!nai prosvale ti finasteridi k eipe mpravo se kapoion anthropo pou xerei iatriki k leei ti gnomi tou k pesate na ton fate!

Αποσυνδεδεμένος jdim

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 11:22:13 μμ »
geia sou file.katarxin mpravo sou pou mpikes na enimeroseis me stoixeia ena tetoio forum pou einai polu yper tou proscar opos tha deis.tha ithela na se rotiso poso xronon eisai k posa xronia therapeia ekanes me finasteridi?eisai giatros?me eidikefsi endokrinologia i apla exeis asxolithei? Ego eimai sxedon 23 xronon.i trixoptosi xekinise prin 1,5-2 xronia alla elaxista...oute kan asxolithika na pairno ena regain pou mou xe dosei tote giatros.O idios giatros pou mou eixe dosei accuran xapia gia akmi giro sta 18-19 mou epi ena xrono.meta xekinisa na paratiro sta 20 ligi trixipotosi.tora epi ena examino exo tin ediposi oti proxoraei ligo i araiosi mprosta stous krotafous k ligo stin koryfi alla akoma se mikro vathmo.O idios dermatologos mou edose regain k ena dialima me elocon,minoxidili k mikri posotita ampoulon androcur!se 3 mines fovithika mipos to androcur aporofatai akomi k topika k to stamatisa!vrika k ego afto to site k arxisa na diavazo...prin 2 mines o giatros pou ton rotisa mou eipe na paro proscar dia 5 to xapi dil 1mg ti mera finasteridi!diavasa gia parenergeies k fovithika,den to xekinisa.pira apla to revivogen topiki lotion apo ameriki gia na mplokarei topika tin dht.se exetaseis pou eixa kanei pro 1 mina itan ligo tsimpimeni i tsh thyroeidous,dil simadi ypothyroeidismou...piga se endokrinologo k rotisa mipos epeze rolo to androcur sti lotion...MOU EIPE OXI!TON ROTISA AN PARO FINASTERIDI AN THA EPIREASEI ORMONOLOGIKA TON THYROEIDI.MOU EIPE OXI K OTI DRA ALLOU I FINASTERIDI K MALISTA DEN TON EIDA ANTITHETO STON NA TIN PARO.En to metaxei xanakana exetaseis t3,t4,tsh se 15-20 meres k itan fisiologikes...tha to tsekaro pali se examino!Parola afta ego den xekinisa na paro k eimai antithetos pso mallon tora pou diavasa k sena.to idio k enas pathologos oikogeneiakos filos mas pou mou "eipe min tolmiseis k pareis sto apagorevo,allios vres allo pathologo"!fadazomai to revivogen den exei kapoio thema pou mplokarei topika tin dht?provlima dimiourgoun akomi k topikes lotion pou vgainoun teleftea ameriki me finasteridi??i i topiki aporofisi einai mikri?genika an exeis asxolithei me trixoptosi exeis kati na mou proteineis??S EYXARISTO POLU GIA TO XRONO SOU K EIMAI ANOIXTOS SE OTI XEREIS NA MOU PROTEINEIS EITE GIA TRIXOPTOSI NA KANO NA APOFIGO KTL!K PES TA K STO FORUM K OSOI THELOUN NA VOITHITHOUN APO SENA THA TO KANOUN.OSOI EINAI KOLLIMENOI K XEROLES ASTOUS...NA SAI KALA FILE

Αποσυνδεδεμένος jdim

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 11:26:45 μμ »
k admin den xreiazete na me kaneis banned vgaino monos mou k den xanampaino ap ti stigmi pou iparxei logokrisia mexri k sta pm tou site se opoion einai adithetos stin apopsi 3-4 atomon full members pou ipostirizoun sfodra finasteridi akomi k me meletes pou den stekoun opos exigise o inotech!Inotech an mporeis steile mou e-mail sto jdim@mail.gr na epikoinoniso mazi sou me e-mail giati apo edo ta pm logokrinode.geia xara se olous k kali sinexeia me tin trixoptosi.ego den eimai enadia se kanenan oute ston admin!to na xeis alli apopsi den einai apagorefmeno.k oute evrisa kanenan!k parola afta mpravo sti douleia pou exei ginei s afto to site einai polu kalo.apla na akouei k alles apopseis k tote sigoura tha xei polu megaliteri proselefsi!Inotech an mporeis steile mou e-mail sto jdim@mail.gr to e-mail sou giati tha gino pali banned eimai o bilr09

Αποσυνδεδεμένος jdim

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 11:33:49 μμ »
K signomi gia osous prosvlithikan apo to pm pou esteila ston inotech k fenete parapano!opoios to diavasei katalavainei oti den vrizo kanenan k oute eimai enadia se kanenan.apla leo ti gnomi mou k malista se pm.k se simeia tou forum exo pei eyxaristo k gia tis info pou dinontai k oute exo paei kodra se kanenan.oloi gia ton idio skopo palevoume edo tin trixoptosi.an kapoios den niothei xerolas i kolimenos den exei logo na prosvlithei.k pali mpravo ston inotech

Αποσυνδεδεμένος dim74

• Sr. Member
    • Προφίλ
  • Norwood: ???
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 28, 2009, 11:42:43 μμ »
ωραια και καλα ολα αυτα inotech αλλα ακομα περιμενουμε περα απο τα λεγομενα σου τα στοιχεια που να τα αποδεικνυουν ολα αυτα...ας πουμε καποια αρθρα η κατι τελοσπαντων που να συμφωνει με οσα λες...δεν μπορει ολη η γη να συνομωτει υπερ της τοσο επικινδυνης φιναστεριδης!εγω πριν την παρω(εδω και 6 μηνες) ρωτησα και δερματολογο και δυο ουρολογους καθως και εδω στο ιντερνετ σε forum ενα ουρολογο σε γνωστο νοσοκομειο...ολοι ειπαν ναι...δεν λεω πως ειναι ετσι απλα εσυ οτι λες πεστο με αποδειξης και οχι να προσπαθεις να πεις πως εινα ιετσι επειδη απλα το λες εσυ...

Αποσυνδεδεμένος Inotech

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 12:16:04 πμ »
θες αποδείξεις; Ας κάνουμε το εξής

Ας χρησιμοποιήσουμε το δικό σου οργανισμό σαν έρευνα.

Παίρνεις 6 μήνες λές φιναστερίδη. Φαντάζομαι 1mg ημερισίως. Δε ξέρω τι ώρα το παίρνεις αλλά μαλλον υποψιάζομαι πρωί με μεσημέρι. Επίσης να θεωρήσω ότι δε κάνεις λήψη άλλου φαρμάκου από το στόμα και δεν έχεις ορμονικό ή άλλο πρόβλημα που να απαιτεί να λαμβάνεις αγωγή. Αν όλα αυτά πληρούνται :

Απευθύνσου σε ένα σοβαρό και κατα προτίμηση νέο ενδοκρινολόγο. Πες του οτι λαμβάνεις αυτό το φάρμακο και θέλεις να σου γράψει να κάνεις κάποιες εξετάσεις να δεις πως είναι τα πράγματα και για future reference.

Κάνε τις βασικές.

fsh
lh
τεστοστερονη
ελευθ. τεστοστερονη
διυδροτεστοστερόνη
οιστραδιοληε2
ολικα οιστρογόνα
shbg
προλακτίνη
λευκωματίνη
dhea (οχι την θειικη)
dht (διυδροτεστο)
Androsterone glucuronide
3-alpha diol G

TsH
ελεύθ. Τ3
ελεύθ. Τ4

και τα 17-κετοστεροειδή στα ούρα 24ώρου

επίσης αν θές γενικές αίματος και βασικούς ηπατικούς δείκτες

Οταν τα κάνεις δώσε τα αποτελέσματα να τα δούμε και ξανασυζητάμε.

Αποσυνδεδεμένος giorgos 29

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 12:31:31 πμ »
σωστος ο Inotech

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 12:35:10 πμ »
notech  τι λες για το palmetto σε χαπια ας πουμε provillous με βιταμινες και τα σχετικα μεσα εχει τις ιδιες παρενεργειες

Αποσυνδεδεμένος Inotech

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 12:50:58 πμ »
Δε ξέρω η βοτανολογία είναι πολύ περίπλοκη. Αυτό το palmetto άλλοι λένε το χρησιμοποιούνε για αφροδισιακό άλλοι για το προστάτη ότι ναναι ακούς και διαβάζεις. Παντως έχει κάποιες παραπλήσεις δράσεις με τη φιναστερίδη. Τώρα αν είναι τόσο επικίνδυνο όσο η φιναστερίδη, δεν τον νομίζω. Ομως κανείς δε ξέρει

Αποσυνδεδεμένος dim74

• Sr. Member
    • Προφίλ
  • Norwood: ???
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 01:19:52 πμ »
αυτες τις εξετασεις δεν τις εχει κανει κανεις απο τα τοσα εκατομυρια που περνουν την φιναστεριδη?εχεις βρει εσυ καπου τα τραγικα αποτελεσαματα που εχου ννα μας τα δειξεις?

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 01:45:10 πμ »
μας εκανες τη καρδια περιβολι αποψε παιδια εχω ενα κουτι  propecia ενδιαφερεται κανεις?

Αποσυνδεδεμένος NGL

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 02:49:19 πμ »
μας εκανες τη καρδια περιβολι αποψε παιδια εχω ενα κουτι  propecia ενδιαφερεται κανεις?

Για ηρεμηστε  ρε παιδια λιγο!επι της ουσιας λιγα πραγματα εχουμε ακουσει και περισσοτερη κινδυνολογια!
σε νορμαλ χρηση δεν υπαρχει θεμα!!
1,25 mg finasteride καθε πρωι
fungoral (3 φορες την εβδομαδα)
αλοη καθημερινα (20ml καταποση χυμου)

Best Sites in Greece