Αποστολέας Θέμα: Αγωνίες και λοιπές ανησυχίες  (Αναγνώστηκε 1550 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος φιναστερίδη

• Απλό μέλος
  • *
    • Προφίλ
Αγωνίες και λοιπές ανησυχίες
« στις: Μάρτιος 31, 2010, 11:32:50 μμ »
Θα ήθελα την γνώμη σας για κάποιες "αγωνίες" που έχω σχετικά με την χρήση της Φίνα
(Είμαι 33 χρονών και μόλις πέρισυ αρχισα να διαπιστώνω οτι αραιώνει το μαλλί μου.Ξεκίνησα να την χρησιμοποιώ τον περασμένο Ιούνιο σε συνδυασμο με Regaine Minoxidil 5% για διάστημα 3 μηνών (χρησιμοποιώ Φιναστερίδη που προμηθεύομαι απο φαρμακοποιό και όχι Proscar).Πράγματι είδα αποτέλεσμα στο οτι σταμάτησε η τριχόπτωση.
Στην συνέχεια σταμάτησα τόσο την Φίνα όσο και το  Regaine με αποτέλεσμα μέσα σε δυο μήνες να επανέλθει σε ακόμα πιο έντονο βαθμό η τριχοπτωση
Τώρα πάλι εδώ και ένα μήνα ακολουθώ την επιτυχημένη σε μένα συνταγη και βλέπω πάλι αποτέλεσμα.
Όμως έχω το άγχος για το αν κάνω  κακό στην υγεία μου) :-\ :-\ :-\
Οι "αγωνίες" μου και οι ανυσηχίες μου έχουν να κάνουν με τα εξής :
1. Θα πρέπει να χρησιμοποώ εφ' όρου ζωής την συγκεκριμένη θεραπεία;
2. Αν ναι, υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει τα νεφρά ή το συκωτι μου η μακροχρόνια χρήση της;
3. Επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος και υπάρχει κίνδυνος "αφλογιστίας" ή τερατογέννεσης;(προτιμώ να μην έχω μαλλιά παρά να μην μπορώ να κάνω παιδια)
Θα ήθελα να μου απαντήσετε για να μπορέσω να ηρεμήσω και να αποφασίσω για το αν θα συνεχίσω την θεραπεία ή αν θα πρέπει να αποδεχτώ σιγά σιγα το οτι θα έχω φαλάκρα

Αποσυνδεδεμένος giannis13

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
  • Norwood: 2+
Απ: Αγωνίες και λοιπές ανησυχίες
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 31, 2010, 11:56:16 μμ »
Θα ήθελα την γνώμη σας για κάποιες "αγωνίες" που έχω σχετικά με την χρήση της Φίνα
(Είμαι 33 χρονών και μόλις πέρισυ αρχισα να διαπιστώνω οτι αραιώνει το μαλλί μου.Ξεκίνησα να την χρησιμοποιώ τον περασμένο Ιούνιο σε συνδυασμο με Regaine Minoxidil 5% για διάστημα 3 μηνών (χρησιμοποιώ Φιναστερίδη που προμηθεύομαι απο φαρμακοποιό και όχι Proscar).Πράγματι είδα αποτέλεσμα στο οτι σταμάτησε η τριχόπτωση.
Στην συνέχεια σταμάτησα τόσο την Φίνα όσο και το  Regaine με αποτέλεσμα μέσα σε δυο μήνες να επανέλθει σε ακόμα πιο έντονο βαθμό η τριχοπτωση
Τώρα πάλι εδώ και ένα μήνα ακολουθώ την επιτυχημένη σε μένα συνταγη και βλέπω πάλι αποτέλεσμα.
Όμως έχω το άγχος για το αν κάνω  κακό στην υγεία μου) :-\ :-\ :-\
Οι "αγωνίες" μου και οι ανυσηχίες μου έχουν να κάνουν με τα εξής :
1. Θα πρέπει να χρησιμοποώ εφ' όρου ζωής την συγκεκριμένη θεραπεία;
2. Αν ναι, υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει τα νεφρά ή το συκωτι μου η μακροχρόνια χρήση της;
3. Επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος και υπάρχει κίνδυνος "αφλογιστίας" ή τερατογέννεσης;(προτιμώ να μην έχω μαλλιά παρά να μην μπορώ να κάνω παιδια)
Θα ήθελα να μου απαντήσετε για να μπορέσω να ηρεμήσω και να αποφασίσω για το αν θα συνεχίσω την θεραπεία ή αν θα πρέπει να αποδεχτώ σιγά σιγα το οτι θα έχω φαλάκρα

1)θα πρεπει να χρησιμοποιεις φινα για οσο θες να εχεις το αποτελεσμα...με το που την κοψεις χανεις το οποιο αποτελεσμα ειχες κερδισει......πολλοι παιρνουν προσωρινα φινα ελπιζοντας για μια καλυτερη μεθοδο στα επομενα χρονια...
2)η μακροχρονια χρηση της σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο για το συκωτι αλλα δεν ξερω αν προκαλει βλαβες...αυτο μπορεις να το αποφυγεις αν παιρνεις φινα μερα παρα μερα....
3)αφλογιστια οχι δεν δημιουργει καθω οταν την  κοψεις μετα απο λιγο ερχεσαι στα στανταρ σου......οσον αφορα στο θεμα της τεκνοποιησης θα πρεπει να κοψεις τη φινα για περιπου4-6 μηνες πριν αρχισεις τις προσπαθειες....
Proscar 1/4(1,25mg)/Δευτερα-Τριτη-Πεμπτη-Παρασκευη-Κυριακη             
Kirkland 5% 1φορα/μερα
Neutrogena t-gel (για λιπαρα μαλλια)
Aloe vera shampoo(dry/damaged hair)

Αποσυνδεδεμένος Jerry_Lee

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
  • Norwood: 2
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 08, 2010, 01:42:18 πμ »
Δεν υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που να μας δείχνουν αν όλα είναι εντάξει για τεκνοποίηση ακόμα και με χρήση proscar?
Classic Big 3...
Proscar (0,5 mg/24 ώρες) 
Rogaine Foam(Αφρός)
Botaderm/Head & Shoulders/Aloe Vera Shampoo
This is the Killer speaking!!!

Αποσυνδεδεμένος Panos1982

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: nw2 ......μετα απο επεμβαση στον hasson 3200 grafts
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 08, 2010, 01:49:06 πμ »
Δεν υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που να μας δείχνουν αν όλα είναι εντάξει για τεκνοποίηση ακόμα και με χρήση proscar?

λογικα το σπερματογραφημα.....
finasteride 1mg/24h    απο  1-3-2009  ως 31-1-2011  (χωρις παρενεργειες )

finasteride 0,5mg/48h     1-2-2011  ως  20-3-2011 (με σεξουαλικες παρενεργειες...πτωση λιμπιντο κτλ..)

Διακοπη φιναστεριδης........(και επαναφορα στο φυσιολογικο μετα απο 1μησι μηνα...  )

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 08, 2010, 02:03:06 πμ »
...και στις ανεπιθύμητες ενέργειες του proscar το μόνο που αναφέρεται είναι οτι...αυτή η μείωση στη ποσότητα του σπέρματος δεν φαίνεται να επηρεάζει τη φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία.
Που θέλω να καταλήξω...οτι για όλους μας που πέρνουμε proscar θα έρθει δυστυχώς η στιγμή που θα πρέπει να πάρουμε μια θεωρητικά μεγάλη απόφαση-τι κάνουμε όταν έρθει η ώρα για παιδιά-και θα πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι.
Πιστέυω πως πρέπει να το μελετήσουμε λίγο παραπάνω αυτό το θέμα,γιατί δυστυχώς είναι...μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα...
Classic Big 3...
Proscar (0,5 mg/24 ώρες) 
Rogaine Foam(Αφρός)

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 08, 2010, 02:36:30 πμ »
το θεμα δεν ειναι η ποσοτητα του σπερματος.....αλλα η ποιοτητα μαλλον......
βεβαια εγω δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα στην ποσοτητα....
τωρα για την ποιοτητα δεν ξερω.....αλλα ουτε νερουλο ειναι.....οπως ηταν παντα ειναι...
αλλα καποια στιγμη θα παω κι εγω να κανω ενα σπερματογραφημα να δω τι γινεται.....

finasteride 0,5mg/48h     1-2-2011  ως  20-3-2011 (με σεξουαλικες παρενεργειες...πτωση λιμπιντο κτλ..)

Διακοπη φιναστεριδης........(και επαναφορα στο φυσιολογικο μετα απο 1μησι μηνα...  )

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 08, 2010, 02:59:00 πμ »
Απλά επειδή ακούγετε για παύση χρήσης proscar 6 μηνών και διάφορα τέτοια...με μια τέτοια παύση πιστεύω πως πάνε τα αποτελέσματα της φίνας που με κόπο ήρθαν(και κάτσε εσύ να υπολογίζεις το πότε θα μείνει έγγυος η γυναίκα σου για να αρχίσεις την παύση!!!  :tease:)...αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να τεκνοποιήσουμε υγιή παιδιά...εδώ τι κάνουμε παίδες?...
Classic Big 3...
Proscar (0,5 mg/24 ώρες) 
Rogaine Foam(Αφρός)

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 08, 2010, 03:11:42 πμ »
Απλά επειδή ακούγετε για παύση χρήσης proscar 6 μηνών και διάφορα τέτοια...με μια τέτοια παύση πιστεύω πως πάνε τα αποτελέσματα της φίνας που με κόπο ήρθαν(και κάτσε εσύ να υπολογίζεις το πότε θα μείνει έγγυος η γυναίκα σου για να αρχίσεις την παύση!!!  :tease:)...αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να τεκνοποιήσουμε υγιή παιδιά...εδώ τι κάνουμε παίδες?...

αν και δεν εχω ψαξει ακομα τοσο εκτενεστερα το συγκεκριμενο θεμα.......
αν η dht σου ειναι ενοτς του φυσιολογικου οριου....πιστευω δε χρειαζεται να την διακοψεις καθολου......γιατι δεν θα εχεις προβλημα εσυ τουλαχιστον.....
Τωρα δε ξερω μηπως το παιδι την ακουσει......οποτε καλο ειναι πριν κανεις παιδι να καθαρισεις για 1-2 μηνες απ τη φινα......θα εχει καθαρισει και το αιμα σου...και η dht θα εχει ερθει στο φυσιολογικο της επιπεδο που ηταν προ-φινας....
2 μηνες ειναι αρκετοι δεν χρειαζονται 6......
αλλα και αυτοι οι 2 μηενς για τα μαλλια ειναι θανατος.....ειδικα αν κανεις χρηση φινας 5-6 χρονια ισως να εχεις απωλειες......

Αποσυνδεδεμένος Anar

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: Κοτσιδα
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 08, 2010, 05:45:43 μμ »
το θεμα δεν ειναι η ποσοτητα του σπερματος.....αλλα η ποιοτητα μαλλον......
βεβαια εγω δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα στην ποσοτητα....
τωρα για την ποιοτητα δεν ξερω.....αλλα ουτε νερουλο ειναι.....οπως ηταν παντα ειναι...
αλλα καποια στιγμη θα παω κι εγω να κανω ενα σπερματογραφημα να δω τι γινεται.....

Πανο εσυ είπαμε εισαι η εξαίρεση του κανονα δεν συγκρίνεσαι μαζι μας  ;D ;D

:boy2 :boy2 :hrt :hrt
ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 08, 2010, 09:45:34 μμ »
χαχαχα......ναι ναι....εγω ολο δε συγκρινομαι.....και στο τελος ολο τα πιο κουφα μου συμβαινουν......

Αποσυνδεδεμένος Άκης

• Hairloss Warrior
  • Administrator
    • Προφίλ
  • Norwood: 2A
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 08, 2010, 09:58:47 μμ »
Λογικά, στην τεκνοποίηση, δεν παίζει ρόλο και η ποσότητα; Δηλαδή ένας x αριθμός σπερματοζωαρίων δεν είναι αυτός που κάνει το "κλικ"?
» Super Zix, Minomuck, RejuvePlex

» Δεν απαντώ σε PMs και emails για την τριχόπτωση... Υπάρχει το forum.

» The Player's Diary - Self improvement Blog

Παράθεση
A man can be short and dumpy and getting bald but if he has fire, women will like him - Mae West (1892-1980)

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 08, 2010, 10:26:51 μμ »
Λογικά, στην τεκνοποίηση, δεν παίζει ρόλο και η ποσότητα; Δηλαδή ένας x αριθμός σπερματοζωαρίων δεν είναι αυτός που κάνει το "κλικ"?

συμφωνα με τη λογικη.......χωρις ξαναλεω να το εχω ψαξει......
οταν τελειωνουμε βγαζουμε εκατομμυρια σπερματοζωαρια......τωρα τι να βγαλουμε 20 εκατομυρια τι να βγαλουμε 5...δεν εχει σημασια νομιζω.....απ ολα αυτα μονο ενα σπερματοζωαριο γονιμοποιειται τελικα......
Το θεμα νομιζω ειναι στην ποιοτητα.....δλδ τα σπερματοζωαρια να ειναι μαχημα....και να μην εχουν εξασθενισει.....

Αποσυνδεδεμένος Anar

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: Κοτσιδα
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 08, 2010, 11:25:01 μμ »

συμφωνα με τη λογικη.......χωρις ξαναλεω να το εχω ψαξει......
οταν τελειωνουμε βγαζουμε εκατομμυρια σπερματοζωαρια......τωρα τι να βγαλουμε 20 εκατομυρια τι να βγαλουμε 5...δεν εχει σημασια νομιζω.....απ ολα αυτα μονο ενα σπερματοζωαριο γονιμοποιειται τελικα......
Το θεμα νομιζω ειναι στην ποιοτητα.....δλδ τα σπερματοζωαρια να ειναι μαχημα....και να μην εχουν εξασθενισει.....

Ωραια τα λες φιλε  :D

:boy2
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 08, 2010, 11:30:10 μμ από ANAR »
ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 09, 2010, 12:15:27 πμ »
thanks m8   :P 
αλλα εγω το σπερματογραφημα θα το κανω......γιατι ειμαι ο ενας και μοναδικος και πρεπει οπωσδηποτε να συνεχιστει το σπανιο ειδος μου... :P

Αποσυνδεδεμένος giannis13

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: 2+
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 09, 2010, 03:59:09 μμ »
thanks m8   :P 
αλλα εγω το σπερματογραφημα θα το κανω......γιατι ειμαι ο ενας και μοναδικος και πρεπει οπωσδηποτε να συνεχιστει το σπανιο ειδος μου... :P

ε αυτο ξαναπες το.... :D :D :D
αληθεια πανο εισαι 27(οχι και τοσο μικρη ηλικια)...σου εχει περασει απο το μυαλο το ποτε θα γινει????ποτε δηλαδη θα σοβαρευτεις και θα το επιδιωξεις :D
Proscar 1/4(1,25mg)/Δευτερα-Τριτη-Πεμπτη-Παρασκευη-Κυριακη             
Kirkland 5% 1φορα/μερα
Neutrogena t-gel (για λιπαρα μαλλια)
Aloe vera shampoo(dry/damaged hair)

Best Sites in Greece