Αποστολέας Θέμα: finasteride για τριχοπτωση και υπερτροφια προστατη!!  (Αναγνώστηκε 3594 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FITNESSMAN

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
καλο μεσημερι! υπερτροφια προστατη παρουσιαζει το μεγαλυτερο ποσοστο των ανδρων!! ειναι μια παθηση που εχει σοβαρες παρενεργειες..εχουμε αναρωτηθει ποτε μηπως η ηπια χρηση φιναστεριδης(μικροτερη απο 1,25mg)  για την τριχοπτωση μας βοηθαει  μελοντικα στην μη υπερτροφια του προστατη? ειναι ενα θεμα που σηκωνει συζητηση.εγω εθεσα το ερωτημα...φιλικα Γιαννης!

Αποσυνδεδεμένος akishellas3

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: finasteride για τριχοπτωση και υπερτροφια προστατη!!
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 22, 2010, 02:36:22 πμ »
σωστος  8)

Αποσυνδεδεμένος Panos1982

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: nw2 ......μετα απο επεμβαση στον hasson 3200 grafts
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 22, 2010, 03:12:37 πμ »
σωστος  8)

μη καπνιζεις εδω μεσα.....  :P
finasteride 1mg/24h    απο  1-3-2009  ως 31-1-2011  (χωρις παρενεργειες )

finasteride 0,5mg/48h     1-2-2011  ως  20-3-2011 (με σεξουαλικες παρενεργειες...πτωση λιμπιντο κτλ..)

Διακοπη φιναστεριδης........(και επαναφορα στο φυσιολογικο μετα απο 1μησι μηνα...  )

Αποσυνδεδεμένος akishellas3

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 22, 2010, 03:24:10 πμ »
το ξεχασα πρεπει να το κοψουμε κ αυτο  :P

Αποσυνδεδεμένος danceworld_2001

• Full Member
  • βάλε φίνα, βάλε φίνααααααα
    • Προφίλ
  • Norwood: 3
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 23, 2010, 05:00:51 μμ »
εμένα η φιναστερίδη σε 1/4 χ 3 χρόνια και 1/3 χ 1μιση χρόνο οδήγησε σε σμύκρινση του προστάτη. Όταν την έκοψα εντελώς, μετά απο 2 μήνες ο προστάτης προσπάθησε να μεγαλώσει στο φυσιολογικό του παρουσίασα έντονα συμπτώματα προστατίτιδας που διήρκησαν 1 χρόνο (μέγιστη ένταση φαινομένων 3-4 μήνες). Δεν είναι αποδεδειγμένο το παραπάνω με εξετάσεις, αλλά με προσωπικά συμπτώματα, κοινή λογική και θεωρεία απο κορυφαίο καθηγητή ουρολογίας.
Kirkland Minoxidil 5%, 4 φορές την εβδομάδα, 9-10 ψεκασιές
Proscar 1/4 κάθε απόγευμα
Propoline Shampoo για τριχόπτωση σε κάθε λούσιμο
Fungoral Shampoo 1 φορά την εβδομάδα
Τα αποτελέσματα μου: http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1878.0.html

Αποσυνδεδεμένος GK

• Τα πάντα όλα
  • Full Member
    • Προφίλ
  • Norwood: Μπουρλότο!
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 23, 2010, 05:06:39 μμ »
εμένα η φιναστερίδη σε 1/4 χ 3 χρόνια και 1/3 χ 1μιση χρόνο οδήγησε σε σμύκρινση του προστάτη. Όταν την έκοψα εντελώς, μετά απο 2 μήνες ο προστάτης προσπάθησε να μεγαλώσει στο φυσιολογικό του παρουσίασα έντονα συμπτώματα προστατίτιδας που διήρκησαν 1 χρόνο (μέγιστη ένταση φαινομένων 3-4 μήνες). Δεν είναι αποδεδειγμένο το παραπάνω με εξετάσεις, αλλά με προσωπικά συμπτώματα, κοινή λογική και θεωρεία απο κορυφαίο καθηγητή ουρολογίας.

Έπερνες που έπερνες την φίνα, εξετάσεις πρίν και εξετάσεις κατά την διάρκεια δεν έκανες ? Τουλάχιστον κάθε τρίμηνο δεν πρέπει να κάνεις, κάνω, κάνουμε ?
Η υπερτροφία ή σμύκρινση του προστάτη με τις εξετάσεις γίνεται με PSI ή χρειάζεται "δάχτυλο" ?

:D
They must find it difficult, those who have taken authority as the truth, rather than truth as as the authority.

Αποσυνδεδεμένος Anar

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: Κοτσιδα
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 23, 2010, 05:11:57 μμ »
Ωραιο βιντεακι  :lmao: :lmao:
ΚΩΣΤΑΣ

Αποσυνδεδεμένος giannis13

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: 2+
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 23, 2010, 07:05:30 μμ »
 :D :D :D καλο.....
Proscar 1/4(1,25mg)/Δευτερα-Τριτη-Πεμπτη-Παρασκευη-Κυριακη             
Kirkland 5% 1φορα/μερα
Neutrogena t-gel (για λιπαρα μαλλια)
Aloe vera shampoo(dry/damaged hair)

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 23, 2010, 09:06:58 μμ »
δεν έκανα την συγκεκριμένη, θα κάνω όμως τώρα που ξαναπέρνω φίνα. Και μεταξύ μας φίλε μου, επειδή διαβάζω οτι φοβάσει την φίνα, πίστεψε με, είναι η μόνη λύση το "μπουρλότο" να γίνει ξανά αναδασωτέα περιοχή. Σε φωτό που έχω βάλει σε άλλο μου post, έπαιρνα μινόξ 1 χρόνο χωρίς φίνα και έγινε ζημιά. Είμαι σε θεραπεία τώρα με φίνα 1/4 αυστηρά 7 μήνες και μινόξ πρωί βράδυ, μισό μήνα πριν πρόσθεσα και fungoral shampoo, τίποτα άλλο, νομίζω το shedding σταμάτησε πλέον και βλέπω αξιόλογες διαφορές, θα ποστάρω εν καιρώ φωτό.

Η στρατηγική μου είναι να μην βάλω ακόμη οτι υπάρχει πάνω μου γιατί πιστεύω το κεφάλι σιγά σιγά συνηθίζει. Με big 2 σκέτο παλιά είχα θειικά αποτελέσματα. Με μινόξ μόνο απλά επιβραδυνόμενη τριχόπτωση (τριχόπτωση όμως!!!). Τώρα είμαι σε big 3 και αν και με αργό ρυθμό, βλέπω πρόοδο. Στο μέλλον όταν θα δω πως το big 3 δεν είναι αρκετό, θα προσθέτω σιγά σιγά και άλλα προϊόντα για να σοκάρω το κεφάλι (revivogen κτλ κτλ).

Αν σε 10 χρόνια πες δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα ότι και να βάλω, θα το πάρω απόφαση να πάω Hasson για μια καλή μεταμόσχευση. Μπορούσα να το κάνω και τώρα αλλά δεν το έκανα, έδωσα πρόσφατα τα χρήματα και πήρα rx8. Σε 5 χρόνια θα τα έχω πάλι θα κοιτάξω να δώσω μια πιο οριστική λύση στο κεφάλι μου, οχι επειδή το θέλω, αλλά επειδή αποτι διαβάζω οι θεραπείες μας δεν θα λειτουργούν όπως πρώτα.

Έπερνες που έπερνες την φίνα, εξετάσεις πρίν και εξετάσεις κατά την διάρκεια δεν έκανες ? Τουλάχιστον κάθε τρίμηνο δεν πρέπει να κάνεις, κάνω, κάνουμε ?
Η υπερτροφία ή σμύκρινση του προστάτη με τις εξετάσεις γίνεται με PSI ή χρειάζεται "δάχτυλο" ?

:D
Τα αποτελέσματα μου: http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1878.0.html

Αποσυνδεδεμένος Άκης

• Hairloss Warrior
  • Administrator
    • Προφίλ
  • Norwood: 2A
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 23, 2010, 09:42:15 μμ »
Η φινα μικραίνει τον προστάτη με τον καιρό.

danceworld_2001 μερικά από τα συμπτώματα που έχεις αναφέρει, τα έχω παρατηρήσει και εγώ όταν μείωσα την δοσολογία.

Είχα ρωτήσει μια φορά έναν γιατρό σχετικά και μου είπε ότι ο προστάτης ελέγχεται με δάχτυλο συνήθως γιατί είναι ποιο σωστή η διάγνωση του (μέγεθος πχ). Αλλά υπάρχουν και μηχανήματα που σου τα "τοποθετούν", για να δουν τι παίζει.
Όπως και να έχει, η διάγνωση του, απαιτεί θυσίες...
» Super Zix, Minomuck, RejuvePlex

» Δεν απαντώ σε PMs και emails για την τριχόπτωση... Υπάρχει το forum.

"The tenderest spot in a man’s make-up is sometimes the bald spot on top of his head"
Helen Rowland (1875 – 1950)

Αποσυνδεδεμένος Anar

• Hero Member
    • Προφίλ
  • Norwood: Κοτσιδα
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 23, 2010, 09:46:49 μμ »

danceworld_2001 μερικά από τα συμπτώματα που έχεις αναφέρει, τα έχω παρατηρήσει και εγώ όταν μείωσα την δοσολογία.

Είχα ρωτήσει μια φορά έναν γιατρό σχετικά και μου είπε ότι ο προστάτης ελέγχεται με δάχτυλο συνήθως γιατί είναι ποιο σωστή η διάγνωση του (μέγεθος πχ). Αλλά υπάρχουν και μηχανήματα που σου τα "τοποθετούν", για να δουν τι παίζει.

Για κάποιους ειναι ευχαρίστηση :D :D 
ΚΩΣΤΑΣ

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 23, 2010, 11:39:08 μμ »
Φίλε Άκη, μίλαγα με ενα φίλο νεφρολόγο αυτές τις μέρες. Ήταν ο ίδιος που με είχε πείσει τον Σεπτέμβριο του 2008 να κόψω την φίνα για να καθαρίσουν νεφρά ήπαρ κτλ. Αυτός διαφωνεί με την χρήση τις φίνας και θεωρεί οτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας, στύσης και μειωμένες επιδόσεις σε δύναμη στο γυμναστήριο. Μετάνιωσα που άκουσα τις συμβουλές του διότι το απότομο κόψιμο έφερε τις τρελές παρενέργειες που είπαμε. Επίσης ήρθα πολύ πίσω στην θεραπεία και απο 2 πήγα κλίμακα 3. Τώρα παλεύω να πάρω πάλι προαγωγή.

Παίρνω σταθερά 1/4 φίνα και σύμφωνα με τον νεφρολόγο φίλο θα εφαρμόσω την στρατηγική tapering (σταδιακή μείωση δοσολογίας). Τώρα κάνω το ακόλουθο, 1/4 κάθε 4 μέρες, μετά 1/5 για 5 μέρες, μετά πάλι 1/4 για 4 μέρες κτλ κτλ. Σε 1-2 μήνες θα καθιερώσω 1/5 τις περισσότερες μέρες και 1/4 μόνο 4 μέρες το μήνα ώσπου μεσα στο καλοκαίρι θα εδραιώσω μόνιμα δόσεις 1/5, και θα αρχίσω να παίζω μετά τον 1 χρόνο χρήσης με 1/5 και 1/6 και θα μείνω στο 1/6 για αρκετό καιρό. Ίσως λίγο υπερβολικό χρονοδιάγραμμα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλω να μικρύνει πάλι υπερβολικά ο προστάτης και μετά να με βιάσει.

Αποσυνδεδεμένος geofish

• Golden Hairloss Member
    • Προφίλ
  • Norwood: 3NV
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 24, 2010, 02:29:17 πμ »

Αυτά τα λένε κάτι ξεπερασμένοι ουρολόγοι που τσιγκουνεύονται να δώσουν κανένα φράγκο για μηχανήματα. Είναι δυνατόν με το δάκτυλο να σε υπολογίσει το μέγεθος του προστάτη, αυτά τώρα γίνονται με υπερηχογράφημα.
Minoxidil 6 % homemade χωρίς προπυλενογλυκόλη 1/24 h
0.5 gr βιοτίνης 1/24 h
emu oil /48 h

Αποσυνδεδεμένος GK

• Τα πάντα όλα
  • Full Member
    • Προφίλ
  • Norwood: Μπουρλότο!
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 24, 2010, 09:05:32 πμ »
Αυτά τα λένε κάτι ξεπερασμένοι ουρολόγοι που τσιγκουνεύονται να δώσουν κανένα φράγκο για μηχανήματα. Είναι δυνατόν με το δάκτυλο να σε υπολογίσει το μέγεθος του προστάτη, αυτά τώρα γίνονται με υπερηχογράφημα.

Είναι σίγουρο αυτό ? Γιατί εάν είναι να αποφύγουμε την ορθοσκόπηση τότε είμαστε τυχεροί..

EDIT: Τελικά και με υπερήχους την "εισβολή" δεν την γλυτώνουμε  :D
http://theprostatebook.com.au/blog/wp-content/uploads/2009/01/prostate-ultra.jpg
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 24, 2010, 11:33:28 πμ από GK »
They must find it difficult, those who have taken authority as the truth, rather than truth as as the authority.

Αποσυνδεδεμένος geofish

• Golden Hairloss Member
    • Προφίλ
  • Norwood: 3NV
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 24, 2010, 12:42:43 μμ »
Σίγουρο, όταν είχα προσβληθεί από προστατίτιδα και πήγα σε ένα πολύ καλό ουρολόγο πριν την εξέταση τον ρώτησα <<γιατρέ θα μας βάλεις χέρι>> άρχισε να γελάει και μου είπε << όχι ρε, αυτά γίνονταν παλιά>>.
Τώρα αυτό που έδειξες στην φωτογραφία δεν το ξέρω όπως και δεν ξέρω κανέναν να έκανε αυτού του είδους την εξέταση.
Minoxidil 6 % homemade χωρίς προπυλενογλυκόλη 1/24 h
0.5 gr βιοτίνης 1/24 h
emu oil /48 h

Best Sites in Greece