Greek HairLoss Community
Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
. Χάσατε το
email ενεργοποίησης
;
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Portal
Αρχική
Βοήθεια
Αναζήτηση
Σύνδεση
»
Συζητήσεις
»
Γυναικεία τριχόπτωση
(Συντονιστής:
Ntia
) »
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΑ
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
[
2
]
3
4
5
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΑ (Αναγνώστηκε 5681 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
charmed22
Απλό μέλος
Φύλο:
Απ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΑ
«
Απάντηση #15 στις:
Μάρτιος 06, 2010, 07:33:39 μμ »
Σ ευχαριστω Χριστινα αλλα θα το αφησω να δω πως θα παω κ μετα θα το ψαξω.Ειναι δυνατον τα αυτοανοσα νοσηματα να ειναι κληρονομικα?γιατι γενικοτερα κανεις δεν εχει προβλημα τριχοπτωσης στην οικογενεια.Μπορει να ειναι απο αρκετα προηγουμενες γενιες αυτο το προβλημα?
Καταγράφηκε
Χριστίνα
Full Member
Φύλο:
«
Απάντηση #16 στις:
Μάρτιος 06, 2010, 09:10:27 μμ »
charmed22 τα αυτοάνοσα δε σημαίνει τριχόπτωση, απλά μπορεί να είναι ένα απο τα συμπτώματα..
Δες αυτό
http://www.labtestsonline.gr/condition/Condition_AutoimmuneDisorders.html
αλλά γενικά αν κάνεις google search "αυτοάνοσα νοσήματα" θα σου βγάλει αρκετά.
Οι δερματολόγοι που πήγες τί σου είπαν ότι σου συμβαίνει;
Καταγράφηκε
charmed22
Απλό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #17 στις:
Μάρτιος 09, 2010, 03:20:56 μμ »
Καπου ειχα διαβασει οτι ενα απο τα αυτοανοσα ειναι η γυροειδης αλωπεκια.Μονο που εχω την εντυπωση οτι στη γυροειδη αραιωνει μονο ενα μερος του κεφαλιου
Καταγράφηκε
Σπύρος
Norwood Rider
Global Moderator
Φύλο:
Ride to live, live to ride...
Norwood: 3ν
«
Απάντηση #18 στις:
Μάρτιος 10, 2010, 09:28:22 μμ »
Παράθεση από: charmed22 στις Μάρτιος 09, 2010, 03:20:56 μμ
Καπου ειχα διαβασει οτι ενα απο τα αυτοανοσα ειναι η γυροειδης αλωπεκια.Μονο που εχω την εντυπωση οτι στη γυροειδη αραιωνει μονο ενα μερος του κεφαλιου
υπάρχει και αυτοάνοση μορφή της Γ.Α.,
όπως επίσης υπάρχει περιορισμένη/εντοπισμένη και διάχυτη...
Καταγράφηκε
4μηνη θεραπεία με Βασιλικό Πολτό
Ιπποφαές
Fungoral/Tgel oily
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ Π.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!
Maria
Full Member
«
Απάντηση #19 στις:
Μάρτιος 10, 2010, 11:27:01 μμ »
Ξέρω γυναίκα με γυροειδή αλωπεκία που δεν έχει τρίχα πάνω της. Ούτε μαλλιά, ούτε φρύδια- βλεφαρίδες - τρίχες σώματος (ούτε καν χνούδι!). Δηλαδή μάλλον στη γυροειδή αλωπεκία γίνεσαι γλόμπος συνολικά. Ένα διάστημα η συγκεκριμένη είχε βγάλει μαλλιά και τρίχες αλλά μετά τα ξαναέχασε κι αυτή η ιστορία την ταλαιπωρεί από την παιδική ηλικία. Μεγάλο πακέτο!!!!
Η αλωπεκία όπου χάνεις τόπους-τόπους μαλλί (κάνεις κάτι κενά) λέγεται αλωπεκία αρεάτα νομίζω....
Επίσης φιναστερίδη παίρνουν κι οι γυναίκες (η μαμα μου κι η αδερφή μου παίρνουν και τους την έδωσε η δερματολόγος)
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 10, 2010, 11:29:08 μμ από Maria
»
Καταγράφηκε
Χριστίνα
Full Member
Φύλο:
«
Απάντηση #20 στις:
Μάρτιος 11, 2010, 04:14:38 πμ »
Παράθεση από: Maria στις Μάρτιος 10, 2010, 11:27:01 μμ
Ξέρω γυναίκα με γυροειδή αλωπεκία που δεν έχει τρίχα πάνω της. Ούτε μαλλιά, ούτε φρύδια- βλεφαρίδες - τρίχες σώματος (ούτε καν χνούδι!). Δηλαδή μάλλον στη γυροειδή αλωπεκία γίνεσαι γλόμπος συνολικά. Ένα διάστημα η συγκεκριμένη είχε βγάλει μαλλιά και τρίχες αλλά μετά τα ξαναέχασε κι αυτή η ιστορία την ταλαιπωρεί από την παιδική ηλικία. Μεγάλο πακέτο!!!!
Η αλωπεκία όπου χάνεις τόπους-τόπους μαλλί (κάνεις κάτι κενά) λέγεται αλωπεκία αρεάτα νομίζω....
Κάποια γνωστή μου που είναι γύρω στα 50 έχει γυροειδ.αλωπεκία. Στην εφηβεία είχε χάσει όλα της μαλλιά, της είχαν ξαναβγεί και από τότε όταν στεναχωριέται μπορεί σε μερικά σημεία να της πέφτουν κάποια μαλλιά, μόλις ψυχολογικά είναι καλύτερα της ξαναβγαίνουν. Αλλά μόνο γύρω στα 16 της είχαν φύγει όλα.. από τότε έχει κανονικά τα μαλλιά της, εκείνη ισχυρίζεται ότι πριν της πέσουν όλα είχε περισσότερα σε πυκνότητα. Οπότε δεν είναι απόλυτο ότι αν κάποιος χάσει όλα του τα μαλλιά μια φορά ότι αυτό θα ξανασυμβεί (ότι θα του πέφτουν δηλαδή όλα συνέχεια).
Παράθεση από: Maria στις Μάρτιος 10, 2010, 11:27:01 μμ
Επίσης φιναστερίδη παίρνουν κι οι γυναίκες (η μαμα μου κι η αδερφή μου παίρνουν και τους την έδωσε η δερματολόγος)
Κι εγώ παίρνω φιναστερίδη αλλά εξαρτάται Μαρία και το μέγεθος του προβλήματος. Αν δεν υπάρχει κληρονομικότητα και γίνεται αντιληπτό μόνο με φακό γιατρού και από τόσο κοντά, τότε δεν ξέρω αν αξίζει μια γυναίκα να πάρει αυτό το φάρμακο, γιατί θα πρέπει να βρει και για ποιο λόγο έχει τριχόπτωση. Και αν τελικά κάποια γυναίκα πάρει τέτοιου είδους φάρμακα θα πρέπει να ενημερωθεί κατάλληλα από τον γιατρό της (και μόνη της βέβαια καλό είναι να το ψάχνει). Καλό είναι επίσης να γνωρίζει ότι απαγορεύεται να μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια της θεραπείας και να ρωτήσει τον γιατρό της μετά από πόσους μήνες επιτρέπεται.
Καταγράφηκε
charmed22
Απλό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #21 στις:
Μάρτιος 13, 2010, 06:58:39 μμ »
Το πορισμα της δερματολογου ηταν οτι εχω γυροειδης αλωπεκια κ οχι ανδρογενετικη.Η τελευταια δεν υφιστανται αν καποιος εχει ορμονικο προβλημα η υψηλη τεστοστερονη?
Καταγράφηκε
Σπύρος
Norwood Rider
Global Moderator
Φύλο:
Ride to live, live to ride...
Norwood: 3ν
«
Απάντηση #22 στις:
Μάρτιος 15, 2010, 10:21:23 πμ »
συνήθως συνδέεται με ατοπική δερματίτιδα,Λεύκη,παθήσεις του θυρεοειδούς,ασθένειες του κολλαγόνου,σακχαρώδη διαβήτη,Σύνδρομο Down,στρες και ψυχιατρικές παθήσεις
Καταγράφηκε
4μηνη θεραπεία με Βασιλικό Πολτό
Ιπποφαές
Fungoral/Tgel oily
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ Π.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!
charmed22
Απλό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #23 στις:
Μάρτιος 15, 2010, 03:48:51 μμ »
Στις ψυχιατρικες δηλαδη καταστασεις περιλαμβανεται κ η καταθλιψη?γιατι μια μελαγχολια την εχω οχι παντα βεβαια
Καταγράφηκε
Χριστίνα
Full Member
Φύλο:
«
Απάντηση #24 στις:
Μάρτιος 17, 2010, 09:37:58 μμ »
charmed22 έχω ένα ενημερωτικό από κάποιον γιατρό και γράφει τα αίτια της γυροειδ.αλωπεκίας
ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ
Είναι εντοπισμένη απώλεια τριχών που μπορεί να γενικευθεί. Δημιουργείται σε νέα άτομα. Εμφανίζεται σαν μια ή περισσότερες αποψιλωτικές πλάκες. Πρόκειται περί παθήσεως της οποίας τα αίτια είναι:
Κληρονομικότητα, άσθμα, αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα (διαταραχές θυρεοειδούς και διαταραχές κυτταρικής ανοσίας), άγχος.
(Λίγο πολύ ότι σου έγραψε και ο Σπύρος)
Καταγράφηκε
charmed22
Απλό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #25 στις:
Μάρτιος 25, 2010, 02:00:50 μμ »
ελα Χριστινα,σ ' ευχαριστω για τη συμβουλη σου αλλα θα δω πως θα παω μ αυτη τη θεραπεια κ αν ειναι θα σου στειλω πμ
Καταγράφηκε
jfk
Jr. Member
«
Απάντηση #26 στις:
Μάιος 28, 2010, 03:01:16 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω τα φώτα σας σε κάτι. Πριν λίγο καιρό μια δερματολόγος μου έδωσε ένα διάλυμα με:
Moresan lot I
Minoxidil 5%
Estradiol 60 mg
για αγωγή για ανδρογενετική αλωπεκία. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 3 βδομάδες χρήσης να έχω έντονη τριχόπτωση. Η ίδια μου είπε ότι αποκλείεται να φταίει το διάλυμα. Πιθανή αιτία βλέπει ίσως μια φυτική βαφή που χρησιμοποίησα ενδιάμεσα, η οποία μου άφησε κάτι καφέ κηλίδες στο δέρμα που ξεφλουδίζουν και μαζί φεύγουν και τρίχες. Εγώ υποψιάζομαι το διάλυμα... Ξέρει κανένας κάτι να μου πει για' αυτό;
Καταγράφηκε
Άκης
Hairloss Warrior
Administrator
Φύλο:
Norwood: 2A
«
Απάντηση #27 στις:
Μάιος 28, 2010, 07:58:10 μμ »
Παράθεση από: jfk στις Μάιος 28, 2010, 03:01:16 μμ
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω τα φώτα σας σε κάτι. Πριν λίγο καιρό μια δερματολόγος μου έδωσε ένα διάλυμα με:
Moresan lot I
Minoxidil 5%
Estradiol 60 mg
για αγωγή για ανδρογενετική αλωπεκία. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 3 βδομάδες χρήσης να έχω έντονη τριχόπτωση. Η ίδια μου είπε ότι αποκλείεται να φταίει το διάλυμα. Πιθανή αιτία βλέπει ίσως μια φυτική βαφή που χρησιμοποίησα ενδιάμεσα, η οποία μου άφησε κάτι καφέ κηλίδες στο δέρμα που ξεφλουδίζουν και μαζί φεύγουν και τρίχες. Εγώ υποψιάζομαι το διάλυμα... Ξέρει κανένας κάτι να μου πει για' αυτό;
Γενικά με κάθε νέο ξεκίνημα μινοξιδίλης, παρατηρήτε έντονη τριχόπτωση. Δεν είναι κακό, είναι σημάδι ότι πιάνει η μινοξ. τις περισσότερες φορές το βλέπει κανείς, άλλες όχι. Ωστόσο, δεν γνωρίζω αν η βαφή σου έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα.
Καταγράφηκε
»
Super Zix
,
Minomuck
,
RejuvePlex
» Δεν απαντώ σε PMs και emails για την τριχόπτωση... Υπάρχει το forum.
"The tenderest spot in a man’s make-up is sometimes the bald spot on top of his head"
Helen Rowland (1875 – 1950)
jfk
Jr. Member
«
Απάντηση #28 στις:
Μάιος 28, 2010, 08:29:25 μμ »
Άκη ευχαριστώ για την ανταπόκριση στην απορία μου. Εσύ που γνωρίζεις περισσότερα σχετικά με τις θεραπείες, πόσο διάστημα κρατάει αυτή η τριχόπτωση; Το διάλυμα το ξεκίνησα κοντά στο Πάσχα και τριχόπτωση άρχισα να έχω μετά την τρίτη βδομάδα περίπου. Δηλαδή μιλάμε για ένα μήνα. Όχι βέβαια τόσο έντονη όσο στην αρχή, αλλά αρκετά έντονη. Να τη συνεχίσω τη θεραπεία ή όχι;
Καταγράφηκε
tropheus
Hero Member
Φύλο:
Norwood: 2
«
Απάντηση #29 στις:
Μάιος 28, 2010, 08:35:49 μμ »
Παράθεση από: jfk στις Μάιος 28, 2010, 03:01:16 μμ
Moresan lot I
Minoxidil 5%
Estradiol 60 mg
Φίλε jfk..... η τριχόπτωση που παρουσιάζεις δεν έχει καμία σχέση με τη βαφή. Απλά η minox επίταχύνει το κύκλο της τρίχας ... Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά.
Συνέχισε τη θεραπέια σου...
Αν βάλεις και λίγο φιναστεριδη (λήψη από το στόμα) θα πας ακόμα καλύτερα ....
Καταγράφηκε
Οι θεραπείες δε δίνουν μόνιμα αποτελέσματα γιατί :
1. Fin/dut αυξάνουν την τεστοστερόνη
2. Fin/dut αυξάνουν τους υποδοχείς των ανδρογόνων
3. H minox δίνει regrowth για λίγο καιρό
4. Τα μαλλιά γίνονται πιο ευάλωτα στα ανδρογόνα όσο μεγαλώνουμε
5. Δεν επιδρούν αρνητικά μόνο τα ανδρογόνα
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
[
2